Sigara dan kesin kurtulmam gerekiyor.Çünkü ...

bbknur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
41
0
Arkadaşlar ben sigarayı bıraktım (inşallah) ama daha 5. günüm bu yüzden inşallah bırakmışımdır ve inşallah bir daha hiç işim olmasın sigarayla.Bu topic te herkes kendi nedenlerini sıralasın bu da motive açısından iyi olacak diye düşünüyorum.mesela benim aklıma gelen şuan en iyi neden kızlarıma ve eşime karşı mis gibi kokmak istiyorum.Parfüm kullanmayı çok seviyorum ama inan bana parfüm dayanmıyor.Neden bu parfümlerin kokuları kalıcı değil dünyanın parasını veriyoruz.iki saatten fazla kalmıkyor üzerimde diyordum .Şimdi aynı parfümüm elbisemde iki gün kalıyor.Yani o sigara denen illetin kokusu parfümümü bastırıyormuş.Buda bırakmam için iyi sayılabilecek nedenlerden biri parfümümden bile tasarruf yapıp ev ekonomime katkım olmuş olcak:) Neresinden balarsan bak sigara iğrenç bişey.Arkadaşlar sizde bırakmak istemenizdeki nedenlerinizi yazın birbirimizden güç alalım ve tamamen kurtulalım bu illeten.

Uzun lafın kısası kızlarım bana sarılmak istediğinde yeni sigara içtiğim için "kızım şimdi işim var gidermisin burdan" gibi bahaneler uydurmak yerine gel bebeğim deyip ona doya doya sarılmak, koklamak istiyorum.sizinde nedenlerinizi bekliyorum.alkisalkisalkisalkisalkisalkis

bıraktım diyemıyorum amaaa

sigarayı BIRAKMAK ıSTıYORUM CUNKUU

kokusu berbattt...

ağız tadını bozuyorr.....

içtikte nefesim daralıyor........

2 dk yürüsem nefes nefese kalıyorum

güzel soru:))

-çirkinleştiriyor..
-23 yaşındayım cildim yaşlanmaya başladı sanki...
-hızla kilo verdim...
-ağzım kokuyor,insanları öpmekten çekiniyorum..
-kendimi bitkin ve yorgun hissediyorum...
-olmayan keseme zarar...

SONUÇ SıGARA KESıNLıKLE BIRAKILMALI... FAYDA YOK ZARAR ÇOKKKKK.....

-Kedimin ciğerlerini zehirliyorum.
-Sürekli dişlerimi fırçalamak zorunda kalıyorum.
-Parmaklarım ve nefesim sigara kokuyor.
-Her ay onun için para harcıyorum.
-Koşunca deli gibi nefessiz kalıyorum.
-Kıyafetlerimi sürekli sinen sigara kokusu için çok sık yıkıyorum.
Bu liste böyle akıp gider ama hala sıkı bir içiciyim :) Bana "sigaraya bırakıp, ona vereceğiniz parayı biriktirin, ev alın, köşk alın" bidi bidileri sökmüyor.Eşimle ortalama 400 lira sigaraya ayda ödüyoruz eğer sigarayı bırakırsak bile o parayı borca harca ödeyeceğiz :) Kimseden de sigarayı bıraktım ev aldım gibi birşey duymadım, bunlar fasa fiso bence.Ona verilen para mutlaka bir yere ister istemez gidecektir.Ayrıca "x videosu seyrettim, x kitabını okudum sigarayı hemen bıraktım" larda çok hikaye, birçok videoyu ve kitabı elimde sigarayla okuyup, seyrettim, bana mısın demedi.Ayrıca ne kadar kararlılık olursa olsun, sonuçta nikotin bir uyuşturucu ve vücut bu uyuşturucuya bağımlı, hem vücut istiyor , hem bu aşılsa bile alışkanlıkların verdiği yaptırımlar var, onlarda devam ediyor.Yemek bitti, hadi sigara, kahveyle sigara, içki masasında sigara, tavla oynarken sigara, internette sörf yaparken sigara gibi, 24 saatimi paylaştığım, her şeyin yanında güzel giden ve onsuz bu aktivitelerin zevk vermeyeceği düşünülen bir zehirli arkadaş Özetle bırakmak istiyorum, ama şu saate kadar yazılan, çizilen , gösterilen hiçbir şey beni zerre kadar etkilemedi.Israrla kendimi zehirlemeye devam ediyor aynı anda da bırakmayı deli gibi istiyorum.

