- 22 Ocak 2012
- 5.885
- 3.889
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet vardı kaybettiğim ikinci bebeğimi. Ilki de sezaryenle olmuştu.Canım Allah yardımcınız olsun. İnşallah bu acılarınızı hafifletecek bir teselli gönderir.
Ben de ilk bebeğimi normal doğumla 21. haftada kaybettim. Ama sebebi sizinkilerden çok farklı.
İkinci sezeryanla 41. haftada sağlıklı doğdu çok şükür.
Şimdi yine hamileyim ve yine normal doğum istiyordum. 2 tane ameliyat geçmişim var ve her ameliyatta daha da kötü oluyorum. O yüzden normal istedim ama doktor rahim yırtılma riskinden bahsetti. Senin rahmin yırılması olayından önce bir sezeryan geçmişin var mıydı?
Merhaba, birşey danışmak istiyorum sana. Burda bebeğini kaybedenler genelde ilk bebeği olduğu için ne yapacağımı şaşırdım. Benim bir kızım var 5 yaşında, sezaryenle dünyaya geldi, şimdi 20 haftalık hamileyim ama kalbinin yarısı gelişmediği için gebeliği sonlandırmak gerekiyormuş haftaya doğum yapacağım ama doktor önce sezaryan yaptığın için yine sezaryen dedi sonra bir vajinal deneyelim yırtılma ihtimali olsa da dedi ben kararsız kaldım suni sancıdan çok korkuyorum ve zaten benim hayatım da tehlikeye girebilirmiş vajinalde. Başka bir doktorda sezaryan hakkını harcama önce dene yapamazsan sezaryane geçilir diyor. Rahim yırtılması nasıl oluyormuş bir dahaki gebelik için mi tehlikeli oluyormuş acaba? Kafam karıştıCanım Allah yardımcınız olsun. İnşallah bu acılarınızı hafifletecek bir teselli gönderir.
Ben de ilk bebeğimi normal doğumla 21. haftada kaybettim. Ama sebebi sizinkilerden çok farklı.
İkinci sezeryanla 41. haftada sağlıklı doğdu çok şükür.
Şimdi yine hamileyim ve yine normal doğum istiyordum. 2 tane ameliyat geçmişim var ve her ameliyatta daha da kötü oluyorum. O yüzden normal istedim ama doktor rahim yırtılma riskinden bahsetti. Senin rahmin yırılması olayından önce bir sezeryan geçmişin var mıydı?
Oncelikle cok geçmiş olsun allah sabırlar versin. Rahim yırtılması eski sezaryen yerin açılıyor ama zaten sizin çok zaman olmuş 5 yıl bebekte küçük zaten doktorlar riske atmazdı tabi birden fazla doktora görünmekte fayda var.Merhaba, birşey danışmak istiyorum sana. Burda bebeğini kaybedenler genelde ilk bebeği olduğu için ne yapacağımı şaşırdım. Benim bir kızım var 5 yaşında, sezaryenle dünyaya geldi, şimdi 20 haftalık hamileyim ama kalbinin yarısı gelişmediği için gebeliği sonlandırmak gerekiyormuş haftaya doğum yapacağım ama doktor önce sezaryan yaptığın için yine sezaryen dedi sonra bir vajinal deneyelim yırtılma ihtimali olsa da dedi ben kararsız kaldım suni sancıdan çok korkuyorum ve zaten benim hayatım da tehlikeye girebilirmiş vajinalde. Başka bir doktorda sezaryan hakkını harcama önce dene yapamazsan sezaryane geçilir diyor. Rahim yırtılması nasıl oluyormuş bir dahaki gebelik için mi tehlikeli oluyormuş acaba? Kafam karıştı
Yani doktorum önce sezaryen dedi sonra vajinal baktı sezaryanın iyi yapılmış dedi vajinal düşünebiliriz ama riskleri var önceliğimiz senin hayatın dedi ben korktum zaten önceden de suni sancı çekip sezaryenle olmuştu kızım, aynı şeyi yaşamak istemiyorum o acıya dayanamıyorum hem de bu şekilde çok daha acı. Kararsızım her şekilde hemen tekrar hamilelik olmayacak sonuçta..Oncelikle cok geçmiş olsun allah sabırlar versin. Rahim yırtılması eski sezaryen yerin açılıyor ama zaten sizin çok zaman olmuş 5 yıl bebekte küçük zaten doktorlar riske atmazdı tabi birden fazla doktora görünmekte fayda var.
