Allah size sabir versin. Cok zor ve cok üzücü. Sorularına hemen cevap vermek istiyorum.Merhaba,
Bazılarınız bilir geçen hafta 1 yıl arayla 2. Erken doğumum gerçekleşti ve bebeğimin minik kalbi dayanamadı, 2. Kez bebeğimi toprağa verdik. Minik bebeğim dünyadan hızlı geçti, ne yazık ki abisinin yanına defnettik... Annelik yine nasip olmadı, yine bebeksiz bir lohusayım... İçim, cehennem gibi yangın yeri...
İlk hamilelik normal doğumdu, yaklaşık 2 ay sonra ilk adetimi görüp doğumdan sonra 7. Ayda hamileydim.
İkinci doğumum bebeğin suyunun gelmesi ile acile Doğuma alınmam gerekti, pozisyondan dolayı sezeryan oldum ve Rabbim doğalını boşuna vermemiş bu yıl sezeryan olduğum İçin çok zorlanıyorum. Dikişlerden eğilemiyorum, hareket alanım ciddi sıkıntılı. Haftaya kontrole gidiyorum doktora.
Bilmediğim aklıma takılan sorular var. Başından geçenler bilgilendirirse sevinirim. İnternette her türlü bilgi var, insanın hem aklı karışıyor bazen de okuduklarına göre üzülüyor... Deneyimleriniz bu nedenle kıymetli...
1)Sezeryan sonrası kaçıncı ayda hamile kaldınız (asıl sorum benim gibi kaybı olanlara, bebeği olanlar hamilelik düşünmemiştir diye sanıyorum)
2) sezeryan sonrası hamile kalmak normal Doğum sonrasına göre zor mu? (İnternette zor yazmışlar)
3) Doktorunuz (kaybı olanlara özellikle sorum) sezeryan sonrası kaçıncı Aydan itibaren denemenize müsade etti?
4) sezeryan sonrası ilk adet ne zaman oldunuz?
5) Sezeryan sonrası normal hayatınıza kaçıncı haftada döndünüz? (Dikişlerden ve acısından şu an eğilemiyorum bile)
Şimdiden Allah razı olsun,
Allah size sabir versin. Cok zor ve cok üzücü. Sorularına hemen cevap vermek istiyorum.
1- Ben sezeryandan sonra 15.ayda hamile kaldim. Ama 6 ay korundum. Diger aylarda da çok duzenli bir iliskimiz olmasi. Bu süreç düşebilir.
2- bana gore degil. Benim ilk bebegim tup bebek. Zor bir surecten gectim. 3 kayip uzerine kizimi dunyaya getirdim. Hayatta dogal yolla hamile kalmam diye 6 ayda korunmayi biraktim ve hic umursamadim. Cok emindim hamile kalmayacagima. Hic beklemedigim bir anda dogal yolla hamile oldugumu ogrendim ve o ay 1 kez iliskiye girmiştik anneme tatile gittim orada ogrendim. O yuzden stresden uzak dur rahat kalirsin canim.
3- doktorlar sezeryandan 2 yil sonra gebelik oneriyor.
4- benim kırkım cıktı adet oldum.
5- ben cok yatmadim cabuk toparlandim. 2.haftada normal hayatima dondum ama kirkim çıkana kadar dikislerime dikkat ettim. Agir kaldirmadim.
Rabbim gonlune gore versin. ❤
Ah canım zaten 34’üm 2 yıl çok uzunSezaryen bi ameliyat rahime varasıya kadar dikiş atılıyor. Bu demek oluyor ki ardından hemen hamile kalmak rahimde geri dönülmez zararlara yol açar ve tabi ki sizde de.. Acınızı çok iyi anlıyorum Rabbim bir daha kucağınızı boş bırakmasın.. Ancak bi süre beklemenizi öneririm 2 yılnen az kesinlikle hamilelik düşünmeyin derim. Bu hem sizin hem de bbeğinizin sağlığı için olacaktır. İnşallah burda bebeğim çok yaramaz diye konu açarsın ❤❤
Ah canım zaten 34’üm 2 yıl çok uzunkaldı ki ha deyince hamile kalamıyor insan
Öncelikle başınız sağolsun Allah sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin . Sorulara gelince
1. Bebeğim var ama 8. Ayda hamile kaldım daha erken kalanları duydum
2.hamile kalmak normal Doğum yada serzeryannolması birşey farketmiyor hormonlar ve kişiyle ilgili
3. Bilmiyoeum
4.2. 5 ay sonra adet oldum
5. Bir hafta on gün sonra herşey düzeliyor yani dikkat etmek gerek
Plansızda canım korunurken olduBilgiler için sağol canım, kafamda deli sorular .
Doktor 8. Ayda hamilelik için bir şey dedi mi?
Rabbim hayırlı hamilelik nasip etsin inşallah
Amin canım.Rabbim sabir versin..
Suan 2 yil sonra hamile kalmış oldum. Doktorlar genelde duruma gore 1 yıldan sonra onerebiliyor. Ama sizin doktorunuz durumunuza gore oneririr.
Sezeryan sonrası hamile kalmanin zorlastigini hic duymadim. Bence yumurtlama ile alakali...
Sezeryandan sonra hizli toparlanmak icin bana bol bol yuruyus onerildi. Egilip kalkma konusunda acele etmedim. Kendim oturup kalkabiliyodum ilk haftadan itibaren
Vucudunun ozellikle rahminin toparlanmasi icin en az 1 yil beklemelisin canim.
Tez zamanda saglikla bebegine kavus insallah canim.Rahmin fiziksel olarak toplaması 4 ay ancak sezeryan, sık gebelik gibi etkenler süreyi kişiden kişiye göre değiştiyormuş. Ondan sizlere de sormak istedim
Hayırlısı ne zaman ise canım... sonu güzel biten gebelik olur inşallah sağolTez zamanda saglikla bebegine kavus insallah canim.
Allah hepimize saglikla hayirlisini nasip etsin. Amin
GEÇMİŞ OLSUN RABBIM SABIR VE FERAHLIK NASIB ETSIN.YENGEM SEZARYENDEN DOGUMDAN SONRA 3.AYDA HAMILE KALDI ISTEYEREK GETIRDI.HIC BU SIKINTIDA YAŞAMADI.SAGLIKLA BU SEFER BEBEGINIZE KAVUSUNBaşka cevaplayacak yok mu kızlar
Sağol cnmGEÇMİŞ OLSUN RABBIM SABIR VE FERAHLIK NASIB ETSIN.YENGEM SEZARYENDEN DOGUMDAN SONRA 3.AYDA HAMILE KALDI ISTEYEREK GETIRDI.HIC BU SIKINTIDA YAŞAMADI.SAGLIKLA BU SEFER BEBEGINIZE KAVUSUN
yok Cnim hatta ben 7yil koydum benim biraz ağrılı geçti maşallah onun rahat geçti üstelik bi yaşında cocugu da vardı.bide dr.riske girmemek adına 36.haftada doğumu gerçekleştirdi oglu da maşallah kendisi de sagliklilardi.darisi senin başına İNŞALLAHSağol cnm
Sezeryan dikişlerinde sorun olmadı mı?