bütün düşüncelerine aynen katılıyorum.13 senelik içiciydim bırktım demek için çok yeniyim o yüzden şindilik 20 gün oldu içmiyorum diyorum dediğin gibi herşey boş kitap bilmem ne sen istemedikten sonra hiçbirşey sana bunu bıraktıramaz.ben yrdım lmadan içmemeye ve bu duruma katlanmaya çalışıyorum ma artık hastanelerin sigara bıraktırma poliknilikleri var oraları bi dene ben son çare oraya gitcekken önce kendim denemeye karar verdim şimdilik iyi gidiyorum inşallah böyle devam eder.

Hamile olduğumu öğrendiğim gün sigarayı bıraktım, iki senedir de içmiyorum. Şunu anladım ki beyinde bitirmediğin sürece vücutta bitiremiyorsun. Bırakmak için önce gerçekten istemelisin. Ara ara hala krizlerim geliyor ama hemen kendimi başka şeye yönlendiriyorum. İstemek yolun yarısı burası kesin...

sigarayı bırakmamın bugün 37. günü artık sadece yemekten sonra birazcık aklıma geliyor , ama hemen geçiyor kendimle gurur duyuyorum ,

Tebrik ederim arkadaşım. Umarım bir daha başlamazsın. Ben emzirmeyi keser kesmez başladım ve şimdi sanki resmen sigarasız geçen günlerimin acısını çıkarıyorum. Elimi yüzümü yıkamadan,kıyafetlerimi değiştirmeden bebeğimin yanına gitmediğim için resmen hergün çamaşır sepeti doluyor. Bir an önce bırakmak istiyorum tekrar.
Bence sen de hazır bırakmışken bu topiclere uğrama. Boşuna aklına getirme bu illeti. a.s.

x kitabının x seminerine katılın, bende sizin gibiydim kurtuldum:)

sizin durumunuz sanırım şu oldu. Sigarayı bırakmak istiyorum çünkü (bebeğim oluyor) yani bebek için bıraktınız. Bebek ile aranızdaki fizyolojik bağ biter bitmez maalesef tuzağa düştünüz. Sigarayı Bırakmak istiyorum çünküüü (kendim için istiyorum) mantığıyla bakarsanız bırakacağınızı umuyorum. Allen Carr yönteminin kitabını yada dvd sini mümkünse seminerine katılın. Bakış açınızı değiştirmenizi sağlayacaktır.

bir an evvel çocuğunuza ve size sigarasız günler gelmesi dileği ile,

Ben de çok uzun bir süreçte günde bir iki taneye düşürebildim. O şekilde de 1 yıl kadar içmeye devam ettim. Hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. Bıraktım da değil, aklıma gelmedi bir daha sigara içmek. Ama bebek için içmiyormuşum gibi gelmiyor. Nasıl içebilmişim çok kötü kokusu diyorum. Sanki hiç sigara içememişim gibi. Umarım böyle gider.

ben herşeyi denedim olmuyoooor.artık nefret ederek elime alıyorum.ama sanki içmeyince beynim uyuşuyor.kurtulamıyorum ne güzel çoğunuz bırakmışsınız uarım bende kurtulurum.

