ne kadar sürede kendinize geldiniz?
Ben daha ameliyathanede kendime geldim..Agrı kesici igne yapar mısın lutfen dedigimi hatırlıyorum hemsireye..Sonra da bebegimi sordum o da 10 dakka sonra goruceksin dedi..Herseyi cok net hatırlıyorum..Toplam 40 dakka sürmüş operasyon ve ben 5 dakka sonra uyandım.
ağrılarınız tamamen ne zaman geçti>?
Bugun sezeryanımın 7. gunu..Agrılarım hala var ama gercekten dayanılmıcak bir agrı diil.. Bir de hareket etmezken durup dururken olan bir agrı da diil. Hareketlerini dikkatli yaparsan gitgide azalıyor hatta..Ama benim bagırsak sorunum oldu..Tuvalete çıkamadım 3 gun ve 2 şişe lavman yedim..Gene de çıkamadım oyle diim..Gaz sancısı ne yazık ki cok kotu bisey. Cunku karnım şişmeye basladı gaz çıkmayınca ve tabii dikişlerim hastanede cok agrımaya basladı..Gerginlik arttıkca dikişler zorlandı ama tuvalete çıktıktan sonra hersey cok daha kolaylasıyor..Anestezi sırasında bagırsak fonksiyonları tamamen duruyormus ve 7-8 saatten once kendine gelmiyomus..Bu sekilde anlattı doktorum. Bazı kişilerde bu sure daha uzun surebiliyormus..Ben de bu gruba giriyorum sanırm.
ayağa ne zaman kalktınız?
Demir oglen saat 12 de dogdu ve beni 19 da kaldırdılar ilk ayaga..ama izin verseler sanki ben daha once kalkabilirdim gibime geliyor..Sonda taktırmadım ben o yuzden çişimi yapmak için kalktım ilk.
kendi başınıza ne zaman hareket etmeye başladınız?
Hastaneden çıkarken bebegimi giydirip kucagıma aldıgımda artık kendi başıma hareket edebiliyodum. Ben 3 gece yattım ama hastanede..
kanamanız nasıldı?( ifade edebildim mi ki?)
Kanamam her gun degişiyor. İlk 2 gun fazlaydı bayaa..Hatta ameliyattan sonra odama gelen hemsireleri hatırlıyorum..Cok ilginc bisey yasadım. Bilmiyorum herkese yapıldı mı bu..Odamdaki yataga yatırdılar beni ve sonra karnıma bastırmaya basladı hemsire..Nasıl akıyor içim anlatamam..Sanki altıma kacırıyorum gibi..Suanda normal reglimin 2-3 gunu gibi kanamam var..
göbekleriniz ne durumda bağlıyor musunuz?
Ben 2. gun hemen taktırdım korseyi..Her gun baglıyorum. Benim karnım o kadar buyumustu ki herkes ikiz sanıyordu..İnanmazsınız suanda acaip toparladı.Geceleri yatarken cıkartıyorum butun gun sıkıntı versede hic cıkartmıyorum. Bu kadar işe yarayacagını tahmin etmezdim..Resmen indi karnım...Ama tabiki catlaklar igrenc gorunuyor..
ilk ne zaman emzirdiniz? emebildi mi?
Ameliyattan 10 dakka sonra odamdaydım ve hemen emzirdim. Bişey geldigini dusunmuyorum mememden ama Demircik deli gibi cekiyodu..Dunyanın en muthiş duygusu..
Hepinize kolay bir dogum diliyorum arkadaslar..Umarım yardımcı olur yazdıklarım..
canım hangi korseyi aldın?olmazsa biz de alalım.nasıl bişey anlatırsan sevinirim.
ben de aldım korse(arkadaşınkinin aynısı mı bilmiyorum) sadece mide ve göbeği saracak şekilde yapmışlar. nette de gördüm benzerini bel korsesi yazıyordu
canım hangi korseyi aldın?olmazsa biz de alalım.nasıl bişey anlatırsan sevinirim.
bu arada tam gogsumun altından takıyorum korseyi ama dikişlerimin ustunu dahi kapatıyo..Yani uzun bi korse..Ama yoksa mide çıkarmış..Oyle demişti hemsireler..İnanın dikişlerimin uzerine baskı yaptıgı icin cok daha rahat hareket ediyorum..(öksürüyorum,hapsuruyorum)
cnm metropolitandan mı verdiler korseyi sana?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?