• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan kolaya kaçmakmı..........neeeeeeeeeeee

Herkeze merhaba bende hep başından beri epiduralle normal doğum istiyodum sancıyla hastaneye gittim açılmam başlamış yatışımı yaptık nstye bağlandık malesef bebişimin kalp atışları düştü ve apar topar ameliyata alındım sezeryanla doğurdum oğluşumu ama inanın normal doğursaydım bukadar rahat olurmuydum bilmiyorum inanılmaz rahat ettim hiç öyle zorluk çekmedim belkide bünyeyle alakalıdır bir tek ertesi sabah gazım olduğundan nefes alırken ağrım oldu okadar yoksa süperdiiii hiç boşuna korkmayıun bence hekimlede alakalı olabilirmi acaba ??????? :37:

Allah bağışlasın canım......ya peki ilk ayağa kaldırdıklarında nasıldın kolaycıkmı kalktın.......ben hıııınk oldum böle hareket edemiyordum zor yürüdüm tam 10 gün......

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun .

Bence sezeryan çok zor bir ameliyet .Ameliyattan hiç bir farkı yok . nette izlerseniz göreceksiniz. normal doğum gibi var mı yahu ? her şey normal doğumun daha iyi olduğunu gösteriyor.ben normal yaptım . nasip olursa bi daha normal yapmak isterim . sezeryan kolaya kaçmak diyen yanlış demiş. çünkü normali yapmak kolay . sadece bir müddet sancı vs . çekip sonra kurtuluyorsun ve kesi atılıyorsa da sadece üst deri kesiliyor oda hemen iyilişiyor zaten . ama sezeryanda kes kes bitmiyor .7 kat tabaka kesiliyor. yani sonradan sezeryanda çile çok . en başta bebeğini bile emziremezsin ki kucağına alıp ağrıdan .

Ama tabi mecbur kalındıysa sezeryanın zulmü mecburen çekilir. . .

Bebeğinle mutluluklar diliyorum . birileri varsa kafanı şişiren kov onları evden ve sadece anneliğini hissetmeye bak ..:3:

merhaba canım teşekkür ederim.................................kovulması gereken herkes kovuldu merak etme................

sezeryan doğumda çatı muayenesi yapılmıyor.
ben 2 sezeryan oldum.her ikisi de çok farklıydı benim için.ama en iyisi normal doğum tabii ki.

benimde iki çocuğum var ve ikiside sezeryan 3de olsa onuda sezeryanla yapardım acıdan çok piskolojik benim sorunum normal doğumda doğuramama korkusundan bu sebeptenmi sezeryan oldum hayır ilki dönmedi mecburen sezeryan 2.dede eş önde denildi yani normal doğum yapsam önce eş gelirmiş Allah korkumu bildiği için acıdı bana diye düşünüyorum:)) çünkü çok baskı vardı normal doğur diye belki normal doğumdan 5 kat zor ama yinede sezeryan derim:D

Merhaba ben doğumumu azcık anlatayım.....burada bazı böle sezeryana kolya kaçmak gibi yorumlar okudum......bende mi problem var anlamadım valla.......

Plesenta pervia taşhisiyle 39 .hafta sezeryana karar verildi.............
Güle oynaya gittim hastaneye herkes kolay diyo ya ....kolaymı ...neyse epudral iğnesi falan hepsi kolay......tabi ameliyat masasından titremekten düşcektim...ama gerçekten his yok........................herşeyi görüyosun bebişide ilk ağlaması falan çok güzel.....ancak sabaha karşı 5 gibi ilk kalkış ölceğimi sandım acaip bir acı korkunç ne oturabiliyon ne kalkabiliyon......imdaaaaaaaaaaaaaaat çooook zor......normal doğumu bilmiyorum ama gerçekten sezeryanda çok zor ve gerçekten annelik buysa çoook zor...............tam 10 gün kalkıp oturmak eziyet....öksüremiyon gülemiyon....acıyoooo.......yani saygı duymak lazım sezeryan olanlarada inanın çok zordu.......kolaya kaçmak buysa kaçmayın ....zorunluysa yapacak bişi yok....................................

canım cok haklısın bende epudral sezeryan oldum ve ikinciyi düşünmüyorum cok acı çektim. bencede normal
doğum daha kolay geliyor. ben zorunlu sezeryan oldum. hastanede yatarken normal doğumda bağrış çağrış sancı
çekiyorlar sonra doğum yapıp 1 saate ayaktalar. ama sezeryan öylemi 5 gün her ayağa kalkışımda aynı dayanılmaz
acıyı çektim bebeğile ilgilenemedim. 20.gün ancak değiştirdim bebeğimin altını çünkü zaten oturup kalkamıyosun..

normal doğum yapanların sezeryan kolaya kaçış düşüncesi çok can sıkıcı gerçekten.. valla ben normalin kolay olduğunu
düşünüyorum

merhabalar,

benim anlayabildigim kadariyla, sezeryan dogumda normal dogumda kisiden kisiye göre degisiyor. Bünye meselesi sanirim. Normal dogum yapmis biri cok kolay derken, bir diger normal dogum yapmis olan kisi cok zordu diyebiliyor, ayni sey sezeryanla dogum yapanlar icinde gecerli.

