Sezeryan Sonrasi Normal Dogum Hikayem

Allah analı babalı büyütsün. Ben de ssvd adayıyım. ocak sonu doğumum inşallah.
Emel hanım hadi inşaallah sağlıkla ssvd yaparsınız
Benim bebeğim 12.ayını doldurmak üzere , tam açıklıktan sonra mecburi sezeryan oldum. Dilerim zamanı gelince sağlıkla doğal doğum nasibim olur.... Gebesinin bizlere dua etmeyi unutmayın

masalalh , Allah anali babali buyutsun insallah
yurt diisinda oldugunu en sonda yazmisin ama ben basligi okuyunca tahmin etmistim, Tr dekilerde boyle $ansli olsa keske ..
Dilerim sizde nasip olur... Rabbim ol desin ssvd isteyenlere nasip olsun ve ilk Doğumu olanlarda doğal doğum nasip olsun...

ben TR dekiler için oyle bi dilekde bulundum
yurt disindayim iki normal dogum yaptim, insalalh buda oyle olur sorun çikmazsa ..
Ne mutlu size, hangi ülkedesinz.dilerim zamanı gelince banada anlaşıp olur. Bizimhayalimiz hayırlısıyla 4 çocuk sahibi olmak. Ve sezeryan çok zor. Dilerim Mevlam kolay rahmeti nazarında Doğumlar nasip eder isteyen herkese

saolun aminn insalalh
Allah gonlunuze gore versin
fransadayim ben ..

çok teşekkür ederim. Bakalım nasip olur inşallah. Gebe eğitimlerine katılıyorum. Daha önce ssvd yaptırmış destekçi bir doktor da buldum. Evde hamile pilatesi yapıyorum çok zorlamadan. Bir tek yürüyemiyorum. Dr um bol bol yürü dedi ama pek fırsat yok. Oğluşumla ilgileniyorum. Onunla koşturuyoz zaten evde. Elimden geleni yapıyorum. Gerisi Allah tan. Allah herkesin evladını bağışlasın sağlıkla. Ama buradaki yazıları okuyan bekar bayanlara ve çocuk sahibi olmayı bekleyenlere şunu söylerim: Benim ilk doğumum spinal sezaryen oldu. Görüntüde Hiç bir sorun yaşamadım ancak ben yine de doğumun Allah tarafından biz kadınlara verilmiş bir yetenek olduğunu vücudumuzun bunu başarabilecek şekilde yaratıldığını düşünüyorum. Ama günümüzde ne yazık ki sezaryen sanki bir doğum şekliymiş gibi sunulmakta gebelere. Biraz korkan, bilinç sahibi olamayan bir gebe de tıpkı benim gibi sancıları bile başlamadan sezaryen olabilmekte. Sezaryen bir müdahale şeklidir, AMELİYATTIR. Yani zorunlu bir durum varsa yapılmalıdır. Lütfen normal ve doğal doğumu desteklediğinden emin olduğunuz doktorlarda takibinizi ve doğumunuzu yapınız. Çünkü artık özellikle özel hastaneler olayı abartmış durumda. Yapılan araştırmalara göre dünyada zorunlu sezaryen olayı maksimum %17 olması gerekirken Türkiye de bazı hastanelerde %90 a çıkmış durumda. Sağlık görevlilerine kendinizi kuzu gibi teslim etmeyin. Gereken noktalarda tabi ki onlara güveneceğiz ancak doğuma kadar okuyup, araştırıp, eğitimlere katılıp bilinçli bir şekilde doğuma gideceğiz. Unutmayın bu beden sizin ve kimse sizin istemediğiniz ve daha sonra tüm hayatınıza yansıyacak müdahalelerde bulunamaz. Ben oğlumu doğurdum görüntüde çok kolay oldu her şey ancak dikişlerden bi süre kımıldayamadım, yardımsız bebeğimi emziremedim. 1-2 saat sonra dikiş yerlerinin inanılmaz acısıyla karşı karşıya geldim. Ve 2 yıl boyunca karın bölgem için için sızladı. Şimdiki aklım olsa doğal doğumu, keşkesiz doğumu zorlardım.

