Evlenmek için istenen dil seviyesini 1 yılda alman Enstitüsünün kursuna giderek, sınava girip barajı geçenler oluyor. ama konu alman vatandaşı ile evlenip Almanya'da yaşamak değil, üniversite veya yüksek lisans eğitimi ise onu bilmiyorum.
Nr bu şimdi ilkokul mezunları öğreniyor. sıfırdan başlayacağını söylüyor. ne için istediğini belli etmemiş. Üniversite eğitimi için yetmez ama evlilik icin yeterli olabilir diyorum.o seviyeyi ilkokul mezunları o sürede alıyor
konu sahibi dil biliyor, eğitimli de anladığım kadarı ile daha üstüne çıkar gibi
akademisyen arkadaşlarım Goethe enstitüsü alman Kültür Merkezi gibi kurumlarda öğrendiler
Nr bu şimdi ilkokul mezunları öğreniyor. sıfırdan başlayacağını söylüyor. ne için istediğini belli etmemiş. Üniversite eğitimi için yetmez ama evlilik icin yeterli olabilir diyorum.
Her yerde polimik mi ariyorsunuz. alintilamayin beni.
Almanca eğitmeni olarak konuşuyorum. 1.5 yıl iyi bir seviyeye gelmek için güzel bir süre. Şu an eğittiğim kişilerle de böyle bir zaman planladım. (Kendileri Almanya'da yaşamayı düşünüyor.) Benim öğrencilermde farkettiğim birşey var. İngilizce bilenler biraz zorlanıyorlar. Okuduklarını İngilizce okumaya, telaffuz etmeye çalışıyorlar. Almanca çok farklı. Benzer yanları var İngilizceyle ama bazı şeyler de kafa karıştırıyor. Çok emek ister. Kursa gideyim geleyim öğrenirim diye düşünmeyin. Kitaplar alın. İnternetten faydalanın.
Almanca eğitmeni olarak konuşuyorum. 1.5 yıl iyi bir seviyeye gelmek için güzel bir süre. Şu an eğittiğim kişilerle de böyle bir zaman planladım. (Kendileri Almanya'da yaşamayı düşünüyor.) Benim öğrencilermde farkettiğim birşey var. İngilizce bilenler biraz zorlanıyorlar. Okuduklarını İngilizce okumaya, telaffuz etmeye çalışıyorlar. Almanca çok farklı. Benzer yanları var İngilizceyle ama bazı şeyler de kafa karıştırıyor. Çok emek ister. Kursa gideyim geleyim öğrenirim diye düşünmeyin. Kitaplar alın. İnternetten faydalanın.
İstedikten sonra öğrenilir.Yeter ki sen kararlı ol.Benim internetten dil ogrenen arkadaşlarım varhanımlar merhaba
sıfırdan almanca öğrenmek gibi bir hedefim var. ve bunu yapabilmek için maksimum 1-1,5 senem var.
1 sene sadece türkiyede kursa giderek hangi seviyeye gelebilirim?
1 sene içerisinde nispeten iyi bir dereceye gelmeyi başarabilirsem ve her şey hedeflediğim, planladığım gibi giderse devamında almanyaya gideceğim. konuşma kısmı vs almanyada ilerler diyelim. konuşması hariç grameri, okuması şusu busu türkiyede ne kadar ilerletilebilir?
ingilizcem iyi seviyede. bana bir faydası olur mu?
lisedeyken "estenten" seviyesinde gördüğümüz almanca hariç hiç haşır neşir olmadım. yapabilir miyim diye de korkuyorum açıkçası. dil öğrenme yeteneğim var mı ondan bile emin değilim fakat asılırsam halledebilirim değil mi?
ay sizi bulmuşken bırakmam.Almanca eğitmeni olarak konuşuyorum. 1.5 yıl iyi bir seviyeye gelmek için güzel bir süre. Şu an eğittiğim kişilerle de böyle bir zaman planladım. (Kendileri Almanya'da yaşamayı düşünüyor.) Benim öğrencilermde farkettiğim birşey var. İngilizce bilenler biraz zorlanıyorlar. Okuduklarını İngilizce okumaya, telaffuz etmeye çalışıyorlar. Almanca çok farklı. Benzer yanları var İngilizceyle ama bazı şeyler de kafa karıştırıyor. Çok emek ister. Kursa gideyim geleyim öğrenirim diye düşünmeyin. Kitaplar alın. İnternetten faydalanın.
valla hem almanca öğrenme meselesini hem de kabul şartlarını vs konuşabilirsen çok iyi olur :)oo almanyada doktoraen sevdiğim.
ben de düşünüyorum. bi arkadaşım almanca kursuna gidiyor sorayım yarın neymiş