• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan ile doğum hakkında

hıc korklmayın arkadaslar ınanın hpsı gecıyor epudural sezeryan oldum bende oyle gerektı normal ıstıyordum aslında ama hıc sorun yasamadım dogrusu bence genel narkozdan cok daha ıyı epudural tek yan etkısı bende o ılk gece bas agrısı o da dayanılmıyıcak gıbı degıldı normalde de cekıyoruz bas agrısı sonucta dıkıslerde agrı oluyor tabı ama bu bebegımı hemen emzırmeme engel olacak sekılde degıldı ılk 3 gun sut gelmedı o ayrı tabı ama mutlaka bebegı tutup sut gelmese bıle cekemsını saglamak gerek ama zorluk yasamadım hıc ne lagma ne sonda korkulacak seyler degıl ben hıc arastırmadan bılmeden oldum cunku asla dusunmuyordum sezeryan normal dogumla ılgılı butun detayları arastırmıstım
ayrıca amelıyathane o an asla korkulacak bırsey degıl bız muhabbet ettık doktorumla ve ekıbıyle hıc bu kadar ıyı ve rahat olacagını dusunemezdım Allah hepınıze yardımcı olsun asla korkmayın derım
bu arada ben ıgneden bıle delı gıbı korkardım oncelerı oyle bırıyım yanı sonrasında da bı sorun yok bence dıkıs yerlerı bırtek yatıp kalakarken rahatsız edıyordu ılk gunler o kadar o da cabuk gectı su bebegımın herseyıyle kendım ılgılenebıldım ılk andan ıtıbaren asla korkmayın ve hamılelıgınızın tadını cıkarın

Öncelikle Allah bağıslasın arkadasım güle güle büyüt insallah... Ben kendimde olursam ters bi hareket yapabilirim heyecandan a.s o nedenle genel anestezi yapmam daha iyi.... Ama bu kadar zor bir olay olmadığını sizlerden duymak beni cesaretlendirdi biraz. Bakalım hayırlısı ile bende atlatırsam benim gibi korkan arkadaslara detay anlatacağm ki korkmasınlar cunku hakikaten yasayanların bize deneyimlerini aktarması moral oluyor.

Cok teşekkürler sevgiler.

Selam kızlar...Ben oğluşumu 24 şubatta aldım kucağıma.Epidural sezeryan oldum.Daha çok yeni.size yazmak istedim bu kadar yakın zamanda sizdeki korkuları yaşamış biri olarak.Ben de o ameliyathaneye girmekten tek başıma çok korkuyordum.Ağlayarak gittim :) Sonrada bi sakinlik olacakalrı beklemeye başladım.Çok heyecanlıydı.Bana sonda falan takılmadı.Oğlum karnımdan çıkar çıkmaz gördüm birde ozaman girdim ağlama krizine.Yanıma getirdiler öptüm onu o an dünyalara bedel inanın.Hiç bişeyden korkmayın sizi öyle güzel anlar bekliyorki.İnanın o günün kamera çekim ve fotolarına baktıkça keşke o günü tekrar yaşayabilsem diyorum.Çok özel çok güzel anlar.Korkulacak bişey yok.Ağrılar oluyor ama hastanede ağrı kesici iğnelerle duruyorsunuz ben evdede 3 gün iğne yaptırdım geçti gitii.15 gün olmadı daha şuan çok çok iyiyim.Oğluşum yanımda yatıyor şimdi.Onu gördükçe ne ağzı ne başka bişey gelmiyor insanın aklına zaten.Allahım Sİzlerede sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin bebeklerinizi öpüyorum sizi..

