Sigara içen içmeyen personel

kahvenızı alarak sıgara ıcenlere eslık edebılırsınız.

Belli kuralları olan hiç bir işyerinde sigara içenlere ek mola hakkı tanınmaz.

Sizin çay odası / kantin vb gibi yerlerde harcadığınız molanızı ; sigara içen personel dışarda kullanır , aradaki fark budur.

Ek mola demedim farkındaysanız sigara içmeyen birinin molası ne kadar olmalı siz ne kadar mola yapıyorsunuz yazıyor

Ek mola demedim farkındaysanız sigara içmeyen birinin molası ne kadar olmalı siz ne kadar mola yapıyorsunuz yazıyor

Belli kuralları olan işyerlerinde süreler de aşağı yukarı bellidir.

8 saat mesai olan bir işyerinde 45 dk -1 saat arası da yemek molası varsa , işyerine göre değişmekle beraber saat başı 6-7 dk hesabı yapılır , buradaki ölçü de zorunlu ihtiyaçlardır.

İşinizi aksatmıyorsanız, işyerinizde zamanı belli çay kahve molaları yoksa boş zamanlarınızda istediğiniz kadar mola verebilirsiniz. Beyaz yakalı çalışan olduğunuzu varsayıyorum, keskin sınırlar olmaz genelde bu tip işlerde. Lise öğrencisi de değiliz, katı kurallara ihtiyacımız yok. Kendi mola zamanımızı işimizi aksatmayacak şekilde belirleyebiliriz.

Calisma saatleri 09:00 - 17:00 olan kurumsal sirketlerde beyaz yaka icin genelde

10:30 - 10:45 Kahve molasi
12:30 - 13:30 Yemek molasi
15:30 - 15:45 Kahve molasi

Olarak uygulaniyor. Masa basi calisirken cay, kahve siniri yok, kriter isin aksatilmamasi.

Isyerinde onemli olan isi yetistirip, yetistiremediginizdir. Sizde bir cay alip disari cikabilirsiniz, bunun bir suresi yok.

O zaman sürekli masanın basında olmam lazım sürekli bir iş sirkülasyonu var iş bitmesi gibi bi durum söz konusu değil

İşlerin aksamadığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Her çalışma kolunun kendine göre değişir mesaisi. Benim mesaim yok mesela. Önemli olan işi aksatmamak.

Biz ofiste çalışırken mesai 9:30'da başlamasına rağmen millet saat 10'da pc başına geçerdi. Kahvaltı ve sabah kahvesi faslı yaparlardı. Ben sigarayı da kahvaltıyı da gelirken dışarıda hallettiğim için onlara katılmazdım zaten mutfak küçüktü, dar alanda kalabalık boğuyordu beni. Bir iki dk yanlarında selamlaşıp kahvemi alıp pc başına geçerdim, acil işim yoksa saat 10'a kadar oyalanırdım. Sonrasında millet kendi işine göre saat başı veya iki saatte bir kalkıp sigara içerdi. Ben taş çatlasa günde 3 tane falan içtiğim için çok kalkmazdım. Ama evden çalışmaya geçtiğimizden beri saat başı sigaraya kalkıyorum, işime göre canım nasıl isterse mola veriyorum. Hatta bazen işim yoksa alıyorum telefonu yanıma, salonda takılıyorum iş gelirse iş yapıyorum falan. Yani tamamen senin iş durumuna göre değişiyor aslında. İş bitmiyor falan demişsin bunun bi önemi yok, robot değilsin sonuçta. İki iş arası mola verebilirsin özellikle iş süresi uzunsa.

Sigara içen kişi işini aksatmadığı sürece sıkıntı yok. İster 5 dk mola versin ister 1 dk ister 30 dk. Yalnız sigara çıktığı sürede sizin iş yükünüz artıyorsa (örneğin danışma hastane sekreterliği vs. Gibi ) o zaman söz de eşit sürede şimdi de ben mola vereyim deyip kahvenizi alıp kafanızı dinlersiniz.

Benim işlerinde de birçok kişi içiyor ben içmiyorum arada otlandigim oluyor ama genelde içmiyorum ama onlar içmeye gittiğinde bende yanlarında gidiyorum onlarla sohbet ediyorum bana da iyi geliyor sizde onlarla gidebilirsiniz bir hava alayım diye

Bizim iş yerinde buna kafayı takmış biri kendine toplu idari izin veriyor ve yüzlerine söylüyormuş, ama kendi eksiklerini yazmayacağım bir haksızlık değil üste çıkma söz konusu sanki ondan izin alıp sigara içmeliler gibi davranıyor
Kamu kurumu ve şu an çiftlik gibi karışan yok
Ama açık konuşayım bana bu hesaplar çok çirkin ve yorucu geliyor
Gün geliyor 5 dk durmadan öğle arası bile çalışıyoruz gün geliyor kalem oynatmadan çıkıyoruz benim aklıma bile gelmez başkasının yaptığı mola, kendi işimin yürümesi veya aksamasi tek kriterim
Siz iş yeri ile ilgili çok sık konu açıyorsunuz bakış açınızı değiştirmek size kolaylık sağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…