• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan kolaya kaçmakmı..........neeeeeeeeeeee

Allah bağışlasın canım......ya peki ilk ayağa kaldırdıklarında nasıldın kolaycıkmı kalktın.......ben hıııınk oldum böle hareket edemiyordum zor yürüdüm tam 10 gün......

Yok valla rahattım yaa sıkıntı yoktu yaniiii..Dediğim gibi bi tek beni gazım zorladı :))) Ana oğul gazman modundayız :)))))

merhaba, hayirli cumalar

her ikinizinde yavrusu hayirli olsun.. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin... Bana ve tüm hamislerede hayirli dogumlar nasip etsin Rabbim.:emir_bebek::nazar:

amin canım saol benim haylaz 3 yaşını doldurmak üzere kısmetse ikinciyi düşünüyorum yaza doğru inş birde kız nasip eder allah bana ve tabi tüm isteyenlere...
tabi kolay ve sağlıklı bir doğumlar dilerim herkese...

Sezaryen kolaya kaçmak değil elbet ama bazı kadınlar ve hatta bazı doktorlar öyle görüyor nedense... Normal doğum da kolay değil tabi, onda da 10 gün rahat oturamıyorsun, gülemiyorsun, hapşıramıyorsun ama insan zorunlu olmadan bilerek, isteyerek nasıl ameliyat olmak ister onu da anlamıyorum. Bana da ilk haftalarımda plasenta previa teşhisi konmuştu plasenta yukarı çıkmazsa sezaryen olur demişti doktorum ama gebelik ilerledikçe plasenta rahim ağzından yukarı çıktı ve normal doğum yaptım. Sezaryen ameliyattır ve diğer tüm ameliyatlar gibi zorunlu olduğu için yapılmalıdır. Normal doğumsa adı üstünde "normal" olandır, eğer gebelikte bir sorun yoksa olması gereken doğum şekli budur.

ben 27 gün önce spinal anestezi ile sezeryan oldum atım dardı normal doğum yapamayacağım için olmuştum ama allahıma bin şükür hiç bir sorunum olmadı.acım olmadımı tabiki oldu cumartesi sabahı aç karnına doğuma girdim pazartesi taburcu oldum.sezeryan kolaya kaçmak değil ama kişiden kişiyede farklılık gösteriyor acı hissi.ilk gün gece yarısı kaldırdılar zaten ben kendim kalkmak istemiştim bir an önce bebeğimi rahat kucağıma alıyım diye zor oldu acım vardı ama dayanılmayacak kadar değildi,ertesi sabah işitme testine kendi ellerimle götürdüm bebeğimi ve 4 kat merdiven inip çıktım hemşireler ebeler bile şaşırdı kendimi erken toparlamak zorundaydım çünkü ailem istanbuldaydı annem yanımda çok kalamayacaktı eşimd eçok destek oldu topuk kanını doğumdan 4 gün sonra eşimle yürüyerek kendim götürdüm evde her işimi gördüm hastayım ağrım var demedim önce psikolojik olarak kendimi buna inandırdım güçlüyüm canım yanmayacak ve şuan çok çok iyiyim.herkese hayırlı doğumlar diliyorum..

ben nasıl doğurcam korkusundan çocuk bile düşünemiyorum yanibu kadar vahim durumum eğer yanlışlıkla olursa kesinlikle psikoloğa gitmem gerek diye düşünüyorum .... ne olcak halim yaa ne kkorkak biriyim

ben nasıl doğurcam korkusundan çocuk bile düşünemiyorum yanibu kadar vahim durumum eğer yanlışlıkla olursa kesinlikle psikoloğa gitmem gerek diye düşünüyorum .... ne olcak halim yaa ne kkorkak biriyim

beni çççooook iyi tanıyan bi arkadaşım kızımla beni görünce............vayyyyyyy dedi eğer sen doğum yaptıysan dünya yüzeyindeki herkes becerir dedi merak etme...........benden korkak deilsindir.............................

canim benim bi arkadasimda gecen mecburi sezeryanla dogum yapti.diyo 3 gün kipirdayamadim.kendi istegiyle sezeryan olanlara aklim almiyo dedi.bende normal dogum yaptim dikislerim vardi bende 2 gün kipirdayamadim sonradan aci ceke ceke kalktim ayagi.bence bu biraz hem sans hemde yapiyla alakali

canim benim bi arkadasimda gecen mecburi sezeryanla dogum yapti.diyo 3 gün kipirdayamadim.kendi istegiyle sezeryan olanlara aklim almiyo dedi.bende normal dogum yaptim dikislerim vardi bende 2 gün kipirdayamadim sonradan aci ceke ceke kalktim ayagi.bence bu biraz hem sans hemde yapiyla alakali

