sezeryandan sonra sıkıntı çeki,toparlanmak isteyenler buyrun sohbete....

merhaba ben de 2 ay 10 gün önce spinal anestezi ile doğum yaptım. baş ağrım hiç ama hiç olmadı bol su içip kahve meyve suyu tükettim. benim derdim dikişlerimi aldırmaya gittiğimde karnımın ödem toplamış olduğunu öğrenmemle başladı. doktor hemen muayene ettiği yerde dikişlerin iki ucundan ve ortasından delik açtı içini biraz boşalttı. o an dedim eyvahhhhh bağırsaklarım patlamış öyle kötü kokuyordu :(((( hemen hastaneye yatışım yapıldı, antibiyotik serumlarla ve karnımı sıkarak yapılan pansumanlarla ayrıca 2 kezde vajinal pansuman yapıldı rahmimin içi baticon ve serum gibi bir sıvı ile yıkandı adını unuttum :)) ve bu sürenin 3 gününde de karnımdan sarkan diren diye sondaya benzer bir hortumla 10 günü tamamladım. ameliyat yerim açılmadan taburcu olabildim çokk şükür. sezaryen olmamın nedeni ise 9 saatlik suni sancidan sonra açılmamın 9 cm i bulup 1 cm açılmayı yapamamam ve bebeğimin stresten kakasını yapması oldu. bir doğumda 2 doğum şeklini de gördüm. ama çok şükür şu an çokk iyiyim evime kavuştum. kabus gibi geçen hastane günlerinden sonra evimdeyim oğlumda çok iyi. bir daha doğum yapar mıyım bilmiyorum yaparım herhalde çünkü anne olmak çok güzel :))) kadınlar hep böyle sanırım çabuk unutuyoruz doğum anını. Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin ve çocuklarımızın büyüdüğünü görelim hatta torunlarımızın da :)))

cnm çoook geçmiş olsun...sıkıntılarımız bu kadarla kalır inşallah...dikişlerin niye alındı ki estetik olmadımı??

bende 3 ay önce spinal sezeryan doğum yaptım ve inanılmaz başağrılarım oldu 10 gün kahve çay su içmeme rağmen, hatırlamak dahi istemiyorum o günleri, şimdi de ara ara sezeyan yerim acıyor ama daha iyiym tabi

Allah ım hatırladıkça fena oluyorum baş ağrılarını...:((((((bi daha asla yaptırmam o lanet anesteziyi....

hikayem çok uzun ama gerçekten zordu...

ben de spinal anestezi oldum.anesteziyle ilgili bir problemim olmadı ama sezeryan bence başlı başına problem zaten.. ilk gecem kabustu...sonda takılı kaldı sabaha kadar.uyuşukluğum geçti ama kalkamıyorum. sinir bir durumdu.hastane uygulamaları farklı oluyor. eltim öğlen 1 de sezeryandan çıkmıştı, akşam 6-7 gibi yürüttük..ben akşam 17:30da çıktım, taa ertesi sabah sonda falan çıktı yataktan kaldırdılar. o kadar acı çektim ki ameliyat sonrası, gülsem, ağlasam, hapşırsam, öksürsem tüm koridor geliyordu bağırmama...herkesi tembihledim "bu günleri unutur da tekrar bebek istersem hatırlatın" diye...

sonuç: oğlum 2 yaşını doldursa da kardeş yasak diye bekliyorum.:37:

seçme şansım olsaydı kesinlikle normali seçerdim. ama gözümde doğuştan retina zayıflığı var. ıkınırsam kör olurum Allah korusun..:18:

aynen öyle valla cnm bende imreniyorum....bende de bi tek kaşıntı olmadı işte Allah tan:nazar:ama inan o baş ağrısı mahvetti beni...doğumlarının arası kaç yıl?ilk sezryanın sebebi neydi cnm?

cati darligi vardi ileri dercede cunku buyuk oglumda normal dogumu bekledim 4 gun sanci cektim kanala sikisti cikamadi acilen sezeryan oldum ,cocuklarim 8 ve 6 yaslarindalar..

