• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Canım doktora üç ay sonra gidebildim üç ay geçmiş korunmayı bırak dedi ama cesaret edemedim altı ayın dolmasını bekliyorum beşinci ayın içindeyim Rabbime sığınacaz başka çaremiz yok malesef rabbim sabrımızı artırsın nasıl oldu peki

22. Haftamda detaylı ultrasonda rahme giden damarlarda yüksek direnç olduğunu ve bunun tansiyonumun yükselmesine sebep olabileceğini söylemişti perinatoloğum. Ki öyle de oldu, 22. Haftada yüksek tansiyon oluştu bir süre hep 14-9, 14-10 larda seyretti. Alfameti günde iki defa almaya başlayınca tansiyonum tam normale dönmüştü ki, döndüğü hafta bir anda kasılmalar ve yoğun kanamayla hastanelik oldum. Ve %50 dekolman sebebiyle sezaryen ile 25 haftalık bebeğimi aldılar. Sonrası zaten her gün uyanmak istediğim bir kabus gibi..

22. Haftamda detaylı ultrasonda rahme giden damarlarda yüksek direnç olduğunu ve bunun tansiyonumun yükselmesine sebep olabileceğini söylemişti perinatoloğum. Ki öyle de oldu, 22. Haftada yüksek tansiyon oluştu bir süre hep 14-9, 14-10 larda seyretti. Alfameti günde iki defa almaya başlayınca tansiyonum tam normale dönmüştü ki, döndüğü hafta bir anda kasılmalar ve yoğun kanamayla hastanelik oldum. Ve %50 dekolman sebebiyle sezaryen ile 25 haftalık bebeğimi aldılar. Sonrası zaten her gün uyanmak istediğim bir kabus gibi..
Bende hiç biri yoktu sebepsizdi doğumda bile tansiyonum normaldi nasipleri yokmuş kuzularimizin doktorlar da bilemiyor ki zaten bize iyi gelecek şey yeniden bir bebegin varlığı canim

Bende hiç biri yoktu sebepsizdi doğumda bile tansiyonum normaldi nasipleri yokmuş kuzularimizin doktorlar da bilemiyor ki zaten bize iyi gelecek şey yeniden bir bebegin varlığı canim
Kesinlikle canım. Bu acı asla geçmez, içimizde bir yerde hep kalır acır ama sağlıklı,hayırlı birer evlat ancak iyi gelebilir

Kesinlikle canım. Bu acı asla geçmez, içimizde bir yerde hep kalır acır ama sağlıklı,hayırlı birer evlat ancak iyi gelebilir
Ilk zamanlar deli gibi bilgisayara bağlı yaşıyordum araştırdım okudum benim durumunda olanlarla konuştum ama ben baktıkça acim geçmedi psikoloğa gittim o iyi geldi bana yavaş yavaş topladım kendimi çok araştırma diyeceğim sanada ama gönül söz dinlemeyecek elbet acimiz gecmeyeck hafifleyecek sadece benim 35 haftakikkem kayvettim rabbime bun şükür bir oğlum daha var cok sukur var

Ilk zamanlar deli gibi bilgisayara bağlı yaşıyordum araştırdım okudum benim durumunda olanlarla konuştum ama ben baktıkça acim geçmedi psikoloğa gittim o iyi geldi bana yavaş yavaş topladım kendimi çok araştırma diyeceğim sanada ama gönül söz dinlemeyecek elbet acimiz gecmeyeck hafifleyecek sadece benim 35 haftakikkem kayvettim rabbime bun şükür bir oğlum daha var cok sukur var
Çok şükür canım dediğin gibi senin ne mutlu yanında bir evladın var. Doktorum bana bu durumun bazılarının ilk gebeliğinde olabilir bazılarının ilkinde olmaz ikincisinde belki üçüncüsünde olabilir demişti çevreme bakınca hak veriyorum. Benim ilkinde oldu, hakkımızda hayırlısı buymuş ne diyelim

Canım merhaba su fazlalığı falan mi vardı sebepsiz mi
22. Haftamda detaylı ultrasonda rahme giden damarlarda yüksek direnç olduğunu ve bunun tansiyonumun yükselmesine sebep olabileceğini söylemişti perinatoloğum. Ki öyle de oldu, 22. Haftada yüksek tansiyon oluştu bir süre hep 14-9, 14-10 larda seyretti. Alfameti günde iki defa almaya başlayınca tansiyonum tam normale dönmüştü ki, döndüğü hafta bir anda kasılmalar ve yoğun kanamayla hastanelik oldum. Ve %50 dekolman sebebiyle sezaryen ile 25 haftalık bebeğimi aldılar..

