Başınız sagolsun neden kaybettiniz acaba rabbim sabır versin çok zor dayanması biliyorumMerhaba arkadaslar bende gecen hafta 32 günlük oğlumu kaybettim size sormak istedigim sey bebegimin kiyafetleri. Hic giyemedi yavrum yogun bakimdaydi. Sizce hepsini dagitmalimiyim yoksa kalsin mi?
Canim oncelikle gecmis olsun. Bende yasadim biliyorum neler hissettigini. Ben dagitmadim hurca koydum kaldirdim. Gormek istemiyordum ilk zamanlar. Simdi tekrar hamileyim. Belki bu bebegimi kucagima alirsam kullanirim diye dusunuyorum. Erken dogummu oldu? Neden kaybettin bebegini?Merhaba arkadaslar bende gecen hafta 32 günlük oğlumu kaybettim size sormak istedigim sey bebegimin kiyafetleri. Hic giyemedi yavrum yogun bakimdaydi. Sizce hepsini dagitmalimiyim yoksa kalsin mi?
Nasil iyi hissederim hic bilmiyorum cok kararsizim. Dogumdan üc saat sonra bebegimde akciger yirtilmasi gecirdi sonra da yüksek enfeksiyondan sepsis oldu ve kalbi daha fazla dayanamadiBaşınız sagolsun neden kaybettiniz acaba rabbim sabır versin çok zor dayanması biliyorum
Bende kızımı kaybettim giyindigi eldiven şapka çorap saklıyorum yıkamadım bile giyinmediklerinide saklıyorum herkez dagıt dedi ama içim el vermedi biraz daha zaman geçince dagıtırım belki siz kendinizi nasıl iyi hissedicekseniz öyle yapın
Annem kaldirmis ben bakamadim bile ama dagitip dagitmamakta kararsizim. Yok erken dogmadi 38. Haftada planli sezeryanla 3.700 gr dogdu ama nasibi olmayinca olmuyor iste. Önce ciger yirtilmasi sonrada sepsis gecirdi dayanamadi vücuduCanim oncelikle gecmis olsun. Bende yasadim biliyorum neler hissettigini. Ben dagitmadim hurca koydum kaldirdim. Gormek istemiyordum ilk zamanlar. Simdi tekrar hamileyim. Belki bu bebegimi kucagima alirsam kullanirim diye dusunuyorum. Erken dogummu oldu? Neden kaybettin bebegini?
Canim benim zaman herseyin ilaci. Simdi cok yeni hic gecmicek gibi hissediyor insan sonra kabulleniyor. Ben bazi etiketli kiyafetleri arkadaslarima bebek gormeye giderken goturdum. Bi kismi duruyor. Simdi 4 aylik hamileyim hic birsey alamiyorum yine basima gelirde elimde kalir hepsi diye bekliyorum. Zaman gecip tekrar hamile kaldiginda butun hissettiklerin hafifler ama simdi acele etme.Annem kaldirmis ben bakamadim bile ama dagitip dagitmamakta kararsizim. Yok erken dogmadi 38. Haftada planli sezeryanla 3.700 gr dogdu ama nasibi olmayinca olmuyor iste. Önce ciger yirtilmasi sonrada sepsis gecirdi dayanamadi vücudu
Sagol canim allah razi olsunCanim benim zaman herseyin ilaci. Simdi cok yeni hic gecmicek gibi hissediyor insan sonra kabulleniyor. Ben bazi etiketli kiyafetleri arkadaslarima bebek gormeye giderken goturdum. Bi kismi duruyor. Simdi 4 aylik hamileyim hic birsey alamiyorum yine basima gelirde elimde kalir hepsi diye bekliyorum. Zaman gecip tekrar hamile kaldiginda butun hissettiklerin hafifler ama simdi acele etme.
Allah sabırlar versin. Arkadaşlarımın da dediği gibi ilk günler gerçekten çok çok dayanılmaz. Ben kızımın kıyafetlerini hiç kimseye vermedim atmadım da bazanin altına koydum ancak kızımın kardeşi olurda giydiririm başkasında görmeye tahammül edemem çünkü.Merhaba arkadaslar bende gecen hafta 32 günlük oğlumu kaybettim size sormak istedigim sey bebegimin kiyafetleri. Hic giyemedi yavrum yogun bakimdaydi. Sizce hepsini dagitmalimiyim yoksa kalsin mi?
