Sezeryanda epidural mi yoksa genel anestezi mi ???

Monica88

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
47
37
36
Arkadaşlar merhabalar
Doğumun daha önce geçirmiş olduğum açık miyom ameliyatından dolayı seZeryan ile olacak.Ancak çok kaygı ve korkularım var.Ben bilincim açıkken bebeği ordan çıkarırken hayal etmekten ve panik yapmaktan korkuyorum.Bana deneyimlerinizden bahşeder misiniz? Tekrar doğum yapsanız hangisini tercih ederdiniz ?

Arkadaşlar merhabalar
Doğumun daha önce geçirmiş olduğum açık miyom ameliyatından dolayı seZeryan ile olacak.Ancak çok kaygı ve korkularım var.Ben bilincim açıkken bebeği ordan çıkarırken hayal etmekten ve panik yapmaktan korkuyorum.Bana deneyimlerinizden bahşeder misiniz? Tekrar doğum yapsanız hangisini tercih ederdiniz ?
Canım ben hep epidural diye girdim anesteziyle çıktım gözümü yogun bakımda açtım artık ne oluyorsa beni uyutuyorlar

epidural değil ama spinal anesteziyle ameliyat oldum. Bende en çok göğüs kafesime baskı hissiden dolayı nefes alamıyorum diye panik oluştu onda da hemen sakinleştirici verdiler uyanık ama yarı uyur şekilde geçti doğum. İyiki genel olmamışım tabi ameliyat bittikten sonra hemen odama gidip bebeğimi emzirebildim bu büyük bir avantaj. Doktorunuz daha iyi bilir tabi ama herhangi bir komplikasyon olmazsa uyanık kalmak daha iyi panik yapsanız da sakinleştiriciyle geçiyor. başucunuzda sürekli sizinle durup konuşan durumunuzu kontrol eden bir hemşire de bulunacak zaten

Valla ben genel oldum çünkü o anı görürsem kötü olabilirdim o yüzden genel olup bitirdim 😅

Kesinlikle o ana şahit olacak psikolojide olmadigim için 3 kez genel anestezi ile doğum yaptım
Genel anestezi verilene kadar bile delirmiş gibi bağırdım hepsinde benim psikolojim kaldırmıyor
Bebeğin ilk anı vs gibi şeylere de hiç anlam yuklemedigim icin, zaten benim içimden çıkan bir varlık ben onun her anına şahidim zaten çıkış anı lazım değil demistim bunu en iyi sen bilirsin nasıl yapmak istersen öyle yap

Üç doğum yaptım ilk doğumum genel anestezi idi bundan bir şey anlamadım
İkinci ve üçüncü doğumum spinal anestezi ile oldu spinal anestezi ile doğum çabuk oluyo,zaten sen herşeye şahit olmuyosun omuz hizasına örtü çekiyorlar senin başında hemşire seninle sohbet ederken kaşla göz arası bebiş doğuyo spinal anestezinin yan etkisi,çok baş ağrısı yapar böyle olmaması için doğumdan sonra 3 litre su ve nescafe içtim bitter çikolata yedim çok şükür bi sorun yaşamadım hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah🤗

Ben hemşireyim ne olacak nasıl olacak hepsini bilerek girdim yani bazı şeyleri bilmek de iyi değil🤣
Epidural oldum çok rahattı
Uyuşukluk olmuyor spinal gibi
Ağrın olduğu zaman ağrı kesici yapıyorlar direk etki ediyor hiçbişey hissetmiyorsun adı üstünde prenses doğum 😃

Hemen yürümeye yemek yemeğe başlıyorsun çocuğunu emziriyorsun güzel yani bence bidaha olsa bidaha epidural yaptırım 😃

Zaten doğumdan önce anestezi doktoruyla konuşuyorsun en uygununu o söyler

Ben hemşireyim ne olacak nasıl olacak hepsini bilerek girdim yani bazı şeyleri bilmek de iyi değil🤣
Epidural oldum çok rahattı
Uyuşukluk olmuyor spinal gibi
Ağrın olduğu zaman ağrı kesici yapıyorlar direk etki ediyor hiçbişey hissetmiyorsun adı üstünde prenses doğum 😃

Hemen yürümeye yemek yemeğe başlıyorsun çocuğunu emziriyorsun güzel yani bence bidaha olsa bidaha epidural yaptırım 😃

Zaten doğumdan önce anestezi doktoruyla konuşuyorsun en uygununu o söyler
Ayrıyeten
Herhangi bi baş ağrım olmadı
Ameliyattan sonra üşüme vs de olmadı

Benim konu hakkında ne araştırmam ne bilgim vardı, aklımdaki tek şey nasıl doğuracağım, nasıl yapacağım... Öyle Bi korku basardı, kendimi doğuma bi türlü hazırlayamadım psikolojik olarak, sonra kontrole gittik kanamam olduğu için Bi kaç saat sonra doğuma alındım sezeryan ile, lokal oldum o an içten içe panik atak geçirdim tansiyonlarım oynadı sürekli ama içten içe kendimi telkin ettim sesimi çıkarmadım, doktor panik olduğumu farketti ve orda sürekli sakinleştirdi "bak sakin kal seni uyutmayalım bu anı unutma vs" öyle öyle bebeğim geldi ve evet iyi ki uyumamışım iyi ki o anı yaşamışım, o ilk ciyaklamasını duyuşumu dünyalara değişmem, bebeği götürdüler beni diktiler bende ne korku kaldı ne bişey, o seste kaldım 🥰 sağlıkla gelsin bebeğiniz, fikrim lokal olmanız ve o anı görmeniz 🙏

X