• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan sonrası normal doğum..

inanmıyorum size bi içindeki zevk için riski gözemi alıyorsun çok ama çok riskli kasıklarında ve vücuduna büyük zarar diye bilyrm..hiç yapanı duymadım açıkçası...saçma zatn sen zatn kaç akt dikşlr alıyrsn bide normaldnmi orannda dikişini düşün ve bir o kdr sancı ..ben riski alamam valla saçmalık ya siln böle şeyi doktorlra da güvwnmeyn çoğu ne diyorsa doğru odur yani:42:

Bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz bari yorum yapmayın.Sezeryanlı biri olarak söyleyeyim sezeryan bir doğum şekli değil ameliyat.Bebeğim kakasını yaptığı için mecburi sezeryan oldum.Benim de içimde kaldı normal doğum kısmetse ikincisininormal yapacağım.Ve artık doktorlar sezeryandan sonra da normal doğumun yapılabileceğini söylüyorlar.

Bir de doğurmadıysanız doğurun bir an önce çünkü Türkiye de isteğe bağlı sezeryana yasaklama getirecekler.Sezeryan olanları şimdiden başladılar araştırmaya haberiniz olsun

siz doğum yapmadınız galiba arkadaşım öyle mi? ikisinin de sıkıntısı var evet birinin doğum öncesi taş patlasa 1 gün çekilen sıkıntı. diğeri de sezeryanla yapılan doğumda en az 1 sene çekiyorsunuz o sıkıntıyı. kim doğumdan sonra kendini 2 günde toparlamak istemez ki. normal doğum yapabilmek ülkemizde maalesef lüks oldu. o dr. ların ettiği yemine...

Herkes istediği dogum seklini secmekte ozgurdur herkesin kendi secimi ama kimse lütfen hiçbir dogum seklini kotulemesin. İsteyen normal yapar isteyen sezeyan kimsenin kimseye müdahale etmeye kimsenin kimseyi eleştirmeye hakkı yoktur. Mesela ben sezeryanla dogum yaptım 1 sene falan sıkıntısını çekmedim yarım ınsanda değilim bir yanımda eksilmedi. Ayrıca 1 arkadasım demiş yok bagirsaklarimiz bazlı bezlerle dışarıya çıkarılıyor falan diye noluyor arkadaslar kurbanmi kesiyorsunuz? İster sezeryanla ister normal olsun hepimiz kutsal birsey icin o masaya yatıyoruz. Bizler anmeyiz lütfen insaflı olun kimseyi korkutmayın herkesin kendi tercihi. Rabbim tüm dogum yapacaklara yardım etsin inşallah:42:

Herkes istediği dogum seklini secmekte ozgurdur herkesin kendi secimi ama kimse lütfen hiçbir dogum seklini kotulemesin. İsteyen normal yapar isteyen sezeyan kimsenin kimseye müdahale etmeye kimsenin kimseyi eleştirmeye hakkı yoktur. Mesela ben sezeryanla dogum yaptım 1 sene falan sıkıntısını çekmedim yarım ınsanda değilim bir yanımda eksilmedi. Ayrıca 1 arkadasım demiş yok bagirsaklarimiz bazlı bezlerle dışarıya çıkarılıyor falan diye noluyor arkadaslar kurbanmi kesiyorsunuz? İster sezeryanla ister normal olsun hepimiz kutsal birsey icin o masaya yatıyoruz. Bizler anmeyiz lütfen insaflı olun kimseyi korkutmayın herkesin kendi tercihi. Rabbim tüm dogum yapacaklara yardım etsin inşallah:42:

amin inş tabi öyle herkes kendi tecrübelerndn yakınıp söylyüo fakat herksn bünyesi ayrıdır..aynen isteyn normal isteyn sezaryan olsn ikiside doğum yani amelyt vs. gereksz konular bunlar..herkes bişy diyo ben de şaşırdım valla doktr ne uygun görüyorsa odur aslında..yada sen kendini neye hazır hissediyrsn ..

epidural doğumda sezaryanda oluyo.sırttan iğne ile bekden aşağı uyuşuyo ama sezaryan olrk yapılıoy genel anestezi yerine yuyanık oluyrsnz sadece o fark..benmi yanlış biliyorum yoksa..normal evt ama zordur normal doğumda kadınsak vajina genşliği estteik tammen risk oluyo yoo sezaryanın pek riski yok yani..neyse kişiye bağlı..benm bünyem normale gelemz..

