Sezeryan mı normal doğum mu yapmalıyım

Gul yazar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
1
0
1
25
Merhaba kızlar, ben 20 haftalık gebeyim ve bebeğimi hangi doğum şekliyle doğurmam gerektiği konusunda çok kararsızım. Normal doğum sonrasında vajina yıpranıyor, eskisi gibi olmuyor dediler. Sezeryan sonrasında da iyileşme çok geç oluyor, hatta yıllar alabiliyor dediler. Annem yedi yıl önce Sezeryan oldu hala ameliyat yerim ağrıyor diyor. Aynı şekilde başka sezeryan olan tanıdıklarım da aynı şeyi söylüyorlar. Ben normal doğumdan çok korkuyorum, cesaretim yok ama sezeryan da istemiyorum çünkü ameliyat sonrası hem iz kalıyor; hiçbir yerimde kesinlikle iz olsun istemiyorum. Hem de iyileşmesi çok uzun zaman alıyor. Sezeryan ve normal doğum yapmış olanlar doğum sürecini ve doğum sonrasını anlatabilirler mi? Hangi doğum şeklini tavsiye ediyorsunuz, doğum sonrasında vajinada sarkma ve ya göbekte iz kaldı mı ?

Eger normal doguma engel bir durumunuz yoksa ben bunu oneririm. En saglikli tabiki normal dogumdur. Annem normal dogum yapmis ve bir avazda dogurmus beni ve hemen toparlanmis sonrasinda. Fakat cok aci cekenler ve hemen doguramayanlar da var tabiki ornegin eltim. Cok aci cekmis bir gun dogurmaya ugrasmis hastanede. Oyle gozu korkmus ki ikinci dogumunda asla istemiyorum diyerek sezeryan olmus. Bense normal dogum cok istdim kendimi psikolojik olarak da hazirladim fakat oglum zamaninda gelmedi. Suni sanciyla normal dogum yapicam diye hastaneye yattim fakat serum verildikten kisa bir sure sonra oglumun kalp atislari bozuldu tepki verdi ve beni apar topar sezeryana aldilar. Operasyon sirasinda zaten bir sey anlamiyorsunuz, sonrasinda cok deli agrilarim acilarim olmadi fakat yatmakta biraz zorlandim. Dikisin oldugu yer yarilicakmis gb bir hissim vardi ve oturur pozisyonda uyuyordum. Ama kisa surede toparlandim. Sezeryanda gobek kalir derler kalmadi suan karnim hamilelik oncesi gb dumduz. Operasyondan yaklasik 5-6 ay sonra kilolarim ve gobegim gtti ama gobegim gevsekti. 1 yil gb bir surede toparlandi kendi kendine. İz konusuna gelirsek suan belli belirsiz bir izim var. Anca yakindan bakmaniz gerek. O dikis yeri bir sure kizarik kaldi ve cok belirgindi ama sonra kendi ten rengime dondu ve incecik ozellikle incelemzseniz belli olmuyor. Beni asla rahatsiz etmedi. Normal dogum konusunda soylediginizde haklisiniz ben burda bir cok konuya denk geldim. Estetik olanlar var buyuzden toparlatmak icin. Yani bilemiyorum bana yine de en sagliklisi normal dogum gb geliyor. Bebek acisinda dusunursek de.. bebegin anne karnindan hop diye cekilip cikartilmasi var bir de o bebegin icgudusel olarak haziralnip dogum kanalina girmesi ve anne florasini alarak o kanaldan cikmasi var. Keske normal dogum yapabilseydim. Tabi cok sukur bende de bebegimde de bir sorun olmadi. Umarim oyle yada boyle konforlu bir dogum gerceklestirrsiniz ve saglikli sihatli alirsiniz bebeginizi kucaginiza

