Sezeryanda aylma ve sresi

dysania

İÇİNE ATIYON ATMA
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.156
2.794
arkadaşlar genel anestezi ile sezeryan olacağım fakat merak ettiğim şeyler var. genel anestezide ayılmak çok mu acı verici? ve ne kadar zmanda ayıldınız.cevaplarınızı bekliyorum. inanın cevaplarınıza çok ihtiyacım var. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim:çok üzgünüm:

Yoo ayılmak neden acı verici olsun..

Çok ağır bir uykudan uyanır gibi yavaş yavaş gözlerini açmaya çalışıyorsun ve ayılıyorsun..

Sonrasında dikiş yerlerin acıyabilir ama ağrı kesicilerle o da hafifletiliyor..

Yani ayılmanın kendine has bir acısı yok..

Herksin farklı olabilir ama ben daha ameliyathende ayıldım ilk doğumumda. sonra odaya geldiğimde ağrı kesici iğne oldum ondan sonra çok iyidim bir sıkıntı olmadı yerimseniben

bende hemen ayılmıştım odaya geldiğimde..benim dikiş yerlerim ağrıyordu.ağrı kesici verildikten sonra düzeldim.
zaten bebeğini kucağına alınca herşey sıfırlanıyor emin ol..

bende ameliyathanede ayıldım hiç acı bi tarafı yok sanki derin bi uykudan uyanıyosun hatta bana cook rahatlatıcı gelmişti mirmirmirmir sonra odaya indiğimde bir iğne bitti gitti hatta bebeğimi göre hevesi ile iğneyi bile istememiştim bebeğimi getirin yeter dedim :emir_bebek: opuyorumnanaktan

ben odada yataga koyarlarken ayıldım sadece dıkıs yerlerımın cokk acıdıgını hatırlıyorum ama agrı kesıcılerle gecebılecek bır acı

benıde odaya getırmeden amelıyathanede ayıltmıslardı benımki bıraz problemlıydı galıba bana sureklı adımla seslenıp nefes al dıyolardı ama alamıyodum kotu bi his (korkutmak istemem seni herkeste oldugunu sanmıyorum) sonunda galıba oksıjen verdıler ve derın bı nefes alıp rahatlamıstım sonrasında tabiki dıkışlerın acısı vardı ama agrı kesıcıyle gectı bide susuzluk kötü oluyo ama o da her amelıyatta oluyo ama bi sorun yoksa normal dogum yapmanı tavsıye ederim...

sezeryandan sonra ne kadar kaldınız hastanede . bu süre içinde serum takılı mı kalıyo??

bende isterdim normal ama doktorum normal doğuramayacağımı söyledi yüksek tansiyon problemim var

cok az zamanın kalmıs ya amann benım daha rahat 3 ayım kaldı ama bende o bayılmaktan ve ayılalamaktan korkuyorumm yaaa sımdıden kabus goruorum dun gece tam 4 kez sezeryan oldum ruyamda yaa

arkadaşlar genel anestezi ile sezeryan olacağım fakat merak ettiğim şeyler var. genel anestezide ayılmak çok mu acı verici? ve ne kadar zmanda ayıldınız.cevaplarınızı bekliyorum. inanın cevaplarınıza çok ihtiyacım var. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim:çok üzgünüm:

canım benim hiç korkma...ne acısı? acı falan yok bende genel anestezi altında doğum yaptım hemşireler uyandırdılar ara ara gözümü açıp kapattım...odama geldim ağrı kesici iğne yaptılar dikişlerden dolayı....yavaş yavaş ayıldım kızımda kucağımda...gayet uykudan uyanır gibi kalkıyorsun ben 16:45 de doğum başladı 17:00 de kızım doğdu 17:45 de ayıldım...