Dün doktoruma bende sordum sonda takmıyormus ama hastanede lavman yapmayıp geceden bir fitil vereceklermiş evde yapacakmısım :çok üzgünüm: Gerci sonda takılması da rahatlıkmıs ama benim doktor ihtiyac duymuyor tabii bu kadar korkak birini karsısında görünce bu kız simdi yataktan da kalkmaz ben bunu sürekli kaldırmak icin tek yöntem budur diye düşündü herhalde lülülülülülü Bu kadar detaylı anlattığın icin sağol arkadasım ama genel anestezi ile olmayı yeğliyorum ama bakalım. Bebeğini de sağlıkla sıhhatle güle güle büyüt insallah a.s. cok öpüyorum.

ah kızlar kıyamam ben size ya, helen ve zodiaco sizleri kast ediyorum.bakın kızlar size birseyler anlatıyım ,belki içinde bulundugunuz durumun psikolojisini bir nebze dahi hafifletebilirim. inanın bana 24 kasım 2007 gününe kadar sizden daha kotu durumdaydım.çunku o gune kadar hamıleydım ve sunu dıyordum 'eger ben dogum yaparsam dunyada doguramayacak kadın yoktur' inanılmaz korkuyordum,sezeryandan,normal dogumdan,acıdan işte herseyden ama herseyden çok korkuyordum sonra mı?inanın bana korktugum gıbı olmadı.ben epıdural sezeryan oldum kendım oyle istedım,çunku tamamen bayılmak ıstemedım,herseye şahit olmalıydıma.samelıyata gırerken dr.a sarılıp çok agladım ve 'ONCE KIZIM 'dedim.kendımı oyle sıkmışım ki kızım dogdugunda onun aglamasını duydugumda yıne hungur hungur agladım.kızlar ınanın bana korktugum kadar olmadı,zaten korkular yuzunden zaman zaman hamılelıgımın tadını çıkaramadım.sadece ılk ıkı gun bıraz agrınız oluyor,zaten sureklı agrı kesıcıler yapılıyor.sondaya gelınce inanın bana hiç acımıyor,zaten iyiki sonda takıyorlar çok buyuk rahatlık,ben lagmandan çok korkuyordum amelıyat oncesı yapılmadı tam yırttım dıye sevınıyordum,amelıyat sonrası yaptılar,nıye mı gazımı çıkaramadım rahatlıyım dıye,ondada korkulcak hiç birsey yok,hemşireler sagolsun herseyı halledıyorlar.sadece sızın yapacagınız sey su:dr.nuzu iyi seçin bırde hastaneyi,gerisi ALLAH KERİM.kafanıza takılan bırsry olursa bana sorun.dualarım sizinle ALLAH tum hamılelerı hayırlısıyla evlatlarına kavustursun.opuyorum sızleri...

canım ya hatırladım o günleri ya sen kavuştun prensesine bsıra bizde inş
buarada kızlar bende sizle aynıyım ödüm kopuyoooooooo

cok az kalmıs bana daha cok var ücbucuk ay.
bak sana anlatıyım önce lagma yaptırıyorlarmıs, daha sonra soyunup hasta önlüğünü giydiriyorlar ve ameliyat odasına götürüyorlar orda üzerine bolca tentertiyot döküyorlar sondayı takıyorlar ve tabi kız erkek bir sürü insan orayı düzenliyor narkozu veriyolar seni oyalıyolarbayılana kadar sonra ameliyat oluyor ve mutlu son

benim kocamda gircek benle yoksa o ortama dayanamam:1no2:

canım ortamdan korkma ortam cok güzel müzik bile var sana tavsiyem epidural veya spinal yaptır

Bende Sezeryanla Dogum Yaptim Ve Dayanilmayacak Bir Agri Hiç Duymadim.adet Agrisi Gibi Bişey Işte Ya Korkacak Bişey Yok.hemende Topladim.ama 2.cocugumu Spinal Anestezi Yapmayi Düşünüyorum.cünkü Daha Az Komplikasyonu Var.

