Sigara Bırakma Kliniğinde tedaviye başlayanlar,birbirimize destek verelim.

MeDceZir

Kuzularımı çook seviyorum
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
885
42
Düşündüm ki bu süreçte bir arada olup birbirimize destek verirsek daha başarılı oluruz. Ben kliniğe başvurdum ve devlet tarafından champix adlı ilaç verildi ücretsiz olarak. Bugün 5. günüm. Bırakma günü olarakta 14. günü seçtim. Şimdilik herhangi bir yan etki yok. Ayrıca sigara isteğimde de bir azalma yok. Acaba kaçıncı gün başlar etkileri. Genelde 8. günü diyorlar ama bakalım herkeste farklı etki ediyor. 2 çocuğum var. Artık içmek istemiyorum şu mereti. Ama iradem çok zayıf zorlanmaya başlayınca vazgeçiyorum hemen bırakmaktan. Hadi burada konuşup birbirimize gaz verelim kızlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar kimse bırakmaya çalışmıyor mu şu mereti? Herkes memnun galiba halinden hiç cevap yazan olmamış. Destek olalım birbirimize dedim ama birbirini tanıyanlar yazıyor herhalde? ? ?

Merhaba sn.rezzan.ben dr. gıttım ama baska bolume yazdıgım gıbı ılacı beklemedeyım. 5 ekımden sonra gelısmelerı yazarım.

Ama bır yola baslıyoruz tertemız pıs kokusu olmadan. Ve bunu ilaclada desteklıcez insalah olucak...:KK71: :KK70:

Düşündüm ki bu süreçte bir arada olup birbirimize destek verirsek daha başarılı oluruz. Ben kliniğe başvurdum ve devlet tarafından champix adlı ilaç verildi ücretsiz olarak. Bugün 5. günüm. Bırakma günü olarakta 14. günü seçtim. Şimdilik herhangi bir yan etki yok. Ayrıca sigara isteğimde de bir azalma yok. Acaba kaçıncı gün başlar etkileri. Genelde 8. günü diyorlar ama bakalım herkeste farklı etki ediyor. 2 çocuğum var. Artık içmek istemiyorum şu mereti. Ama iradem çok zayıf zorlanmaya başlayınca vazgeçiyorum hemen bırakmaktan. Hadi burada konuşup birbirimize gaz verelim kızlar.

ben değil ama eşim sigara bırakma polikliniğine başvurdu. ona da champix verildi. birinci paketi bitirdi. şu an ikinciye devam ediyor. eşim sanırım onbeşinci günde bıraktı:KK62: siz ne kadar içiyordunuz bilmiyorum ama eşim üç paket içiyordu günde. bazen zorlandığını söylüyor. ama bizim tahmin ettiğimizden çok daha rahat ve stressiz bıraktı. siz de sakın bırakmaktan vazgeçmeyin:KK20: benim eşim asla bırakamam diyordu ve çok rahat bir şekilde başardı:nazar: şimdi diyor ki ben bıraktıysam herkes bırakır:KK1: daha çok başındasınız bu işin. zaten ondördüncü güne kadar sigara isteğiniz azalacak ve daha az isteyeceksiniz. vazgeçmeden devam edin:KK19:

Merhaba sn.rezzan.ben dr. gıttım ama baska bolume yazdıgım gıbı ılacı beklemedeyım. 5 ekımden sonra gelısmelerı yazarım.

Ama bır yola baslıyoruz tertemız pıs kokusu olmadan. Ve bunu ilaclada desteklıcez insalah olucak...:KK71: :KK70:

Slm gülperi, benimde bırakma tarihim 4 ekim! Bakalım nasıl bırakacağız inşallah tertemiz olacağız.

ben değil ama eşim sigara bırakma polikliniğine başvurdu. ona da champix verildi. birinci paketi bitirdi. şu an ikinciye devam ediyor. eşim sanırım onbeşinci günde bıraktı:KK62: siz ne kadar içiyordunuz bilmiyorum ama eşim üç paket içiyordu günde. bazen zorlandığını söylüyor. ama bizim tahmin ettiğimizden çok daha rahat ve stressiz bıraktı. siz de sakın bırakmaktan vazgeçmeyin:KK20: benim eşim asla bırakamam diyordu ve çok rahat bir şekilde başardı:nazar: şimdi diyor ki ben bıraktıysam herkes bırakır:KK1: daha çok başındasınız bu işin. zaten ondördüncü güne kadar sigara isteğiniz azalacak ve daha az isteyeceksiniz. vazgeçmeden devam edin:KK19:

