• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara belasi

tek seferde kafada bitirmedikten sonra az az ile olmuyor. zararları da bir etki etmiyor insana. bırakabilirsin diye bi film var onu sonuna kadar izle.normalde sigara içerken hep birşeylerle bağdaştırırız.kahve çay sigarasız olmaz şu dostla sohbet olmaz vs vs diye.içmek için hep bir bahane vardır. ama artık son sigaranı iç ve deki artık ölsem yeni paket almıcam.de ve alma. sigarayı ilişkilendirdiğin şeyleri yapma.mesela kahve içme bi süre. sigara içenlerle görüşme.canın isterse bol bol su iç.çok kez denedim her seferinde tek bi sigaryla geri döndüm.şuan 9 hafta oldu artık canım istemiyor.darısı basına

Ben de seviyorum ve bırakmıyorum ancak bırakmam şart.
Allen car’ın bir kitabı var onu okurken resmen bırakıyordum öyle ilginç bir taktiği var. Baktım sigaradan iğrenmeye başlıyorum, kitabı bıraktım. Ne büyük hata.

Bir de dikkat ettim. Sigarayı bırakan herkeste bir hastalık çıktı istisnasız. Yani sigara, hastalığı da maskeliyor. Ne kadar korkunç..

Kizlar hepinizden Allah razi olsun...bende kendimi sartladim suanda elimdeki paket bitince birakicam bidaha almayacagim....esimde icmiyo kolay olur ins. birakmam whatsapp durumumada yazacagim gelenler lutfen sigara icmek istemesin diye cunki butun arkadaslarim icici belki onlarada biraz yarar bu durumda hep beraber birakiriz ...
Neden? O paketi icmezsen paran ziyan mi olacak? O kadar insan dil dokmus sana, hala yok paket bitince almayacagim, birakacagim diyorsun. Git at o paketi Allah askina. Birakacaksan su an basla.

günde kaç paket içiyorsunuz kaç yıldır içiyorsunuz?

29 yaş koah için biraz erken geldi bana ya. ailevi hastalıklarınız var mj
14 yasimdan beri iciyorum malesef ailevi bisey yok ama 2 gunde 1 paket neredeyse

Ben de seviyorum ve bırakmıyorum ancak bırakmam şart.
Allen car’ın bir kitabı var onu okurken resmen bırakıyordum öyle ilginç bir taktiği var. Baktım sigaradan iğrenmeye başlıyorum, kitabı bıraktım. Ne büyük hata.
Ahh cok yazik zaten zevk aldigimiz icin oluyo bunlar ama bu son paket asla icmiycem aksam allen car in filmini izliycem ama kitabida varsa esime aldirayim onuda okuyayim bu kadar etkiliyse

faceteki koah sayfalarına bak oksijen tüpüyle yaşayanlara,30 yaşında yoğum bakımda yatanlara. Bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülük. Hayatımda sigara içmememe rağmen iş yerindekiler yüzünden astım hastası oldum,beddua ediyorum hergün beni mahvedenlere. Keşke satışı yasaklansa.

resmen acayip kokuyormuşum ve farkında değilmişim. ve aman şunu da içim yaparım aman şunu da içeyim giderim derken ne kadar zamanını yediğine inanamazsın.her sigara 10 dk. 10 sigara içiyorsun günde demekki yaklaşık 2 saatini günde sigara içmeye harcıyorsun.farkında değilsin. evet o paketi iç bi daha alma. ben paket aldığım her zaman yeniden başladım o paket orda dururrken rahat etmezdim bazen sırf bitsin zaten son paket deyip bi günde tüm paketi içtiğim oldu ama tamamen bittiğinde alma.almak istediğin her an ilerde çocuklarını düşün hasta bir anneyle napsınlar öyle düşün. bende çok işe yaradı.insana analık mevzusu girince baya vicdan yapıyor:D

Elektronik sigara ile bırakan çok duydum ama sizin durumunuza uygun mu bilmiyorum.

Bir de bunun sonu yok öyle düşün. Ne zaman bırakırsan bırak geç olacak. Daha kaç sene içicem ya ben bunu de. Ben 2 seneye yakındır içtiğimi farkettiğimde şok olmuştum. Nasıl geçmiş o kadar zaman bilememiştim yani

Yaşınız genç şimdiden ciğer uyarı veriyor acilinden bırakın

Babam 70 yaşında 55 yıllık sigara içicisiyken bıraktı günde 2 paket içerdi

Ben 15 sene günde en az 2 paket ictim, bi kere birakacam dedim ve biraktim 12 sene olacak agzima surmedim.. bu hikaye belki seni gaza getirmez ama annemin hikayesini anlatsam belki ders çıkarırsın, annem de sigara bagimlisiydi, doktor bırakması gerektiğini koah oldugunu söyledi bizlere de bıraktım dedi, birgün evde kimse yokken içmiş sigara bikac tane artık sebep o mu bilmem ama o gece hastanelik oldu bi daha da evine dönemedi, 2 ay hastanede suni komayla mavi kodlarla geçti, teninin rengi patlıcan moruydu solunum cihazıyla bi nefes daha alabilmek için çırpınıyordu.. iki ay içinde kaybettik onu veda bile edemedik öylece gitti... bilmiorum çocuğun var mı, varsa eğer bunun gibi bi hikayeyi ona yaşatmaya hakkın yok, annem kardeşlerimin mezuniyetini de mesleklerini ellerine alıp hayata atılmalarını da göremedi... bi sigara keyfi için değdi mi?
çok üzüldüm benim annemde vrfat eti mezuniyete 2 ay kala

