• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan kolaya kaçmakmı..........neeeeeeeeeeee

oooooof valla çok sıkıcı bi durum oldu............ben de merak edtim......acaba sadece benmi böyle oldum diye.....ama yoooooooo rahat geçirende çok..............................................ya valla insanlar bi garip yani ben kendi acımı paylaştım ve ikinci için şimdiden moral toplamak tı amaç.......................................................................habire yok korkutuyosunuzda yok okumaz olydımda...................başlığı gördünüz.......okumayın lütfen o zaman..........................

bende ikinciyi düşünüyorum napalım yani.....................

haklısın canım korkutmakla alakası yok herkes yaşadığını anlatıyor
ben epudral sezeryan oldum çok ağrı çektim. yalan mı söyleyim açı çekmedim diye yani.
canım senin ilk çoçuk kaç yaşında. eşimde bana 4 veya 5 sene sonra bi çoçuk daha olsun valla ben korkuyorum
belkide yeni doğum yaptığım için 60 gün oldu benim..

allah yardımcın olsun bebek istiyorsan inşallah kolay atlatırsın doğumu

Ben de 2 ay önce epidural sezeryan ile doğum yaptım. hep normal doğum yapmak istedim ama suyum az olduğu için yapamadım. Genel itibariyle her iki şekilde zor bir süreç ama sizin tek ilacınız ve dayanağınız bebeğiniz oluyo. ağrı eşiğiniz düşük bile olsa bebeğiniz için hemen toparlanıp iyileşmek için çaba sarf ediyosunuz. Dönüp geriye baktıınızda nasıl dayandım diyorsunuz. Tek bir cevabı var: BEBEK. Belki dayanılamayacak kadar bir ağrı değil ama kendi adıma konuşursam zordu.Epidural Sezeryan olan biri olarak ilk tercihiniz nomal doğum olsun. sezeryan istiyorsanız epidural olsun. hem anı yaşayabilme adına ki o bebeğinizin doğum anını kaçırmayın derim. untulmaz bir an.. ve ağrınız olduğunda kataterle epidural olduğunuz noktaya direk ağrı kesici uygulandığı için ağrınız anında ve sizi çok rahatlatacak şekilde kesiliveriyor. Böylece genel anestezideki o genel ve ağır ağrıyı hissetmeden iyileşmeye balıyorsunuz. Eğilip doğrulurken ister istemez ağrınız oluyo tabi. Benim de genel kanım: SEZERYAN KESİNLİKLE KOLAYLIK YADA RAHATLIK DEĞİL.

doktoruma adeta yalvardım sezeryan die çünkü herşey normal gidiyordu bebek kanala girmiş doğum pozisyonunu almış gelmeye hazır demişti doktorum ben normal doğum ASLA yapamam dedim ve 36+2de sezeryana girdim mis gibi saçlarımı yaptırdım makyajımı öle girdim genel anesteziyle oldum hiç bişey görmek istemiyorum ben çok korkak canı tatlı birisiyim dayanamam belimden iğneye filan doğumdan çıktığım gibi ayıldım ve 4 saat sonra ayaktaydım kaldırdılar hafif bi acı vardı ama sonuçta elini bile kessen o kadar acı oluyor annem doktoruma sordu tıp mı bu kadar ilerledi yoksa sedanın bünyesiylemi alakalı dedi doktor güldü yaşı küçük hemde hamileyken seda kendinide bebeğide çok güzel bakmış (103 kiloyla doğuma girdimde)
rahat bi sezeryan sonrası geçirmek istiyorsanız moralinizi yüksek tutun veee hamilelikte çok güzel beslenin bol bol süt meyve ve ayran için kuru üzüm bunlar çok yararlı şeyler tabi en önemli faktörlerden biriside doktor

