sezeryandan sonra sıkıntı çeki,toparlanmak isteyenler buyrun sohbete....

6 ay önce spinal anestezi ile sezeryan oldum. çok sıkıntı yaşadım. hatta aynı zamanlarda doğum yapan diğer arkadaşlarım gayet rahattı ,benim sıkıntılarımı duyunca ağrı eşiğin düşüktür vb laflar duydum ve bu beni çok üzdü. çünkü doğumdan çıktığım ilk 4 saat acı içinde kıvrandım. kesik yeri içi dışı sanki ateşle yakıyorlarmışcasına ağrıdı. bebeğimi değil emzirmek kucağıma dahi alamadım. ertesi gün iyiydim ama yatarken iyiydim fakat kalkıp yürürken çok acıdı . neyseki bebeğimiz sağlıklı.

keşke benimde tek problemim göbek olsaydı...spinal yüzünden o kadar çok başım ağırdıki günlerce sonunda tansiyonum 200 lere kadar çıktı ağrıdan..dikiş yerimde ağrıyo zman zaman?ne kadar oldu senin?niye sezeryan olmuştun?

aynı soorunu bende yaşadım 11 gün önce spinal anestezi ile sezeryan oldum sonrasındaki baş ağrısının tarifi yok hiç geçmeyecek sandım 1 hafta boyunca kafamı yastıktan kaldıramadım hergün 4-5 fincan neskafe içmem söylendi faydasınıda gördüm.Allahtan geçti yoksa tedavisi çok riskliymiş.Oyüzden lütfen doktorunuza üstüne basa basa epidüral istiyorum diye söyleyin ben yaşadım başkası yaşamasın çok kötüydü.

bende hiç başağrısı olmadı ama bana hemen kahve içirdiler şekersiz sütsüz alakası var mı bilmiyorum, bana herkes normal mi doğurdun dedi maşallah diyeyim harika bir doğumdu, ameliyathanede müzik ve muhabbet vardı ama benimle yk bebeğin ismi ne olacak, göbek adını ben koyayım, hangi takımı tutacak vs kendi aralarında hiç konuşmadılar doktorum şimdi karnına bastırıp bebeği alacağım korkma için bir boş olacak dedi rahatlayacaksın ama toplam 3 kişi bastırıp çıkardılar o zaman kaburgalarım ağrıdı ve doktor çok uğraştı dedi sen asla bunu normal doğuramazdın adam kendi kuytuya sıkıştırmış istifini bile bozmuyor dedi hahaha. kamerayada almışlar bebeğin çıkışını uğraşmalarını falan. 2 gün kaldım hastanede 1. günü akşamı hafif dikiş ağrım oldu ama iğne ile geçti, pedlerimi falan hastabakıcılar değiştirdi, dikişleri bastırma demiş bir arkadaş ben hatırlamıyorum ama sanki 2. gün hemşire ve doktorum bişiler yaptılar canım yanmamış ki anlamadım. sondayı uyuşturunca taktılar ve sonra çıkardılar onuda hissetmedim ya bende mi bir acayiplik var normalde elim kesilse 1 hafta yatarım bu kesik beni öldürü diye.

Merhaba canım ben buket yazdılarını Dr. Düzgün Bey ve spinal sezeryanın ile ilgili yazdılarını okudumda o yüzden yazıyorum sana.Bende temmuzun başında düzgün beyde spinal sezeryan olucam.Nasıldı neler yapılıyo nasıl geçti neler hissettin bana ayrıntılı bir şekilde en başından itibaren anlatabilirmisin canım? Gerçekten bunu yaparsan çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Back