• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Shengen vizesi

Maaş bordrosu
Banka birikim hesabı
Banka maaş hesabi
Kredi kartı ekstresi
Varsa tapu
Varsa araba ruhsatı
Uçak ve otel rezervasyonu
Düzgün bir biometrik foto
Varsa eski pasaporta ait schengen vizesi fotokopisi ve yine varsa zararsız ülkelere ait vizelerin fotokopisi

En önemlisi memur olduğun için istenmese bile SGK hizmet dökümünu dosyaya ekle. Bu geri döneceğine dair kanaat oluşturmaya yetiyor genelde.

Banka hesabın yeni acildiysa yakın tarihte topluca para yatirildiysa red yersin dikkat et. Eğer böyle bir durum varsa faizde değilse randevu gününe kadar para cekip yatır, hareket görmek istiyorlar.

Bol şans.

Gri hizmet pasaportu skandalından sonra devlet memuruna vize garantisi yok artık. Ama bu red alınır demek değil.
Turistik vize başvurusu mu yaptınız, gidiş-dönüş uçak otel rezervasyonları yaptınız mı? En şüpheli olan kalacak yer için akraba yanı yazmak. Gezinin başlangıcından bitişine kadar tüm detayları belirtin. Varsa ödeme evrakları da koyun. Atıyorum şu gün şu geziye katılacağım veya bu müzeye gideceğim rezervasyonu ve ödeme makbuzu gibi. Ne için gidiyorsunuz Almanya'ya?

Memur olup vize alan var mı . Vize randevum yaklaştı ama tedirginim
Yıllar önce almıştım schengen ama İtalya dan almıştım griile de görevli olarak çok yurt dışına çıktım artık yeşil le takılıyorum.
Vize alabilmeniz için banka hesabınızda son ekstrede yüklü miktar para olmalı en az 50000 falan diyebilirim bugünün koşullarında , varsa tapu araç ruhsatı yada üstünüze olan mal varlığı tapusunu ekleyin, kredi kartı ekstrelerini de ekleyin, zaten son 3 aylık bordro da isterler, birde turistik maksatlı ise otel rezervasyonu uçak bileti vs bilgilerini de ekleyin ve önceden Kanada ABD vs ülkelere gitti iseniz eski de olsa pasaportunuzu verin ki oradan alınan vizeler bir referans oluyor .
Ama şu da varki son zamanlarda yaşanan skandallardan ötürü vize reddi çok oluyor bu da bir ihtimal unutmayın.

En son 2022 subatta danimarkadan aldim 1 yillik o da bitti. Yeşil için duvarlara çentik atiyorum. Almanya bu aralar cok sıkıntılı red gelmese de geç geliyor ucusunu kaciriyorsun tarzi seyler duydum. İnsallah gelir.

Gri hizmet pasaportu skandalından sonra devlet memuruna vize garantisi yok artık. Ama bu red alınır demek değil.
Turistik vize başvurusu mu yaptınız, gidiş-dönüş uçak otel rezervasyonları yaptınız mı? En şüpheli olan kalacak yer için akraba yanı yazmak. Gezinin başlangıcından bitişine kadar tüm detayları belirtin. Varsa ödeme evrakları da koyun. Atıyorum şu gün şu geziye katılacağım veya bu müzeye gideceğim rezervasyonu ve ödeme makbuzu gibi. Ne için gidiyorsunuz Almanya'ya?
Teyzemin yanına gidecegim . Ancak onların davet mektubunu konsolosluk kabul etmemiş. Söyle aslında oğlumun velayeti bende ama p gelmeyecek . Burada tapusu bana ait bir evim var mesela . Daha önce vizesiz ülkelere gidip geldim ama garanti vize çıkar diyemiyorum

Back
X