• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Ah ne kadar da benzer bir hikaye.. başınız sağolsun, sağlıklı yeni bir gebelik ve doğum nasip olsun inşallah.
Açıkçası bana hiç bir doktor diğerini kaybettin, bu normal olursa riskli olur demedi. Bi tek detaylı ultrason yapan peritanalog idrar kesen yırtılır demişti ne alakaysa. Sezaryen sonrası normal doğum için, destekleyen bir doktor gerekiyor ve maalesef her doktor desteklemiyor. Ben Bursa’dayım, burada ssvd destekleyen bir doktorda doğum yaptım. İsterseniz özelden atarım bilgilerini
Özelden yazarsanız çok sevinirim

benim konustuğum doktorlardan birisi lohusayken hamile kalana ssvd yaptırdım ama 10 yıll sonra kalan yapamadı . tamamen kişiye duruma bağlı bir durummuş. dr semra özer ise bana kısa sürede ssvd nin rupturden ziyade erken doğum, psikolojik etkiler gibi yan etkileri olabilir dedi. bunlar daha onemli. zaten konustugum bütün doktorlar 2 senenin yeterli oldugunu soyledi. ben daha kısa sürede istedigim için bu konusmalar gecti sizin içinde risk dha yüksek değil. üsrtelik normal doğum oykunuz de var. sizin durumunuzu tabi doktorlar daha iyi değerlendirir.
Merhaba ben de 28 haftalık bebeğimi acil sezeryanla kaybettim kızımı ve oğlumu normal doğurmuştum , şimdi tekrar gebelik düşünüyorum yaklaşık 24 ay geçecek ikinci doğumun üstünden , doktoruma normal doğum istiyorum dedim ama doktorum riske atamayız dedi. Siz nerde doğum yaptınız ?

benim konustuğum doktorlardan birisi lohusayken hamile kalana ssvd yaptırdım ama 10 yıll sonra kalan yapamadı . tamamen kişiye duruma bağlı bir durummuş. dr semra özer ise bana kısa sürede ssvd nin rupturden ziyade erken doğum, psikolojik etkiler gibi yan etkileri olabilir dedi. bunlar daha onemli. zaten konustugum bütün doktorlar 2 senenin yeterli oldugunu soyledi. ben daha kısa sürede istedigim için bu konusmalar gecti sizin içinde risk dha yüksek değil. üsrtelik normal doğum oykunuz de var. sizin durumunuzu tabi doktorlar daha iyi değerlendirir.

Benim de sezaryen ile ssvd arası 27 ay oldu. Ve benim de 2 tane normal doğumum var, o nedenle doktor da rahat yaparsın demişti. Diğer normal doğumlara göre hastahaneye erken gitmek zorunda kaldığımız için haliyle biraz daha stresli geçti. Yoksa aynı normal doğum yaşandı.

Kader arkadaşlarım merhabalar. Güzel haberlerim var bebiş geliyor. Daha çok yeni ama sizlerle paylaşmak istedim. Rabbim bu sefer sağlıkla elimize almayı nasip etsin. Bir daha aynı acılarla sınanmayalım.
Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıkla kucağınıza alıp büyütmeyi nasip etsin

Bende bebeğimi kaybettim.:( korunmuyorum 2 aydır ama hamile kalamadım ya olmazsa diye çok korkuyorum

Bende bebeğimi kaybettim.:( korunmuyorum 2 aydır ama hamile kalamadım ya olmazsa diye çok korkuyorum
Basın sağolsun, umutsuz olma, ben 2020 de kızımı kaybettim, 2022 de oğluma sağlıkla kavuştum, şimdi yine çok şükür hamileyim

Bende bebeğimi kaybettim.:KK43: korunmuyorum 2 aydır ama hamile kalamadım ya olmazsa diye çok korkuyorum
Canım ben ocak 2022 de oğlumu kaybettim. Mayısta doktora gittim korunmadık doktor gözetiminde yumurta takibi çatlatma iğnesi olduğum halde hamile kalamadım taki 8ay sonra hamile kaldım.şuan minik bir prensesi bekliyorum