Epidural az verildiğinde normal doğumda yaklaşık 20 yıldır kullanılan bir anestezi.. Spinal anestezi de sezaryende kullanılıyor. Biri omurilik zarı dışına, biri içine.. Kombine anestezi de olabiliyor. Ama genel olarak epidural anestezide ilacın fazla verilmesiyle de sezaryende kullanılabiliyor..

Vajina için de artık estetik operasyonlar mevcut..

insallah senın ıcınde bebegın ıcınde en saglıklısı neyse o olsun umarım normal yaparsın eger yaparsan bana haber ver allah bi avazda kurtarsın:):)

Amin.. Haber veririm tabii.. Eğer bunu burada başarabilirsem, davul zurnayla haber vereceğimden emin olabilirsin :1: Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için :49:

Amin.. Haber veririm tabii.. Eğer bunu burada başarabilirsem, davul zurnayla haber vereceğimden emin olabilirsin :1: Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için :49:

haber bekleyenlerden biriside ben olacagim:3:ayrica sorma istedigim birsey var normal doguma hazirlik yapiyormusun yapiyorsan bumlar neler benim icin uzak bir ihtimal ama bende ssvd yapmak istiyorum insallah hakkimizda hayirlisi olur:16:

merhaba bende uzerımden bıraz dha zaman gecmesını ıstıorum zaten pekı sızın nasıl gectı dogumunuz 2.yanı dıkısler falan birde ne kadar surdu deneyımınız paylasırsanız sevınırım

merhaba kusura bakmayin biraz gec oldu cevap ama yeni farkettim.
ben yaklasik 36 haftalik hamilyken hastaneye gittim ve bazi kontroller sezaryan yerini ultrasonla incelediler ve normal dogum icin uygun oldugunu söyledi doktorlar onun akabinde bana bir kagi verdiler ssvd nin risklerini anlatan bu prosodüre uymak lazim tabi bende kabul ezzim ve imzaladim.ilk dogumumda ikinciside 42 haftalikken oldu.dogumum güzel gecti iki gün hafi sancilarim vardi ama malesef acilma yoktu rahmim oldukca gec acilmaya basladi :)en son hastaneye giris saatim ögleden sonra 4 civariydi ve acilmam 1 cm di ertesi sabah saat 9.52 de oglum dogdu,ilk zamanlar sicak küvete soktular oldukca iyi geldi daha sonra uykusuz ve yorgun oldugum icin saha fazla sanci cekmek istememdim ve epidural istedim ondan sonra dogum anina kadar gayet rahatti daha sonra doguma yaklasik 1 2 saat kala benim epidurali kestiler artik herseyi hissediyordum,dogumum biraz gec oldu doktor bu senin ilk dogumun sayilir sezeryan bir dogum sekli degil bebek yolu bulmaiyor henüz dedi biraz zorladi beni ve cikmamakta israrliyla forseps denen bir aletle cikardilar kasiga benzer bir alet dikisim vardi tabi ama inan bana kucagina verdikleri an hersey geride kaliyor ve sen kendini bir savas kazanmis kahraman gibi hissediyorsun ben yaptim basardim diye müthis bir duyguydu.
eger sartlatin uygunsa doktorun yapabilirsin diyorsa denemeni tavsiye ederim,sirf dogum aninin mükemmeligini tekrar yasamak icin bir bebek daha istiyorum :14:

haber bekleyenlerden biriside ben olacagim:3:ayrica sorma istedigim birsey var normal doguma hazirlik yapiyormusun yapiyorsan bumlar neler benim icin uzak bir ihtimal ama bende ssvd yapmak istiyorum insallah hakkimizda hayirlisi olur:16:

Hakan Çoker'in doğal doğum kursuna gittim. Doğal doğum yapacağımdan değil ama en azından normalini yapabilmek için bilinçlenmek, tercihlerimi bilmek istedim. İnanılmaz farklı hissediyorum şimdi. Resmen birçok korkumdan kurtuldum. Tabii ki herhangi bir sorun olduğunda doktorumun önereceği herşeyi kabul etmek zorundayım ama en azından herşeyin normal gittiği bir doğumda kesilip biçilmeden bebeğime kavuşabileceğimi de biliyorum. Yırtılma riski çok çok az, onu da biliyorum. Epidural bile istemiyorum. İçgüdüsel Doğum diye bir kitap okuyorum. Türkiye için fazla absürt ama en azından başıma neler geleceğini biliyorum artık..

