• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan sonrası spora gidenlerr

• Konu Sahibi Konu Sahibi notr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

notr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
151
0
66
İstanbul
merhabalar.2.5 ay önce 2. kez anne oldum.ikiside sezeryan oldu ama ilk doğumumda hiç kilo ve göbek problemim olmamıştı.hatta 15-20 gün sonra eski kıyafetlerimi giymeye başlamıştım.ama şimdi hala hamile kotumu giyiyorum göbek.basen.kol,allah ne verdiyse hepsi genişledi:))30 yaşındayım ve ilk defa kilo problemi yaşıyorum.bu durum beni çok rahatsız ediyor.bu nedenle bi spor salonuna yazılamayı düşünüyorum hatta ön kayıt yaptırdım.fitnes ile kilo vermeyi düşünüyorum belki sonrada plates yaparım.sezeryan sonrası spor yapan var mı sakıncalı bi durum olur mu acaba.gerçi çok iyiyim herhangi bir ağrı yada şikayetim yok normal yaşantıma döndüm çoktan ama fikri ve tecrubesi olan varsa yorumlarınız bekliyorum

benım de ılk doğumum sezeryan şu an da 7 aylık hamıleyım.o zaman sordugumda ılk 3 ay spor yasak demişti dr.ama yuruyuş flan serbesttır bence.ben vucudumu pilatesle eskı formuna sokmuştum.2.den sonra ne olurum bılmem:)

iç dikişler 6 ayda eski hallerine dönüyor. karın egzersizlerine benim de çok ihtiyacım var ama fıtık tehlikesi var..

karın hareketlerını atlamak kaydıyla pilates yapabilirsin bence.ama senın derdın de karın.bence ımkanın varsa çık yuruyuş yap.

Ben 2 ay önce doğum yaptım sezeryan .. Doktorum 6 aya kadar yürüyüş ve yüzme dışında spor yapamazsın dedi. 6. ayda dikişleri açılan insanlar var.. Bence vücudunuzu dinleyerek hafif hareketler yapabilirsiniz. Mesela ben yattığım yerde bacaklarımı indirip kaldırıyorum. sabit durup sola sağa uzanma hareketi yapıyorum .. Ama dediğim gibi vücudunuzu dinleyin zorlandığında sizi uyarıyor zaten..

bende doktoruma sordum 3 ay oldu dikişlerin iyileşti ama 6 ayı beklersen iyi olur dedi.ama bekleyemicem ben.bugün sağlık raporumu da aldım pazar kaydımı yaptırıyorum inş

sağlık raporumu aldım yarın kaydımı yaptırıp fitness a başlıyorum.fitness yapıp zayıflayan ve sıkılaşan var mı?*

kimse yok mu???fitness yapıyım zayıflıyım derken ya kas yaparsam diye çok korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mı??

bende korkardım sezeryan sonrası göbek kalır erımez dedıler ıstegımle sezeryan oldum bı hafta sonra eskı kılomdaydım 53 kg ve karnım dumduz kımse ınanmaz dogum yaptııma ben bebegımı emzırıyorum emzırırken cok hızlı gıdıyo kılolar vucut süt yapmak için çok kalorı harcarmıs bebegım 8 aylık su an ama karın egzersızlerı asla onermem yakın cevremde mekık tarzı hareketlerle dıkışıne zarar veren bı tanıdıım var sanırım onunda fıtık olusmus ıkıncı küçük bi operasyon daha gecırdı

bende korkardım sezeryan sonrası göbek kalır erımez dedıler ıstegımle sezeryan oldum bı hafta sonra eskı kılomdaydım 53 kg ve karnım dumduz kımse ınanmaz dogum yaptııma ben bebegımı emzırıyorum emzırırken cok hızlı gıdıyo kılolar vucut süt yapmak için çok kalorı harcarmıs bebegım 8 aylık su an ama karın egzersızlerı asla onermem yakın cevremde mekık tarzı hareketlerle dıkışıne zarar veren bı tanıdıım var sanırım onunda fıtık olusmus ıkıncı küçük bi operasyon daha gecırdı

benimde ilk doğumumda kilolardan eser kalmamıştı.çok kısa sürede eski formuma dönmüştüm herhangi bir çaba sarf etmeden.emziriyorum bende ama maalesef giden kilo yok.bilmiyorum belki ikinci doğum diye belki yaşla alakalı uzun vade de gidicek gibi bu kilolar ama ben okadar beklemek istemiyorum

kimse yok mu???fitness yapıyım zayıflıyım derken ya kas yaparsam diye çok korkuyorum bu konuda bilgisi olan var mı??

