• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laringomalazi

purplilac

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2024
1.749
2.167
53
Merhabalar,
43 günlük bebeğim var. Laringomalazisi var. Bu tanıyı alan annelerin tecrübesine çok ihtiyacım var. Gerçekten çok tedirginim.

Merhabalar,
43 günlük bebeğim var. Laringomalazisi var. Bu tanıyı alan annelerin tecrübesine çok ihtiyacım var. Gerçekten çok tedirginim.
Hangi belirtiler var acaba benim bebegimde de vardı zamanla bütün belirtiler kayboldu lütfen okuduklarinizla korkup endişelenmeyin çoğu bebekte 6 aylık olmadan düzeliyor

Hangi belirtiler var acaba benim bebegimde de vardı zamanla bütün belirtiler kayboldu lütfen okuduklarinizla korkup endişelenmeyin çoğu bebekte 6 aylık olmadan düzeliyor
Doktoruna yazdığım mesajı size göndereyim.
Hocam merhabalar,
İki gecedir ..... nefes alamıyor gibi sesler çıkarıyor. .... ilk doğduğu zaman da bu ses gibi ses çıkarıyor idi. Ancak bebektir normal dedik, doktorlar da bir şey demedi. Ses çıktığı an denk gelip kaydedemedim. Ama aynı sesi çıkaran bir bebeğin videosunu sizinle paylaşıyorum. Özellikle yatarken(en çok sırt üstü) ve beslenirken artıyor. Bu gece emerken çok hızlı soluk alıp veriyordu, sürekli olarak korktuğum için ayırıp soluklanmasını bekledim. Buna karşılık en son şu videodaki sesi yüksek bir sesle 8 10 defa belki tekrarladı. Tıkanıyor diye dik kaldırıp sırtına vurmak dışında bir şey yapamadım. Kendiliğinden geçti. Dün gündüz de biberonla beslenirken (80 cc anne sütü+probiyotik içerken) 4 kez tıkandı ve bu ses eşlik ediyordu. Bir önceki gece de yalnızca yatarken uykusunda 3 5 kez o sesi çıkardı. Gün içinde de aynı sesi çıkarıyordu. Ancak normal buluyorduk. Tıkanır gibi olma eşlik edince korktuk ve size danışmak istedim. Gerekli görmeniz halinde muayene için size getirebilirim.

İnşallah geçer geceleri uyumuyorum başında bekliyorum emzirirken sürekli memeyi çekiyorum boğulacak sanıp. Yavrum kızıyor bana.

Peki nelere dikkat ettiniz? Ne yaptınız süreç içinde
Yani yapabilecek birsey yok aslında. Benim bebegimde daha çok gece uyurken ses geliyordu bende sizin gibi uyuyamazdim sonra zamanla alıştım. Emzirirken zorlanıyorsa makas yapın elinizle süt akışını azaltıp emzirebilirsinjz yada öncesinde sağım yapabilirsiniz

Yani yapabilecek birsey yok aslında. Benim bebegimde daha çok gece uyurken ses geliyordu bende sizin gibi uyuyamazdim sonra zamanla alıştım. Emzirirken zorlanıyorsa makas yapın elinizle süt akışını azaltıp emzirebilirsinjz yada öncesinde sağım yapabilirsiniz
Makas yapıyorum minnak küçük eliyle elimi çekiyor 😀 Umarım sizinki gibi hemencik geçer

Merhaba. Benim bebeğime de laringamalozi denildi. Ben de çok endişeliyim. Gerçekten düzeliyor mu ? Allah korusun ek gıdada falan sorun olmuyor değil mi? Bir sürü endişelerim var benim de. Çocuğum bazen ememiyor çok üzülüyorum. Ne zamana geçecek bu ? Şu an 3.5 aylık oldu. Önce burnu tıkalı zannediyordum keşke öyle olsaymis 😞 Bunun erken doğumla falan bir ilgisi var mı ?

Merhaba benim bebeğimde bronşit tanısıyla 4 gün yoğun bakımda yattı 13 gündürde serviste yatıyoruz bu hastalığın teşhisi konuldu bogazından kamerayla inerek ciğerlerine bakıldı hem ciğerleri dolu sıvı alındı hemde ağır laringomalazi teşhisi kondu bizi çocuk kbb a yönlendirdiler bu süreçte ne yapacağım bilmiyorum erken doğdu 36 haftalık

Merhaba benim bebeğimde bronşit tanısıyla 4 gün yoğun bakımda yattı 13 gündürde serviste yatıyoruz bu hastalığın teşhisi konuldu bogazından kamerayla inerek ciğerlerine bakıldı hem ciğerleri dolu sıvı alındı hemde ağır laringomalazi teşhisi kondu bizi çocuk kbb a yönlendirdiler bu süreçte ne yapacağım bilmiyorum erken doğdu 36 haftalık
Rabbim şifalar versin inşallah. Erken doğumla da alakası yok diyorlar bu laringamalozinin. Yani kimden duysam normal zamanda doğum yapanlarda da olanlar var ama bilemiyorum. Tedavisi zaman'mış. İnşallah bir an önce iyileşir. Ek gıdada falan inşallah sorun olmaz. Hırıltı zaten devam ediyor. Siz gittiniz mi KBB ye peki ?

Rabbim şifalar versin inşallah. Erken doğumla da alakası yok diyorlar bu laringamalozinin. Yani kimden duysam normal zamanda doğum yapanlarda da olanlar var ama bilemiyorum. Tedavisi zaman'mış. İnşallah bir an önce iyileşir. Ek gıdada falan inşallah sorun olmaz. Hırıltı zaten devam ediyor. Siz gittiniz mi KBB ye peki ?
Evet hastaneden çıktı 3 farklı bu konuyla ilgilenen doktora gittik çok aşırı olmadığını ama beslenmede zorlandığı ve zayıf olduğu için yapalım dedi bir doktor fakat diğeri gerek olmadığını zamanla geçeceğini söyledi gastaronamiye yönlendirdi mama değişikliği beslenme düzeni yapıldı ama 2 gündür o mamayıda yemiyor ve kusuyor pazartesi tekrar gideceğim

Back
X