Allah yardımcın olsun cnm...genel anestezi ile mi oldun?benimki spinal oldu o yüzden baş ağrım oldu çok fena...ikinci bebeğine hamile kaldığında ilk bebeğin ne kadarlıktı??

hayır ben epidural oldum ve hiç baş ağrısı yaşamadım.40+4 de doğum yaptım.2.ye de kızım 2 yaş 3 ayhlıkken kaldım.kısmetse araları tam 3 yaş olacak.

banada yapıldı.ameliyattan sonra ebe gelip karnıma bastırdı kan çıksın diye o kadar zor bir acıki anlatamam şu ana bir düşündüm tuhaf oldum çok acıyor ya
allah alllah.bana da yapıldıysa öyle bişey hiç hatılamıyorum.ama zaten delı gıbı uyuşuk oluyo belden aşağısı nasıl hıssettınız?odaya çıkınca mı yaptılar?

cnm çoook geçmiş olsun...sıkıntılarımız bu kadarla kalır inşallah...dikişlerin niye alındı ki estetik olmadımı??

teşekkür ederim amin inşallah bu kadarla kalır. dikişlerimin iki ucunda düğüm vardı ip içinden geçiyordu yaranın zaten alırkende bir tarafı kesip diğer taraftan çektiler. ben doğumdan beri bahtsız bedevi gibiyim bi kutup ayısını göremedim. dişim kırıldı kökü içinde kaldı apse yaptı, ayak tırnaklarımda batık oluştu vs. doğumun sıkıntısını atlatamadan bir de bunları çektim. her şeyde vardır bir hayır diyorum bu günümüze şükür.

ben de spinal anestezi oldum.anesteziyle ilgili bir problemim olmadı ama sezeryan bence başlı başına problem zaten.. ilk gecem kabustu...sonda takılı kaldı sabaha kadar.uyuşukluğum geçti ama kalkamıyorum. sinir bir durumdu.hastane uygulamaları farklı oluyor. eltim öğlen 1 de sezeryandan çıkmıştı, akşam 6-7 gibi yürüttük..ben akşam 17:30da çıktım, taa ertesi sabah sonda falan çıktı yataktan kaldırdılar. o kadar acı çektim ki ameliyat sonrası, gülsem, ağlasam, hapşırsam, öksürsem tüm koridor geliyordu bağırmama...herkesi tembihledim "bu günleri unutur da tekrar bebek istersem hatırlatın" diye...

seçme şansım olsaydı kesinlikle normali seçerdim. ama gözümde doğuştan retina zayıflığı var. ıkınırsam kör olurum Allah korusun..:18:

çok geçmiş olsun. boşuna cennet annelerin ayakları altında denmemiş. hamilelik süreci, doğum, bebek bakımı hepsi zor Allah hepimize kolaylık versin

21 ay önce spinal sezeryan oldum. Hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür. İlk ayağa kalkması çok zordu bi tek oda gayet normal ameliyat sonuçta. Sonra hep yürüdüm hastanede. Eve geldim hiç yatmadım. 10.gün yanlız kaldık. Gayet rahattık

aselkuzum sende bnım gıbı olmusun cnm ben de 2 sene once epıdural oldum 5 gun yemek yemedım oylabı basagrısıkı kızımı kucagıma alamıyordum sankı beyın amalıyatından cıkmıs gıbıydım dr.ılac verdı bırde kahve ıc dedı sade kahve nescafe..sonra 1 hafta sonra kan verdıler bı unıte kansız kalmısım sende kan degerlerıne bı baktır ıstersen cnm neysekı atlattım ama gecen kıs tekrar bas gosterdı ama bas agrısı elden ayaktan kesılıyordum norolaga gıttm 2 dr.a ıkısıde aksıyete baglı basagrısı dedı.. yanı endıse stresse baglı cnm dogruda..

cnm çok geçmiş olsun hepimize gerçekten...benide erken kaldırdılar aptal hemşireler baş ağrımın ondan kaynaklandığını düşünüyorum.2 .yi düşünmüyomusun?

21 ay önce spinal sezeryan oldum. Hiçbir sıkıntım olmadı çok şükür. İlk ayağa kalkması çok zordu bi tek oda gayet normal ameliyat sonuçta. Sonra hep yürüdüm hastanede. Eve geldim hiç yatmadım. 10.gün yanlız kaldık. Gayet rahattık

maşallah diyim o zaman cnm...

aselkuzum sende bnım gıbı olmusun cnm ben de 2 sene once epıdural oldum 5 gun yemek yemedım oylabı basagrısıkı kızımı kucagıma alamıyordum sankı beyın amalıyatından cıkmıs gıbıydım dr.ılac verdı bırde kahve ıc dedı sade kahve nescafe..sonra 1 hafta sonra kan verdıler bı unıte kansız kalmısım sende kan degerlerıne bı baktır ıstersen cnm neysekı atlattım ama gecen kıs tekrar bas gosterdı ama bas agrısı elden ayaktan kesılıyordum norolaga gıttm 2 dr.a ıkısıde aksıyete baglı basagrısı dedı.. yanı endıse stresse baglı cnm dogruda..

ay o baş ağrısına diyecek laf bulamıyorum..kansızlık değildi sanırım bende ki problem...dönem dönem tekrarlıyo baş ağrısı bende de bende en sonunda psikiyatriye gittim o kadar zor şeyler yaşadım ki doğumdan sonra ona bağladı psikiyatrist..bu aralar SSVD yi araştırıyorum..bakalım hayırlısı...

suan ıcın dusunmuyorum ama bende arastırdım hatta konu bıle acmıstım belkı gormusundur konuyla ılgılı ama sonra vazgectım fıkırdım bılmıyorum rısklı gıbı geldı bana..

suan ıcın dusunmuyorum ama bende arastırdım hatta konu bıle acmıstım belkı gormusundur konuyla ılgılı ama sonra vazgectım fıkırdım bılmıyorum rısklı gıbı geldı bana..

riskli evet ama sende biliyorsundur risk oranı çok düşük..neler biliyosun bu konu hakkında rica etsem bu konuda bildiklerini benimle paylaşırmısın???