Öncellikle başın sagolsun Rabbim sabırların en büyüğünü versin.ben de geçen sene kaybettim bebeğimi büyük oğlumun ilk kıyafeti cennet melegimin son kıyafeti oldu küveze verirken o gün üstünde o vardı.arada açıp bakarım kıyafetlerdeki kokusu gitti ama kokusu burnumun ucunda halaMerhaba arkadaslar bende gecen hafta 32 günlük oğlumu kaybettim size sormak istedigim sey bebegimin kiyafetleri. Hic giyemedi yavrum yogun bakimdaydi. Sizce hepsini dagitmalimiyim yoksa kalsin mi?
Canım maşallah günlerini bitirmişsin nerdeyse nasılsın? Gebeliğin nasıl geçti? Bende bebek bekliyorum şimdi.Allah sağlikla kucagina almayi nasip etsin arkadaşım .Başınız sagolsun neden kaybettiniz acaba rabbim sabır versin çok zor dayanması biliyorum
Bende kızımı kaybettim giyindigi eldiven şapka çorap saklıyorum yıkamadım bile giyinmediklerinide saklıyorum herkez dagıt dedi ama içim el vermedi biraz daha zaman geçince dagıtırım belki siz kendinizi nasıl iyi hissedicekseniz öyle yapın
Peki onu yeni bebegin üzerinde görunce sürekli akima gelirse? Bundan korkuyorumAllah sabırlar versin. Arkadaşlarımın da dediği gibi ilk günler gerçekten çok çok dayanılmaz. Ben kızımın kıyafetlerini hiç kimseye vermedim atmadım da bazanin altına koydum ancak kızımın kardeşi olurda giydiririm başkasında görmeye tahammül edemem çünkü.
Bilmiyorum hic. Simdi de kardesim hamile onunda oglu olacakmis ama onun üstünde görmeye dayanabilirmiyim bilmiyorum. Sanirim bir süre hic dokunamayacagimÖncellikle başın sagolsun Rabbim sabırların en büyüğünü versin.ben de geçen sene kaybettim bebeğimi büyük oğlumun ilk kıyafeti cennet melegimin son kıyafeti oldu küveze verirken o gün üstünde o vardı.arada açıp bakarım kıyafetlerdeki kokusu gitti ama kokusu burnumun ucunda halaaçılmadık paket bezler vardı onları verdim ama tüm kıyafetleri duruyor.çogunu giyemedi zaten.hiç birini veremedim hepsi duruyor.sen bilirsin ama vermemen daha iyi bence.
Senin ki neden vefat etmisti?Öncellikle başın sagolsun Rabbim sabırların en büyüğünü versin.ben de geçen sene kaybettim bebeğimi büyük oğlumun ilk kıyafeti cennet melegimin son kıyafeti oldu küveze verirken o gün üstünde o vardı.arada açıp bakarım kıyafetlerdeki kokusu gitti ama kokusu burnumun ucunda halaaçılmadık paket bezler vardı onları verdim ama tüm kıyafetleri duruyor.çogunu giyemedi zaten.hiç birini veremedim hepsi duruyor.sen bilirsin ama vermemen daha iyi bence.
Ben hiçbir şeyini vermedim. Vermem de. Kardeşleri olursa ablalarından hatıra kullanırlar inşallah. Kullanamasalar da dağıtmam sanırım herşeyi duracakMerhaba arkadaslar bende gecen hafta 32 günlük oğlumu kaybettim size sormak istedigim sey bebegimin kiyafetleri. Hic giyemedi yavrum yogun bakimdaydi. Sizce hepsini dagitmalimiyim yoksa kalsin mi?
Bilmiyorum hic. Simdi de kardesim hamile onunda oglu olacakmis ama onun üstünde görmeye dayanabilirmiyim bilmiyorum. Sanirim bir süre hic dokunamayacagim
Senin ki neden vefat etmisti?
Cok büyük bir aciymia bu bazen tükendigimi hissediyorum ne yapacagimi bilmiyorumBen hiçbir şeyini vermedim. Vermem de. Kardeşleri olursa ablalarından hatıra kullanırlar inşallah. Kullanamasalar da dağıtmam sanırım herşeyi duracak
Evet çok şükür az kaldı 24 aralık dogum olucak allah nasio ederseCanım maşallah günlerini bitirmişsin nerdeyse nasılsın? Gebeliğin nasıl geçti? Bende bebek bekliyorum şimdi.Allah sağlikla kucagina almayi nasip etsin arkadaşım .