Basın sağolsun, umutsuz olma, ben 2020 de kızımı kaybettim, 2022 de oğluma sağlıkla kavuştum, şimdi yine çok şükür hamileyim
Aynı acıyı paylaşan herkese sabırlar ve şifalar dilerim, siz de yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🌸 ben 3 ay önce 32 haftalık oğlumu kaybettim kalbinin durması sebebiyle, ilk gebeliğimdi ve hiç uğraş olmadan hemen gebe kalmıştım her şey çok yolundaydı ikimiz de çok sağlıklıydık. Sezaryen oldum diye içim hâlâ çok sıkılıyor hem bekleme süresinin uzunluğu hem ‘sezaryende üç çocuktan fazlası olmamalı’ tavsiyesi yüzünden. Sanki şimdiden ilk hakkımı tüketmişim gibi geliyor ve Allah bahşeder de yine gebe kalırsam onda da aynılarını yaşarsam diye ödüm kopuyor. Yeniden denemek için henüz erken ama ben herhangi bir zamanda da denemeye çok korkuyorum. Kendi sürecinizi de anlatabilir misiniz, ikinci hamileliğiniz kaçıncı ayda olmuştu ve ilk doğumunuz sezaryen miydi? İyi şeyler duymaya çok ihtiyacımız var.

Aynı acıyı paylaşan herkese sabırlar ve şifalar dilerim, siz de yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🌸 ben 3 ay önce 32 haftalık oğlumu kaybettim kalbinin durması sebebiyle, ilk gebeliğimdi ve hiç uğraş olmadan hemen gebe kalmıştım her şey çok yolundaydı ikimiz de çok sağlıklıydık. Sezaryen oldum diye içim hâlâ çok sıkılıyor hem bekleme süresinin uzunluğu hem ‘sezaryende üç çocuktan fazlası olmamalı’ tavsiyesi yüzünden. Sanki şimdiden ilk hakkımı tüketmişim gibi geliyor ve Allah bahşeder de yine gebe kalırsam onda da aynılarını yaşarsam diye ödüm kopuyor. Yeniden denemek için henüz erken ama ben herhangi bir zamanda da denemeye çok korkuyorum. Kendi sürecinizi de anlatabilir misiniz, ikinci hamileliğiniz kaçıncı ayda olmuştu ve ilk doğumunuz sezaryen miydi? İyi şeyler duymaya çok ihtiyacımız var.
Öncelikle kalp durmasının sebebini araştırin ki tekrar olma ihtimalini olmasin, başınız sağ olsun çok zor evlat acısı rabbim yardımcınız olsun.. Benim kızımda kromozom bozukluğu vardı doktorum tekrar etme durumu çok az dedi çok şükür oğlumda bi sıkıntı olmadi, şimdiki oğlumda da bisey görünmüyor.. 18 haftalık olduğu için normal doğum şeklinde oldu, eylülde kaybettim haziranda oğluma hamile kaldım.. Bence sezaryen olmakla en iyisini yapmışsınız normal doğum olsaydı daha kötü olurdunuz.. Benim şöyle oldu, suni sancı verildi 3 saat falan sonrasında hemen işleme alındım yani kızımı görmedim hiç

Öncelikle kalp durmasının sebebini araştırin ki tekrar olma ihtimalini olmasin, başınız sağ olsun çok zor evlat acısı rabbim yardımcınız olsun.. Benim kızımda kromozom bozukluğu vardı doktorum tekrar etme durumu çok az dedi çok şükür oğlumda bi sıkıntı olmadi, şimdiki oğlumda da bisey görünmüyor.. 18 haftalık olduğu için normal doğum şeklinde oldu, eylülde kaybettim haziranda oğluma hamile kaldım.. Bence sezaryen olmakla en iyisini yapmışsınız normal doğum olsaydı daha kötü olurdunuz.. Benim şöyle oldu, suni sancı verildi 3 saat falan sonrasında hemen işleme alındım yani kızımı görmedim hiç
Başınız sağolsun, ben ona görmek pahasına ısrarla normal doğum isteyince yaklaşık 6 saat suni sancı aldım, süre sonunda açılma olmayınca bunun günlere sarkabileceğini söyledi doktorum, bebeğimden bir yandan ayrılmak istemeyip bir yandan vücudumda ölü bir bebeğin varlığı aklıma geliyordu bu sebeple mecburen sezaryen oldum. Ben de hiç göremedim, uyandığımda defnetmişlerdi bile yavrumu. Öte yandan hâlen beklediğimiz birkaç test sonucu var ama bu aşamaya kadar diğerlerinde hiçbir sıkıntı çıkmadı, zaten hamilelik sürecim de olağanüstü güzeldi suyu iyiydi, rahim ağzı genişliği normal doğuma uygundu, süreçte hiçbir zor durum, hiçbir hastalık geçirmemiştim. Hâlâ anlamak ve inanmakta güçlük çektiğim zamanlar oluyor, yaşıtlarım bebeklerini severken ben mezarına gidip onunla konuşuyorum ve bir meleğim olduğu için şanslı hissettiğim zamanlar bile oluyor, tabii bazen bu denli güçlü olamıyoruz. Yuvalarımız hep şen olsun inşallah.

Back