:)) ah keske kas yapmak o kadar kolay olsa,hic sikma canini istesen de o korktugun boyutta kas yapamazsin.Sikilasirsin ancak.ben genetik olarak yatkin olmama ve ufak yastan kasli bir yapim olmasina ragmen ancak cok ama cok spor yaparak ve ekstra urun takviyeleri alarak hafif kasli bir gorunum elde edebiliyorum.ilk dogumumdan sonra vucudum eski halini alamadi cunku spora vaktim hic olmadi,simdi de ikinciye hamileyim cok sukur,bu seferkinden sonra en az 1 yil cok siki spor yapmam lazim.cok feci dagiliyor vucud dogumlarla.saglicakla.

:)) ah keske kas yapmak o kadar kolay olsa,hic sikma canini istesen de o korktugun boyutta kas yapamazsin.Sikilasirsin ancak.ben genetik olarak yatkin olmama ve ufak yastan kasli bir yapim olmasina ragmen ancak cok ama cok spor yaparak ve ekstra urun takviyeleri alarak hafif kasli bir gorunum elde edebiliyorum.ilk dogumumdan sonra vucudum eski halini alamadi cunku spora vaktim hic olmadi,simdi de ikinciye hamileyim cok sukur,bu seferkinden sonra en az 1 yil cok siki spor yapmam lazim.cok feci dagiliyor vucud dogumlarla.saglicakla.

teşekkür ederim içim rahatladı.inş istediğim şekilde zayıflarım ilk spor deneyimim olucak o yüzden korkuyordum

Kızlar ben sezeryanla doğum yaptm 25 gün oldu bi kaç gün önce yürüyüşe çıkmak istedim ama göbeğimin sol tarafında hani dalaklanma denilecek şekilde şiddetli bi ağrı oldu yürüymedeim kendimi eve zor attım. Sizce böyle olmasının sebebi ne olabilir ya da sizde de oldu mu böyle birşey?

Kızlar ben sezeryanla doğum yaptm 25 gün oldu bi kaç gün önce yürüyüşe çıkmak istedim ama göbeğimin sol tarafında hani dalaklanma denilecek şekilde şiddetli bi ağrı oldu yürüymedeim kendimi eve zor attım. Sizce böyle olmasının sebebi ne olabilir ya da sizde de oldu mu böyle birşey?

daha çok yeni senin yaran iyileşsin dinlen benim öyle olmadı ama hala uyuşuk ve oğluşum tekme atınca acıyo.normaldir ama dpktoruna bi sor istersen

daha çok yeni senin yaran iyileşsin dinlen benim öyle olmadı ama hala uyuşuk ve oğluşum tekme atınca acıyo.normaldir ama dpktoruna bi sor istersen

galiba o yüzden aradan biraz zaman geçmesini bekleyecem artık doktorum 45 gün olur böyle dedi

Merhaba ben şu anda yeni hamileyim. Henüz doğum yapmadım. Ama hamile kalmadan önce 3,5 sene fitness çalıştım. Bayanların kas yapması öyle kolay birşey değil. Tabii bunun için hormon iğnesi v.s. kullanmıyorsan. Merak etme kas yapmazsın sadece sıkılaşırsın. Kilo vermek istiyorsan özellikle kardio hareketlerine ağırlık vermeni tavsiye ederim. Durumu anlatırsan spor hocan sana yardımcı olacaktır.

benimde ilk doğumumda kilolardan eser kalmamıştı.çok kısa sürede eski formuma dönmüştüm herhangi bir çaba sarf etmeden.emziriyorum bende ama maalesef giden kilo yok.bilmiyorum belki ikinci doğum diye belki yaşla alakalı uzun vade de gidicek gibi bu kilolar ama ben okadar beklemek istemiyorum

canım şimdilik koy bebeği arabasına yürüyüşe çıkın ona da degısıklık olur bol bol yürümekten baska baslangıcta pek bi şi yapamassın sanırım ikinci doğum olunca değişiyodur tabi ki durum bi de su çok süt yapıyo kilo vermene de yardımcı olur çok mu kaldı kilon kötü mü görünüyo ki..

canım şimdilik koy bebeği arabasına yürüyüşe çıkın ona da degısıklık olur bol bol yürümekten baska baslangıcta pek bi şi yapamassın sanırım ikinci doğum olunca değişiyodur tabi ki durum bi de su çok süt yapıyo kilo vermene de yardımcı olur çok mu kaldı kilon kötü mü görünüyo ki..

yürüyüş yapıcam sözde ama sabahları uyuyoruz gece pek uyuyamadığımız için sonrada fırsatım olmuyo.suyuda oldum olası çok içerim zaten.52 ile hamile kalmıştım 74 ile doğum yaptım şimdi 65-66 yım gram gitmiyo kaldı öyle.boyda yok o yüzden kötü duruyo tabi kollarım bile genişledi ya hiç memnun değilim u durumdan.zayıflıcam diye bişey almak da istemiyorum ne giysem yakıştıramıyorum acil zayıdflamam lazım

Back