Sigara, eşinizle aranızı bozdu mu?

ekinege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
26
0
Ben sigara içiyorum. Eşim de içiyor ama o bırakmak istiyor. Hatta ara ara içmediği günler de oluyor, içtiğinde de günde 3-5 tane içiyor. Bana hep, birlikte bırakalım diyor ama ben bırakamıyorum, o da bana kızıyor. Çünkü benim içmem, onun da bırakmasını çok zorlaştırıyormuş. "Yanımda içtiğin sürece er geç iradem kırılıyor, ben de yakıyorum bir tane" diyor. Adam paket bile almıyor bırakabilmek için ama benim paketler hep ortalıkta.

Ne yapacağımı şaşırdım, bırakamıyorum, eşimin bırakmasını da engellemiş oluyor muyum acaba gerçekten? Kokusu bile rahatsız ediyor adamı galiba. Günde 5 kere dişlerini fırçalar, ağzından sakız eksik olmaz. Sigarayı bırakmadan durumu nasıl idare edeceğim bilemiyorum?

"Nasıl olsa hamilelikte içmeyeceksin, gel bırakalım şimdiden" diyor ama hamilelikte içmesem de sonrasında başlarım ben kesin. :KK43: Offf.... Mesele daha büyümedi o kadar ama kesin ilerde başıma iş açacak. Adam kafasına takmış bırakmayı çünkü. Ne yapsam?

bizim bozmadı ama yakında bozacak...
ben içmiyorum eşim çok içiyor...ve o iğrenç koku benim midemi altüst ediyor, çok rahatsız oluyorum..
benim yanımda içmez, benden köşe bucak saklanır içer,sakızlar, diş fırçalamalar...ama nafile o burundan gelen küllü berbat koku yok mu??

bunu geçtim en önemlisi eşimin sağlığı...
kendinizi ve eşinizi düşünüyorsanız bırakın

Biz ikimizde bıraktık, bu bizim için çok kolay çünkü sürekli bırakıyoruz. birkaç gün sonra tekrar yeniden... Artık bu bırakma işinden çok fazla sıkıldım ve özgürlüğümüzü bir paket zehire vermenin ne kadar anlamsız olduğunu idrak ettim. ben ve eşim artık sigara içmiyoruz. artık kokular ve tatlar daha net. tuhaf gelebilir ama sigaradan bağımsızlaşınca sanki çocukluğuma ait tatları hisleri daha iyi hatırlamaya başladım, sigara içmeyince çok sinirli oluyordum ve insanları kırmaya hakkım yoktu. kısaca ben özgürleşmek için sigarayı keyifle bıraktım. evde ya da işte sigara içen birilerinin olması çok kötü. ama içen insanları kıskanmak yerine sigara içicisi olmadığınız için şükür etmelisiniz. Bence eşinizi dinleyin ve sigaradan bağımsızlaşın.
sigara yerine başka şeylerde yapabilirsiniz
mesela derin bir nefes alıp vermek bile etkili oluyor... ya da büyük bir bardak süt için! ama sigaranın eşinizle ilişkinize zarar vermesine izin vermeyin...

Bozdu tabi ..Nasıl bozmasın.. Eşini çok iyi anlıyorum çünkü bende onun çektiği bu işkenceyi çekiyorum...Eşim günde 1 paket sigara içer...Evde balkonda her yerde ve her yere siner kokusu dişini de fırçalasan sakız da çiğnesen yok arkadaşım o meretin kokusu benliğinize siniyor ordan da kaldırıp atmak öyle kolay olmuyor..

Ben mücadelemi başaramadım , umarım eşin seni kurtarır bu illetten..

Ama unutmaki her içtiğin sigarada kendinle birlikte onuda zehirliyorsun ve buna hakkın yok...

Ne güzel bırakmaya heveslenmiş..Sende ona katıl ve birlikte kurtulun..Kendi adına yapmış olabileceğin en güzel şeyi gerçekleştirmiş olacaksın bırakmakla..

Sevgiler..

Ben sigara içiyorum. Eşim de içiyor ama o bırakmak istiyor. Hatta ara ara içmediği günler de oluyor, içtiğinde de günde 3-5 tane içiyor. Bana hep, birlikte bırakalım diyor ama ben bırakamıyorum, o da bana kızıyor. Çünkü benim içmem, onun da bırakmasını çok zorlaştırıyormuş. "Yanımda içtiğin sürece er geç iradem kırılıyor, ben de yakıyorum bir tane" diyor. Adam paket bile almıyor bırakabilmek için ama benim paketler hep ortalıkta.

Ne yapacağımı şaşırdım, bırakamıyorum, eşimin bırakmasını da engellemiş oluyor muyum acaba gerçekten? Kokusu bile rahatsız ediyor adamı galiba. Günde 5 kere dişlerini fırçalar, ağzından sakız eksik olmaz. Sigarayı bırakmadan durumu nasıl idare edeceğim bilemiyorum?

"Nasıl olsa hamilelikte içmeyeceksin, gel bırakalım şimdiden" diyor ama hamilelikte içmesem de sonrasında başlarım ben kesin. :KK43: Offf.... Mesele daha büyümedi o kadar ama kesin ilerde başıma iş açacak. Adam kafasına takmış bırakmayı çünkü. Ne yapsam?

canım ya aynı sorunu bizde yaşıyorduk 1 ay öncesine kadar.benimde eşim az içiyo hatta içmediği günler vardır kasımda burun ameliyatı oldu 10 gün içmedi benim yüzümden tekrar başladı.neyseki geçen ay bıraktık.ben şiddetli boğaz enfeksiyonu geçirdim 10 gün yattım içemedim tabi midem bulandı hep.Fırsat bu fırsat dedik eşimde hadi bırakalım diye ısrar edince bıraktık.18 hazirandan beri içmiyoruz.benim canım istiyor ama eşim içersen yatağa gelme sakın diyor:))) zaten bebek düşünüyoruz iyi oldu bırakmamız pis kokuyor gerçekten.Biorezonansı dene 1 saatte bıraktıyormuş. :lepi:

X