Allah anali babali buyutsun evlatlarinizi size bagislasin merakimi mazur gorun lutfen dorduncu evladiniza mi hamilesiniz

13 sene önce sezeryan doğum yaptım budoğumumu normal istiyorum doktorum çok riskli bunuda sezeryan yapacaksın dedi galiba işine böyle geliyor

13 senede kaynamış eski haline dönmüştür

13 sene önce sezeryan doğum yaptım budoğumumu normal istiyorum doktorum çok riskli bunuda sezeryan yapacaksın dedi galiba işine böyle geliyor

13 senede kaynamış eski haline dönmüştür
Allah Allah neden riskliymis ki.. Bence baska bir doktorla gorusmelisiniz. Ben ilki sezeryan olduktan 2 sene sonra ikincisini normal dogumla dunyaya getirdim Allahin izniyle... 13 sene bayagi uzun bir sure, bence normali denemelisiniz tabi baska bir doktora danismayi ihmal etmeyin.

Canım çok sıkıntı çekmişsin ama ne güzel normal doğum olmuş hem de sezaryen sonrası, bende çok istiyorum ama burda yapacak dr yok sinir oluyorum bu duruma, keşke sağlıkla normal doğurabilesem bu kuzumu
Canim insaallah hayirlisi ile sanada nasip olur. Bunu destekleyecek bir doktro bulmaya calis ins.

Hayira buyusunler inş okurken kendi dogum.çok duygulandimKendim tekrar yasadim Allah yar ve yardimciniz olsunsaglikla buyutun
Amin cok tesekkur ederim.

türkiyedemi yaptınız acaba yurt dışındamı?
Ben abd deyim. 2 yavrumu da burada yaptim. Insaallah 3. yu de burada doguracagim.

Acilma oldugu icin degil, bana cok sayida doktor girdi ve hepsi de daha en basindan itibaren normal dogumun benim icin daha az riskli oldugunu soyledi ve normale tesvik ettiler beni. Amerika'da sezeryan sonrasi yapistirma yapmiyorlar, zimba ile tutturuluyor deri ve sanirim Turkiye'de bu sekilde iyi bir kapatma olmadigi icin ilki sezeryan olunca ondan sonrakilerin normal olmasini soz konusu bile etmiyorlar. Fakat okudugum kadariyle Tr de de artik ssvd yapiliyor. Canim bu durumu sikayet etme insaallah, Allah'tan hayirlisini dile. O ne nasip ederse bil ki hakkimizda en hayirlisi odur.

Masallah. Facede sezeryan sonrasi vajinal dogum grubu var oraya yazsana. Bekleyenlere umut oluyor bu haberler
Yazdim canim.

Allah analı babalı büyütsün. Ben de ssvd adayıyım. ocak sonu doğumum inşallah.
Amin canim. Benimde ocak basi insaallah. Face teki grupta var misin?

evet face deki ssvd grubuna üyeyim.
evet face deki ssvd grubuna üyeyim.

ssvd düşünen arkadaşlar face deki ssvd grubuna üye olursanız orada grup yöneticimiz çok güzel dosyalar hazırlıyor. Mesela Türkiye'de ssvd destekleyen doktorların listesi var. Bir de daha önce ssvd yapmış annelerin gerekli tüm detay bilgilerini derleyip bir excel dosyası yapmışlar. Sürekli güncelleniyor. Ne zaman, hangi ilde, hangi doktorla, suni sancı var mı, epizyo var mı, çocuk kaç kilo, anne yaşı v.s. tüm bilgiler kişi kişi listelenmiş. Bizzat doğum yapmış arkadaşlar kendileri bilgilerini veriyor. Grup yöneticileri listeyi bu bilgiler ışığında güncelliyor. Bir de umut verici ssvd hikayelerimiz var tabi.. Tüm detaylarıyla paylaşıyor anneler. Çok güzel hikayeler var. Tavsiye ederim. Grubumuza bekleriz herkesi.

yok canım maalesef bulamadım sezaryan olacak yine

bende ssvd için gece gündüz dua edenlerdenim yozgat gibi yoz bir şehrin sorgun gibi kadın doğumcusu bile olmayan bir ilçesindeyim başaracağıma bu kez daha çok inanıyorum ama sonsuz bir korkunun da içindeyim kayseri sivas çorum bu çevrede ssvd yi destekleyen doktr varsa ne olur deyiverin ve dua edelim birbrimize galiba savaşacağımız çok faktör var ortada

maalesef sivasta yok canım ben sivastayım, kayseriyi araştır istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…