sıfırdan almanca

kabul şartlarını ben de merak ediyorum denklik sınavı + orta düzey almanca demişti bi arkadaşım. sorarım

bir akrabam 40 yasında iki üç ayda ögrwndi sınavı gecti ve en son gidecekti . cok sasrımıstım helal dedim .

alıştırma ve tercüme için küçük hikayeler olabilir-tavsiye edeceğiniz siteler varsa özelden yazar mısınız ?

Aynen
İngilizce üstüne Almanca beyni bulandırıyor
Benimki bulandı mesela :)

Almanca grammer bakimindan 1 yil degil 1 ömür ogrenilcek bir dil degil derler. Bende almanca kursuna gittim toplam 30 saat 1 seviye atlamistim. a1 den a2 ye gectim yani. Sen de azim hirs calisma istek varsa ogrenirsin isin konusma kismini cozersin diye düşünüyorum. Ingilizceyle benzer kelimeler evet var grammer olarak pek alakali bulmuyorum ben. Kurs burda bittikten sonra orda da devam edersin insanlar dersler vs kolay olur umarım.

Ay evet bunu bilmeyen insanlara anlatamadım bir türlü

Yok İngilizce biliyorsun Almanca biliyor gibisin zaten vs

Ya diyorum ne alakası var

Bilenden de duydum ya içim rahat artık

Ama bence İngilizce Latin dilleriyle çok benziyor

İngilizler hep Latinceden (ç)almışlar kelimeleri

Bu arada çok meşhur bir site var

Şimdi adını vermek reklam olur mu bilmiyorum

D ile başlıyor

Oradan faydalanabilirsiniz bence

Ben bir ara kullanıyordum

İnteraktif de bir yapısı var, sesinizi kaydedebiliyorsunuz falan güzeldi

duolingo mu, onu bir ara kullanmıştım. belli bir süre girmeyince cidden trip atan bildirimler gönderiyor. ben de eeh senin tribini mi çekecem be diyip sildim

duolingo mu, onu bir ara kullanmıştım. belli bir süre girmeyince cidden trip atan bildirimler gönderiyor. ben de eeh senin tribini mi çekecem be diyip sildim

Evet hahah

Ama güzeldi sistemi

Bir de

"Ich bin eine Kartoffel" gibi saykodelik cümle yapıları bulmak mümkün

İngilizce Almancanın kolaylaştırılmış hali İngilizcede olan bi çok kelimede burada aynı .ingilizce biliyorsanız Hiç dil bile öğrenmeden Almancada çat pat anlarsınız .konuşması farklı işte sadece bu.

Selam Almanya daki ünv ler TESTDAF sınavı istiyor diye biliyorum onda da C1 dil seviyesi(belki okuldan okula değişiyordur ama)
bence yaparsın ama almanca evet zor
ben lisede Almanca öğrendim sonra üniversitede Ingilizce ve grammer yapıları tam tersi mesela bazen cümle kurarken hele pasif cümlelerde almanca gibi kuruyorum yapısını hala
ama tüm yıl sadece almanca uğraşırsan netten alman avusturyalı arkadaşlar edinir sohbet edersen her gün ...bence olur neden olmasın tabi sağlam grammer lazım C1 için..

ne kadar sürede ulaşırmış b2'ye peki?

daha a1 imiş:))

bakalım ne akdar sürede ulaşcak

bu arada bi evli çift duydum asistanken öğrenmişler birlikte almanyaya gidiyorlar drlar

of çok imrendim benim de hayalimdi ama işte biliyorsun exle muhabbetleri neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…