sıcak suda çeken yün kazaklar için yardım

emily1234

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
127
0
316
Ankara
merhaba hanımlar ben eşimin yün kazaklarını makinede yıkadım fakat kazaklar çekildi yani hem enine hem boyuna kısaldı. sanırım küçük kızım ayarlarıyla oynamış. şimdi bu kazakları eski haline getirmenin bir yolu var mı lütfen bilenler cevaplasın. acil cevaplarınızı bekliyorummm.

Son düzenleme:
valla yün kazak oldumu sıcak soğuk farketmiyor.ben eşimin kazağını ılık suda yıkadım elimde yine çekti.hiç bir çözümü yok eski haline dönmeside imkansız üzgünüm.

ayyy canım bendede aynısı oldu bendekide ne şans hee ikimizin kazağını koydum makinaya benimkine bişey olmadı onun kazağı 1 karış kaldı valla daha söylemedim tırsıyorum dünyanın parasını verip aldı ben mahvettim:43: sorana kadarda söylemeyi hiç düşünmüyorum:50::17:

bende dünyanın parasını verip aldığım yün pantolonumu minnacık yaptım 40 derecede:) sonradan fark ettim sadece kuru temizleme yapılacağını.ütüledim elimle çekiştirdim büyümedi:)

merhaba hanımlar ben eşimin yün kazaklarını makinede yıkadım fakat kazaklar çekildi yani hem enine hem boyuna kısaldı. sanırım küçük kızım ayarlarıyla oynamış. şimdi bu kazakları eski haline getirmenin bir yolu var mı lütfen bilenler cevaplasın. acil cevaplarınızı bekliyorummm.

merhaba ;
ben bi zamanlar çeken yünler için bişey duymuştum ama doğruluğunu denemedim....
Çeken yün kazakları çamaşır suyunda bekletirsen eski boyuna geliyomuş..
tabi kazak renkli ise renkliler için çamaşır suyunda bekletmelisin..
zaten kullanılmaz durumdadır kazak denemekte yarar var...hem bizide bilgilendirmiş olursun:))))

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için, ütüledim ama fayda etmedi, maalesef çöpe koyduk, giyilecek gibi değildi çünkü:((

merhaba ;
ben bi zamanlar çeken yünler için bişey duymuştum ama doğruluğunu denemedim....
Çeken yün kazakları çamaşır suyunda bekletirsen eski boyuna geliyomuş..
tabi kazak renkli ise renkliler için çamaşır suyunda bekletmelisin..
zaten kullanılmaz durumdadır kazak denemekte yarar var...hem bizide bilgilendirmiş olursun:))))

merheba canım, dediğini deneyebilirdim ama kazaklar çöpe gitti bile:(( yine de teşekkürler..

Son düzenleme:
Seninkiler çöple buluşmuş ama benden tavsiye kuru temizlemiciler eski haline getiriyor ufalan kazakları
benim eşiminde vardı evlendiğim ilk yıl ufaltmıştım
sonrasında kuru temizlemeci tahminim ütü ile eski formuna soktu
he eşim inat etti giymedi o ayrı:51:

Seninkiler çöple buluşmuş ama benden tavsiye kuru temizlemiciler eski haline getiriyor ufalan kazakları
benim eşiminde vardı evlendiğim ilk yıl ufaltmıştım
sonrasında kuru temizlemeci tahminim ütü ile eski formuna soktu
he eşim inat etti giymedi o ayrı:51:

teşekkür ederim bilgi için, aklımın bir köşesinde dursun... ne olur, ne olmaz:44:

merhabalar peki büyük gelen trikoları bu yolla rengini soldurmadan küçültebilir miyim?

maalesef bunlara yapacak birşey yok
bu durumda bir daha makinada yıkanmayan kazakları almıyoruz:)
her genç kızın başına gelir/geldi üzülmeyin.

bu tür küçülen kazakları koltuk altlarından dümdüz kesip makinada dikiyoruz sonra lastikli kısımlarını(bel kısmı) da hazır çanta saplarına tutturup kış için şık bir çanta elde ediyoruz.
eskiyen, çıkmayan lekeli kazakları yada her hengi bir kazaya maruz kalan kazakları yine koltuk altlarından kesip kazağın büyüklüğünde kutulara geçirerek dekoratif kutular elde edebilirsiniz.

şekerim moralini bozma. hayatta daha büyük sorunlar da var. benim de başıma gelmişti. herşeyi denedim ve sonra ihtiyacı olan birine vermeye karar verdim...

Back