• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet görüyorum, boşanamıyorum.

Politik davranip eşinin suyuna gitmeye çalışsan? Biliyorum cok zor, alkol,şiddet hepsi var... ama bu iki sene icinde kendini maddi anlamda toparlasan?
Suyuna gitse ne farkedecek ki? Adam eve para bırakmıyor zaten. Bebeğin mamasını zor alıyorum diyor kadın. İki sene evde durunca adam tıkır tıkır para mı verecek konu sahibine?

Davanı aç
Bebeğine annen baksın
Ise gir.
Böyle hasta zihniyetler yüzünden
Bir sürü can yanıyor..
Allah yardımcın olsun

Evet ücretsiz avukat veriliyor..
Devlet tarafından

Kadın avukat için nasıl para bulurum demiyor, boşandıktan sonra nasıl geçinirim diyor... En az 2200 lira nafakaya ihtiyacım var diyor. Avukat ücretsiz olunca bu nafaka işi hallolmuş olmuyor.

Bebek bakımı konusunda da annem bakabilecek durumda değil diyor. Konumu okudunuz mu derken kastettiği, bebeğe annen baksın sözünüzdü.

Adli yardima basvurman gerek ucretsiz avukat icin ama onda bile 500 600 tl masrafin olur minimum. Sigortasi yoksa nafaka ciksa bile odemeyebilir ama basjs turlu calistigini ispat edersen nafaka cikabilir. Miktari esinin ne kadar kazandigina bagli.

HMK, dava açmadan önce adli yardıma başvurmaya ve yargılama giderlerinden de geçici muaf olabilmeye imkan tanıyor. Avukat olduğunuzu yazdığınız için soruyorum, uygulamada farklı bir durum mu var? Taleplerin reddi yönünde kararlar mı çıkıyor?

Son düzenleme:
Kadin siginmaya git, bi sekilde su akar yolunu bulur. Bukadar hesap kitap yapma, kendini yine kocanin evinde bulacaksin ‘yanliz bas edemiyorum’ diye diye. Dua et bolca, Allah yardimcin olsun.

Canim oncelikle Allah yardimcin olsun.
Yapabilecegn en mantikli sey adliye yardimi ile bosanma davasi acmak.
Sonrasnda sosyal hizmetlere basvuracaksin..
Zaten esinn uzerine herhangi bir maas ya da sigortali calisma durumu mal olur ise nafakayi soke soke alir devlet. Kendisi yollamasa maasina parasina malina el koyulur.
Hic birini yapamassan madem sen annenin yanina gidebilecek durumda degilsin o senn yanina gelsin. Devlet bosanan kadinlara kira yardimi yapiyor zaten bulunduvun sehre gore degisiyor ucret ilaveten kaymakamliktan da cocuklar icin yardim alabilirsin.
Hic calismadan gecinmen mumkun degil ama aradan annen cocuga gun icinde 3 4 saat temizlige vs gidebilirsn en azndan cocuk buyuyene kadar sonrasinda devamli bir is de bulursun niye olmasin. Temizlige git gerekirse ac yat ama sizofrene katlanma ve cocugunuda ziyan etme

Davayı açtıktan sonra. İkametgahının olduğu yerdeki kaymakamlığa ve sosyal yarımlaşma kurumuna git durumunu anlat. Belediyeye git bilgi al bütün kapıları çal yani.
Sosyal yardımlaşma kurumlarına git mutlaka.
Devlet dul ve çocuklu kadınlara maaş bağlıyor ama tam şartlarını bilmiyorum. Belki önce boşanmış olmak gerekiyordur. Bildiğim kadarıyla şartı gelirin olmaması gerekiyor..

Çeyiz parası dedin, yetim aylığı da alabilirsin bu durumda boşanınca..

İnsanlar yetim aylığı için eşinden anlaşmalı boşanıp birlikte bile yaşıyor. Haklarını iyi araştır.
Bir de sosyal yardımlaşma kurumundan yardım alırsan çok da iyi yaşarsın. Ramazan ayında erzak yardımı bile oluyor..

yoksulluk nafakasi ne bilmiyorum
ancak bosanip babanizdan maas alabilirsiniz
en kotu siginma evi bile sizin su anda yasadiginiz cehennemden iyidir
en azindan bebegin ve sizin hayati tehlikeniz olmaz cunku cok net gozukuyor bu adam sizi de bebeginizi de oldurecek

eskiden gazetelerde kadin cinayetlerini okuyunca aklim almazdi ama sizlerin yazdiklarini okiyunca anliyorum kendi hayatiniza onem vermiyorsunuz , boyle pislikler de kolayca olduruyor iste

arkadaşlar boşanıp babadan maaş alabilirsin demişler ama ona çok güvenmeyin.
kardeşim öğrenci yetim maaşı alıyor 450 lira sanırım. o yüzden o iş yaş.
şu durumda gerçekten işin kolay olmayacak. bir destek şart yani. hiç mi akraban yok. ucuz yollu çocuğuna bakacak. çocuğa bakacaklar sen de çalışacaksın en çıkar yol bu yani.