3 ay önce sezryan oldum anlatılmaz yaşanır diyorum 1 hafta çektim yatmak bi dert kalkmak bi dert.
gülemiyorsun öksüremiyorsun ve kabız olmamak gerekiyor... sütün gelmiyor... bebegin ile ilgilenemiyorsun emziremiyorsun...
ve sondaya gelince o daha beter girmesi bi dert cıkması bi dert :)))

ve benim idrar yollarım da mikropmu kapmıştı tahrişmi olmuştu ne küçükte canım çok yanıyordu çok kötüydü o günler
ama 2 çocugu dogururmusun diye sorarsanız evet 1 hafta cekiyosun en fazla her gecen gün
-Allah Allah bugun daha da iyiym. diyorsun
tek tavsiyem dogumdan önce vitaminlerinizi ve kan ilaçını kullanın dogumdan sonrada çok işe yarıyor hemen toparlarsınız .
dogum yapacak arkadaşlara Allah kolaylık versin... :54::54::54:

doktoruma adeta yalvardım sezeryan die çünkü herşey normal gidiyordu bebek kanala girmiş doğum pozisyonunu almış gelmeye hazır demişti doktorum ben normal doğum ASLA yapamam dedim ve 36+2de sezeryana girdim mis gibi saçlarımı yaptırdım makyajımı öle girdim genel anesteziyle oldum hiç bişey görmek istemiyorum ben çok korkak canı tatlı birisiyim dayanamam belimden iğneye filan doğumdan çıktığım gibi ayıldım ve 4 saat sonra ayaktaydım kaldırdılar hafif bi acı vardı ama sonuçta elini bile kessen o kadar acı oluyor annem doktoruma sordu tıp mı bu kadar ilerledi yoksa sedanın bünyesiylemi alakalı dedi doktor güldü yaşı küçük hemde hamileyken seda kendinide bebeğide çok güzel bakmış (103 kiloyla doğuma girdimde)
rahat bi sezeryan sonrası geçirmek istiyorsanız moralinizi yüksek tutun veee hamilelikte çok güzel beslenin bol bol süt meyve ve ayran için kuru üzüm bunlar çok yararlı şeyler tabi en önemli faktörlerden biriside doktor

aynen katılıyorum beslenmek cok önemli sezeryandan 4 saat sonra yürümeye başladım çok zordu 4 adım belki attım agrı kesiciler le idare ettik ama yinede bebeğimi acıylada olsa kollarıma alıp emzirdim 1 haftada toparladım ve 15 gün sonra halı cırpmalı temizlik yaptım yaaa .. ama o bi hafta çok kötüydü ıyyyy

merhaba Sedacim,
tecrübelerini paylasmissin cok tesekkürler. Bebegin hayirli ugurlu olsun, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Bende senin gibi cani tatli ve korkak biriyim... Allah nasip ederse Nisan basindada bizim oglusumuz gelecek. Dogum yaklastiginda durum ne olur bilmiyorum ama bende sezeryan olsun istiyorum ama bakalim hayirlisi... Beslenmeme bende dikkat ediyorum. Insallah hayirli kolay bir dogum olur... Tekrar hayirli olsun...

3 ay önce sezryan oldum anlatılmaz yaşanır diyorum 1 hafta çektim yatmak bi dert kalkmak bi dert.
gülemiyorsun öksüremiyorsun ve kabız olmamak gerekiyor... sütün gelmiyor... bebegin ile ilgilenemiyorsun emziremiyorsun...
ve sondaya gelince o daha beter girmesi bi dert cıkması bi dert :)))

ve benim idrar yollarım da mikropmu kapmıştı tahrişmi olmuştu ne küçükte canım çok yanıyordu çok kötüydü o günler
ama 2 çocugu dogururmusun diye sorarsanız evet 1 hafta cekiyosun en fazla her gecen gün
-Allah Allah bugun daha da iyiym. diyorsun
tek tavsiyem dogumdan önce vitaminlerinizi ve kan ilaçını kullanın dogumdan sonrada çok işe yarıyor hemen toparlarsınız .
dogum yapacak arkadaşlara Allah kolaylık versin... :54::54::54:

Özlew,
senin bebiste hayirli olsun canim, güle güle büyüt insallah bebegini. Sükür atlatmissin o günleri, bebek sanirim acilari unutturuyor. Insallah darisi bizim basimiza..
Dualarinizi eksik etmeyin biz hamislerden... :emir_bebek::nazar:

haklısın canım korkutmakla alakası yok herkes yaşadığını anlatıyor
ben epudral sezeryan oldum çok ağrı çektim. yalan mı söyleyim açı çekmedim diye yani.
canım senin ilk çoçuk kaç yaşında. eşimde bana 4 veya 5 sene sonra bi çoçuk daha olsun valla ben korkuyorum
belkide yeni doğum yaptığım için 60 gün oldu benim..

allah yardımcın olsun bebek istiyorsan inşallah kolay atlatırsın doğumu

benimki şubatta 2 yaşına basacak Allah kısmet ederse.............................valla artık kim ne anlarsa anlasın...ne yapayım yazdım artık.................yaza düşünyoz .....korkuyorum aslında ama kızımada kardeş lazım.....................ilk anlar ben hiiiiç düşünmüyodum....sen de değişirsin daha 2 ay olmuş merak etme canım.....

:1: çok mu sıkıntılıydı seninki ?

şayet benimle dalga geçme mahiyetli gülme suratı figürü koyduysanız..................Allaha havale ediyorum sizi ey garip insan..........................Tanrım sizede başka bi zaman başka bi acı verirde dalga geçerlerse sizinle belki o zaman artık kimseyle alay etmezsiniz...........

başka bir başlıkta da yazmıştım...doğum sancısı çekip sonra sezeryan olan biri için şunu söyleyebilirim ki normal doğum yapacağım diye boşa kendimi yıpratmışım..şimdiki aklım olsa sezeryan olur doğum olayının tadını çıkarırdım..

acıya dayanıklıyımdır diye normal doğum istedim ama o neydi öyle ya..Öleceğim sandım....zira hem kusup hem sancı çekmekten yorgun düşmüştüm doktor 24 saat sürebilir dediğinde pes ettim..açılma olmayınca sezeryan istedim..ağrıyı kestiler..rahatladım..10 dakikada sonra minik kızımı gördüm..kuzum benim..sonrası dikiş nakış:))

sezeryan olunca sonrasına dikkat etmeli..ben 1 hafta kayısı suyu içip cicibebe yedim..ilk büyüktuvaletini yapmak sıkıntılı olurmuş dediler ama yediklerimden dolayı kolay oldu..
ya sütüm gelmezse dedim doktora.." bu olay pskolojik.ben 2 çock büyüttüm hiç bir süt sorunum olmadı "dedi:)gerçekten de çocuk emdikçe sen sıvı tükettikçe öyle bi geliyor ki:)şimdi diyorum ki yine böyle birşey başıma gelse hemen sezeryana koşarım:))

başka bir başlıkta da yazmıştım...doğum sancısı çekip sonra sezeryan olan biri için şunu söyleyebilirim ki normal doğum yapacağım diye boşa kendimi yıpratmışım..şimdiki aklım olsa sezeryan olur doğum olayının tadını çıkarırdım..

acıya dayanıklıyımdır diye normal doğum istedim ama o neydi öyle ya..Öleceğim sandım....zira hem kusup hem sancı çekmekten yorgun düşmüştüm doktor 24 saat sürebilir dediğinde pes ettim..açılma olmayınca sezeryan istedim..ağrıyı kestiler..rahatladım..10 dakikada sonra minik kızımı gördüm..kuzum benim..sonrası dikiş nakış:))