Valla öyle moral verdiniz ki teşekkür ederim. Benim bugün 7. günüm. Yarın 1mg. çıkacağız bakalım asıl etki o zaman başlıyormuş. Şu anda herhangi bir tiksinme veya içmeme isteğim yok. Bazen çok acı bir tat alıyorum sigaradan ama sonra olmuyo devam içmeye tabi. Böyle olursa bırakılmaz çok zor olur bence. Günde 1 paket içiyorum sigara ve açıkça daha önceleri de hep istedim bırakmayı ama en fazla 6-7 saat dayanabilmişimdir. Biraz yoksunluk başlayınca hemen nerden çıktı şimdi sigarayı bırakmak, iç boşver ne olacak, azaltırım ben bırakmama gerk yok v.b gibi türlü bahaneler uydurup vazgeçen biriyim. Kısacası iradem sıfır yani. Off nasıl olacak kararlıyım ama ya sıkıştırır da yine vazgeçersem?

Ekim 16 dan beri sigara içmiyorum. size bu yolculuğunuzda başarılar dilerim. ama şunu belirtmek isterim. eşim de champix ile bıraktı sigarayı. ama 3 ay sonra tekrar başladı. umarım sizler onun kadar iradesiz çıkmazsınız.
kolaylıklar dilerim.

merhaba herkeze ben 13 yıl dır her gün birbuçuk paket sigara içiyordum ve bıraktım bırakalı da birbuçuk yıl oldu şimdide kardeşime bıraktırmaya çalışıyorum oda 2 paket içiyor size sorum doktor gerçekten işe yarıyormu ilaçmı veriyo anlamadım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim umarım herkez en kısa zamanda sigaradan kurtulur geçekten sigarasız hayat mükemmel

Arkadaşlar bu konu nasıl da önemli ! Umarım hepberaber bırakabiliriz.
Evet haklısın çok önemli ama ne kadar önemsiyoruz o da tartışılır. Hayatımızı bile önemsemiyoruz şu mereti içerek!

Ekim 16 dan beri sigara içmiyorum. size bu yolculuğunuzda başarılar dilerim. ama şunu belirtmek isterim. eşim de champix ile bıraktı sigarayı. ama 3 ay sonra tekrar başladı. umarım sizler onun kadar iradesiz çıkmazsınız.
kolaylıklar dilerim.
Benim eşimde tam 9 ay bıraktı. Hemde ilaç falan kullanmadan içmiycem dedi bıraktı. Yalnız 9 ay sonra canını çok sıkan olaylar yüzünden yine başladı. Yalnız bana söylediği içmediği hergün çok aramış. Hep birşeyler eksik hissediyorsun diyordu. Başladıktan sonra oohh bee:) dedi. Biz nasıl motive olalım şimdi dimi ama:KK43:(

merhaba herkeze ben 13 yıl dır her gün birbuçuk paket sigara içiyordum ve bıraktım bırakalı da birbuçuk yıl oldu şimdide kardeşime bıraktırmaya çalışıyorum oda 2 paket içiyor size sorum doktor gerçekten işe yarıyormu ilaçmı veriyo anlamadım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim umarım herkez en kısa zamanda sigaradan kurtulur geçekten sigarasız hayat mükemmel
Canım sigarayı bırakma poliklinikleri var internetten araştırıp sana en yakın olanına telefon açıp randevu bilgilerini alıyorsun. Sonrasında dr. randevuna gidip görüşüp sana en uygun olan tedaviyi dr. öneriyor. Şimdilerde kullanılan pahalı olan sigara bıraktırma ilaçlarını artık devlet ücretsiz bizlere temin ediyor. Bu kliniklere gidip başvuruda bulunursak canım. Bende gidip görüştüm ve 10 gün sonra gidip ilacımı aldım. Artık 2 ilaçtan biri çıkıyormuş. Şansına hangisi gelirse. Tabi kullanıp kullanmamak senin elinde. İstemiyorsan kabul etmeyebiliyorsun. Ben irademe hiç güvenmediğim için belki bir faydasını görürüm die ilacın yan etkilerini de göze alarak başladım kullanmaya. Dr. kontrolüyle kullanımı şart olan ilaçlarmış çünkü. Allaha şükür hiç bir yanetkisiyle de karşılaşmadım. Bakalım sigara konusunda da bana yardım edecek mi?
Seni de başarından dolayı kutluyorum. :KK19:

cevap yazdığın için teşekkür ederim biraz inat et sen eminimki benim kadar iradesiz biri değilsin ben bıraktıysam şu yeryüzünde herkez bırakır çevremde anlıyacağın benim kadar iradesiz kimse yok sigarayı bırakırken kimse bana yardımcı bile olmadı sadece bi arkadaşa çok sinirlendim onun yüzünden bıraktım sonuçta arkadaşımdanda oldum çok sevdiğim biricik sigaramdanda ama sigarayı bırakınca dikat etmen gereken tek şey 3 ay 5ay 7ay 1yıl 1,5yıl gibi sürelere o zamanlarda canın acayip derecede cok istiyor sakın paketin yanına asla uğrama elini pakete asla sürme yoksa devamı gelir sigarasız mutlu günler şimdiden takıldığın bişey olursa yardımcı olurum seve seve :KK71:

kolaylıklar dilerim.
sıigara tiryakiliği sanırım biraz da alkolikliğe benziyor. alkolikler alkolü bıraksalar bile her zaman alkole dönüş riskini taşırlar ömür boyu diye duymuştum. benim eşim de sigarayı champixle bıraktı. sağlığı ciddi tehlikedeydi. inşallah bir daha başlamaz.

ilaç eşimde şöyle işe yaradı: eşim sigara yüzünden oruç dahi tutamazdı. aşırı derecede sinirli olurdu birkaç saat içmeyince. ilaç bu sinir halini engelledi. gayet rahat görünüyordu. evet sıkıntı çektiğini söylüyor zaman zaman. ama kararlı olunursa ilaç da gerçekten büyük destek veriyor.

Merhaba benim annem ve babamın sigara içmesi yüzünden biz çocukları olarak çok üzülüyoruz annem sigarasız bir hyat düşünemiyor neredeyse ' sigara içince gözleri kayıor baygın bir hal alıyor ' ve ben bu halini görünce çok üzülüyorum babam defalarca kez bıraktı annemle beraber ama annem her defasında tekrar başladı bu yüzden babamda başladı babam çok istekli ama anenm o kadar değil.Lütfen ' Ankara'da sigara bıraktrmaya yönelik iyi bir devlet hastanesi önerisini bekliyorum '

Hastanenin hangi bölümüne gittiniz acaba ?? ,nereye başvurmak lazım
Ben önce netten araştırdım bana yakın neresi var die, sonra telefon açıp nasıl randevu alınacağını şansıma zaten tel. randevu veriyorlarmış. googledan sigara bırakma klinikleri diye sorarsan bulunduğun ilde hangi hastaneler olduğunu bulabilirsin cnm. Ya da ist. ben sana bilgi veririm.

Merhaba benim annem ve babamın sigara içmesi yüzünden biz çocukları olarak çok üzülüyoruz annem sigarasız bir hyat düşünemiyor neredeyse ' sigara içince gözleri kayıor baygın bir hal alıyor ' ve ben bu halini görünce çok üzülüyorum babam defalarca kez bıraktı annemle beraber ama annem her defasında tekrar başladı bu yüzden babamda başladı babam çok istekli ama anenm o kadar değil.Lütfen ' Ankara'da sigara bıraktrmaya yönelik iyi bir devlet hastanesi önerisini bekliyorum '
Allah yardım etsin cnm. Benim bilgim yok Ankara'daki hastanelerden benim annemde aynı durumda istemek çok önemli sanırım istemiyorlar. Ama neden istemediklerini anlamıyorum.

bende bırakmayı çok istiyorum. hepimize kolaylıklar dilerim.

