• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara belasi

Bayanlar cok konu aciyorum ama buara ne olur birakan varsa su zıkkımı bir yol gostersin..2 yil once koah baslangici demisti doktor ilaclarimi falan kullandim sigarayi biraktim korkudan sonra korkum gecince ve nefes duzelince zamanla tekrar basladim .dun doktora gittim oksurugumden dolayi bana astimin falan varmi dedi cigerlerinden acayip sesler geliyo, yine benim ödüm patladi anlattim ona durumu kesinlikle birakacaksin diyo gogus doktoruna git dedi simdi randevu alip gidicem ama birakabilirmiyim bilmiyorum ve ya birakamazsam diye korkuyorum daha 29 yasindayim...Sigarayi birakan varsa nolur anlatsin ne yapsam aklima gelmez kolay birakirim
Nescafe gold yada herhangi gold filtre kalhv3 iç canın çektikçe şekersiz olsun acı olsun ben öyle bıraktım kahve yi ilk zamanlar çok icsende sonra azaltiyorsun hem ne kadar icsende sigara kadar zararlı degildir

sadece keyif olarak bak.. bir kahvenin yanın bir sohbette gerisinde aklına bile getirme.

doktorlar hamilelere bile 5 adete kadar izin veriyorlar..

sadece abartmayın olmazsa olmazınız olmasın..

irade kendi kendinizi siz iradeleyeceksiniz.

kimse bu konuda size yardımcı olamaz.. kafada kararlı olmakla bitiyor her şey.

örn; paket alma aslaa ama.. olmadığı zamanlarda krizler geldiğinde aklını hemen başka bir şeye yönelt unuttur isteğini.. yapılacak çok şey var o anda.

Günaydın.
Sigara bırakamıyorum,olmuyor demekle bırakılmaz.
Kararınızı vereceksiniz.
Tak diye keseceksiniz.
Aklınıza gelmemesi için gerekirse çayı,kahveyi de bırakın.
Temiz havada bol bol yürüyün.
Eşinizle evladınızla tatlı aktiviteler yapın,inşallah bırakırsınız.
Ben 3 yıl bıraktım . Başladım . Sonra çeşitli başarısız denemelerle 2 -3 ay bıraktığım oldu .
Tak diye kestim
Çayı kahveyi kestim
Bol bol yürüdüm .
ama o tatlı aktiviteler var ya onları yapamıyorum
Cin çarpmış gibi oluyorum , Eşim annenize bulaşmayın çocuklar falan demeye başlıyor
Çok zor gerçekten . Bende sinir yapıyor :(
Sonuç günde neredeyse 1 paket sigara içip kendimden nefret ediyorum :(

Ben 3 yıl bıraktım . Başladım . Sonra çeşitli başarısız denemelerle 2 -3 ay bıraktığım oldu .
Tak diye kestim
Çayı kahveyi kestim
Bol bol yürüdüm .
Cin çarpmış gibi oluyorum , Eşim annenize bulaşmayın çocuklar falan demeye başlıyor
Çok zor gerçekten . Bende sinir yapıyor :KK43:
Sonuç günde neredeyse 1 paket sigara içip kendimden nefret ediyorum :KK43:
of çook fazlaaa ://

Bayanlar cok konu aciyorum ama buara ne olur birakan varsa su zıkkımı bir yol gostersin..2 yil once koah baslangici demisti doktor ilaclarimi falan kullandim sigarayi biraktim korkudan sonra korkum gecince ve nefes duzelince zamanla tekrar basladim .dun doktora gittim oksurugumden dolayi bana astimin falan varmi dedi cigerlerinden acayip sesler geliyo, yine benim ödüm patladi anlattim ona durumu kesinlikle birakacaksin diyo gogus doktoruna git dedi simdi randevu alip gidicem ama birakabilirmiyim bilmiyorum ve ya birakamazsam diye korkuyorum daha 29 yasindayim...Sigarayi birakan varsa nolur anlatsin ne yapsam aklima gelmez kolay birakirim

selam ben birazdan burada taşlanabilirim ama yazacağım.. seni çok iyi anlıyorum sigarayı bırakamamanı aldığjun zevki vs bende aynı durumdayım, hastalıktan hem deli gibi korkup hem sigara içmeyi çok seviyorum. Bunun çözümü bence profesypnel destek ve gerçekten bırakmak istemek gerisi boş çünkü , çok zor bir süreç hatta.
Lütfen bırakmayı GERÇEKTEN istiyorsan kararını ver ve akupuntur olur ilaç olur ama bir doktora git.