Kendi güvenliğin için bir süre kadın sığınma evine gidebilirsin,boşanma davası konusunda ordaki yetkililer bir yol gösterir.

Kadın avukat için nasıl para bulurum demiyor, boşandıktan sonra nasıl geçinirim diyor... En az 2200 lira nafakaya ihtiyacım var diyor. Avukat ücretsiz olunca bu nafaka işi hallolmuş olmuyor.

Bebek bakımı konusunda da annem bakabilecek durumda değil diyor. Konumu okudunuz mu derken kastettiği, bebeğe annen baksın sözünüzdü.

Annesinin rahatsız olduğunu sonraki merajlarinda yazmış..
Ben yazdıktan sonra gördüm..

Acil olarak kadin siginma evine basvurmani tavsiye ederim canim. Bulundugun ilcenin kaymakamliginda yardimci olurlar. Devletin elinde bebeginin ve senin guvendeolacagin bir ortamda hem bosanma surecinde yardimci olurar hem de sana uygun bebeginin bakimina engel olmayacak bir is bulunur. Ama ne yaparsan yap acele et ben bu adamin sonunu cok iyi gormuyorum

170 nolu hatti arayip esinizin sigortasiz calistirildigini ihbar edebilirsiniz.

Nafakasini odemez demisler, odemezse icra takibi baslatip çatır çatır odetirsiniz.

Barolarin kadin haklari komisyonuna ya da herhangi bir kadin haklari dernegine ulasip durumu anlatirsaniz avukat ve dava konusunda destek olurlar.

Ne denir ki bosansan bir dert,bosanmasan ayrı dert.Bosan diyemiyorum,zira adam belli pisliğin teki,keşke izini tamamen kaybettirsen. Maddi olarak bilmiyorum,ama Allah yardım eder maddiyati düşünme Allah açar bir kapı. Bu adam seni rahat bırakacak mı? Çok zor ya kimsenin ölümünü istemem ömrünü rızkını ben vermiyorum lakin,eğer sana ve evladına zarar verecek ise ıslahı mümkün değil ise gebersinde kurtul inşallah.

mor çatı
kadın sığınma evleri
gibi yerlere başvurup öncelikle bu adamdan izini kaybettirme yoluna girmen lazım.
Sonrası Allah Kerim
bu bahsettiğim yerlerde toz pembe bir dünya değil velakin kocan olacak dengesiz mahlukattan daha huzurlu yaşayacağın ve evladını büyüteceğin kesin.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Türkiyede insanlar hala sosyal hizmetlerin ne işe yaradığını öğrenemedi maalesef. Sosyal Hizmetler sadece para yardımı yapan bir yer gibi algılanıyor fakat değil. Psiko-sosyal her türlü desteği talep etmek sizin vatandaş olarak hakkınız. Lütfen bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere gidin. Durumunuzu aynen bu şekilde anlatın. Ordaki sosyal hizmet uzmanı size gerekli yönlendirmeleri yapmak zorunda. Tek dileğim iyi bir uzmana denk gelmeniz. Şansınız bol olsun..
+1

Mutlaka önce bi sosyal hizmetler kurumuna gidin. Evsizler, muhtaçlar, şiddet gören çocuk ve kadınlar, ailesi parçalanmışlar olarak her kesime yardımda bulunuyorlar. Bi haklarınızı öğrenin. Dava açmak istediğinizi de belirtir akıl alırsınız, belkide onlar yönlendirir.

Burada çalışan bir ablamız var, aynı şekilde eşinden boşanmış, yetimhanede büyümüş zaten, hiç kimsesi yok. Ankaradan kaçmış, ilk önce Didim'e gelmiş. 1 oda eve 200 TL ile kiraya çıktım dedi, Ankarada 800 TL ödermiş zamanında. Evinde bir komşunun çocuğuna bakmaya başlamış kendi çocuğuyla, komşu da hem biraz para verirmiş, hem de mutfak alışverişini yaparmış, oğlu 4 yaşına gelene kadar sürdürmüş böyle. Sonra oğlunu okula vermiş, bir Otele girmiş. 15 yıldır çalışıyorum, onun bunun pisliğini temizliyorum ama oğlumu Üniversiteye gönderdim, kendime ev aldım diyor kadın. Eski kocası olacak o adamı da 10 sene önce hapise attırmış (detayları bilmiyorum ama) zamanında döven söven adam şimdi peşimde köpek af diliyor diyor.

Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun. Ama insanlar ne zorluklarla yüzleşiyor. Sen de belki nispeten daha uygun bir yere taşınıp, anneni yanına alabilirsin, küçük/büyük demeden bir iş bulabilir ya da evde iş yaparak geçinmeye çalışabilirsin. Bebeğin biraz büyüse daha rahat ayakların üstünde duracaksın, şu 2 sene sık dişini. Zaten kocan olsa da sana hiç bir faydası yok. En azından psikolojik ve fizikse şiddetten kurtulursun.

Back