Bu o kadar kişiye özgü bir şey ki, yani şöyle yap böyle yap demek saçma oluyor
ilk doğumumda normal doğumu çok istedim, mecburen sezeryan oldum. iyi ki öyle olmuş şimdi tekrar hamileyim normal doğumu göze alamıyorum.
her ikisinin de avantajları / dezavantajları var. şuan 20 haftalıksınız 32 den sonraki durumunuza göre aslında belli oluyor.
hangisi bebeğiniz ve sizin sağlığınız için hayırlıysa öyle olsun
bütün acılar geçiyor , en son siz ve bebeğiniz kalıyorsunuz. sağlığınıza şükrediyorsunuz

bu doğum olayı tamamen kişisel birşey bence herkes de farklılık gösteriyor..3 sezeryan yaptım..ilk bebeğim de normal olacaktı doğum sancısı tarif edilemez birşey..bebeğim ters döndüğü için sezeyana alındım..2012 de tam anestezi uygulandı uyanınca pek birşey hissetmedim narkozla ama narkozun etkisi kimisin de öksürük kimisin de istifraya neden oluyormuş .ben öksürdüm çektiğim acı bir başkaydı..bir kaç gün sonra baya toparlanmıştım on gün sürdü ayağa kalkmam..kışın dikiş kısmın da hafif sızlamalar oldu tabi bunun yanında güç kaybı oldu..iyileşme sürecinden..ikinci doğumum da (2013) belden aşağı uyuşturuldum uyandığım da ayaklarımı hissetmiyordum..ertesi güne kadar sürdü..uyuşuk olduğum için birşey hissetmedim kritik günü atlattım böyle..6 günde ayağa kalktım bunda da..3. doğumum da mart 2024 herşey değişmiş..belden aşağı uyuşma ama ameliyat süresince bir uyuşturulma doğum sonrası odaya çıkınca acılarla beraber kıvranırken bebeğimi kucağıma alamadım..her doğum sonrası kalan ıvır zıvır için karına bastırır hemşireler gidip gelip..böğürtülme zamanları dışında ameliyatın acılarıyla başbaşasınız..karnıma 5 ya da 10 kiloluk bir kum torbası koyup 7 saat sırt üstü yatacaksın hiç kalkmadan dediklerin de baskıyla çektiğim acıdan 10 yıl yaşlanmışlığım oldu önce ki doğumları mı solda bırakan bir doğum oldu..eve geldim ayağa kalktım ama iyi olmadı yapıştırma olan ameliyat yeri enfeksiyon kaptı ve şişti doktor doktor gittim geldim..çok geç iyileştim..bir yıl olmak üzere ama doğum sırasında kesik dışında derinizi çekiştirip de açtıkları için sol tarafımda ki yırtılan bölge hala sızlıyor..biraz uzun oldu ama detaylı paylaşmak istedim..tercihim olsaydı normal doğum isterdim o anlık canımızdan can gidiyor ama sonrasın da normal hayatımıza devam edebiliyoruz herkes bebeğini rahatlıkla kucaklayıp altını değiştirirken siz başkasına mahkum olabiliyorsunuz..evde de bakıma ihtiyacınız oluyor..

Herkesin bedenine ve şansına kalmış bir şey aslında. Mesela beni dinlersen. 1 normal 1 sezeryan yaptım. Normal dogumda o kadar çok zorlandım ki bebeğim vefat etti bende ölümden döndüm. Dr biraz daha zorlansaydin rahmini almak zorunda kalabilirdik yada seni kaybedebilirdik dedi. ikinciyi kendi isteğimle sezeryan oldum ve iyikide olmuşum. Sezeryan da daha çabuk toparlandım.

bir arkadasım iki sezaryenden sonra vajinal doğum yaptı. ve kesinlikle vajinal doğumu önerdi bana. ben bilseydim böyle kolay olduğunu en bastan vajinal yapardım va dedi.

ben vajinal yaptım bir buçuk ay önce. vajinamda bir hasar vs kalmadı. ama ikinci bir çocuğa tövbe ettim öyle söyleyeyim. doğumum çok güzel ve sorunsuz gecmesine rağmen üzerimde travma yarattı resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…