sezeryan sonrası kanama

ayxsxegxuxl nixsxancxixsoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
58
0
41
mrhaba kızlar ben doğum yapalı bugün 24 gün oldu sezeryanla doğum yaptım merak ettiğim konu doğumun ilk gününden itibaren kanamam bir iki damla şeklinde az yani normal adete göre ama hala sürüyor hep az olması normalmi sizce doktorumada sorucam ama bu durumu yaşayan varmı acaba kafamçokkarıştı

aman arkadaşlar kanama konusuna dikkat edin.
benim kanamam da adet kanaması gibi oldu 1 hafta,sonra azar azar oldu.doğumdan yaklaşık 20 gün sonra aşırı bir kanama başladı,musluktan akar gibi.doktorumun söylediğine göre ölümden dönmüşüm.
doğum sonrası dışarı akmayan kan içerde birikerek pıhtılaşmış,et gibi bi hale gelmiş.vücut onu dışarı atmak isteyip atamadıkça anormal kanamalr yapıyormuş.çok zor günler geçirdim,eğer ilaç tedavisine cevap vermeseydi tekrar hastaneye yatıp kürtaj olacaktım.bikaç gün hastanede yatmam gerekecekti.
çok şükür atlattım ama 3 ay oldu hala kontrollere gidiyorum.
herhangi bir şikayetiniz olmasa bile doğumdan 1 hafta ya da 10 gün sonra bi kontrole gidin,biçok doktor çağırıyormuş,benimki çağırmamıştı.

Esra hanım merhaba....
bende ayın 26 sında sezeryanla ameliyat oldum. 10 gün sonra bende de bardak bardak birden ağrısız kan akmaya başladı. gözlerim karardı, kulaklarım çınladı. titremeye başladım. acilen hastaneye götürüldüm. doktorlar böyle birşeyi ilk kez gördüklerini söylediler. düşün bir gün öncede doktor kontrolüne gitmiştim. olacak varmış işte, ben bunu yaşayacakmışım. neyse doktorlar rahim duvarın çatlamış dedi. kan az az gelmesi gerekirken birden gelmiş. benden de kocaman bir kan pıhtısı çıkardılar. 3 serum yedim. karnıma kum torbaları koydular. ilaçlar verdiler. 2 gün hastanede kaldıktan sonra tekrar eve geldim. şuan hep yatıorum. ama çok korkuyorum. sürekli pedime bakıyorum. kan geliyor mu, kesildi mi diye.
google a yazdım sezeryan sonrası kanama diye senin yazına ulaştım. acaba sen normal doğum mu yaptın, nasıl tedavi gördün, senin doktorların başka neler dediler,kanamanın azalması mı lazım, yoksa akması mı.... valla bana yardımcı olursan yaşadıklarını benle paylaşırsan çok sevinirim. yarın doktor kontrolüm var tekrar. ama gerçekten çok korkuyorum. ölümden değil de aslında bebeğimi annesiz bırakmaktan. zaten kan felan gelirken hep aklıma bebeğim geldi.
yardımların için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Esra hanım merhaba....
bende ayın 26 sında sezeryanla ameliyat oldum. 10 gün sonra bende de bardak bardak birden ağrısız kan akmaya başladı. gözlerim karardı, kulaklarım çınladı. titremeye başladım. acilen hastaneye götürüldüm. doktorlar böyle birşeyi ilk kez gördüklerini söylediler. düşün bir gün öncede doktor kontrolüne gitmiştim. olacak varmış işte, ben bunu yaşayacakmışım. neyse doktorlar rahim duvarın çatlamış dedi. kan az az gelmesi gerekirken birden gelmiş. benden de kocaman bir kan pıhtısı çıkardılar. 3 serum yedim. karnıma kum torbaları koydular. ilaçlar verdiler. 2 gün hastanede kaldıktan sonra tekrar eve geldim. şuan hep yatıorum. ama çok korkuyorum. sürekli pedime bakıyorum. kan geliyor mu, kesildi mi diye.
google a yazdım sezeryan sonrası kanama diye senin yazına ulaştım. acaba sen normal doğum mu yaptın, nasıl tedavi gördün, senin doktorların başka neler dediler,kanamanın azalması mı lazım, yoksa akması mı.... valla bana yardımcı olursan yaşadıklarını benle paylaşırsan çok sevinirim. yarın doktor kontrolüm var tekrar. ama gerçekten çok korkuyorum. ölümden değil de aslında bebeğimi annesiz bırakmaktan. zaten kan felan gelirken hep aklıma bebeğim geldi.
yardımların için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

çok büyük geçmiş olsun.ben de çok araştırdım ama meredi benden başka yaşayan bulamadım desem yeridir.yalnız blemiyorum aynı sıkıntı mı bizimki.bn hastanaye yatmadan atlattım çok şükür.1 hafta antibiyotik ve kan pıhtılaşmasını sağlayacak ismini hatırlamadığım 2 ilaç kullandım.bu sürede kanamam adet kanaması gibi devam etti.ama içimdeki o pıhtının gittiğini fark ettim.arada hafif hafif parçalar halinde düşüyordu.pıhtı eridiği için kürtaja gere kalmadı.
ben kan iğnesi vurundum bir de bu hafta süresince.doğumum sezeryandı.doğum sonrası bu olaydan sonra sürekli kontrole gittim ama doktor tamam dedikten onra bir daha gitmedim.aslında yeiden gitsem iyi olur:KK43:

şimdi tekrar okudum yazdıklarını da ölüm falan nerden çıkarıyorsun lütfen bozma moralini..vaktinde fark etmiş tedavine başlamışsın.Allahın izniyle hiçbir şey olmaz kokma.tedavini aksatma,sütne de dikkat et sen üzüldükçe bebeğin aç kalır sonra.çok şükür benimki geçti gitti,seninki de geçer inşallah.
doktorum bana az rastlanan ama yine de normal olan bir şey dedi.kan kaybı tehlikeli onun dışında bir sorun yok dedi.e kan kaybı da ilaçlarlabirlikte düzen giriyor zaten.sen hiç endişelenme ve muayeneden sonrasını da buraya yaz lütfen.takipteyim.

canım teşekkür ediyorum yazdıkların için.... bugün doktor kontrolünden geldim. her şeyi tek tek inceledi. her şeyin yolunda olduğunu korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi. içim rahatladı. ama gene de haftaya kontrole gideceğim. hayırlısıyla atlatacağım. çünkü stres oldukça bebeğimde benim stresimi hisseder oldu. moral gerçekten çok önemliymiş. Allah her şeyin hayırlısını bizlere versin. Tekrar teşekkür ederim.

gecmıs olsun arkadasım bende sezeryan dogum yaptım bunlar sezeryanın zorlukları sanırım hanı derler ya sezeryanda pıs kan zor atılıyormus normal dogumda dahakolay..neyse gecmıs olsun cnm tekrar sukur atlatmısın..pekı neden kaynaklıymıs

ameliyat dikişime baktı, rahim duvarıma baktı, kan birikimi olup olmadığına baktı... önce alttan eliyle muayene etti. sonra yine alttan ultrasyonla baktı.... bana hastanede yattığımda kan pıhtılaşma ilacı verdiler serumla. evdede kan hapı, rahim duvarı sertleştirici hap ve antibiotik verdiler. şükür şimdi iyiyim aslında da. korkuyor gibiyim. o da bebişime yansıyor canım iyice.... neyse haftaya da kontrole gideyim. atlatcam inşallah bebeğim için. bebeğim için güçlü olacağım. o daha küçücük bana ihtiyacı var kuzumun... sanada yaşadıklarını tekrar hatırlattım kusura bakma...

gecmıs olsun arkadasım bende sezeryan dogum yaptım bunlar sezeryanın zorlukları sanırım hanı derler ya sezeryanda pıs kan zor atılıyormus normal dogumda dahakolay..neyse gecmıs olsun cnm tekrar sukur atlatmısın..pekı neden kaynaklıymıs

teşekkür ediyorum. inan 2 doktor baktı. ikiside kaç yıllık doktor. ama o kadar çok neden saydılarki... ama tam anlamıyla hangisi belli değil.işte on binde bi kişide görülen bişey herhalde.... o da bizde görüldü.

kanın az az gelmesi lazımmış. ama pıhtılaşıp rahme baskı yapmış ve normal doğumda gerçekleşen durum meydana gelmiş. yani baskıyla rahim duvarım incelmiş, çatlamış ve az az gelmesi gereken kan bir anda musluktan akar gibi gelmiş.öyle diyorlar.

canım herkes yapıyor sezeryanla, ama bizim başımıza geldi işte. allah kimseye vermesin böyle bir şey, çok zor.

asıl neden içimde parça kalmasıymış, ne yazıkki geç de olsa öğrendim :KK43:
yok rahim duvarı çatlaması, yok ilk kez başımıza geliyor.... vs vs doktorun saçmalıklarıymış.....

malesef benımde basıma gelmıstı ıcınde parca kaldıysa kanama devam edıyo benımkı 4 ay lekelenme seklınde devam ettı sonra parca kalmıs hıtereskopı oldum ardından bır kana sular seller gıbı sımdı cok sukur ıyıyım sonra dr hatasını bıle kabul etmedı allah kımsenı basına ermesın...

mrhaba kızlar ben doğum yapalı bugün 24 gün oldu sezeryanla doğum yaptım merak ettiğim konu doğumun ilk gününden itibaren kanamam bir iki damla şeklinde az yani normal adete göre ama hala sürüyor hep az olması normalmi sizce doktorumada sorucam ama bu durumu yaşayan varmı acaba kafamçokkarıştı

Slm cnm öncelikle bebegini güle güle büyüt ben de yeni dogum yaptim sezeryanla benim de kanamam az geliyor dr a sordum sezeryanda normal dogumdan farkli olarak rahim icini temizledikleri icin kanama az geliyormus normal yani ama sen yine de dr una danis derim

X