16 ay oldu doğum yapalı.doğum yaptığım ilk 6-7 saat çok acı çektim,hatırlamak istemiyorum.sonra ağrı kesici yapmaya başladılar ve sıkıntı olmadı.
doğum sonramda da sezaryene bağlı bir sıkıntı yaşamadım.
yalnız 17. gün rahim atonisi denen bir sıkıntı geçirdim,oldukça ciddi bir rahatsızlık,aşırı kanama şikayetiyle başlıyor.doğum sırasında içerde parça kalması ya da sonradan kan pıhtısının büyümesiyle meydana geliyormuş.benimki kanamanın dışarı akması yerine içerde pıhtılaşması sebebiyle oldu.normal doğumda da görülebiliyormuş .çok şükür operasyona gerek kalmadan ilkaç tedavisiyle geçti.
her şey nasip ,hayırşısı ama uzun bir süre bebek düşünmüyorum.5-6 sene sonra falan olabilir.

cnm çok geçmiş olsun hepimize gerçekten...benide erken kaldırdılar aptal hemşireler baş ağrımın ondan kaynaklandığını düşünüyorum.2 .yi düşünmüyomusun?

düşünüyorum canım. yapsak yazdım p çıkmamış yasak olmuş:)

hatta günüm geçti hamile bile olabilirim.....

efenim ben kızımda rahim içi gelişme geriliği başgösterdiği için tam 37. haftamda doğum yapmıştım
"normal doğum da mormal doğum" diye tutturan sevgili doktorcum önce suni sancı verdi, açılmam 0 olmasına rağmen
1 gün ööyle süründükten sonra kendi isteğimle 18.05 2011'de kombine spinal+epidural sezaryen oldum...
llohusalıkta gidilen o ilk kontrol var ya hani 5.gün mü ne ....
doktorum fırçayı bastı: 45 cm çocuğu doğuramadın, bi işi beceremedin, hakkını veremedin...
zaten lohusalık da bilirsiniz çok güllük gülistanlık! bi dönem...yediğim lafların hırsından, sinirinden ağrılarım kesildi ( Allahtan süte bişiy olmadı diyecem ama kızım tembellik etti, emmedi hepten fıttırdım )
pko hastası olduğum için belli bi kilonun altından olmam şart, doğum yaptığım mayıstan ekime kadar fix 70 kiloda kaldım. majesteleri doktorum bu sefer de " vay yarım dünya olmuşsun ( boyum 1.73 bu arada ) var tanınmaz haldesin " diye bi daha fırça...( adam mübarek kuru temizleme salonu gibi, sağlam fırçası var )...bana bi daha hırs geldi, haftada 7 gün wii fit denilen oyun konsoluyla spor yaparak ve neredeyse aç kalarak 1,5 ayda 8 kilo verdim, zengin patronun karşısına dikilen yaşar usta gibin süksemi de yaptım rahatladım:)))

benim ameliyatımla alakalı fiziksel hiçbir sorunum olmadı çok şükür...Yalnız o ilk ayağa kalkış anındaki acı...vücudun ikiye bölünmüş hissi, değişik bi olay, bi de dikiş yerindeki hissislikten hala huylanıyorum

selam ben de sezaryan oldum 6 aylık bebegım var ama cok memnun kaldım sezaryandan agrım olmadı hemen toparlandım ılk dogumum normaldı sunı sansıyla dogum yaptım cook zor bır dogum oldu akıl karı degıl sunı sancı tavsıye etmem sezaryan en ıyısı bence .........

selam ben de sezaryan oldum 6 aylık bebegım var ama cok memnun kaldım sezaryandan agrım olmadı hemen toparlandım ılk dogumum normaldı sunı sansıyla dogum yaptım cook zor bır dogum oldu akıl karı degıl sunı sancı tavsıye etmem sezaryan en ıyısı bence .........

Allah bebeklerimizi korusun cnm...benim sezeryandan çok anastezi ile ilgili çok kötü sıkıntılarım oldu:(((sezeryan kendi tercihinmiydi?ne kadar var bebeklerinin arasında??

Back