SGK ile ilgili bir sorum var!?

aralikkizi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
463
32
318
Ben bir süre önce işten çıktım ve 3 ay önce de evlendim..Şu sıralar iş arıyorum ama aynı zamanda da kadın hastalıkları uzmanına görünmemi gerektiren bir rahatsızlığım var..Bir süredir adet göremediğimden (evlenmeden öncede uzunca süredir yaşıyorum bu sorunu) eşimin sgk sından faydalanmak zorundayım..Aslında çalışırken özel sigortam vardı ama hiç faydalanmadım..daha doğrusu erteledim..sonra da şartlar değişti işte..neyse..Acaba eşim SGK sisteminde kendisini aktifleştirdikten sonra benim ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor?Bu konuda acilen yardıma ihtiyacım var bilenler varsa çok sevinirim..
not:yanlış yere başlık açtıysam özürdilerim..a.s

Eşinizin bağlı olduğu sgk ilçe müdüdrlüğüne gidip evlilik cüzdanı ve kimlikle başvuryorsunuz.

Eşinizin bağlı olduğu sgk ilçe müdüdrlüğüne gidip evlilik cüzdanı ve kimlikle başvuryorsunuz.

Bilgi için çok teşekkür ederim..Eşim kendisi Fındıklıdaki SGK danmı aktifleştirme yapması gerek acaba?Çünkü kendisi daha önce hiç sağlık hizmetinden faydalanmadı bir SSK lı olarak..İlk defa ben onun SSK sından faydalanacağım...Biz Ümraniyedeyiz,mutlaka SSK fındıklıya mı gitmesi gerekiyor?Birlikte gittiğimiz taktirde hem o hem de ben aynı zamanda sitemde sağlık hizmetini aktifleştirebilir miyiz yoksa önce o gittikten sonra mı benim ayrıca gitmem gerekecek?teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…