öyle galiba...........................ne yapalım kızıma kardeş düşünüyom valla ...bi kere daha çekcez....................

ben oğlumu 2 yıl önce sezeryan genel anestezi ile dünyaya getirdim. beni de çok korkuttular.. ama herkesin acı eşiği farklıdır tabi.. ama ben hiç zorlanmadım yaa.. ilk kalkerken tabi ki zorlanıyosun ama öle dayanılmıcak bi acı deil.. 6 ay önce tekrar doğum yaptım, kızım oldu... önceden bilidğim için güle oynaya gittim doğuma.. :) 2 gün yürürken acıyo, sonra gün geçtikce azalıo.. düşünün arkadaşlar, kızım doğduğunda oğlum 1,5 yaşındaydı, yavrum benim ben yokken yemek yememiş, doğru düzgün uyumamış.. hastaneden geldim.. oğlumu kucağıma oturttum ve yemek yedirdim.. yanına yattım uyutmak için.. dikişlerime tekme atarsa falan diye düşünmedim bile... düşünün daha doğum yapalı 2 gün olmuştu... annelik böle bişey işte... doğum yapacak olan anne adayları hepiniz bemim gibi kolay bi doğum geçirirsiniz inşallah :)

bende spinal sezeryan la dogum yaptım 10 gun once, suan cok sukur iyiyim, ilk 3 gun biraz zordu evet o gaz cıkarma olayı falan felaket ama hic dogum sancısı cekmiyorsun, bazıları bu dikiş agrılarının dogum sancısı yanında hic oldugunu soyledi. suan cok sukur iyiyim ama zaten 5 gun falanda iyiydim hastaneye gittik vs. yani sanırım bunye ilede ilgisi var ,

dogum kısmında sorun yokta ozel bir hastanede oldugu icin insanın icinde biraz kusku kalıyor, doktor sezeryan kararında samimimiydi diye, her nekadar 9 ay bu doktor ve hastaneye gitmiş olsakta son 2 muayenede sezeryana donmesi (catı muayenesine gore bu kararı verdi) bizi biraz kuskulandırdı. sonuc olarak bebegimizde saglıklı cok sukur.

merhaba canim,
merak etme, bu korkular konusunda yanliz degilsin :-), bende cok korkuyorum dogumdan fakat bende korka korka hamile kaldim Allahin izniyle Nisan ayindada dogum olacak, hayirlisi bakalim. Bende burada korkularimi düsüncelerimi söyleyerek bu psikolojiden kurtulmaya calisiyorum, ama korkular tabi ki tamamen gecmiyor. Insan hamile kalinca, bebegime bisey olmasin diye elinden geleni yapiyor, her ne kadar dogumdan korksakta.. o minigi hissetmeye baslayinca cok farkli oluyor insanin duygulari.. Ben ilk baslarda hamile olduguma bile inanamiyordum, taki bebisi ultrasonda görünceye kadar..
Insallah sende tez zamanda bebis sahibi olursun. Unutma "korkunun ecele faydasi yok :1::1:"

bende spinal sezeryan la dogum yaptım 10 gun once, suan cok sukur iyiyim, ilk 3 gun biraz zordu evet o gaz cıkarma olayı falan felaket ama hic dogum sancısı cekmiyorsun, bazıları bu dikiş agrılarının dogum sancısı yanında hic oldugunu soyledi. suan cok sukur iyiyim ama zaten 5 gun falanda iyiydim hastaneye gittik vs. yani sanırım bunye ilede ilgisi var ,

dogum kısmında sorun yokta ozel bir hastanede oldugu icin insanın icinde biraz kusku kalıyor, doktor sezeryan kararında samimimiydi diye, her nekadar 9 ay bu doktor ve hastaneye gitmiş olsakta son 2 muayenede sezeryana donmesi (catı muayenesine gore bu kararı verdi) bizi biraz kuskulandırdı. sonuc olarak bebegimizde saglıklı cok sukur.

sanada merhaba canim,
Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin bebisini. Gaz olmama konusunda kayisi suyunu falan öneriyorlardi, sen denemedin mi canim? Allah daha iyi etsin canim... tekrar hayirli olsun.:emir_bebek::nazar:

O kolaya kaçmak diyenleri bulursam çok fena yapıcam o kadar :47:

Spinal anestezi ile sezeryan oldum,
kesi sızısı tabiki oluyor,ama bu ağrı eşiğiyle alakalı bişey,
herkesin ağrıyı hissedişi ayrı olduğu gibi bu operasyonu yapan doktorların da ellerinin haiff olması,ya da iyi bir iş çıkarması da olası bir sonuç doğuruyor,
yani ben bu şekilde doğum yaptım,aynı akşam ayağa kalktım,ikiz bebeklerimi kendim kucakladım,mis gibi de yattım,
doğumuma anneliğime laf edecek bana kolaycı diyecek kişi beni bulsun:20:

merhaba canim,
merak etme, bu korkular konusunda yanliz degilsin :-), bende cok korkuyorum dogumdan fakat bende korka korka hamile kaldim Allahin izniyle Nisan ayindada dogum olacak, hayirlisi bakalim. Bende burada korkularimi düsüncelerimi söyleyerek bu psikolojiden kurtulmaya calisiyorum, ama korkular tabi ki tamamen gecmiyor. Insan hamile kalinca, bebegime bisey olmasin diye elinden geleni yapiyor, her ne kadar dogumdan korksakta.. o minigi hissetmeye baslayinca cok farkli oluyor insanin duygulari.. Ben ilk baslarda hamile olduguma bile inanamiyordum, taki bebisi ultrasonda görünceye kadar..
Insallah sende tez zamanda bebis sahibi olursun. Unutma "korkunun ecele faydasi yok :1::1:"

sanada merhaba canim,
Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin bebisini. Gaz olmama konusunda kayisi suyunu falan öneriyorlardi, sen denemedin mi canim? Allah daha iyi etsin canim... tekrar hayirli olsun.:emir_bebek::nazar:

merhaba, valla eşim bana baya bi kayısı suyu almıstı arada içtim hep, birde rezene cayı içtim, fakat sanıyorum hastanedeki ilk gecede orda baska bi teyze vardı hasta yakını o hakiki kayısıdan yapmıs komposto banada verdi sag olsun sanırım hakikisini alırsan yanına daha etkili oluyor digerleri sonucta dogal degil, mutlaka yurumelisin sezeryandan sonra ben hastanedeki katta en cok yuruyendim eşim sagolsun beni oturtmadı fakat yararını cok gordum eve geldigimizde gayet iyiydim.

Birde sezeryandan once sunu ye bunu ye diyorlar gaz için bunlara inanma bagırsaklardaki gaz zaten operasyonun bir parcası yani sen naparsan yap o gaz zaten olacak,
allah hayırlı dogumlar versin mesakkatli fakat guzel seyler bunlar, aklına takılan bişey olursa ozelden yazabilirsin

Spinal anestezi ile sezeryan oldum,
kesi sızısı tabiki oluyor,ama bu ağrı eşiğiyle alakalı bişey,
herkesin ağrıyı hissedişi ayrı olduğu gibi bu operasyonu yapan doktorların da ellerinin haiff olması,ya da iyi bir iş çıkarması da olası bir sonuç doğuruyor,
yani ben bu şekilde doğum yaptım,aynı akşam ayağa kalktım,ikiz bebeklerimi kendim kucakladım,mis gibi de yattım,
doğumuma anneliğime laf edecek bana kolaycı diyecek kişi beni bulsun:20:

katılıyorum :))

merhaba, valla eşim bana baya bi kayısı suyu almıstı arada içtim hep, birde rezene cayı içtim, fakat sanıyorum hastanedeki ilk gecede orda baska bi teyze vardı hasta yakını o hakiki kayısıdan yapmıs komposto banada verdi sag olsun sanırım hakikisini alırsan yanına daha etkili oluyor digerleri sonucta dogal degil, mutlaka yurumelisin sezeryandan sonra ben hastanedeki katta en cok yuruyendim eşim sagolsun beni oturtmadı fakat yararını cok gordum eve geldigimizde gayet iyiydim.

Birde sezeryandan once sunu ye bunu ye diyorlar gaz için bunlara inanma bagırsaklardaki gaz zaten operasyonun bir parcası yani sen naparsan yap o gaz zaten olacak,
allah hayırlı dogumlar versin mesakkatli fakat guzel seyler bunlar, aklına takılan bişey olursa ozelden yazabilirsin

yürümenin faydali oldugunu herkes söylüyor, ne kadar cabuk ayaklanip yürürsen o kadar cabuk toparlaniyormussun. Cok sagol canim, eger aklima takilan bisey olursa mutlaka yazarim sana, cok tesekkür ederim...

Bebisinide öp benim yerime...sevgiler selamlar:emir_bebek::nazar:

maşallah geneliniz nerdeyse raht geçirmişsiniz................................offfffffffffffffffff ben ne mızmızım yaaaaaaaaaa.................valla kendimden nefret ediyorum yaaaaaaaaaaaa....................

Back