sıfırdan almanca

antonie

bahtım saçlarımdan karadır
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
2.882
5.857
hanımlar merhaba

sıfırdan almanca öğrenmek gibi bir hedefim var. ve bunu yapabilmek için maksimum 1-1,5 senem var.

1 sene sadece türkiyede kursa giderek hangi seviyeye gelebilirim?

1 sene içerisinde nispeten iyi bir dereceye gelmeyi başarabilirsem ve her şey hedeflediğim, planladığım gibi giderse devamında almanyaya gideceğim. konuşma kısmı vs almanyada ilerler diyelim. konuşması hariç grameri, okuması şusu busu türkiyede ne kadar ilerletilebilir?

ingilizcem iyi seviyede. bana bir faydası olur mu?

lisedeyken "estenten" seviyesinde gördüğümüz almanca hariç hiç haşır neşir olmadım. yapabilir miyim diye de korkuyorum açıkçası. dil öğrenme yeteneğim var mı ondan bile emin değilim fakat asılırsam halledebilirim değil mi?

Evlenmek için istenen dil seviyesini 1 yılda alman Enstitüsünün kursuna giderek, sınava girip barajı geçenler oluyor. ama konu alman vatandaşı ile evlenip Almanya'da yaşamak değil, üniversite veya yüksek lisans eğitimi ise onu bilmiyorum.

Konsolosluk vs gibi hafta 8 saati geçmeyen kurslar büyük vakit kayıbı olur bence. Çok uzun zaman yayıyorlar. Ev de internet materyeli ile en az B1 seviyesine gelin, kursa gidecekseniz de B1 den başlayın derim.

o seviyeyi ilkokul mezunları o sürede alıyor

konu sahibi dil biliyor, eğitimli de anladığım kadarı ile daha üstüne çıkar gibi

akademisyen arkadaşlarım Goethe enstitüsü alman Kültür Merkezi gibi kurumlarda öğrendiler

Almanca için değil ama apar topar İtalyanca öğrendim gitmek için

1.5 sene sürdü aynı sizinki gibi

B1 bitirdim :)

Sonu zor yetişti ve alelacele oldu

Ama ilk gittiğimde gayet konuşup anlaşabiliyordum

Ve İtalyanca okudum dersleri

Ek: Arkadaşların yazdığı gibi konsolosluğun resmi kurslarına katıldım ben. Goethe Institut da aynı şekilde çok iyi diye duydum giden arkadaşlarımdan. Daha tuzlu oluyor ama dışarıdakilere göre yabancı hocalarla öğrenmek, konuşma çok büyük bir bonus.

Nr bu şimdi ilkokul mezunları öğreniyor. sıfırdan başlayacağını söylüyor. ne için istediğini belli etmemiş. Üniversite eğitimi için yetmez ama evlilik icin yeterli olabilir diyorum.
Her yerde polimik mi ariyorsunuz. alintilamayin beni.

polemik falan aramıyorum

şahsınıza da bir şey demedim

İngilizce biliyorum ve lisede almanca gördüm az vs demiş

demek ki ilkokul mezunu değil

tanıdığım, bildiğim ilkokul mezunu kişiler evlilik için o seviyeyi aldılar konu sahibi daha kolay alır dedim sadece

alıntılanmaktan bu kadar rahatsız olmanızı da anlamadım ayrıca

hakaret yok, terslemek yok, konuşuyoruz şurada

Cok azimli isen kendi cabalarinla B1 seviyesine gelirsin iyi bir kurs destegi ile. Gunluk islerini halledersin ama Almanya'da Almanca egitim goreceksen orada yine kursa devam etmen lazim 1 sene falan. Ingilizce'nin de yardimi olur elbette.

Almanca eğitmeni olarak konuşuyorum. 1.5 yıl iyi bir seviyeye gelmek için güzel bir süre. Şu an eğittiğim kişilerle de böyle bir zaman planladım. (Kendileri Almanya'da yaşamayı düşünüyor.) Benim öğrencilermde farkettiğim birşey var. İngilizce bilenler biraz zorlanıyorlar. Okuduklarını İngilizce okumaya, telaffuz etmeye çalışıyorlar. Almanca çok farklı. Benzer yanları var İngilizceyle ama bazı şeyler de kafa karıştırıyor. Çok emek ister. Kursa gideyim geleyim öğrenirim diye düşünmeyin. Kitaplar alın. İnternetten faydalanın.

oo almanyada doktora en sevdiğim.

ben de düşünüyorum. bi arkadaşım almanca kursuna gidiyor sorayım yarın neymiş

ben geçen birine bunu dedim de

sen anlamıyorsun

İngilizce bilen kolay öğreniyor dediler

oysa Almancanın dil yapısı ile ingilizceninki benzemiyor

fiil çekimi vs Türkçeye daha yakın kişi zamirlerine göre çekim

o do ve du o kadar karışırdı ki

merhaba İstanbulda iseniz İsmek kurslarından faydalanabilirsiniz.

Ben 20 yasimda turkce ogrendim
Sifirdan
Ama turkiyede yasayarak ogrendim kurs vs almadim sadece gramer kitabi aldim ve dergi filan okudum daha cok konusa konusa ogrendim
Yazin kurallari zor geldi
8 ayda hic sorunsuz turkce konusuyordum

Mecburiyet veya istek varsa ogreniliyor

Yillardir italyanca ogrenmeye calisiyorum hobi amacli. O olmuyor. Halbuki anadilim fransizca ile italyanca cok benzer. Turkcenin alakasi yok.

ingilizce biliyorsanız almancayı çok kolay öğrenirsiniz aynı dil grubundalar ve gramer yapıları benzer, ingilizceyle en büyük farkı artikeller. tabi ki tamamen aynı demiyorum ingilizcenin grameri almancaya göre çok daha kolay (bence) ve almanca konuşabilmek için ciddi ciddi gramer bilmeniz gerekiyor, almanca hata kaldıran bir dil değil daha kurallı bir dil (tıpkı alman disiplini :))
neyse çok uzattım, dil öğrenmeye yatkınlığınız ve iyi seviyede ingilizceniz varsa işiniz daha kolay, 1 yılda tamamen çözmüş olursunuz.

benim de bu konuda çok sıkıntım var
özellikle tavsiye ettiğiniz siteler ve kitaplar var mı
şimdiden çok teşekkür ederim

İstedikten sonra öğrenilir.Yeter ki sen kararlı ol.Benim internetten dil ogrenen arkadaşlarım var

ay sizi bulmuşken bırakmam.
önerebileceğiniz kurs/kitap/materyal var mı?

a1-a2'yi kendin evde öğren, sonra devamı için kursa gidersin diye öneri veren oldu.
sizce bu mantıklı mı? kendim a1-2'yi bitirebilir miyim, "yapabilirsin" diyorsanız kitap ismi vs önerebilir misiniz acaba :)
oo almanyada doktora en sevdiğim.

ben de düşünüyorum. bi arkadaşım almanca kursuna gidiyor sorayım yarın neymiş
valla hem almanca öğrenme meselesini hem de kabul şartlarını vs konuşabilirsen çok iyi olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…