sezeryan olunca sonrasına dikkat etmeli..ben 1 hafta kayısı suyu içip cicibebe yedim..ilk büyüktuvaletini yapmak sıkıntılı olurmuş dediler ama yediklerimden dolayı kolay oldu..
ya sütüm gelmezse dedim doktora.." bu olay pskolojik.ben 2 çock büyüttüm hiç bir süt sorunum olmadı "dedi:)gerçekten de çocuk emdikçe sen sıvı tükettikçe öyle bi geliyor ki:)şimdi diyorum ki yine böyle birşey başıma gelse hemen sezeryana koşarım:))

merhaba,
hayirli olsun canim bebisin, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Cok yipranmissin canim ya, ne kadar saat sanci cektin sen, normal mi baslamisti dogumun, agrilar gercekten cok mu dayanilmazdi?

Sezeryan sonrasi ne kadar zamanda toparlandin? Simdi nasilsin, üzerinden ne kadar zaman gecti? Süt konusunda bende duymustum, dogum sekliyle alakali degilmis...

merhaba,
hayirli olsun canim bebisin, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Cok yipranmissin canim ya, ne kadar saat sanci cektin sen, normal mi baslamisti dogumun, agrilar gercekten cok mu dayanilmazdi?

Sezeryan sonrasi ne kadar zamanda toparlandin? Simdi nasilsin, üzerinden ne kadar zaman gecti? Süt konusunda bende duymustum, dogum sekliyle alakali degilmis...
çok sağol canım benim,inşallah..Ben genç kızlığımdan beri sezeryana karşıydım.."asla" diyordum..sonuçta doğamızda normal doğum var..adı üstünde normal:)))diyordum...milyonlarca yıldır kadınlar doğum yapıyor demekki dayanılacak birşey falan flan..:))

Doktorum ne istediğimi sordu "normal olsun istiyorum" demiştim.."eğer sen normal doğum istersen ben sonuna kadar desteklerim,bekleriz" dedi..41. haftayı doldurduğumda hala sancı falan olmamıştı.hergün çocuğun sıvısı ölçüldü..artık azalmıştı ve ne sancım ne de açılma vardı..bense normal olacak diye ısrar ediyordum..bu siteden suni sancıyı okudum..herkes zor olduğunu yazmıştı..kulak asmadım malesef..suni sancıyla doğum başlatıldı..gündüz 2den gece 12ye kadar sancı çektim açılma 3 santimdi daha..doktor 24 saat sürebilir dediğinde şok oldum zira dayanacak gücüm kalmamıştı..bir yandan kusuyordum bir yandan sancı sarsıyordu..sezeryan istedim 1 saatte herşey halledilmişti..

sezeryan sonrası 2 gece kaldım hastanede..gaz atman gerekiyor..bunun için de yürümen lazım..yürüdüm valla..yatması kalkması zordu tabi..ama o sancıdan sonra vız gelir..gazı çabuk attım..yediklerime dikkat etmiştim..evde karaüzüm çekti canım..salkım salkım yedim..kaysı suyu ve cicibebe..ilk büyüktuvaletinde zorlanırsın dedi doktor..ama sıvılar, unsuz çorbalar vs.ile toparladım..1 hafta yattım..2. hafta minnoşumun çamaşırlarını asıyordum:)))bu söylediklerimse eylülün sonunda oldu:))sonuçta ameliyat bu..izi var ve azcık hissiz kesilen yer..bakalm ilerde nasıl olacak..bu arada herkesin doğum hikayesi başka..arkadaşlarımdan evde sancı çekip hemen doğuma giren de oldu..5 saat sancı çeken de..bence insan tam kararlı olmalı...benim gibi dönek olmamalı:)))"Allah kurtarsın" lafı hiç bu kadar anlamlı gelmiyordu bana..Allah darda olan herkesi kurtarsın İnşallah..