zodiaco ,ben başka bi konuya deyinmek istiyorum hamileliğimde çok duygusallaşmıştım her gün bebeğime küçük notlar mektuplar yazıyordum o duyguların yoğunluğuyla öyle yazılar çıktıki inan hepsini derleyip kitap çıkarsam yok satar ama ben kızım büyüdüğünde bebek sahibi olmaya karar verdiğinde ona vereceğim çünkü ona özel mektuplar.sanada tavsiye edrim.hergün düşüncelerini küçük notlr halindede olsa yaz sonra doğum sonrası düşüncelerinide yaz.bebişini külosunu boyunu ay ay gelişimini ,bunun için hazır anketlerde var.insan hiç unutmam sanıyo ama unutuyo hemen notlarına bakar hatırlarsın.bol bol ftraflarını çek büyüdüğünde aradaki farklara sen bile inanamayacaksın.hamileliğininde tadını çıkar2 bebeğim oldu amanerde hamile görsem özenirim oğlumun olacağını bilsem hemen doğururum.allah cümlemizin bebişlerini korusun.sanada sağ salim bebeğini kucağına almanı dilerim ,analı babalı büyütmen dileğimle.....

evet haklısın cok istiyorddum bi günlük tutmak ama benim hamileliğim cok sıkıntılı gecti. Odukca zor dönemler atlattım. Allahıma simdi cok sukur daha iyiyim en azında su anda sezeryan sıkıntısı cekiyorum buna da binlerce kez sükür... Ama süper yapmıssın ne güzel bir hatıra olacak ona eminim. Allah senin de cocuklarına sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin analı babalı büyüsün. Güzel duaların icin de cok cok teşekkür ederimmmm a.s.

Bende Sezeryanla Dogum Yaptim Ve Dayanilmayacak Bir Agri Hiç Duymadim.adet Agrisi Gibi Bişey Işte Ya Korkacak Bişey Yok.hemende Topladim.ama 2.cocugumu Spinal Anestezi Yapmayi Düşünüyorum.cünkü Daha Az Komplikasyonu Var.

Anladım ki kisiden kisiye degişiyor su ağrı eşiği..Kimisi birsey yok derken kimisi cok feciydi diyor Allahım hic kimseye dayanamayacağı sıkıntı dert vemez. İnsallah tüm benim gibi korkan hamilelere herkese güzel doğumlar nasip etsin.

bence epidural cesaret isi
ben d eoyle yapacaktım ama ameliyathaneye giricne psikoloji degisiyor bence ayıkken kesilmek fikri herkese gore diil:)
ben genel anesteziyle sez. oldum ve sunu soyleyebilirim;ilk ayılırken henuz agrı kesicileirn etkisi tam vucuda yayılmadıgı icin bi acı duyuyorsun kesik yerinde ama dayanılmıcak bia ci diil sonra zaten serumlar agrı kesicilerle aciyi hissetmiosun.
ilk kalkıs yataktan biraz zor oluo ama o da dayanılmayack bi agri diil.
ben pzt sez. oldum eve 2 gun osnra dondugumde yataktan kalkıslarım ve yururken canım biraz acidi ama bebegimle ilgilenmemi engelleyen agrılar acılar diildi.
1 hafta sonrayada tamamen duzeldim zaten.
bence abartilcak bisey yok herkese gore degisir ama dayanılmıcak bi agri hic degil.cokta rahat ettim hic pisman deilim
Allah kolaylik versinnn butun hamisleree

bence epidural cesaret isi
ben d eoyle yapacaktım ama ameliyathaneye giricne psikoloji degisiyor bence ayıkken kesilmek fikri herkese gore diil:)
ben genel anesteziyle sez. oldum ve sunu soyleyebilirim;ilk ayılırken henuz agrı kesicileirn etkisi tam vucuda yayılmadıgı icin bi acı duyuyorsun kesik yerinde ama dayanılmıcak bia ci diil sonra zaten serumlar agrı kesicilerle aciyi hissetmiosun.
ilk kalkıs yataktan biraz zor oluo ama o da dayanılmayack bi agri diil.
ben pzt sez. oldum eve 2 gun osnra dondugumde yataktan kalkıslarım ve yururken canım biraz acidi ama bebegimle ilgilenmemi engelleyen agrılar acılar diildi.
1 hafta sonrayada tamamen duzeldim zaten.
bence abartilcak bisey yok herkese gore degisir ama dayanılmıcak bi agri hic degil.cokta rahat ettim hic pisman deilim
Allah kolaylik versinnn butun hamisleree

