Sezeryan Olacak 2009 Eylül Anneleri

ben de başta normal istiyordum. son 2 ay kala sezeryana kaydım.
insan başına gelmeden atıp tutuyor ama zaman yaklaştıkça fikirler değişiyor.
alttan dikiş yerine karından dikişi tercih ettim. herkeşler yapıyo anacım ben mi yapamıcam kaydirigubbakcemile3
herkese hayırlı, saglıklı dogumlarrr

arkadaşlar ben 2008 eylul annesiyim..hamılelıgımın başından beri kolayı seven bi yapım oldugu için sezeryan kararındaydım..oldu bitti şükür yavrumu kucağıma aldım..ama insan işin dışında kalınca daha net görebiliyo bazı şeyleri..bikere sezeryanlı bebekler daha alerjik..bu ispatlanmış..hele anne sütü daha zor gelıyo ve eger yetersiz kalırda memeden erken kesılırse bebek birtakım sıkıntılar yaşanabılıyo..sonra erken alınma olayı kesınlıkle iyi bişi deil..bebeğin mumkun mertebe mıyadını doldurması en garantisi..son 3haftada yaşamsal değişimler oluyo..özellikle akciğerler..erkek bebeklerde dahada sık görülebilen solunum zorlukları erken yapılmış sezeryanda olması mumkun risklerden..bunları sizin aklınızı bulandırmak gibi olsada yazmak zorunda hissettim kendi adıma..bugun bi şansım olsaydı enazından herşey yolundaysa eğer normal dogumu denemeyi isterdim..zaten artık hiçbi şekilde risk almak istemediklerinden normal dogum esansında bi sıkıntı yaşanicanı düşünür düşünmez ameliyata alıyolar..nebileyim işte..sezeryanın dogumsancısı denen o inanılmaz acıları yaşamadan büyük bi lüksle bebeğinizi kucağınıza verdiği bi gerçek..ilk 4 5 saat sadece sancınız oluyo..kesınlıkle buyuk abdestınızı yapmadan hastaneden ayrılmayın..aşırı kanamanız olursa muhakkak bildirin..sütünüz hemen gelmicek belki..sıkıntı yapmayın..birkaç güne artarak bebek nekadar emme refleks hareketıylememenızı uyarırsa okadar gelicektir..ilk aylar kesınlıkle ağır işler yapmayın.dikişlerinizi ilk bikaç hafta hiç zorlamayın..normal dogumda 40 sezeryanda 60 günden önce cinsel ilişki tavsıye ediilmiyo..doktorunuza dair içinizde herhangibir güvensizlik varsa neolursa olsun değiştirin.benım plesantam öndeymiş.ve rahım yolum çok uzunmuş..doktorun bu söylemleride beni açıkçası tedirgin ederek sezeryana yöneltti..şekli neolursa olsun cümlenize sorunsuz doğumlar diliyorum.ayrıca bebek dogumhaneden çıkarken bi yakınınız muhakkak bebekle ilgilensin..çünki odanıza gelen o bir çift gözü görünce sizinde gözleriniz artık ne kesileri ne sızıları görmicek:)allah yar ve yardımcınız olsun.

Arkadaşlar keyfi sezeryan yaptırmayın ne olur
ben yaklaşık 30 saatlik sancıdan sonra(ilk sancıdan doğum yapana kadar) normal doğum yaptım
yine olsa yine normal doğum yaparım
Rabbim dişilere bu özelliği vermiş,neden gidip ameliyat oluyorsunuz ki?
hem sizin hemde bebeğiniz açısından riski fazla olan yolu niye seçiyorsunuzki?
ben hem normal doğum yapan hemde sezeryan olanlarlada konuştum inanın 1 kişi bile sezeryanı tercih ederim demedi.
doğum sancısı kolay değil ama dayanılmayacak gibi hiç değil,bir kere bile bağırmadım.o anları yaşamak bile heyecan vericiydi..insanlar 5-6 tane doğuruyor bu yolla,siz neden doğuramayasınız.canınız sezeryandan sonra hiçmi acımayacak.varsın normal doğumla biraz daha acısın yeterki siz,sizin ve bebeğiniz için sağlıklı olanı tercih edin..
ben doğumdan o kadar korkuyordumki,ama asla normal doğum düşüncemden vazgeçmedim.rabbimin vakti saati gelince gerçekleştireceği doğumun tarihini kedi isteğimle değiştirmenin doğru olmadığına inandım hep
mecbur kalmadan asla diyenlerdenim

herkeze hayırlı doğumlar

bugün 40+3 oldum ve hala bekliyorum normal doğum için.

bana normal doğum daha sağlıklı geliyor, ayrıca yine bu sitede okumuştum, normal doğumda anne sancı çekerken bebekler dışarı çıkmaya hazırlanıyormuş o sırada, yani sancılar bebeğin solunum faliyetleri açısından ve dünyaya daha kolay adapte olmaları açısından gerekliymiş.

zaten Yaradan bunu böyle uygun gördüyse mutlaka vardır bi sebebi,

ben herkesin görüşüne saygı duyuyorum tabi, herkesin kendi bileceği şey doğum şekli.

ben de 9 eylüle kadar beklicem gelmezse o gün 41. haftam doluyo ve sezaryen olucam o gün,

ama çok istiyorum kızımın bana normal bi şekilde gelmesini,

Rabbim hepimize istediğimiz gibi, kolay doğumlar nasip etsin

X