Allah rahmet eylesin insallah sefaatciniz olur. Nasil atlattiniz o günleri? Ben cok kötuyum oglumun bakislarini unutamiyorm. Bunlarin hepsi kötü bir rüya sanki inanamiyorumBen başka bebeğin üstünde görürsem kötü olurum diye vermedim.muhakkak yeniden bebek düşüneceksin şuan acın çok taze ama bu acının sarilmasina da yeniden bebek şifa olacak.
Benim bebeğimde gelişim geriligi vardi.ultrason kontrollerinde hersey normaldi organ taramaları testler.neden gelisemedi bilmiyoruz benden kaynakli mi yoksa baska bir sıkıntısımı vardı bilmiyoruz.en zoru da bu belki neden kaybettgini bilmemek.dogdu, sariliktan ve enfeksiyondan kuveze girdi 1 hafta yasadi melegim.enfeksiyon ssrilik degerleri dusuyordu .kaybettik......
O senin hic aklından çıkmayacak zaten. Bak benim 17 ay oldu kaybedeli bir gün aklımdan çıkmadı. Ama ilk zamanlar ki o acı dayanılmaz. Sonraları daha dayanılır hale geliyor. Kardeşinden başkasında görmek istemem kızımın kıyafetlerini. Dr ne kadar ara vermeni istedi. Şimdi biraz garip gelebilir hemen bebek düşünmek ama sana en iyi gelecek şey meleğinin kardeşi. Allah gönlüne ferahlık versin. Namaz kıl dua et sabır dile. Bunlar insana güç veriyor.Peki onu yeni bebegin üzerinde görunce sürekli akima gelirse? Bundan korkuyorum
İnan anlıyorum. Senin yaşadığını bilmiyorum bebeğimi yaşarken göremedim sesini duyamadım. Cansız bedenini kucağıma alabildim sadece. Bunu yazarken bile boğazım düğümlendi. Böyle bir acının tarifi tesellisi yok. En azından bu dünya için yok. Kimseyle görüşmemeye çalış bence. Ben her görüştüğüm kişiye düşman oldum neredeyse. İyi niyet sanıyorlar teselli sanıyorlar yaşın genç bir daha yaparsın diyorlar. Ne kadar acıtan bir cümle olduğunu bilmiyorlar yaşamamışlar çünkü. Seni sadece yakından tanıyan açıkça konuşabileceğin kişilerle görüş. Eşini ihmal etme yani bu dediğim farklı anlamda değil duygusal olarak ihmal etme. Çünkü bu ikinizin ortak acısı. İnsanlar hep anne üzülüyor baba üzülmüyor gibi düşünüyor ve baba bunu hissediyor emin ol. O yüzden sen ona o sana destek olacaksınız. Derdini anlatamıyorsan yazabilirsin. Ben kızıma bi anı defteri hazırlamıştım ileride okur diye ama okuyamayacak maalesef. Şimdi hissettiklerimi yazıyorum. Burada da paylaşıyorum kızıma mektuplarımı. Bir de burada bir arkadaş Asdep i önermişti. Aile sosyal dayanışma falan birşeyleri. Psikolog hizmeti de var her ilde olması lazım. Oraya gidip destek alabilirsin. İmkanın varsa kendin bir psikoloğa gidebilirsin. Ben gideceğim. Aşmak zor ama bunu yaşayan çok insan var ve yıllar geçmiş hayatlarını sürdürmüşler aileleriyle sevdikleriyle mutlular. Hiçbir acı aynı kalmıyor. Sanırım Allahın en büyük nimetlerinden biri budur. İstersen bana özelden yazabilirsin. İçinden geçenleri hissettiklerini anlatabilirsin. Dert paylaşıldıkça azalır. Derdimiz aynı.Cok büyük bir aciymia bu bazen tükendigimi hissediyorum ne yapacagimi bilmiyorum
Doktor 6 ay mutlaka bekle ama bir sene korunursan senin icin daha iyi olur dedi. Lohusaligim bitmedi daha tek istedigim bitmesi ve bol bol namaz kilip kuran okumak. O zaman ferahlarim belkiO senin hic aklından çıkmayacak zaten. Bak benim 17 ay oldu kaybedeli bir gün aklımdan çıkmadı. Ama ilk zamanlar ki o acı dayanılmaz. Sonraları daha dayanılır hale geliyor. Kardeşinden başkasında görmek istemem kızımın kıyafetlerini. Dr ne kadar ara vermeni istedi. Şimdi biraz garip gelebilir hemen bebek düşünmek ama sana en iyi gelecek şey meleğinin kardeşi. Allah gönlüne ferahlık versin. Namaz kıl dua et sabır dile. Bunlar insana güç veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?