epidural konusunda bende sana katlıyorum arkadasım ... bayılmak en iyisi gibi geliyor bana da. Doktoru tembihledim zaten ayılmadan mutlaka bana keskin bir agrı kesici olsun ki agrım olmasın dedim doktor hehe dedi ama bakalım lülülülülülü Paylasımın için coook teşekkür ederim. İst.da hangi hastanede oldun?

3 gün önce sezeyanla doğum yaptım ama zorunluluktan oldu.Ve bu sabah bebeğimin bi sorunundan dolayı doktora koştura koştura gittim.Demek istediğim şu,keşke normal doğum yapsaydım tabiki ancak sezeryanda korkulacak bişey değil biraz gayret ederseniz ayağa kalkarsınız bide bebeğiniz söz konusuysa koşarsınız benim gibi :)
Ameliyattan önce sonda takıldı ama lagman yapılmadı bana.Ameliyattan çıktığım an dikişlerim çok acıdı ama hemen ağrı kesici vuruyorlar ve serum takılıyo.Sonrasında kendine geliyorsun zaten.2 saat sonra yürümeye başladım bu çok çok çok önemli.Çünkü başta yapılmayan lagman bana sonradan yapıldı gaz çıkmadığı için.
Dediğim gibi sezeryandan çekilecek ağrılar için korkmaya gerek yok korkulacak birşey varsa oda ciddi ciddi ameliyat geçiriyor olman,sonuçta genel anestezi oluyorsun buda işin en riskli yanı.Ben hastanedeyken bir bayan yemek yiyerek gelmiş oyüzden epey sorun yaşandı.bende işin ciddiyetini o an anladım.
Allah kolay doğum ve sonrasında sağlık dolu bir yaşam versin ailenize

Haftasonu cnbc-e de E.R(acil servis) dizisinde hasta razi olmadığı için sezeryana almadılar.Bebek ters geliyordu ve kadın israrla ben ameliyat olmam, doğal yoldan doğuracağım diyordu.(Tabi onun yaptığı yanlış,bebek tehlikedeyken böyle düşünülmez ama bizde sezeryana ameliyat gözüyle bakma olayı yok.ben oraya takıldım.
Not:Taşıyıcı anneydi ve genetik aile 5 yıl uğraşmış başka yollarla olmayınca buna başvurmuşlar.Delirirdim herhalde onların yerinde olsam.

Haftasonu cnbc-e de E.R(acil servis) dizisinde hasta razi olmadığı için sezeryana almadılar.Bebek ters geliyordu ve kadın israrla ben ameliyat olmam, doğal yoldan doğuracağım diyordu.(Tabi onun yaptığı yanlış,bebek tehlikedeyken böyle düşünülmez ama bizde sezeryana ameliyat gözüyle bakma olayı yok.ben oraya takıldım.
Not:Taşıyıcı anneydi ve genetik aile 5 yıl uğraşmış başka yollarla olmayınca buna başvurmuşlar.Delirirdim herhalde onların yerinde olsam.

Bizde sezeryana ameliyat gözüyle bakmak var neden olmasın. Ama mecbursan yapacak birseyin de yok. Sonucta sen de dahil olmak üzere kimsenin illa da normal doğum ile olacak diye ısrar etme sansın yok. Cok istersin ama sezeryan yapmak zorunda kalırsın.

artık bütün dünyada lokal anestezi tercih ediliyor. bence iyi düşünün. ne güzel bebeğinizi hemen görüyorsunuz, normal doğum yapmış gibi hemen emzirebiliyorsunuz. ayılırken zorlanmıyorsunuz. bi de epiduralde dikişlerin acısını da yavaş yavaş hissetmeye başlıyorsunuz ama duyduğum kadarıyla narkozda bütün acı birden geliyormuş. epidurali düşünmeznizi tavsiye ederim...