Yaninda surekli su tasi ve sigara aklina geldikce su ic. Sigara icen insanlarin yaninda durma. Seni sigaraya tesvik eden dusunceleri baska cozum yollariyla yenmeye calis ve en onemlisi kendini mesgul et. Senin icin bir kacis oldugunu biliyorum. Ama ictigin zaman sana yasattigi sucluluk duygusunu dusun ve farkli seyler yapmaya calis. Ac youtubedan videolar izle. Icersen neler olacak gor. Basari hikayelerini dinle. Zaman alacak ama basaracaksin.

Ben de eşim de sigara içiyorduk.
Ben günde 1 paket , eşim neredeyse 3 paket. Aman Allah ım ne çirkin zamanlarmış...

Azaltarak denedim, sigarayı bırakma merkezine gittim cıkss işe yaramadı .Bir mucize olmasını bekleyemeceksin çünkü, mucize kafanda gerçekten kararlı olursan oluyor.

Sonra bir baktım cildim berbat hale dönüyor, dişlerim kararıyor, kızdım kendime. O an bıraktım. Ağzıma sürmedim. Çerez aldım oh bol bol çerez yedim. Paramı sigaraya değil kajuya bademe verdim.:))

Ben bıraktıktan sonra eşim de bıraktı. Çok kötü kokuyorsun, öpmeyeceğim seni dedim.

Vesselam kafada bitiyor.Canın isteyecek tabiki, bazen sigara kokusu güzel gelecek ama hep iyi ki diyeceksin, kendimde yaptığım en büyük kötülüklerden biriymiş ve iyi ki bıraktım.

Bu kadar çok zararı olduğunu bildiği halde bir insan en başında neden sigaraya başlar. Ben de bunu anlayamıyorum işte bir türlü.
Keşke hiç üretilmese, satılmasa da kimse başlamasa...
İnşallah bırakabilirsiniz.

Merhaba konu sahibesi, yıllarca bırakmayı denemiş bir ablam var. Bi ara yine bırakıcam dedi, biz yine bqşlar dedik ama bırakıs o bırakıs.
Zaman geçtikten sonra sordum nasıl başardın diye. Rüyalarımda bile görüyordum canım çok sigara istiyordu gelip sana yalvarıyordum o derece canım istedi ve ağlama krizlerine de girdim en başta ama inat ettim içmicem diye dedi. Sinirimden duvarları yumruklasam da ağzıma sokmayacağım diye diye şuan ywnımda istediği kadar içilsin umrumda değil diyo.
Yani biraz sigarayla inatlaşma mı desem sağlam irade mi desem bilemiyorum :)

Hic sigara icmedim. Sigara kokusundan nefret ederim. Makyajli kadinlarin buna dikkat edip , uzerlerindeki sigara kokusunu almamasini da ilginc bulurum. :KK51:

Her neyse , tatli ve kahve bagimliligim var(di) . Simdi yok da diyemem var da diyemem. Bunun icin kilo verdim, aliskanliklarimi degistirdim ama arada hala yedigim/ictigim gunler olabiliyor.

Butun bagimliliklar ozunde aynidir. Ya bitirmeye karar verirsin ve yerine baska bir sey gecirirsin ya da icmeye /yemeye devam edersin.

Oncelikle gercekten neden birakmak istedigini detaylica bir dusun . Sagliga zararli , eee yani? Zararli oldugunu bile bile baslamadin mi? + Zararli bir suru sey kullaniyoruz ; bu tatmin edici bir cevap degil. Sonrasinda bir sigara biraktirma kurulusundan destek almani tavsiye ederim. Onlar sana gerekli yolu gosterirler. Umarim , ictigin tek sigara bu icon olur. :KK14:

keşke bende brakabilsem sürekli adım atıyorum ama devamı gelmıyor sıkıldığımda icmek istiyorum aslında bağımlı gibi değilim kendımı böyle odaklıyorum ve icmiyorum oyalanıyorum sonra bi bakmışım icmiyorum icmeyen arkadaslarımın yanında icmiyorum bebek varsa da inşallah brakmak isteyen herkes brakabilir.

