• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan kolaya kaçmakmı..........neeeeeeeeeeee

Durunurum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
314
1
0
Diğer
Merhaba ben doğumumu azcık anlatayım.....burada bazı böle sezeryana kolya kaçmak gibi yorumlar okudum......bende mi problem var anlamadım valla.......

Plesenta pervia taşhisiyle 39 .hafta sezeryana karar verildi.............
Güle oynaya gittim hastaneye herkes kolay diyo ya ....kolaymı ...neyse epudral iğnesi falan hepsi kolay......tabi ameliyat masasından titremekten düşcektim...ama gerçekten his yok........................herşeyi görüyosun bebişide ilk ağlaması falan çok güzel.....ancak sabaha karşı 5 gibi ilk kalkış ölceğimi sandım acaip bir acı korkunç ne oturabiliyon ne kalkabiliyon......imdaaaaaaaaaaaaaaat çooook zor......normal doğumu bilmiyorum ama gerçekten sezeryanda çok zor ve gerçekten annelik buysa çoook zor...............tam 10 gün kalkıp oturmak eziyet....öksüremiyon gülemiyon....acıyoooo.......yani saygı duymak lazım sezeryan olanlarada inanın çok zordu.......kolaya kaçmak buysa kaçmayın ....zorunluysa yapacak bişi yok....................................

Ya şimdi ben ikinciyi düşünüyorum ama çok korkuyorum yine böle acılar çekmekten..........ya sizinkiler nasıldı merak attim paylaşırmısınız

Merhaba ben doğumumu azcık anlatayım.....burada bazı böle sezeryana kolya kaçmak gibi yorumlar okudum......bende mi problem var anlamadım valla.......

Plesenta pervia taşhisiyle 39 .hafta sezeryana karar verildi.............
Güle oynaya gittim hastaneye herkes kolay diyo ya ....kolaymı ...neyse epudral iğnesi falan hepsi kolay......tabi ameliyat masasından titremekten düşcektim...ama gerçekten his yok........................herşeyi görüyosun bebişide ilk ağlaması falan çok güzel.....ancak sabaha karşı 5 gibi ilk kalkış ölceğimi sandım acaip bir acı korkunç ne oturabiliyon ne kalkabiliyon......imdaaaaaaaaaaaaaaat çooook zor......normal doğumu bilmiyorum ama gerçekten sezeryanda çok zor ve gerçekten annelik buysa çoook zor...............tam 10 gün kalkıp oturmak eziyet....öksüremiyon gülemiyon....acıyoooo.......yani saygı duymak lazım sezeryan olanlarada inanın çok zordu.......kolaya kaçmak buysa kaçmayın ....zorunluysa yapacak bişi yok....................................

canım gercekten bu kadar zormu ya bende epidüral sezeryan olucam ama inan çok korkuyorum nelerle karşılaşacagımı bilmediğim için çok tırsıyorum sende iyice korkuttun :18:

özürdilerim asla korkutmak istemem......inan bende ikinciyi düşünüyom ama........yani kimisi kolay çoook kolay diyo ya cesaret almak için yazdım....inan galiba bende problem var..........

Bi arkadaşım 25 gün önce doğurdu ...ya o hiçç öle benim gibi abartı bişi anlatmıyo...mahsusdan habire soruyom...sende böle oldumu şu oldumu diye .......rahatmış sezeryan diyo...

Ahhhh benim acı eşiğim berbat galiba.yaaaaaaaaaaa

herkesin yapisi farklidir.
insanlarin aciya dayanikliligida farklidir.
bende zorunlu spinal sezeryan oldum hicde anlatildigi gibi zor degildi ilk gün ayaklandim hemen banyo yaptim cok rahattim.
ha hic aci cekmedimmi tabiki cektim bende rahat gülemedim öksüremedim.ama her isimi kendim gördüm.
rahata kacmak sözüne bende katilmiyorum:19::19::19::19:

ilk kalkış nasıldı canım senin çok zorlandınmı....ben kalkana kadar çok ölüyodum ya....belki ikincide zorlanmam ondan sordum yanlış anlamada

benimde agrı eşiğim çok düşük iğneden bile korkuyorum ama yapıcak bişey de yok sanırım bi şekilde olucak,ben bide sonda ve lavman olayını cok merak ediyorum hekese yapılıyomu acaba? sonda takılırken ve cıkarılırken canımız cok yanıcak mı:18:

Ben de epidural sezaryen oldum, kendi istegimle degil, tıbbi endikasyon. Epidural kolaydı, hicbisey hissetmedim yapılırken, ameliyatta da bisey duymadım. Ancak ne zamanki birkaç saat geciyo, epiduralin etkisi azalıyor, Aman Aman,, inanılmaz bi ağrı, korkunç bisey. Epidural kateter kaliyo bi sure, ara ara basıp ilaç gitmesine izin veriyolar, ama hikaye, bana kalçadan iğne de yaptılar kaç gün. Bir de ilginç olan karnından ameliyatli bi insan yatar di mi cogu zaman, iyileşmeyi bekler,, ama siz daha ilk baştan bebisinize kalkmak zorundasınız..acayip bi çelişki.. zaten yatarken pek sorun yok, ama ayağa kalkınca ağrı o kadar siddetleniyo ki....of of of berbat bi agriydi Allahım, unutmak imkansız... Hiiic kolay degil sezaryen, hic kimseye tavsiye etmem...

ilk kalkış nasıldı canım senin çok zorlandınmı....ben kalkana kadar çok ölüyodum ya....belki ikincide zorlanmam ondan sordum yanlış anlamada

tabiki zorlandim ama dayandim ilk denememde basim döndü hemen yattim ikincide 1 saat sonra tekrar denedim ve kalktim.

yok baş dönmesinden deil.....o kadar acı varki acıdan yatağın kenarına apışıp kaldım ne kalkabiliyom ne yatabiliyom ya ..............

benimde agrı eşiğim çok düşük iğneden bile korkuyorum ama yapıcak bişey de yok sanırım bi şekilde olucak,ben bide sonda ve lavman olayını cok merak ediyorum hekese yapılıyomu acaba? sonda takılırken ve cıkarılırken canımız cok yanıcak mı:18:

lavman yapılmıyo zaten aç gidiyon......sondayıda epudral takıldıktan sonra taktır bişi hissetmiyon.............

sezeryanla doğum yapan kim duyduysam bin pişman hep sonrası acı verdi keşke normal olaydı diyen çok duydum ben normal doğum yaptım dikişim vardı hiç acı hissetmedim 3üncü günümde normal hayata döndüm ev bile temizledim o kadar yani sadece ıkınmaktan popoda basur çıktı oda bende kabızlıktan dolayı vardı ıkınınca iyice belirdi onada merhem ilaç kullandım geçti bende ikinciyi düşünürsem sezeryan olucam diyordum ama duyduklarımdan okuduklarımdan sonra eger bir mani çıkmazsa inş yine normal yaparım zaten normal doğumdakilerde ikincide dikişte olmuyormuş çoğu öyle söylüyor
eğer tibbi bir zorunluluk yoksa sezeryan olmayın derim

cııııııık......onuda istemem.......bak o kadar acı çektim ama özel organımı kestirmeye daha çok korkarım....tabikide tercih sizin.....

sezeryanla doğum yapan kim duyduysam bin pişman hep sonrası acı verdi keşke normal olaydı diyen çok duydum ben normal doğum yaptım dikişim vardı hiç acı hissetmedim 3üncü günümde normal hayata döndüm ev bile temizledim o kadar yani sadece ıkınmaktan popoda basur çıktı oda bende kabızlıktan dolayı vardı ıkınınca iyice belirdi onada merhem ilaç kullandım geçti bende ikinciyi düşünürsem sezeryan olucam diyordum ama duyduklarımdan okuduklarımdan sonra eger bir mani çıkmazsa inş yine normal yaparım zaten normal doğumdakilerde ikincide dikişte olmuyormuş çoğu öyle söylüyor
eğer tibbi bir zorunluluk yoksa sezeryan olmayın derim

kesinlikle keyfi sezeryana bende karsiyim.

spinal anestezi ile sezeryan oldum ...tekrar olsa tekrar yaparım ..allah herkese temız dogum nasıp etsın çeşidi onemlı degıl

bana lavman yabilmadi zaten bir önceki gun aksami bisi yemiyorsun ac gidiyorsun.
sondada hic canimi acitmadi benim yada sanci agrisindan hissetmedim.

Back