artık bütün dünyada lokal anestezi tercih ediliyor. bence iyi düşünün. ne güzel bebeğinizi hemen görüyorsunuz, normal doğum yapmış gibi hemen emzirebiliyorsunuz. ayılırken zorlanmıyorsunuz. bi de epiduralde dikişlerin acısını da yavaş yavaş hissetmeye başlıyorsunuz ama duyduğum kadarıyla narkozda bütün acı birden geliyormuş. epidurali düşünmeznizi tavsiye ederim...

Kendime bi söz gecirebilsem epiduralı tercih edeceğim ama o esnada panikleyebilirim. Sonucta epidural ile doğuran arkadasların doğum hikayelerini de okuyorum ki hic korkmayan kişiler bile panikliyor.

Ben Florance N.de dogum yaptim arkadasim,
hic merak etme senin de dogumun hayirlisi neyse oyle olucak ve kolay gececek.
Sezaryenden de korkma bak binlerce kisi yaptirio ve bebegiyle ilgilenebilecek kadar kendini iyi hissediosa anlaki o kadarda kotu bisey diil:))
bence anesteziden d ekorkma o tur seyler eskidenmis.Ben doktoruma sordum nasil veriyorsunuz diye.Isımız bitene kadar dedi ,yani fren gaz olayi dedi ga basıoruz dedi ameliyat bitene kadar sonra frene ve sen uyaniyorsun dedi.Hakkaten de yarım saat sonra uyandım o gun icersinde oglene dogru ayıldım ve yaklasik 30 ziyaretcimle sohbet edip bebegimi sevdim:)
ilk ayilis ani tabi zor cunku cok uykun oluyorrrrr
ama tabi psikoloji d eonemli sne lendini cok kasarsan ve korkarsan daha zor gecer.O yuzden rahat olmaya caliss
bebeginle sana saglikli bi dogum diliyorum.
Bebegini gorunce hersyei unutursun

Ben Florance N.de dogum yaptim arkadasim,
hic merak etme senin de dogumun hayirlisi neyse oyle olucak ve kolay gececek.
Sezaryenden de korkma bak binlerce kisi yaptirio ve bebegiyle ilgilenebilecek kadar kendini iyi hissediosa anlaki o kadarda kotu bisey diil:))
bence anesteziden d ekorkma o tur seyler eskidenmis.Ben doktoruma sordum nasil veriyorsunuz diye.Isımız bitene kadar dedi ,yani fren gaz olayi dedi ga basıoruz dedi ameliyat bitene kadar sonra frene ve sen uyaniyorsun dedi.Hakkaten de yarım saat sonra uyandım o gun icersinde oglene dogru ayıldım ve yaklasik 30 ziyaretcimle sohbet edip bebegimi sevdim:)
ilk ayilis ani tabi zor cunku cok uykun oluyorrrrr
ama tabi psikoloji d eonemli sne lendini cok kasarsan ve korkarsan daha zor gecer.O yuzden rahat olmaya caliss
bebeginle sana saglikli bi dogum diliyorum.
Bebegini gorunce hersyei unutursun

Öncelikle bebiğini sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütmeni dilerim. Ayrıca mesajın icin cok cok teşekkür ederim canım. Sabahtan beri arastırıyorum ve herkes cok zor cok zor diye msglar yazmıs. Cok korkmaya basladım. Bu arada arkadasım bende Metropolitan Florance N yapacağım kısmetse. Hastaneden memnun kaldın mı? Peki ağrın cok olunca verdikleri ilac hemen tesir ediyor mu? Agrı pompası falan da varmıs gerci.