çok sağol canım benim,inşallah..Ben genç kızlığımdan beri sezeryana karşıydım.."asla" diyordum..sonuçta doğamızda normal doğum var..adı üstünde normal:)))diyordum...milyonlarca yıldır kadınlar doğum yapıyor demekki dayanılacak birşey falan flan..:))

Doktorum ne istediğimi sordu "normal olsun istiyorum" demiştim.."eğer sen normal doğum istersen ben sonuna kadar desteklerim,bekleriz" dedi..41. haftayı doldurduğumda hala sancı falan olmamıştı.hergün çocuğun sıvısı ölçüldü..artık azalmıştı ve ne sancım ne de açılma vardı..bense normal olacak diye ısrar ediyordum..bu siteden suni sancıyı okudum..herkes zor olduğunu yazmıştı..kulak asmadım malesef..suni sancıyla doğum başlatıldı..gündüz 2den gece 12ye kadar sancı çektim açılma 3 santimdi daha..doktor 24 saat sürebilir dediğinde şok oldum zira dayanacak gücüm kalmamıştı..bir yandan kusuyordum bir yandan sancı sarsıyordu..sezeryan istedim 1 saatte herşey halledilmişti..

sezeryan sonrası 2 gece kaldım hastanede..gaz atman gerekiyor..bunun için de yürümen lazım..yürüdüm valla..yatması kalkması zordu tabi..ama o sancıdan sonra vız gelir..gazı çabuk attım..yediklerime dikkat etmiştim..evde karaüzüm çekti canım..salkım salkım yedim..kaysı suyu ve cicibebe..ilk büyüktuvaletinde zorlanırsın dedi doktor..ama sıvılar, unsuz çorbalar vs.ile toparladım..1 hafta yattım..2. hafta minnoşumun çamaşırlarını asıyordum:)))bu söylediklerimse eylülün sonunda oldu:))sonuçta ameliyat bu..izi var ve azcık hissiz kesilen yer..bakalm ilerde nasıl olacak..bu arada herkesin doğum hikayesi başka..arkadaşlarımdan evde sancı çekip hemen doğuma giren de oldu..5 saat sancı çeken de..bence insan tam kararlı olmalı...benim gibi dönek olmamalı:)))"Allah kurtarsın" lafı hiç bu kadar anlamlı gelmiyordu bana..Allah darda olan herkesi kurtarsın İnşallah..

tekrar merhaba canim,
Sen dönek falan degilsin, sonucta beklemissin normal olsun diye ama olmamis. Suni sanci malesef normal dogum sancisinin yerini tutamiyor, ben yengemin dogumunda yanindaydim ve ebe demisti ki - normal dogum sancisinda sanci geliyor ondan sonra annenin nefes alabilmesi icin bir kac saniyeligine sanci kesiliyor ve sonra yine geliyor... ama suni sancida böyle bir sansin yok, o sürekli oluyor... Benim arkadasim vardi o da normal yapmis dogumunu bana söyledigi 30 saat sanci cektim ve sonunda agrilara dayanamadim ve gücüm kalmadi - sonra belimden igne yaptilar o an rahatladim dedi.. Yani dogum herkeste farkli oluyor demek ki.

Rabbim hepimize insallah hayirli ve kolay dogumlar nasip eder... Sag salim kucagina almissin ya yavrunu sükür... :emir_bebek::nazar:

evet arkadaslar bende korkuya bağlı sezeryan :emir_bebek:udum eve geldığımde mutfağı temızlemeye kalktım zor oturttular 2 ıncı gunu temızlığımı yaptım tüğ gıbıydım doktorum hayretle baktı hafta konturolunde kalkıp oturmama kızım 16 aylık bu zamana kadar asla yan etkısını görmedım cunkı normaldede dıkkat ederım kendıme kadının çilesi bu zaten üsütürse fıkkat etmesse dırek yan etkılerını alıyo o yuzden ben hıc bır sakıncasını görmedım spora yazıldım yanı demem o kı evet normal doğuranlara imrenıyorum ama kendımı kucumsemıyorum ben böyle istedım böyle oldu adıda koruya bağlı sezaryan

Back