Rabbim tüm hamislere normal yada sezeryan fark etmez kolay dogumlar nasip etsin... bebisler sag salim dogsunlar.

selamlar:emir_bebek::nazar:

Merhabalr ben normal doğum yapan birisi olarak yazmak istedim.normal doğumdada önceden çekilen sancılar inanılmaz.ben anneme ölecem ben anne deyip durdum.ve doğumdan sonraki dikilerin acısı sızlaması yürüyemiyordum oturup bebeğimi emziremiyordum.aynı şekilde öksüremiyor hapşıramıyordum.afedersiniz lavaboya oturamıyorsun allah vereki kabız olma oldunmu yandın.ama şu varki doğum yaptıktan sonra bebeğini sağlıklı kucağına aldınmı o bütün acıları unutuyorsun geçiyor bitiyor.bebeğinin ilk sesini hareketlerini hepsini görüyorsun.ah bide o dikiş ağrıları olmasa süper.ama yinede mecburi değilse normal doğum diyorum.bende ikinci bebeği düşünüyorum dilerim yine normal olur.

Merhabalr ben normal doğum yapan birisi olarak yazmak istedim.normal doğumdada önceden çekilen sancılar inanılmaz.ben anneme ölecem ben anne deyip durdum.ve doğumdan sonraki dikilerin acısı sızlaması yürüyemiyordum oturup bebeğimi emziremiyordum.aynı şekilde öksüremiyor hapşıramıyordum.afedersiniz lavaboya oturamıyorsun allah vereki kabız olma oldunmu yandın.ama şu varki doğum yaptıktan sonra bebeğini sağlıklı kucağına aldınmı o bütün acıları unutuyorsun geçiyor bitiyor.bebeğinin ilk sesini hareketlerini hepsini görüyorsun.ah bide o dikiş ağrıları olmasa süper.ama yinede mecburi değilse normal doğum diyorum.bende ikinci bebeği düşünüyorum dilerim yine normal olur.

çok geçmiş olsun canım ve hepimize geçmiş olsun...........ben bi normal doğum yapan arkadaşımdan duymuştum aynı senin gibi olmuş şimdi kızı 5 yaşında halen ortası dikişli iç çamaşırı giyinemiyomuş..........ya her ikiside zor galiba....ben hamileyken herkes Allah kurtarsın diyodu...ya diyodum niye böle diyolar çok mu zor bu doğum.......hemde nasıııııııl inan aynen sabah beşte ayağa kalkıp tuvalete eşim ve annem in eşliğinde anneee ölüyoooom diye böğüryodum....

canım cok haklısın bende epudral sezeryan oldum ve ikinciyi düşünmüyorum cok acı çektim. bencede normal
doğum daha kolay geliyor. ben zorunlu sezeryan oldum. hastanede yatarken normal doğumda bağrış çağrış sancı
çekiyorlar sonra doğum yapıp 1 saate ayaktalar. ama sezeryan öylemi 5 gün her ayağa kalkışımda aynı dayanılmaz
acıyı çektim bebeğile ilgilenemedim. 20.gün ancak değiştirdim bebeğimin altını çünkü zaten oturup kalkamıyosun..

normal doğum yapanların sezeryan kolaya kaçış düşüncesi çok can sıkıcı gerçekten.. valla ben normalin kolay olduğunu
düşünüyorum

temmuz ağustos kızıma kardeş düşünüyoz Allah verirse....yapcak bişe yok doğum zor...ama ben çocukları çoooook seviyom valla......

