- 29 Ağustos 2021
- 17
- 3
- 26
-
- Konu Sahibi Secil kaya
Çiş torbasıBenim belden assagim uyuştu sonda o çektikleri değil mi ben de ondan yoktu tam bayilmadigim için mi acaba
Bak bende o yoktu ama sizde neden oldu kiÇiş torbası
Bilmiyorum ama yakınlarımda epidural oldu ama sonda takıldıBak bende o yoktu ama sizde neden oldu ki
Bilmiyorum ama yakınlarımda epidural oldu ama sonda takıldı
Ayn i durumdayım bende çok korkuyorum ssvd ne demek ?Benimde sonda hiçbir şekilde acitmadi, ben çok çok çok korkan biriyim spinal tutmadı sonra doktorum ile önceden görüştüğüm için annede önemli diyerek genel anestezi uygulandı. Elhamdülillah o anları hissetmedim ancak uyandığımda çok acı ile uyandım. Sebebi genel anestezi belli bir süre uyuşturuyor spinal epidural ise altı saate kadar yavaş yavaş uyuşukluk yapıyor, ama zamanla acı kalmıyor şimdi unuttum gitti. Ssvd çok istiyorum ben sezeryan korkumdan dolayı. Ben de genel anlamda kan bıçak yara kesik ameliyat kurban et vs korkusu var o yüzden çok korkuyorum.
Ayn i durumdayım bende çok korkuyorum ssvd ne demek ?
Hayır ilk gebeliğim yalnız benim belimde fıtık ameliyatı olduğu için sezeryan olacağım fakat tam uyuma istemiyorum bebeğimin herseyine tanık olmak istiyorumSezeryan sonrası normal (vajinal) doğum.
İnşaallah korkularımızı yeneriz.
Hiç doğum yaptınız mı?
Bel fıtığı ameliyatım var , ameliyat olduğum için normal doğuma engel değil ama tekrar ameliyatli yerimde fıtık patlamasına nedenGeçmiş olsun, bel fıtığı normal doğuma engel midir, bilemediğim için soruyorum.
Allah kolaylaştırsın çooook güzel bir doğum nasip etsin bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın
Canm bende devlete oldum ama hiç sonrasında acı falan hissetmedim yani başta da söylemişsin doktor ve hastane önemli her devlet bir değil5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Benim kadar SEZERYANDAN korkan yoktur. Panik atağım olduğu halde bunu başardım. Herkese sordum her yerde araştırdım herkes farklı farklı şeyler söyledi. Öncelikle en önemlisi hastane ve doktor. Devlet hastanelerini kötülemek gibi değil tabi ama benim kardeşim devlette iki kere sezeryan oldu. Uyandığında inanılmaz acı hissettiğini söyledi. Benim hiç öyle olmadı. Uyandım hiç acı hissetmedim. Hala da acı yok. Gülerek çıktım hatta espiriler yaptım. Korkulacak hiç birşey yok. Sezeryan dikiş acisindan daha çok sonda acıtıyor emin olabilirsiniz
Çok geçmiş olsun canım, doğumun sağlıklı bir şekilde olsunda inşaallah şekli mühim değil. Korkularımız içinde dua edip başa çıkmak en güzeli, başarırız bunu inşaallahBel fıtığı ameliyatım var , ameliyat olduğum için normal doğuma engel değil ama tekrar ameliyatli yerimde fıtık patlamasına nedenileri derecede felç konumunda idim, ameliyat geçen sene Kasım'da oldum,normal doğum yapmayacak duzeydeyim.canim
Bende özelde sezeyan olmuştum. Söylediğiniz şey devlet hastaneleri için de doktorla ve hastanenin yoğunluğuyla alakalı sanırım. Ablamla arkadaşım küçük bi ilçede devlet hastanesinde oldular konforlarının ve ameliyat kolaylılığının özelden hiç bi farkı yoktu. İkisini de ben refakat etmiştim. Ebeler de çok iyiydiler. Hatta ablamın bebesi doğduğu gece anlamsız ağlıyordu cazgır bebekti. Ebeler de bebeği rahatlatmak için bana cok yardımcı oldular. Hastane sakin bi hastaneydi. Yani personelleri büyük şehir hastanelerine oranla çok yıpratan bi konumda değildi. (Kalabalık oranı az). Bende bu sebeple oğlumu orada sünnet ettirdim. Canı az olduğundan anestezi ile talep etmiştim herşey hazırdı. Bi hapşırdı diye almadılar 2 ayrı bölüm doktordan kontollerden ve tahlillerden geçti. Geniz akıntısı varmış bu sebep risk olur dediler ve anesteziyi iptal ettik.5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Benim kadar SEZERYANDAN korkan yoktur. Panik atağım olduğu halde bunu başardım. Herkese sordum her yerde araştırdım herkes farklı farklı şeyler söyledi. Öncelikle en önemlisi hastane ve doktor. Devlet hastanelerini kötülemek gibi değil tabi ama benim kardeşim devlette iki kere sezeryan oldu. Uyandığında inanılmaz acı hissettiğini söyledi. Benim hiç öyle olmadı. Uyandım hiç acı hissetmedim. Hala da acı yok. Gülerek çıktım hatta espiriler yaptım. Korkulacak hiç birşey yok. Sezeryan dikiş acisindan daha çok sonda acıtıyor emin olabilirsiniz
Ben 12 ağustosta doğum yaptım. Devlet hastanesinde miad gecikmesi sebebiyle yatış verildi önce normal doğum olarak başladı sonra fetal distress sonucu acil sezaryene alındım. Yarım saat uyutuldum ve uyandığımda çok ağrım vardı, bir iki gün o ağrılar yüzünden kalkmak hareket etmek tuvalete gitmek işkence gibiydi. Ama sondayı çok abartmışsınız. Ne takılırken ne çıkarılırken hiç acı hissetmedim. Sadece tampon çıkarma hissiyatı gibiydi bence bu kadar abartmayın ayrıca ameliyatlı biri için çok iyi bir durum zira altınızı batırmak saatlerce hiç hoş olmaz.5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Benim kadar SEZERYANDAN korkan yoktur. Panik atağım olduğu halde bunu başardım. Herkese sordum her yerde araştırdım herkes farklı farklı şeyler söyledi. Öncelikle en önemlisi hastane ve doktor. Devlet hastanelerini kötülemek gibi değil tabi ama benim kardeşim devlette iki kere sezeryan oldu. Uyandığında inanılmaz acı hissettiğini söyledi. Benim hiç öyle olmadı. Uyandım hiç acı hissetmedim. Hala da acı yok. Gülerek çıktım hatta espiriler yaptım. Korkulacak hiç birşey yok. Sezeryan dikiş acisindan daha çok sonda acıtıyor emin olabilirsiniz