sigara hücreleri öldürüyor ve içen kadınların cildinden anlıyorum sigara içtiğini

ben herşeyi denedim olmuyoooor.artık nefret ederek elime alıyorum.ama sanki içmeyince beynim uyuşuyor.kurtulamıyorum ne güzel çoğunuz bırakmışsınız uarım bende kurtulurum.

kesin karar ver ve kendim için bırakıcam de .bak nefret de ediyormuşsun ne güzel bende artık içtiğim her sigaradan sonra kendimden ve sigaradan nefret etmeye başlamıştım.yarın sigara içmicem dedim o akşam paketimi bitirdim ertesi gün dua ederek güne başladım Allah ım ne olur bana yardım et güç ve irade ver bana dedim çok şükür bir ayı doldurdum bırakalı.İnşallah bir daha da yolum kesişmez o illetle.bizim tahminimizden de pis kokan bişeymiş şimdi içenlerin yanına gidince nefessiz kalıyorum o kadar kötü kokuyolarki nefes alamıyorum.berbat bişey.

slm arkadaşlar bıraktım yazılarınızı okudukça sıze imrenıyorum gercekten
bende bırakma istiyorum ama başaramıyorum gercekten istıyorum ya ama nasıl başarıcam onuda bılmıyorum ne olur bana yardımcı olun

kendınızı nasıl şartladınız bana yazarsanız sevınırım ben daha gözumu actıgım gıbı ac karnına sıgara içiyorum gunde 1 paket içiyorum ınankı ben kendımden ıgrenıyorum kokusundan bazen kalktıgım zaman tenımden sıgara kokusunun cıktıgını duyuyorum buna ragmen gene ıcıyorum ya lutfen yardımcı olursanız sevınırım

ben iki yıldır içiyorum kızlar,kafama göre bazen bir iki hafta içmiyorum,bazende haftada bi paket bitiriyorum,yani iki yıldır böyle ama hiç bağımlı olmadım,bence bu psikolojik bişey

ama şöyle bişey var sigara içmekten zevk alıyorum,birdaha asla sigara içmiycem diye bi düşüncem oluşmadı hiç.

Bırakmak istediğine kesin karar ver ve son paketini bırakmaya kadar verdiğin günün gecesine yetecek şekilde ayarla yetsin ama ertesi güne kalmasın.Ben bu şekilde bıraktım inşallah.Ertesi gün kalktığında bol bol su iç aç karnına da iç kahvaltıdan sonra da ben nerdeyse 3 litre su içmeye başladım sigarayı bıraktıktan sonra nikotini ne kadar çabuk atarsan işin o kadar kolay olur.Ama bu arada ben her sigara aklıma geldikçe keskin mentol tadı olan naneli bir draje almıştım.onu ağzıma atıyodum hemen unutturuyordu sigarayı.Bir de dua et Allah ın da yardımına çok ihtiyacın olacak bu süreçte.dene bi bakalım bence başarırsın.:Saruboceq:

ayın dokuzunda nişanlandım ve nişanlım sigara içmiyo içmediği gibide nefret ediyo 1 yıldır baskı yapıyodu sonunda bırakmam konusunda anlaştık nişan günü son gündü ama bırakamadım:çok üzgünüm günden beri tek tük içtim günde bi tane iki tane taaki 2 gün önce çok şiddetli kavga edip yüzüğü önüme koyunca anladım ne olduğunu bu konuda kararlı ve çok katı benim iyiliğim içinmiş ama o yumuşak davrandıkça ben bırakmıycakmışım o yüzden biraz fazla sert konuştu kızdı bağırdı şimdi anladımki sigara sağlığımıda mutluluğumuda etkiliyo o yüzden sigaraya elveda:a015: artık bana sarılıp öptüğünde pis kokmıycam :1hug:

ya bunun daha tıbbı bir çözümü yokmu ben 25 snedr içiyorum
ve artık öldürecek beni biliyorum
akapuntur lazer+ilaç sigara bırakma sakızları şekerleri bantları hepsi kullanıldı
olmadı başaramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…