29 yaş koah için çok erken bir yaş. Buraya ciddi ve ağır şeyler yazacağım ki belki bırakabilmene vesile olurum. Dedem 69 yaşında. 4, 5 sene önce koah teşhisi kondu. Günde 2 pakete yakın sigara içerdi. Bir müddet bıraktı. 1 sene önce yine başladı. Ve sonuç: Şu an hastanede yatıyor. Kendisine akciğer kanseri teşhisi konuldu ve dönüşü olmayan, yaşama şansı 12, 14 ay olan (Allah bilir) küçük hücreli akciğer kanseri. Koah bu cins kansere çeviriyormuş ;özellikle hastalık esnasında sigara içenlerde ve tedaviyle yaşam ömrü en kısa olan iki kanser türünden biriymiş. Hayata erkenden veda etmeyi kim ister? En kısa sürede devletin sigara bırakma hattını arayarak, kendinize randevu alın. Ve sevdiklerinizi ardınızda bırakarak sizsiz bırakmayın. Hastalığınız için de geçmiş olsun. Sevgiler

KOAH başlangıcı demiş doktor size,bırakmanız için daha ne demesi gerekiyor?Çevrenizde hiç KOAH hastası var mı bilmiyorum ama bir göğüs hastalıkları servisinde KOAH atağıyla yatanları,son dönem KOAH hastalarını ziyaret edin isterseniz.İnsan bazı şeyleri görmeden anlamıyor.Sigarayı bırakmazsanız sizi neyin beklediği hakkında pek bir fikriniz yok galiba yoksa bu kadar rahat olmazdınız.Bırakmazsanız son dönemde büyük ihtimalle günde 16-18 saat kocaman bir oksijen tüpüne bağlı maske ile nefes almaya çalışacaksınız,maskesiz o boğulma hissi hiç geçmeyecek.Koah hastalarından genelde duyarız “Nefes almak ne büyük nimetmiş rabbim,bilemedik”

Akciğerlerimizi doğarken yüklü miktar parayla satın alsaydık ve her yıl bakımı için milyonlarca dolar ödeseydik sanmıyorum kimse sigara içsin.Bize verilen nimetlerin kıymetini bilmek lazım.
Daha 29 yaşındaymışsınız lütfen kendinize bunu yapmayın hala geç değil,sigarayı bırakın kendinize yeni bir hayat hediye edin.

Of bu konuyu okuyunca gercekten kotu hissettim.ben de birakamayanlardanim.basima bela bu sigara yok vazgecemiyorum ve hep uzuluyorum bir de.ben sadece azaltabildim.gunde 3-4 u asla gecmiyorum ama 0 a da indiremiyorum :(

Bu hayatta birakilmayacak hic bir sey yok :) hic sigara icmedim ama bana sigara icenlerin birakamiyorum demesi garip geliyor. Birakanlar var bir suru, demek ki birakilabilen bir seymis.

Bayanlar cok konu aciyorum ama buara ne olur birakan varsa su zıkkımı bir yol gostersin..2 yil once koah baslangici demisti doktor ilaclarimi falan kullandim sigarayi biraktim korkudan sonra korkum gecince ve nefes duzelince zamanla tekrar basladim .dun doktora gittim oksurugumden dolayi bana astimin falan varmi dedi cigerlerinden acayip sesler geliyo, yine benim ödüm patladi anlattim ona durumu kesinlikle birakacaksin diyo gogus doktoruna git dedi simdi randevu alip gidicem ama birakabilirmiyim bilmiyorum ve ya birakamazsam diye korkuyorum daha 29 yasindayim...Sigarayi birakan varsa nolur anlatsin ne yapsam aklima gelmez kolay birakirim
Bana da bir çare lütfen

Canım benim o kadar kötü bi hastalık ki geçmiş olsun allah şifa versin. Ben hemsireyim bi dönem koah astımlı hastalarla çalıştım. Durumlarını gorseydin kendine bunu yapmazdın. Umarım iradene hakim olursun

kendi bedeninizi zehirliyorsunuz. bırakmayı gerçekten isterseniz göğüs hastalıkları polikliniğine başvurun. orada sigarayı bıraktırmak için değişik tedavi seçenekleri sunuyorlar. yok ben böyle iyiyim diyorsanız ciğerleri katranla boyamaya devam.sigara içenlere de acımıyorum açıkçası.açık havada bile çoğu yerde bencilce sigara dumanına maruz bırakıldığım için anlık nefes darlıkları yaşıyorum sizin gibiler yüzünden. hava yollarım aşırı hassas. bir de çocuğa bebeğe bu zehri maruz bırakan var. kul hakkına giriyorsunuz.

Back