Hakan Çoker'in doğal doğum kursuna gittim. Doğal doğum yapacağımdan değil ama en azından normalini yapabilmek için bilinçlenmek, tercihlerimi bilmek istedim. İnanılmaz farklı hissediyorum şimdi. Resmen birçok korkumdan kurtuldum. Tabii ki herhangi bir sorun olduğunda doktorumun önereceği herşeyi kabul etmek zorundayım ama en azından herşeyin normal gittiği bir doğumda kesilip biçilmeden bebeğime kavuşabileceğimi de biliyorum. Yırtılma riski çok çok az, onu da biliyorum. Epidural bile istemiyorum. İçgüdüsel Doğum diye bir kitap okuyorum. Türkiye için fazla absürt ama en azından başıma neler geleceğini biliyorum artık..

turkiyede yasasaydim benmde ilk isim o kurslara katilmak olurdu.malesef suan oylebir 'mkanim yok yahoo daki ssvd gurubuna uye oldum oradaki yazilari okuyarak birseyler ogreniyorum.

benim annem kardeşimi sezeryan doğum yaptı bi sene sonra küçük kardeşime hamile kaldı o da sezeryan planlanıyodu annemde son anda gidersem normal yaparlar diye sancıyı evde çekti tam hastaneye gidecekken yetişemedi evde normal doğum yaptı ama diğer sezeryn dikişleri patladı hep normal doğumda iltihaplandı tekrar ameliyat oldu günlerce hstanede yattı bebek sarılık oldu filan riskli baya düşünmeyin bence :(

benim annem kardeşimi sezeryan doğum yaptı bi sene sonra küçük kardeşime hamile kaldı o da sezeryan planlanıyodu annemde son anda gidersem normal yaparlar diye sancıyı evde çekti tam hastaneye gidecekken yetişemedi evde normal doğum yaptı ama diğer sezeryn dikişleri patladı hep normal doğumda iltihaplandı tekrar ameliyat oldu günlerce hstanede yattı bebek sarılık oldu filan riskli baya düşünmeyin bence :(

Bir sene sonra demişsiniz.. 24 aydır süresi sezaryenden sonra.. Ayrıca, daha önce sezaryen olmuş birinin evde sonuna kadar beklemesi çok riskli.. Yine de tüm dünyada sezaryen sonrası bir problem yoksa normal doğum devlet tarafından destekleniyor. Risk sadece Türk kadınlarına mahsus diye şüphe duymaya başladım artık...

merhaba kusura bakmayin biraz gec oldu cevap ama yeni farkettim.
ben yaklasik 36 haftalik hamilyken hastaneye gittim ve bazi kontroller sezaryan yerini ultrasonla incelediler ve normal dogum icin uygun oldugunu söyledi doktorlar onun akabinde bana bir kagi verdiler ssvd nin risklerini anlatan bu prosodüre uymak lazim tabi bende kabul ezzim ve imzaladim.ilk dogumumda ikinciside 42 haftalikken oldu.dogumum güzel gecti iki gün hafi sancilarim vardi ama malesef acilma yoktu rahmim oldukca gec acilmaya basladi :)en son hastaneye giris saatim ögleden sonra 4 civariydi ve acilmam 1 cm di ertesi sabah saat 9.52 de oglum dogdu,ilk zamanlar sicak küvete soktular oldukca iyi geldi daha sonra uykusuz ve yorgun oldugum icin saha fazla sanci cekmek istememdim ve epidural istedim ondan sonra dogum anina kadar gayet rahatti daha sonra doguma yaklasik 1 2 saat kala benim epidurali kestiler artik herseyi hissediyordum,dogumum biraz gec oldu doktor bu senin ilk dogumun sayilir sezeryan bir dogum sekli degil bebek yolu bulmaiyor henüz dedi biraz zorladi beni ve cikmamakta israrliyla forseps denen bir aletle cikardilar kasiga benzer bir alet dikisim vardi tabi ama inan bana kucagina verdikleri an hersey geride kaliyor ve sen kendini bir savas kazanmis kahraman gibi hissediyorsun ben yaptim basardim diye müthis bir duyguydu.
eger sartlatin uygunsa doktorun yapabilirsin diyorsa denemeni tavsiye ederim,sirf dogum aninin mükemmeligini tekrar yasamak icin bir bebek daha istiyorum :14:

zorda olsa basarmısın cnm tebrıkler baskası olsa dayanamıp vazgecebılırdı tabı yurtdısındakı doktorların farkıda var bizimkıler gıbı kolay pes ettırmıolar :)gule gule buyut evlatlarını canım:)

bende yurt disinda yasiyorum ilk dogumum tr oldu sezeryanla neyse lafi uzatmayayim 4 tane sezeryanim var ilk kizim vefat etti suan yine hamileyim ve burda gittigim bir doktor normal dogurabileegimi soyledi :53: cok sasirdim sevindim cunki bende bebegimin cikisini hissetmek istiyorum insallah olur arastiriyorum bakalim degisiklik olursa yazrim .

mrb,
4tane sezeryanım var demişsiniz, bu sezeryanlar arasında ne kadar zaman farkı var?Ben 2 ay önce sezeryanla doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim,tekrar hamilelik düşünüyorum ama çok beklemek istemiyorum.2 ay çok mu az???

basin sag olsun canim benim cocuklarin arasinda2 yas 2 ay var 2 numaram 1 bucuk yasindayken 3numaraya hamile kaldim en erken ikisinin arasi digerlerinin arasi biraz daha fazla.bende ilk bebegimi kaybettigimde senin gibi dusunuyordum hemen birdaha olsun diye ama sitresten benim adet duzenimde karsmisti 3 ay sonra hamile kalabildim.cok sukur simdi saglikli 3 evladim var 4.yolda insallah.hakkinda hayirlisi olsun

sizinde başınız sağolsun secdenur,
peki cevabı sizi üzmeyecekse ilk çocuğunuz neden ölmüştü,ben sezeryanla doğum yaptım ve iki ay kuvezde yaşadı.ama doğduğu gün öleceğini söylemişti doktorum.ama 2 ay mücadele etti bebeğim.evet tekrar anne olmayı çok istiyorum beklemekte istemiyorum çünkü benim derdimin tek çaresi tekrar anne olmak,başka bişey beni mutlu edemez diye hissediyorum.ama garipte bir duygu var içimde bunu da paylaşmak istiyorum, belki aynı şeyi hisseden ben değilimdir,birileri beni anlar diye umut ediyorum,sanki tekrar çocuk istemek ölen bebeğime hainlik etmiş gibi hissetmeme neden oluyor.ondan başkasını bebeğim olarak göremem sanki ama bir yandanda anne olmak istiyorum,off of çok ama çok zor bi durumda ve çok karışık duygular içindeyim...Allahım sana sığınıyorum...

canim ben bebegimi 2 yasinda kaybettim eklem romatizmasindan vefat etti cok uzun hikaye bizimkisi.senin duygularini anlayabiliyorum allah yardimcin olsun

slm arkadaslar aranıza yenı katıldım aslından yenıdegılde uzun zamandır gırmıyordum.bende ikinci bebegimi ssvd yapmak ıstıyorum onun ıcın arastırıyorum gercekten doktor cok önemlı ılk bebegımde bıraz bılgısızdım.sezeryan gerekcesı bas cevresının 10cm gecmesı ama dogdugunda buyuk degıldı bası ve gereksız bır sezeryan oldum ama ıkıncıı normal ıstıyorum ınsallah olurum :((

slm arkadaslar aranıza yenı katıldım aslından yenıdegılde uzun zamandır gırmıyordum.bende ikinci bebegimi ssvd yapmak ıstıyorum onun ıcın arastırıyorum gercekten doktor cok önemlı ılk bebegımde bıraz bılgısızdım.sezeryan gerekcesı bas cevresının 10cm gecmesı ama dogdugunda buyuk degıldı bası ve gereksız bır sezeryan oldum ama ıkıncıı normal ıstıyorum ınsallah olurum :((
insallah canim istedigin olur suan hamilemisin istanbulda yasiyorsan daha sanslisin

insallah canim istedigin olur suan hamilemisin istanbulda yasiyorsan daha sanslisin
hamile degilim ama 3 veya 4 ay sonra planlıyorum hamile kalmayı :) bende ist gelirim ozaman :)) sanırım fakulteye gıtmem gerekecek bakalım hayırlısı zor ısler:(( normal dogum duygusunu bebegıını dogdugunu hıssetmek baskadır heralde o duyguyu tatmayı cok ıstıyorum ....

Back