Başlığı görünce yazmak istedim. 1 haftalık sezeryanlıyım ve bebeğim erken Doğum olduğu için yenidoğan sorunlarını atlamadı, 3. Gün kalbi durdu küçüğümün... 😞
Geçen yaz da diğer bebeğimi erken Doğumla kaybettim ama normal doğumdu.

*sezeryan sonrası hamile kalanlar kaç ayda hamile kaldınız
*doktorunuz ne kadar ara vermeniz gerekli dedi?
*internette sezeryan Doğum sonrası hamilelik zorlaşıyor yazmışlar, doğru mu?

Arka arkaya hamilelik geçirdiğim için 3. Ye doktorum en diyecek hiç bilmiyorum 😞
Rabbim hepimize sabır versin...

Başlığı görünce yazmak istedim. 1 haftalık sezeryanlıyım ve bebeğim erken Doğum olduğu için yenidoğan sorunlarını atlamadı, 3. Gün kalbi durdu küçüğümün... 😞
Geçen yaz da diğer bebeğimi erken Doğumla kaybettim ama normal doğumdu.

*sezeryan sonrası hamile kalanlar kaç ayda hamile kaldınız
*doktorunuz ne kadar ara vermeniz gerekli dedi?
*internette sezeryan Doğum sonrası hamilelik zorlaşıyor yazmışlar, doğru mu?

Arka arkaya hamilelik geçirdiğim için 3. Ye doktorum en diyecek hiç bilmiyorum 😞
Rabbim hepimize sabır versin...
Rabbim.sabrini artırsın inşallah sebepler neydi doğumlarının sezeryan sonrasi beşinci ayıma girdim doktor hamile kalabilirsin diyor dikişlerde bir sıkıntı olamayacağını söyledi hatta daha kısa süreli hamile olanlar bilr var önce kendimizi toplamamiz lazım sonra Rabbim.ne zaman verirse

Rabbim.sabrini artırsın inşallah sebepler neydi doğumlarının sezeryan sonrasi beşinci ayıma girdim doktor hamile kalabilirsin diyor dikişlerde bir sıkıntı olamayacağını söyledi hatta daha kısa süreli hamile olanlar bilr var önce kendimizi toplamamiz lazım sonra Rabbim.ne zaman verirse
Sezeryanda bu bekleme süresi normal Doğuma göre daha uzun olur diye okudum internette, sormak istedim o yüzden. Rabbim sağlıkla kucağıma alacağım çocuğa hamile kalmamı nasip eylesin . Diğer türlü hamile kalmak çok daha yürek yakıcı.
Yeni bebek motivasyon kaynağı oluyor, en azından geçen yıl öyle olmuştu 😞

Sağol canım

Sezeryanda bu bekleme süresi normal Doğuma göre daha uzun olur diye okudum internette, sormak istedim o yüzden. Rabbim sağlıkla kucağıma alacağım çocuğa hamile kalmamı nasip eylesin . Diğer türlü hamile kalmak çok daha yürek yakıcı.
Yeni bebek motivasyon kaynağı oluyor, en azından geçen yıl öyle olmuştu 😞

Sağol canım
Acaba neden kaybettiniz iki bebeginizide

İlki enfeksiyondan ikincisinde doğumu netim tetiklediği de anlaşılamadı. Doğum kasılmaktası hissetmedim Doğum başlayana kadar
Başınız sağolsun rabbim tekrarından korusun serklaj falan olmanız gerekiyordur belki doğru tedavi uygulanır inşallah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza

Serklajım vardı zaten, sorun rahim ağzı yetmezliği değildi cnm.

Amin 🙏🏻
Rahimde bir sorun mu var acaba perde yada şekil bozukluğu benimde 27haftada ağrısız suyum geldi serklaj vardı bende de bebeğim 14dayana bildi bende perde vardı hamilelikte öğrendim doğum yapali 3ay şu perdeyi aldiricam

Rahimde bir sorun mu var acaba perde yada şekil bozukluğu benimde 27haftada ağrısız suyum geldi serklaj vardı bende de bebeğim 14dayana bildi bende perde vardı hamilelikte öğrendim doğum yapali 3ay şu perdeyi aldiricam

Perde yok cnm. 27. Hafta daha da büyükmüş benmkinden. Benim 25’ti... Sen yavrunu niye kaybettin? 😞 en azından perde varmış sorunu çözeceğim diyorsun bende sebepte çıkmadı bu sefer

Back