yok yok arkadaş bak ne yazmış oda zor.............bide bünyeye göre deişiyo

Herşeyden önce herkesin acı eşiği farklıdır. Sezaryen da olsa normal doğum da olsa herkes aynı olayı farklı algılar bu normaldir.
İkincisi her doğum da farklıdır. 15 saat sancı sonucunda yirmi dikişle yapılan normal doğum da vardır, dikişleri patladığı için iki hafta hastanede yatmak zorunda bırakan sezaryen de vardır. Ama doğumdan iki saat sonra ayağa kalkan da çoktur. Bu da normaldir.
Dolayısıyla, şu doğum şekli kolay, şu doğum şekli zor demek doğru değil. Ben sezaryenle doğum yaptım. 40. hafta sonuna kadar gelmek bilmeyen oğlum 4500 gr ağırlığa ulaşınca mecburen ameliyatla alındı. Çok rahattı. Elbette ilk gec eağrım oldu. Elbette bir süre oturmakta kalkmakta zorlandım ama sonuçta dayanılmayacak şey değil. İlk ayağa kalkışta evet zorlandım biraz, ama bu beklediğim birşey di ve adım atana kadar 30 saniye filan sürdü. Normal doğum da yapsam çok canım yanacağını sanmıyorum çünkü öyle çok tatlı değildir canım.
Yani kesin bir doğru yok bu işlerde.
Fakat kesin olan şu ki; özellikle hamile ya da hamile kalmayı isteyen kadınların, genç kızların zor doğum hikayeleri ile normal doğumdan ya da sezaryenden korkutulmaması gerekiyor. Kimsenin kendi hikayesi ile başkasını korkutmaya hakkı yok.
Bir başka kesin olan şey ise şu, mükemmel bir sezaryen macerası geçirmiş bir anne olarak söylüyorum aslolan normal doğumdur. Tıbbi zorunluluk yok ise normal doğumdan şaşmamak gerekir. Sezaryen bir doğum şekli değil bir ameliyattır, büyük de bir ameliyattır. Tıp tarihinin en iyi buluşlarından biridir. Bir değil iki can kurtarır, ama zorunlu olunduğunda. Ama sonuçta doğum değil ameliyattır. Doğum, normal doğumdur. Annenin de bebeğin de ileriki yıllardaki sağlığı için doğanın mucizesi ile dünyaya gelmek hayat 10-0 önde başlamaktır.
Bebeğimin oksijensiz kalma riski olduğunu bilmesem gözüm kapalı normal doğum yapardım ki 40 haftanın sonuna kadar bekledim bunun için. İkinci bebeğimde kesi yeri iyi iyileşmiş olursa gene deneyeceğim.

arkadaslar sezeryan dogum sonrasi yasadiklariniz sizinle alakali oldugu kadar ameliyatinizi yapan hekimin de becerisiyle dogrudan alakalidir.Ablam sezeryanla dogum yapti,ayni doktor yaninda bir iki arkadasim daha sezeryan oldu ve hepsinde de yillar sonra bile hssedilen ve sezeryana baglanan sorunlar oldu.Uzun sure altina kacirma,bel agrisi, vs gibi.Ben normal dogum yaptim fakat doktorumun yaninda sezeryan olan herkes ama istisnasiz herkes hemen ayaklandi,hepsi bebegiyle kendileri ilgilenebildi,dikis sikintisi olmadi(sezeryanda en iyi doktor diye biliniyor zaten).O yuzden normal yada sezeryan fark etmez doktorunuz iyi olsun ve sizin doguma bakis aciniz pozitif olsun yeter.Hayattaki en zorlu gununuz gibi degil,yepyeni bir hayatin baslangic gunu gibi bekleyin dogumunuzu.Allah saglikla tum gebeleri ve bebelerini kurtarsin dilerim.

zaten ben bende sorun var dedim.......ben böle hastalıklarımı bile çok ağır geçiriyorum.........asla kimseyi korkutmmak istemem öyle anlaşıldıysa özür dilerim herkesten...................................ben sadece acaba diyorum ikincide belkide hafif olurmuki bi umut yaza ikinciyi düşünüyorum Allah kısmet ederse......bide paylaşmak istedim........

bende 17 ekimde sezaryen ile kızımı dünyaya getirdim,
39+2de yüksek tansiyon sebebiyle yatışım yapıldı 4 saat suni sancı aldım ancak açılma olmayınca daha fazla beklemek istemeyip kendi isteğimle sezaryen oldum.
gerçek bir ameliyat ve dinlenme lüksün yok bebeği emzirmek , ilgilenmek zorundasın.
ben ilk 10 gün bebeğin altını değiştiremedim, yatağa tek başıma yatıp tek başıma doğrulamadım ama öyle aman aman sancım ağrım yoktu çok şükür,
sonuçta karında kocaman bir kesik var elbette rahat hareket edemiyorsun ama öyle çok kötü sancı ağrı olmadı bende çok şükür ki benimde ağrı eşiğim çok düşüktür, kişiden kişiye çok değişiyor,
beni ilk ayağa kaldırdıklarında başım döndü gözüm karardı ama en çok o kadar kan gittiki alttan o yüzden korktum.
Allah tüm hamileleri sağlıkla kurtarsın bebişine kavuştursun.

