- 24 Temmuz 2023
- 581
- 1.803
-
- Konu Sahibi Evrimnecla
Spora başlayın odak noktanızı değiştirin sürekli sigarayı bırakıyorum evet evet modunda olmayın bol meyve ve çerez yiyinKızlar
Sigarayı bırakmaya çalışıyorum, azalttım baya ama sürekli bir şeyler yiyesim geliyor sürrrrekli. Sigara da içmeyince bir şey de yemeyince duramıyorum. Su iç falan diyorlar ama olmuyor kesmiyor beni. Abur cubura yüklendim 20 günde 2 kilo almışım şaka gibisürekli başım da ağrıyor off
Siz neler yaşadınız bu süreçte? Nikotin bandı alacağım yarın, kullandınız mı?
Pilatese başlıyorum haftasonuBen sigarayı bırakalı 5 yıl bitiyor sanırım hatırlamıyorum bile net yili.
Baş ağrısı ve aşırı yeme yaşamadım. Ama bu kadar çok yiyeceksiniz kendinizi bir spora verin en azından iyi gelir.
20 gün çok yeni biraz daha sabredin sigara aklınıza bile gelmeyecek.
Mükemmel. Bu ne iradedir, saygıyla eğiliyorumBende ilk biraktigimda sabah kalktım. Sigaraya baktim sen son sigaramsin dedim. Ve keyifle tadını ala ala içtim. Ve 2 sene ağzıma sürmedim. He zorluk falanda cekmedim. Öyle yemeğe yuklenmedim abur cubur zaten sevmem. 2 sene sonra yani önceki ay eşim hastaneye yatti. Gece sabaha kadar uyku tutmuyordu. Serum olmadığında dışarı çıkardık esimle. O kullanıyor. Bende ver be canım sıkılıyor dedim tekrar başladım.He ama şu an bıraktım desem ağzıma sürmem. Ben direk kafa da bitiriyorum. Şu an sadece kahve yanında bir tane bide yemeklerden sonra bi tane ama yakında bırakırım kışın soğukta dışarı çıkıp sigara içmek zor oluyor. Evimde içilmesi yasak olduğu için
1 paketten fazla içiyordum şu an günde maksimum 5 tane içiyorum. Ama evet haklısınız asla azaltmakla olmuyorSigara azaltmakla bırakılacak bir şey değil bence. Ben bırakali daha 5 ay falan oldu sanırım. Hâlâ ara ara canim istiyor ama bırakmış olmanın verdiği sevinç ağır basıyor. Ben telefonuma bir uygulama indirdim. Orada bıraktığın süre, icmedigin sigara sayısı, cebinde kalan para ve kazandığın gün sayisi yazıyor. Bir de gün geçtikçe sağlığındaki ilerlemeleri gösteriyor. Beni motive eden o oldu. Ayrıca sigaraya verdiğim parayı kendimi mutlu edecek başka seylere harcıyorum. Bu da güzel bir motivasyon kaynağı. Zor değil aslında. Yerine bir şey koymaya çalışmadan beyinde tamamen bitirmek gerek.
Pilatese başlıyorum haftasonu
Ben de sizin gibi kurtulurum inşallaaahhhhh
Bende kullanıyorum. Mesela bazen ara veriyorum. Ara dediğim bir haftaKızlar
Sigarayı bırakmaya çalışıyorum, azalttım baya ama sürekli bir şeyler yiyesim geliyor sürrrrekli. Sigara da içmeyince bir şey de yemeyince duramıyorum. Su iç falan diyorlar ama olmuyor kesmiyor beni. Abur cubura yüklendim 20 günde 2 kilo almışım şaka gibisürekli başım da ağrıyor off
Siz neler yaşadınız bu süreçte? Nikotin bandı alacağım yarın, kullandınız mı?
Doğru. Yasaklar her zaman çekici geliyor çünkü...Ben sigarayı seviyorum yaŞaka bir yana, bagımlı değilim ama çok üzgün olduğum zaman gider paket alırım. Üzgün olmadığımda veya keyif için içmiyorum ama, o zaman rengi değişir işin. Bir paket alırım aylarca gider çok üzüldüğümde yakarım sadece. Diğer zamanlar aklıma gelmiyor. Babam yıllardır bırakamıyor hep söylüyorum babama bunu, kafanda sigara bitti içmeyeceğim diye düşünme. Canım isterse yakarım diye düşün. Ulaşılmaz, imkansız gibi düşününce daha çok içesi geliyor diye düşünüyorum. Bagımlı olmadığım için bu kadar kolay konuşuyor olabilirim
En güzeli de podcast dinlerken oluyorAllah kahretsin şu mereti. Canım sıkılıyor yak bi tane. Sevinçli oluyorum keyiften içiyorum. Sabah kahvaltıdan sonra çayın yanında iyi gidiyor, akşam yemeğin üstüne... Arkadaş sohbetinde olmazsa olmaz, müzik dinlerken efkardan yakmasan olmaz. Amaaaan.
Ya ben bio rezidans (umarım adını doğru hatırlıyorumdur) diye birsey duydum müşterimiz ilk seansta bırakmış. Adam günde 2 paket içiyormuş. Ben de bu ara abartmaya başladım onu araştırıp düşünücem. Sen de bir bak istersenKızlar
Sigarayı bırakmaya çalışıyorum, azalttım baya günde bir paketten fazla içerdim şimdi 4-5 tane ama bundan da rahatsızım. Azalttığımdan beri sürekli bir şeyler yiyesim geliyor sürrrrekli. Sigara da içmeyince bir şey de yemeyince duramıyorum. Su iç falan diyorlar ama olmuyor kesmiyor beni. Abur cubura yüklendim 20 günde 2 kilo almışım şaka gibisürekli başım da ağrıyor ne alakaysa
Siz neler yaşadınız bu süreçte? Nikotin bandı alacağım yarın, kullandınız mı fayda ediyor mu?