İnşallah cnm hepimiz kurtulalım en kısa zamanda.

heywol;21076822]Merhaba benim annem ve babamın sigara içmesi yüzünden biz çocukları olarak çok üzülüyoruz annem sigarasız bir hyat düşünemiyor neredeyse ' sigara içince gözleri kayıor baygın bir hal alıyor ' ve ben bu halini görünce çok üzülüyorum babam defalarca kez bıraktı annemle beraber ama annem her defasında tekrar başladı bu yüzden babamda başladı babam çok istekli ama anenm o kadar değil.Lütfen ' Ankara'da sigara bıraktrmaya yönelik iyi bir devlet hastanesi önerisini bekliyorum ' [/QUOTE]

merhaba sn. heywol baska bı baslıkda arkadaşımız paylasmışdı.Ankara da sigara polıklınıgı bolumu olan kısmını eklıyorum.Umarım en kısa zamanda annen ve bababn muracaat eder olumlu sonuclar alırız hep bırlıkde.:KK71:

ANKARA
Ruh Sağlığı Dispanseri
09.00-17.00Tel: 0312 310 14 40 Fax: 310 14 40/168 ruhsagligidispanseri@gmail.com

Numune E. A. H. AMATEM
08.00-16.00Tel: 0312 395 95 95/1123 fax:395 91 86

Ben bugün ilacımın 9. günündeyim. Arkadaşlar fazla bi değişiklik yok. Yan etki yok. Sadece 2x1mg. geçtiğim için sanırım yordunluk ve halsizlik var. Elim kolum kalkmıyo ama tabi hastalık belirtisine de benziyor. Sanki grip falan olacakmış gibi. İlaç mı yapıyor anlamadım. Sigara konusuna gelince bazen tadı kötü geliyo bazen de çok güzel. İçtiğim sigara sayısı da fazla oynamadı. Acaba nasıl olması gerekiyor? Daha önce kullanan arkadaşlar var mı? Bakalım yarın nasıl olacak.

Hastanenin hangi bölümüne gittiniz acaba ?? ,nereye başvurmak lazım
biz en yakın sigorta hastanesinde göğüs hastalıkları polikliniğine gitmiştik onlar yönlendirdi aynı hastanenin sigara polikliniğine.
Ben bugün ilacımın 9. günündeyim. Arkadaşlar fazla bi değişiklik yok. Yan etki yok. Sadece 2x1mg. geçtiğim için sanırım yordunluk ve halsizlik var. Elim kolum kalkmıyo ama tabi hastalık belirtisine de benziyor. Sanki grip falan olacakmış gibi. İlaç mı yapıyor anlamadım. Sigara konusuna gelince bazen tadı kötü geliyo bazen de çok güzel. İçtiğim sigara sayısı da fazla oynamadı. Acaba nasıl olması gerekiyor? Daha önce kullanan arkadaşlar var mı? Bakalım yarın nasıl olacak.

halsizlikten o dönemde eşim de şikayet ediyordu. demek ki genel yan etkilerinden biri bu. ama bir süre sonra geçiyor. merak etmeyin.

slm arkadaşlar, bugün ilaca başlamamın 11.günü. Dün acayip başağrısı yaşadım. Bende migren başlangıcı var ama ondanmıdır yoksa ilaçmı etki etti anlamadım. Akşam çok kötü oldum. Başka bir forumda okumuştum 10.günden sonra ilaç ve sigara kullanılınca başağrısı yapıyormuş die. Acaba bırak mı dio beyin? Neyse İlk defa seneler sonra bu sabah kahvaltıdan sonra ilk sigara mı içtim. Aslında içmeseydim de olurdu. Ama psikolojik bağımlılık buna engel oldu. Birde nasıl olsa yakında hiç içmiycem bugünde içeyim dedim. Acaba 14. günü beklemesem de yarın mı bıraksam. Of nasıl olsa bu ızdırabı çekeceğim. Yanlış anlaşılmasın sigarayı bırakmayı çok istiyorum ama yoksunluklarından çok korkuyorum. Daha önceki denemelerimden ve başarısızlığımdan dolayı çok endişeliyim. Eşim bile başladı. İlaç bile etki etmiyo sana die. Gerçekten öyle mi acaba? Sanırım psikolojik bağımlılığım çok fazla.

X