• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara belasi

Biranne01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
1.051
695
43
37
Bayanlar cok konu aciyorum ama buara ne olur birakan varsa su zıkkımı bir yol gostersin..2 yil once koah baslangici demisti doktor ilaclarimi falan kullandim sigarayi biraktim korkudan sonra korkum gecince ve nefes duzelince zamanla tekrar basladim .dun doktora gittim oksurugumden dolayi bana astimin falan varmi dedi cigerlerinden acayip sesler geliyo, yine benim ödüm patladi anlattim ona durumu kesinlikle birakacaksin diyo gogus doktoruna git dedi simdi randevu alip gidicem ama birakabilirmiyim bilmiyorum ve ya birakamazsam diye korkuyorum daha 29 yasindayim...Sigarayi birakan varsa nolur anlatsin ne yapsam aklima gelmez kolay birakirim

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende başlayalı 1 sene oldu 25 yaşındayım bırakmayı o kadar çok istiyorum ki azaltmakla başlıyorum ama tekrar başa sarıyoruz sanırım tedavi sonrasında kafada tamamen bitirmekte çok önemli Allah yardımcımız olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende başlayalı 1 sene oldu 25 yaşındayım bırakmayı o kadar çok istiyorum ki azaltmakla başlıyorum ama tekrar başa sarıyoruz sanırım tedavi sonrasında kafada tamamen bitirmekte çok önemli Allah yardımcımız olsun.
Cok teskkur ederim sizde uzatmadan birakin nolur ..ben cahillik ya daha 14 yasinda basladim senin sansin daha yuksek birakma konusunda..

Öncelikle çok geçmiş olsun.Yedi yıldan fazla oldu bırakalı günde üç paket içerdim be bıraktığım gün dördüncü paketi açmıştım şaka gibi.. şimdi böyle yazında kendime oha dedim nefes almıyormuşum demekki . Gözünüzde büyütmeyin .. öncelime sağlıklı yaşamınızı koyun bir hedef olunca yola çıkmak kolay olur ..

Bence de irade meselesi. Babam da 14 un de falan baslamistir yillar once. Sonra o da sizin gibi korktu diyim ve birakis o birakis maşaallah birakti gitti.

Bu isin sakasi yok. İçmeyeceksiniz akliniza gelince gidin haliyi tirmiklayin ama icmeyin. İcmeyince olmezSiniz ya?

Koah diyorsunuz birakmaniz icin daha ne demeleri lazim? Rumuzunuzdan anladigim kadaryla annesiniz. Sirf bu yuzden bile içilmez.

Günaydın.
Sigara bırakamıyorum,olmuyor demekle bırakılmaz.
Kararınızı vereceksiniz.
Tak diye keseceksiniz.
Aklınıza gelmemesi için gerekirse çayı,kahveyi de bırakın.
Temiz havada bol bol yürüyün.
Eşinizle evladınızla tatlı aktiviteler yapın,inşallah bırakırsınız.

Hayatınız/sağlığınız mı daha önemli yoksa keyfiniz mi? Bunların arasında tercih yapın :KK66:
İçmediğim için konuşması belki kolay ama bence iradenize ve kendinize bunu yapmayın :KK66: başarırsınız , öyle azaltayım ile olmaz , birden bırakın , aklınıza geldikçe küllük koklayın :)ne bileyim temizlik yapın vs .
Kolay gelsin

Bayanlar cok konu aciyorum ama buara ne olur birakan varsa su zıkkımı bir yol gostersin..2 yil once koah baslangici demisti doktor ilaclarimi falan kullandim sigarayi biraktim korkudan sonra korkum gecince ve nefes duzelince zamanla tekrar basladim .dun doktora gittim oksurugumden dolayi bana astimin falan varmi dedi cigerlerinden acayip sesler geliyo, yine benim ödüm patladi anlattim ona durumu kesinlikle birakacaksin diyo gogus doktoruna git dedi simdi randevu alip gidicem ama birakabilirmiyim bilmiyorum ve ya birakamazsam diye korkuyorum daha 29 yasindayim...Sigarayi birakan varsa nolur anlatsin ne yapsam aklima gelmez kolay birakirim
Allah yardimciniz olsun. Bende esimin birakmasini cok istiyorum.