Arkadaşlar ben sezeryan ile doğum yaptım.
Sakın sezeryandan korkmayın. ben ameliyatı saat 2 de oldum akşam 8 de ayağa kalkıp yürüdüm. Çok rahat bence. Sonda konusundada bendem problemliydim. Sonda takıcaklar diye aklım çıkıodu. Ama Hhiç düşündüğüm gibi olmadı, ameliyat masasına yattım. Noooolur sondayı ben uyuduktan sonra takın dedim :)) ve nitekimde mle olmuş. Çıkartırkende hiç bi problem yok zaten. Sakın korkmayın sezeryandan, sondadan. zaten bebeğiniz yanınıza geldikten sonra ameliyat acısını bile hissetmiyosunuz. Hepinizi Allah kurtarsın . HAYIRLI DOĞUMLARR.

kızlar bende sizin gibi doğumdan önce her hikayeyi dinler acaba sezeryan kolay mı olcak hiç acısız anne olacağım normal doğumda ciyak ciyak bağırmayacağım derdim..

aylardır beklediğim bebeğimi artık doğuracaktım gün almıştım sabah 6.30ta ameliyathane tertemizdi korkmadım doktorum sondadan ve lağmandan hoşlanmadığını yapmayacağını söyledi.. epidural mevzusuna elince asla yapmayacağını kendi doktor arkadaşının doğumda felç kaldığını anlattı.. ve asla yanaşmadım osaatten sonra.. DOĞUMA GİRDİM...

ve çıktım öyle acı çekiyordum ki anlatamam bebeğimi göremedim emziremedim koklayamadım öpemedim narkozdan ayılamadım 6000cc serum bağlandı 2 gün boyunca ağrımı geçiremediler göz yaşlarım sel oldu ne oturabiliyorum ne emzirebiliyorum gazda çıkaramadım sancılar berbattı bu aradada kesinin olduğu yere takılan ameliyat bantı alerjiden yanık yaptı su topladı extradan acılar çektim de çektim hiç kimseden dinlediğim gibi olmamıştı lanet ameliyat doktor herkesin bünyesi farklıdır demişti bana.. 2 ay sonra ablam doğum yaptı normal doğum 30dak doğurdu odasına aldılar 10dak sonra tuvaletine gitti oturdu yemeğini yedi güldü eğlendi bu resmen haksızlıktı bana göre ama neyin haksızlığı bilemiyorum...
karar sizin kızlar...

kızlar bende sizin gibi doğumdan önce her hikayeyi dinler acaba sezeryan kolay mı olcak hiç acısız anne olacağım normal doğumda ciyak ciyak bağırmayacağım derdim..

aylardır beklediğim bebeğimi artık doğuracaktım gün almıştım sabah 6.30ta ameliyathane tertemizdi korkmadım doktorum sondadan ve lağmandan hoşlanmadığını yapmayacağını söyledi.. epidural mevzusuna elince asla yapmayacağını kendi doktor arkadaşının doğumda felç kaldığını anlattı.. ve asla yanaşmadım osaatten sonra.. DOĞUMA GİRDİM...

ve çıktım öyle acı çekiyordum ki anlatamam bebeğimi göremedim emziremedim koklayamadım öpemedim narkozdan ayılamadım 6000cc serum bağlandı 2 gün boyunca ağrımı geçiremediler göz yaşlarım sel oldu ne oturabiliyorum ne emzirebiliyorum gazda çıkaramadım sancılar berbattı bu aradada kesinin olduğu yere takılan ameliyat bantı alerjiden yanık yaptı su topladı extradan acılar çektim de çektim hiç kimseden dinlediğim gibi olmamıştı lanet ameliyat doktor herkesin bünyesi farklıdır demişti bana.. 2 ay sonra ablam doğum yaptı normal doğum 30dak doğurdu odasına aldılar 10dak sonra tuvaletine gitti oturdu yemeğini yedi güldü eğlendi bu resmen haksızlıktı bana göre ama neyin haksızlığı bilemiyorum...
karar sizin kızlar...

Yasadıkların icin üzüldüm arkadasım... Bunyeden cok ağrı eşiği ile alakalı sanırım bu meret. Hangi hastanede doğum yaptın?

Back
X