arkadaşlar su anda hamileyim okumaz olaydım yazdıklarınızı
hem normali hem sezeryanı amma kötülemişsiniz
hiçmi düşünmediniz şu anda hamile olanları
etkilenilceğini okumaz olaydım
psikolojımı bozdunuz resmen :53::53:
elbetteki dogum bu kolay olmaz
ikisininde zorlukları var
ama nolur biraz daha düşünerek yazın
insan merak ediyor okmak istiyor
biraz destek olunup cesaret verilceğinee
nerdeyse dogum yapmayın kalsın orda diceniz
ilk defa bu üslupla yazıyorum kusura bakmayın
ama sizde cok moral bozdunuz :53:

hiç korkma güselim ağrı herkese göre değişir bende sezeryan olmak zorunda kaldım ama hiç ağrı hissetmedim ameliyattan çıkınca hatta uyandıktan sonra mühtiş bir ağrı hissediceğimi düşünüyodum okuduklarımdan ve söylenenlerden sonra ama hiçde öyle olmadı zaten ağrı kesici yapıyorlar.6 saat sonrada yürütüyolar kalkarkende hafif bir sızı hissettim başta o kadar tek sorun bende 1 hafta gaz problemi oldu tuvalete çıkamamaktan ama herkeste olmuyo dediğim gibi bünye meselesi.kendini şartlandırma sakın sonunda evladına kavuşmak var her sıkıntıyı unutuyosun inan oğlum şuan 3 yaşında ve ben unuttum bile yaşadıklarımı anne olmak bu demek.hem bir evladı yetiştirmek inan bana doğum bundan on katı daha kolay anne olunca alıycaksın canım.boşuna söylenmemiş CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR diye...

bende 17 ekimde sezaryen ile kızımı dünyaya getirdim,
39+2de yüksek tansiyon sebebiyle yatışım yapıldı 4 saat suni sancı aldım ancak açılma olmayınca daha fazla beklemek istemeyip kendi isteğimle sezaryen oldum.
gerçek bir ameliyat ve dinlenme lüksün yok bebeği emzirmek , ilgilenmek zorundasın.
ben ilk 10 gün bebeğin altını değiştiremedim, yatağa tek başıma yatıp tek başıma doğrulamadım ama öyle aman aman sancım ağrım yoktu çok şükür,
sonuçta karında kocaman bir kesik var elbette rahat hareket edemiyorsun ama öyle çok kötü sancı ağrı olmadı bende çok şükür ki benimde ağrı eşiğim çok düşüktür, kişiden kişiye çok değişiyor,
beni ilk ayağa kaldırdıklarında başım döndü gözüm karardı ama en çok o kadar kan gittiki alttan o yüzden korktum.
Allah tüm hamileleri sağlıkla kurtarsın bebişine kavuştursun.

hiç korkma güselim ağrı herkese göre değişir bende sezeryan olmak zorunda kaldım ama hiç ağrı hissetmedim ameliyattan çıkınca hatta uyandıktan sonra mühtiş bir ağrı hissediceğimi düşünüyodum okuduklarımdan ve söylenenlerden sonra ama hiçde öyle olmadı zaten ağrı kesici yapıyorlar.6 saat sonrada yürütüyolar kalkarkende hafif bir sızı hissettim başta o kadar tek sorun bende 1 hafta gaz problemi oldu tuvalete çıkamamaktan ama herkeste olmuyo dediğim gibi bünye meselesi.kendini şartlandırma sakın sonunda evladına kavuşmak var her sıkıntıyı unutuyosun inan oğlum şuan 3 yaşında ve ben unuttum bile yaşadıklarımı anne olmak bu demek.hem bir evladı yetiştirmek inan bana doğum bundan on katı daha kolay anne olunca alıycaksın canım.boşuna söylenmemiş CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR diye...

merhaba, hayirli cumalar

her ikinizinde yavrusu hayirli olsun.. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin... Bana ve tüm hamislerede hayirli dogumlar nasip etsin Rabbim.:emir_bebek::nazar:

oooooof valla çok sıkıcı bi durum oldu............ben de merak edtim......acaba sadece benmi böyle oldum diye.....ama yoooooooo rahat geçirende çok..............................................ya valla insanlar bi garip yani ben kendi acımı paylaştım ve ikinci için şimdiden moral toplamak tı amaç.......................................................................habire yok korkutuyosunuzda yok okumaz olydımda...................başlığı gördünüz.......okumayın lütfen o zaman..........................

bende ikinciyi düşünüyorum napalım yani.....................

Back