Yıllar yıllar önce ben de abartmıştım. Bir gün o kadar çoj içmişimki tiksindim. İşin sırrı sigara içen arkadaşlarınızdan uzak kalmanız olacak. Yeşilaycı dostlar bulun. En yakınlatınız içiyprsa zor. Eşiniz de bırakmalı

Allen carr yöntemini araştırın. İmkan varsa seminerine katılın yoksa kitabını internetten indirip youtube'da videosunu bulabilirsiniz. Genelde etkili oluyor.

Allen carr yöntemi var YouTube da 1.5 saatlik galiba bir videosu vardı izlemenizi tavsiye ederim. Akıla mantığa uygun bırakma yöntemi.Ve kendinizi hazırladıktan sonra 1 taneden bişey olmaz demeyeceksiniz hep o 1 tane sigaraları devam ettiriyor. Azaltarak kesinlikle sigara bırakılmıyor bıçak gibi kesmek lazım

Hayatınız/sağlığınız mı daha önemli yoksa keyfiniz mi? Bunların arasında tercih yapın :KK66:
İçmediğim için konuşması belki kolay ama bence iradenize ve kendinize bunu yapmayın :KK66: başarırsınız , öyle azaltayım ile olmaz , birden bırakın , aklınıza geldikçe küllük koklayın :)ne bileyim temizlik yapın vs .
Kolay gelsin

İcmemekle alakalı değil ,irade meselesi ben bırakamam laflarina çok inanmıyorum .İsteyince herşeyden vazgecilebilir ki bende yıllardır keyif aldığım sigara içerim ama istediğim zaman da uzun zaman icmeyebiliyorum .( 9 ay gebelik +2.5 yıl emzirme dönemi ağzıma sokmadim) şu an yine içiyorum mesela :) bunun azi coğu bir ama durmam gereken noktayı biliyorum :)

Valla benim babam içiyordu küçüktüm bırakmasını istedim bıraktı . Bu arada hiç tanıdığınız KOAH hastası yok sanırım çünkü olsa o durumlarda düşmek istemezsiniz. Nefes alamaz kendi başına bı sure sonra makinesiz nefes alamaz yani evde bı yatağın ya da koltuğun üzerinde yemek yiyip ölümü beklersiniz . Bi tanıdığım böyle vefat etti. Bianne kullanıcı adınız eğer evladiniz varsa onu da düşünün siz istemedikce kimse size bu illeti biraktiramaz

Azaltarak bırakmak benim gördüğüm olmuyor.
Öyle tanıdıklarım bir iki gün azalttılar ve ondan sonra sigara açlığı nednei ile 10 tane içerken 15 tane içmeye başladı. ters tepiyor galiba.

ben de tak diye bırakanlardanım 2 yıl içtim. Sıkıntılı idim. Ama bir gün cildime zarar veridğini gördüm , elastisisesi bozuldu gibi oldu ki ben cildimi çok önemserim. Onu görünce bıraktım. Ama rüyalarımda bile bazı zamanlar sigara içtim (((

Ben 15 sene günde en az 2 paket ictim, bi kere birakacam dedim ve biraktim 12 sene olacak agzima surmedim.. bu hikaye belki seni gaza getirmez ama annemin hikayesini anlatsam belki ders çıkarırsın, annem de sigara bagimlisiydi, doktor bırakması gerektiğini koah oldugunu söyledi bizlere de bıraktım dedi, birgün evde kimse yokken içmiş sigara bikac tane artık sebep o mu bilmem ama o gece hastanelik oldu bi daha da evine dönemedi, 2 ay hastanede suni komayla mavi kodlarla geçti, teninin rengi patlıcan moruydu solunum cihazıyla bi nefes daha alabilmek için çırpınıyordu.. iki ay içinde kaybettik onu veda bile edemedik öylece gitti... bilmiorum çocuğun var mı, varsa eğer bunun gibi bi hikayeyi ona yaşatmaya hakkın yok, annem kardeşlerimin mezuniyetini de mesleklerini ellerine alıp hayata atılmalarını da göremedi... bi sigara keyfi için değdi mi?

Back