3 ay önce iş yeri değişikliği yaptım ve yeni işyerimde bugün mantığıma yatmayan bir bilgi öğrendim. Normalde pazartesi günü işe başlattığımız birinin sigorta girişini aynı gün içersinde yapabiliriz. Diğer günler için bir gün öncesinden giriş yapmamız gerekmektedir. Fakat bugün öğrendim ki salı günü işe başlayış yapılamıyormuş, çünkü salı günü işe başlayan birisini bir gün öncesinden yani pazartesi bildirmemiz gerekiyor ama pazartesi günü sadece o gün başlayanlar girildiğinden sanki pazartesi başlamış olarak gözüküyormuş. Bana çok ilginç ve saçma geldi. Sonuçta manuel olarak işe başlama tarihini giriyoruz. Önceki işyerimde salı günü işe başlayan birine pazartesiden giriş yapmıştık. Sigortanın danışma hattına sordum yapabilirsiniz dedi. İK' cı diğer kuzenlerime sordum yapılabilir dedi. Ama işyerindeki arkadaşta halen inatla olmaz diyor. Netlik kazandırmak açısından konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Salı günü başlatacağımız birisinin Pazartesi günü sigorta girişi yapılabilir mi yapılamaz mı?