Sigara bırakma günlüğüm

Rozaros

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
5
1
1
34
Daha önce de 2 kez denedim ama bu sefer başka sanki:) Öyle ki sonunda ben de bir şeyler yazayım dedim:) Burda yazılanlardan çok etkileniyorum önceki denemelerimde de böyle olmuştu.Bırakmaya karar verdiğim an buraya koşuyorum nedense:) Benim gibi olanları gördükçe güç alıyorum.Daha bir motive oluyorum.
Üniversiteye başladığımda o çok iyi(!) arkadaşlarımın vesilesiyle başlamıştım sigaraya.Özentiden yani kısacası.Annem ve babam ben kendimi bildim bileli sigara içiyorlardi ve ben kendimi bildim bileli o kokudan o sigara paketlerinden nefret ettim ama sonunda ben de başladım.6 senedir günde 1 paket sigara içiyorum ve bunu son zamanlarda 2 pakete kadar çıkardığımı görünce bu işe dur demek lazım dedim ve bugün 3.günüm :) Çok basit bir şey gibi görünse de inanılmaz mutlu eden bir şey bu (sigarayı birakmaya çalışanlar bilir).Umarım böyle devam ederim.Allah bırakmaya çalışan herkesin yardımcısı olsun..

Hayırlı olsun Rozaros zor günleri atlatmışsın. Bundan sonrası daha rahat geçer inşallah. Başarılar diliyorum.

Teşekkürler :) 4.günün içindeyim rahat geçiyor.Yalnız çok fazla yiyorum şu an tek sıkıntı bu :) Bol bol su içiyorum.2 ay boyunca bir tane bile içmeyip sonradan bir taneden bişey olmaz deyip tekrar yenilen biri olarak söyleyebilirim ki bu işte önemli olan istikrar ve irade.Şu an ailemin yanında olduğum için aklıma bile gelmiyor belki de rahatlığım bundan:) Benim için zor zamanlar dönünce başlayacak maalesef hissedebiliyorum:)

4. Günün sonu.. Herkes yanımda içiyor ama canım hiç istemiyor.Içebileceğim ortam da oldu ama ağzımın tadını bozmaya, o pis kokuyu üstüme salmaya hiç mi hiç niyetim yok :) Sanki daha önce hiç sigara içmemiş gibiyim. Şimdi dönüp geriye bakınca hadi günde her öğünden sonra 1 tane içtin onu anlayabilirim ama 1 paketten fazla nasıl içebildin,sabahın köründe kalkar kalkmaz aç karna nasıl içebildin,bu kötülüğü nasıl yapabildin vücuduna diyorum kendi kendime..Öyle zorlamışım ki ciğerlerimi 4 gündür tek nefes içmememe rağmen hala batıyor hissi var.Ama bu da geçecek biliyorum :)

Bugün 5. Gün.Evde olduğum için rahat geçiyor arada aklıma geliyor ama hemen savuşturuyorum o düşünceyi kafamdan Uyumak ve kitap okumak çok etkili.Tabi bol su ve çayı da unutmayalım.Şimdi bir fincan yeşil çayımı demledim bir dilim limonla birlikte kitap okurken içeceğim.Oh mis :) Pazartesi okuduğum yere döneceğim.Asıl mücadele orda başlayacak.Sigara içilen arkadaş ortamı,bana yalnızca rahatça sigara içmeyi hatırlatan o ev,herkesin baca gibi tüttüğü o tıp fakültesi,sınav stresleri,hoca stresleri ...Derken iş baya zorlaşıyor ama ona da kendimce çözümler buldum.Derslerime her zamankinden fazla asılacağım,diyet ve spora başlayacağım ve gelmeden önce bağlama çalmaya başlamıştım ona devam edeceğim:) arada elişi yapıyorum nako teyzenin sıkı takipçisiyim:) genelde boyunluk gibi kolay şeyler yapıyorum ama oyalayıcı ve rahatlatıcı olabilir Kendimize sigarayı düşünecek zaman bırakmamalıyız.En azından bir süre böyle devam etmeli

6. Gün de bitti.Bugün ilk kez canım çok istedi ama frenledim kendimi.Böyle zamanlarda sanki daha önce hiç sigara içmemişim de biri beni alıştırmaya çalışıyormuş gibi düşünüp vazgeçiyorum hemen :)

Rozaros ne yaptin canim uzun zamandir yazmamişsiz ne durumdasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…