Tak diye kestim
Çayı kahveyi kestim
Bol bol yürüdüm .
Çok zor gerçekten . Bende sinir yapıyor :KK43:
Sonuç günde neredeyse 1 paket sigara içip kendimden nefret ediyorum :KK43:
İnşallah bırakırsınız.
Ben de bekarlığımda çok fenaydım.
Ben günde en az 5 fincan Türk kahvesi ve 2 paket sigara içerdim.
Akşama kadar da oturup yemek yemezdim.
Bazen bir gevrek bazen uzatılan bir bisküvi parçası bazen bir hazır puding vs.
Evlenince öğrendim sabah kahvaltı yapmayı,akşam televizyon karşısında otururken meyve yemeyi.
Sonra bir anlık kararla kestim sigarayı. Evlilik bana yaramış cidden.

Aynı dertteyim bende. Notmalde şimdiye kadar 6 7 tane içmiştim. Bugun yarim içtim sadece. Inşallah dahada icmicem. Akşama bir rane içecem kâr kardır bırakacaz. Ordan çıkınca sigarayı bırakma polikliniğine gitsen

Bende sigarayi birakamiyorum annem bilmiyor hic bu gidisle sigara birakamazsam cocukta yapamam herhalde esimle birakmistik ne güzel sonra esim baslayinca bende basladim :KK43:

Kizlar hepinizden Allah razi olsun...bende kendimi sartladim suanda elimdeki paket bitince birakicam bidaha almayacagim....esimde icmiyo kolay olur ins. birakmam whatsapp durumumada yazacagim gelenler lutfen sigara icmek istemesin diye cunki butun arkadaslarim icici belki onlarada biraz yarar bu durumda hep beraber birakiriz ...

Hayatta en nefret ettigim sey sigara.

Eski esim gunde 2 paket icerdi. Ben de ona eslik etmek icin icmeye basladim. Fakat kendime niye zarar veriyorum ki dedim bigün ve arastirmaya basladim, sigaranin zararlarini tekrar tekrar okudum sonra bigun tv de bu konuyla ilgili bir programa denk geldim , niyet saglam olunca Allah insanin karsisina cikarir ya programi izledim ve sigarayi biraktim dedim.

Aradan bi kac gun gecti acaba birakabildim mi canim istiyor mu diye ardarda 3 tane ictim ama yok yapamadim bu kadar zararli bir zehiri vucuduma kendi rizamla alamadim. O gün bitti ve asla bi daha icmedim ve hatta icilen ortamlarda bile durmamak icin gayret ederim.

Bana biraktiran slogan cumle şu oldu, kendine deger veren kisi sigara icmez.

Ben tiryaki degildim tabii ki birakmam kolay oldu.

Eski esim benim bu kararliligimi gorunce o da birakti ve 2 yıl hic icmedi ki o tiryakiydi ama kendine deger veren biri degildi ve bi sorunda yine basladi.

Sigara kesinlikle birakilabilir, Allah yardimciniz olsun, birakan ve bi daha baslamayan cok kisi var.

Ben de kullaniyorum ve lanet olsun birakamiyorum. Hele azaltarak asla olmuyor. Esim nikotin bandiyla birakti. 9 aydir falan icmiyor. Ben de o da etki etmedi. Bir arkadasim birakti 1 sene oluyor. Simdi kokusunda duramaz. Onu tetikleyen arkadasinin yaninda kan kusmasiydi. O gunden sonra Sigarayi tamamen hayatindan cikardi. Azaltarak yapilmiyor cok denedim. Ancak bi kerede kesmek lazim. Hamileyken icmedim mesela. Birden kesmistim cunku. Ilk 1 hafta zorlandim ama alismistim. Tabi sonra yine basladim ama kendi essekligimden. Lohusaligin verdigi bunalimla bir kereden bisey olmaz diyerek cektigim iki nefes bana tekrar o paketi aldirdi. Birakiyorsaniz birden birakin. Ben hamile oldugumu ogrendim paketimdeki butun sigaralari kirdim attim. Doguma kadar da bir nefes dahi cekmedim. Icenin yaninda bulunmadim. Ama bir kereden ne olacak sanki gafleti beni tekrar baslatti. Siz bu hatalara dusmeyin. Umarim basarirsiniz. Gecmis olsun.

günde kaç paket içiyorsunuz kaç yıldır içiyorsunuz?

29 yaş koah için biraz erken geldi bana ya. ailevi hastalıklarınız var mj

Back