beray60 o ruyalarla benımde başım dertte ama hıcte öyle değilmiş arkadaşlar sağolsun içimi rahatlattı artık korkmuyorum sende korkma uyuycaz uyancaz bi bakmışız bebeklerımız kucağımızda :)

cok az zamanın kalmıs ya amann benım daha rahat 3 ayım kaldı ama bende o bayılmaktan ve ayılalamaktan korkuyorumm yaaa sımdıden kabus goruorum dun gece tam 4 kez sezeryan oldum ruyamda yaa

canım benim hiç korkma bende daha önce sezeryanla doğum yaptım ve şimdi
yine bir bebek bekliyoruz ayılma süresi insana göre değişiyor
beni sedyeden yatağıma alırlarken uyanmıştım sadece dikiş verlerin acıyor biraz
ama bebeğini gördükten sonra oda geçiyor merak etme

içim rahatladı tecrubelerinizi bekliyorum salı sezeryan oluyorum az kaldı yani:gitme:

canım epidural sezeryan olsan. ben öyle olmuştum. narkoz fobisi vardı bende de. epidural veya spinalde öyle bayılma ayılma problemi yok. ama yüksek tansiyonun olması engel olabilirmi ki? tabi en doğru kararı doktorun verecektir. hayırlı doğumlar diliyorum sana.

içim rahatladı tecrubelerinizi bekliyorum salı sezeryan oluyorum az kaldı yani:gitme:

canım çok sevindim senin adına 4 gün sonra bebeğin kollarında olcak, allah hepimize nasip etsin hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı. ben daha şimdiden kızımı kucağıma alıcağım anı düşündükçe heyecandan titriyorum. çok merak ediyorum ilk buluşmamızı. bende sezeryan düşünüyorum atlatırız bebeklerimizin sevgisiyle, anne olucaz artık. korkma dualarımız senle olcak :))

ayılmak zor olmaz, 2 saat sonra gibi ayıldım. Ama uyanınca dikişlerin ağrıyabilir, sondanın ve serumun verdiği rahatsızlık olabilir, ve her ne kaadar 3 kilo bişeyde olsa ben bebeğimi emzirmeye çalışırken zorlandım dikişlerime basınç yaptığı için. Sanırım en ağrı yapan tarafı gaz sancısı. Sezeryanın en zor tarafı emzirme bence, doğar doğamaz emzirsen çok güzel oluyor ama sezeryanda mümkün değil pek(genel anesteszi için konuşuyorum) aradan 2 saat geçincede bebekler almıyor hep uyumak istiyorlar, kendimden ve arkadaşlarımdan gözlemlerim...
ilk gün biraz zor olsada 2. güne bişeyin kalmaz merak etme ben 4. gün kendi işimi kendim yapmaya başladım, bulaşıklardı, yemekti, çamaşırlardı.
zaten bebeğine bakman için güçlü olman lazım o da öööylece yatarak olmaz, annelik içgüdüsüyle cengaver kesilirsin

canım bana biraz abartmışlardı genel anestezide ayılırken kusuyosun aglıyosun falan diye hiiiçç öyle birşey olmuyor
amelyathanede ayıldım başımda anestezi uzmanı vardı ona karnım çok agrıyor geçicekmi dedim hemen agrı kesicin yapılıcak geçicek dedi
bebeğim nasıl iyimi diye srdum onu odana yolladık seni bekliyor çok iyi dedi
bak nekadar rahat soru sorabiliyordum ve hatırlayabileceğim kadar aklım başımdaydı
odaya geldiğim gibi bebeğimi emzirmeye çalıştım uyuya kaldı
ve hemen arkadaşlarıma msj attım dogumumun oldugunu haber verdim
hiiiççte uzun bir zaman değil vede zor değil anında uyanıyorsun ve aklın tamamen başında
hatta şimdi diyorumki biraz acı çektim o normal dogumdada çekiliyor ama uyudum uyandım bebeğimi kucakladım diyorum :))

ha birde benden bir tavsiye amelyattan çıkıp odana geldiğinde 8 saat yatman gerekicek 8 saat sonunda rahat ayaga kalkabilmek için yattıgın yerde ayaklarını hep oynat ayak bileklerindende olsa ayaklarını oynat ben çok faydasını gördüm

bende cabuk ayıldım..ilk kez amelıyat oldum cok canım acıo dedımı hatrlıyom ve agzımda borular vardı..tekrar o ara bayılmışım..tekrar ayıldım kızım nerde dedım ve 1o dk da kendıme geldım..o ara agrı cok oluyooooo...daha 2 hafta oldu benım sezaryan olalı hala sızlıyoooooo...wc falan sorun oluyoo çok agrı yaptı bende...ama bol bol yürüyüşşş tek çözümmm...allah yardımcınız olsunnnn..serumda hep taıkılı..agrı kesıcı ve antıbıyotık yapıollar..ben 3 gun kaldım hastanede..

X