Sezeryan kolaya kaçmakmı..........neeeeeeeeeeee

cııııııık......onuda istemem.......bak o kadar acı çektim ama özel organımı kestirmeye daha çok korkarım....tabikide tercih sizin.....

ben heralde normal yapsam bide kesili bi normal doğum olsa heralde bu seferde kendi adıma konuşuyorum lütfen kimse yanlış anlamasın....evlilik hayatım biterdi galiba.....lütfen herkesten özür dileyerek yazıyorum......valla bende problem var galiba....acıya hiiiç dayanıklı deilim....

doktorum normal yapabilcegimi söledi ama ben kendi isteğimle sezeryan olucam ve tek sebebi alt tarafa kesi atılması,acaba herkese yapılıyo mu yani kesisiz normal dogum yapan yokmu ki?

doktorum normal yapabilcegimi söledi ama ben kendi isteğimle sezeryan olucam ve tek sebebi alt tarafa kesi atılması,acaba herkese yapılıyo mu yani kesisiz normal dogum yapan yokmu ki?

benim annemde 4 dogumunu normal ve kesisiz yapmis

sende şey de beni kesmeyin kendi yırtılırsa yırtılsın de belkide çıkar be yav ...Allah yardım eder......kendileri kesmesinde......

bu arada ben de epidural sezeryan oldum, normal istemiştim aslında ama bebeğim tersti. çok ağrılı bi daha doğum yapmayı düşünmüyorum ama zorunda kalırsam normal olmasını istiyorum...

arkadaşlar su anda hamileyim okumaz olaydım yazdıklarınızı
hem normali hem sezeryanı amma kötülemişsiniz
hiçmi düşünmediniz şu anda hamile olanları
etkilenilceğini okumaz olaydım
psikolojımı bozdunuz resmen
elbetteki dogum bu kolay olmaz
ikisininde zorlukları var
ama nolur biraz daha düşünerek yazın
insan merak ediyor okmak istiyor
biraz destek olunup cesaret verilceğinee
nerdeyse dogum yapmayın kalsın orda diceniz
ilk defa bu üslupla yazıyorum kusura bakmayın
ama sizde cok moral bozdunuz

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun .

Bence sezeryan çok zor bir ameliyet .Ameliyattan hiç bir farkı yok . nette izlerseniz göreceksiniz. normal doğum gibi var mı yahu ? her şey normal doğumun daha iyi olduğunu gösteriyor.ben normal yaptım . nasip olursa bi daha normal yapmak isterim . sezeryan kolaya kaçmak diyen yanlış demiş. çünkü normali yapmak kolay . sadece bir müddet sancı vs . çekip sonra kurtuluyorsun ve kesi atılıyorsa da sadece üst deri kesiliyor oda hemen iyilişiyor zaten . ama sezeryanda kes kes bitmiyor .7 kat tabaka kesiliyor. yani sonradan sezeryanda çile çok . en başta bebeğini bile emziremezsin ki kucağına alıp ağrıdan .

Ama tabi mecbur kalındıysa sezeryanın zulmü mecburen çekilir. . .

Bebeğinle mutluluklar diliyorum . birileri varsa kafanı şişiren kov onları evden ve sadece anneliğini hissetmeye bak ..

bence her iki doğumda zor..kendine göre..normalin norm oranı ne aacaba içten dıştn bağırsakalrdn kalpten gidebilme ihtimalin var..ben bi hastanede kadının normal doğum yaparkn ıkınma sırsında kalp krizindn öldüüğünü duyunca normaldn korkuyrm..sezaryan ameliyt evt ama olsun kim ameltyyttn ölüyoki.en azla 10 günlk acı onormal doğumda da var hassas bölgede dikiş..hayır hayır kesnlkle sezaryan..epidural filnda değil genel anestezili sezaryan en iiyisi..yinede kişinin dayanabilmesine bağlı..bünye meselesi..:44:

ben normal doğum yaptım hem keside atıldı, ama doğumum kolay oldu.
benim doğumum suni sancıyla başladı epidural yapıldı. sonra olan sancıları hiç hissetmedim.
11.15 epidural takılıp doğum başladı ve 1 saat sonra oğlum doğdu.
kesi atıldığının farkında değilim. dr. dikiş yaparken anladım.
evet dikiş sonrası bir süre ağrı olmuyor ilacın etkisi geçince biraz acı veriyor. hemşireye söylüyorsun,
ilaç veriyor. ben dikişten dolayı biraz zor kalktım yataktan. evde 3 gün eşimi yardımıyla tuvalete oturdum.
ama hemen iyileşti. ertesi gün evde yürüyordum yavaş yavaş.
zaten 40 gün ilişki yasak. daha sonra ilk zamanlar biraz canım acımadı değil ama zamanla normale döndü.
şimdi eskisi gibi, korkulacak birşey yok normalden.
sezeryan zorunluysa yapacak bir şey yok ama normal doğurma imkanınız varsa korkmayın diyorum.
birde herkesin bünyesi ve acıya dayanması çok farklı oluyor.

Herkeze merhaba bende hep başından beri epiduralle normal doğum istiyodum sancıyla hastaneye gittim açılmam başlamış yatışımı yaptık nstye bağlandık malesef bebişimin kalp atışları düştü ve apar topar ameliyata alındım sezeryanla doğurdum oğluşumu ama inanın normal doğursaydım bukadar rahat olurmuydum bilmiyorum inanılmaz rahat ettim hiç öyle zorluk çekmedim belkide bünyeyle alakalıdır bir tek ertesi sabah gazım olduğundan nefes alırken ağrım oldu okadar yoksa süperdiiii hiç boşuna korkmayıun bence hekimlede alakalı olabilirmi acaba ???????

beni anlatıyosun varya...

benimde ağrı eşiğim düşük sanırım..

tabi bu birde ANESTEZİ UZMANIndan kaynaklanıyor!!!

bende çooookk acılar çektim çok!!!

ama inan tüm acılar unutuluyor.. kızım şuan Allah'ın izniyle 27 aylık oldu ve ben 5,5 aylık hamileyim.

maşallah sana yaa:)

maşallah sana yaa:)

sağol canım ama gerçekten öyle.. kızım doğdu eve çıktık, sezeryan kesi yerim ayrı acıyordu, başım ayrı ağrıyordu, göğüslerimin yarası ayrı acıyordu( daha anneliğin tadına varamamışken bu acıları çekiyordum. emzirme sattleri gelmesin istiyordum, yavrum söylemesi ayıp kanlı süt emiyordu( ama işte yavaş yavaş herşey düzelince, o minik mucize sana gülmeye başlayınca tüüüümmmm acılar unutulup gidiyor.

İnşallah bu kez iyi bir anestezi uzmanı çıkar karşıma da, ilkinde yaşadığım acıları yaşamam.

ya ben normal doğumda kesi yapılmazsa kontrolsüz yırtıklar yani parçalanma olabilir diye biliyorum. bu daha sonrası için daha kötü olabilir gibime geldi. gerçi şimdi her yerin estetiği yapılabiliyo...bi de burda okuduğum kadarıyla herşey kişiden kişiye değişiyo, ağrı iyileşme süresi vs.. benim gibi birinciyi doğuracakları bakalım neler bekliyo.. ikinci vs olanların iyi kötü bi fikri vardır..

maşallah ....hızlısın.....bende temmuz ağustos gibi tabikide Allah kısmet eder verirse ikinciyi düşünüyorum............................valla belkide aynı rezillikleri çekcem acı mahiyetinde diyorum ama.....çocukta istiyorum yani kızım a kardeş....nasip Allah ne yazmış sa o olur......

ya orası belli olmaz bence esneme falan olur .....eskiler benim annem 5 tane doğurmuş ve 45 kiloymuş 17 yaşındaymış düşün küçücük bir insan ve kesilmedim ben hiç diyor.....bu yeni ebeler ve doktorlar kasap ya hemen kesiyolar........eskilerde hiç yok böle bişi yani benim annemde yok....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…