Sağol canım Allah razı olsun. Keşke hepimiz güzel anıların olduğu bir konuda toplansaydık.Mcz09 burası canım
Acımız birbirine o kadar çok benziyoki benimde ilk oglum 36 haftada doğdu saglikli dediler ve kucağıma verdiler sonra kurze aldılar bir gun sonra cigerleri patlamış kalbine hava dolmuş ve kalbi durmuş sonra kotu olay lar olaylar off hatırlamak bile istemiyorum ve kaybettim o zamnlar 2016 temmuz unutulmuyo bi perşembe günü ben oglumu kaybettim çok büyük acı allahim yasatmasin kimseye kimse anlamiyo malesef hiçkimse hep aklımda bi daha yasarmiym korkusuyla yaşadım sonraki hamileligimde kabus dolu 9 ay rahat uyku yok hep kuvez gordum ruyamda ama şükür ikinci oglumda gittim ciğer gelistiricimi oldum tansiyon problemim olmasın diye igne kullandım kan sulandırıcı hep dua ile ikinci ogluma kavuştum şükür rabbime bi problem yaşamadım acım dinmedi hagla ilk bebeğime gidemedim gidemiyorum.O zamnlar ben benim yaşadığım olayı baskasi yaşamıştı diye heryerden araştırdım ama bulamadım o yuzden sana yazmak istedim insallh birgün sende başka bi anneye umut olursun canim allahim dayanma gücü versin bizlere O acı hiç girmeyen içimizden Ben oglumun hic biseyi ne elime sürememiştim annem dağıtmış oyle duymuştum hagla toparlayamadım eskiyi kimseyle konuşamıyorum eşimle bile çünkü en ufak bisey beni yerlebir yapiyo rabbim bize feraklik versin ikinci ogluma 11 ay sonra hamile kaldim şükür oglum 11 aylık olcak zamn çabuk geciyo ama delip geçiyo bizleri Rabbim dayanma gücü versin hepimize bu aciylada yaşanıyormuş...Cok sagol canim allah razi olsun. Bende cok kararsizim o kadar özenle aldim ki hepsini tektek ütüledim hazirladm. Eve döndugumde annem toplamisti ama öyle alelade toplamis hepsini acip düzenlemek istiyorum sonra da öylece hepsini dagitayim diyorum bilmiyorum. Bende suan bir oglum olsun istiyorum ama hala daha sezeryan yerim aciyor ve bir daha yapmayacagim diyorum. Öyle muallaktayim ki anlatamam. Nefesim daraliyor sürekli ferahlayamiyorum sanki. Cok sukur rabbime bizimde sinavimiz böyleymis. Hersey Allahtan deyip kabullenmekten baska caremiz yok
Aynı duyguları yaşıyoruz gerçekten hiç bir dk aklından çıkmayan yagmur yağdığında perdeleri kapatan soğuk olunca üşümeye bi ben kaldı geride oglum ilk parçam beni çok yordu ama iste gönlüm yüreğim hep agliyo ve kimseye dile gelmiyo biliyorum birine yansam derdimi salya sümük olur parçalarım kendimi off bu acıyla ya adamı ne zormuş allhim dayanma gücü ver diyorum her defasında yaşıtlarını gorunce yüzlerine bile bakamıyorum hep böyle sürecek sanirim bu ve ben hiç unutmayacagim çaganimı..biz seninle ayni kaderi yaşadık.;
bende 30 agustos 2015 te 32 haftalığa 2 gün kala oğlumu kaybettim..
hergün ağladim... mutsuzdum huzurum yoktu...
ve 10 ay sonra kızıma hamile kaldim...
abisiyle kızım arasi 19 ay arasi var.
şimdi kızım 20 aylık çok şükür.. ama hep bi yanim eksik...
abisi olsaydi diyorum oğlumla yaşitlari görünce gerçekten hüzünleniyorum. bu kadar mi olacaktir diye.
yaşasaydi 3,5 yaşında olacakti.. koşuyor oluyordu tüm yaramazlık yapar olurdu...
işte eksikliğim yüzümden yüzüm dahi gülmedi.. zor gülüyorum eski neşem yok.
kızım var çok şükür yaramı kızım sariyor
Allah razı olsun gercekten içim titreyerek okudum yazdıklarınızı. Demek ki gecmeyecek içimdeki acı bunu öğrendim. O kadar çok özlüyorum ki oğlumu burnumda tütüyor kokusu. İnanamıyorum olanlara aklım kabul etmiyor. Ve bir daha hamilelik düşünmüyorum aynı şeyleri olur diye. Hersey çok iyiyken nasılsın buraya geldik bilmiyorum. Allahım bize dayanma gücü versin. Size sormak istediğim birey var. Ciger yırtılması ciğerleri gelişmediği için mi oluyor muş yani? Ciğer geliştirici iğne olsaydım bunlar olmayacakmıydı?Acımız birbirine o kadar çok benziyoki benimde ilk oglum 36 haftada doğdu saglikli dediler ve kucağıma verdiler sonra kurze aldılar bir gun sonra cigerleri patlamış kalbine hava dolmuş ve kalbi durmuş sonra kotu olay lar olaylar off hatırlamak bile istemiyorum ve kaybettim o zamnlar 2016 temmuz unutulmuyo bi perşembe günü ben oglumu kaybettim çok büyük acı allahim yasatmasin kimseye kimse anlamiyo malesef hiçkimse hep aklımda bi daha yasarmiym korkusuyla yaşadım sonraki hamileligimde kabus dolu 9 ay rahat uyku yok hep kuvez gordum ruyamda ama şükür ikinci oglumda gittim ciğer gelistiricimi oldum tansiyon problemim olmasın diye igne kullandım kan sulandırıcı hep dua ile ikinci ogluma kavuştum şükür rabbime bi problem yaşamadım acım dinmedi hagla ilk bebeğime gidemedim gidemiyorum.O zamnlar ben benim yaşadığım olayı baskasi yaşamıştı diye heryerden araştırdım ama bulamadım o yuzden sana yazmak istedim insallh birgün sende başka bi anneye umut olursun canim allahim dayanma gücü versin bizlere O acı hiç girmeyen içimizden Ben oglumun hic biseyi ne elime sürememiştim annem dağıtmış oyle duymuştum hagla toparlayamadım eskiyi kimseyle konuşamıyorum eşimle bile çünkü en ufak bisey beni yerlebir yapiyo rabbim bize feraklik versin ikinci ogluma 11 ay sonra hamile kaldim şükür oglum 11 aylık olcak zamn çabuk geciyo ama delip geçiyo bizleri Rabbim dayanma gücü versin hepimize bu aciylada yaşanıyormuş...
Bilmiyorum cnm bende çok sordum kendime çok ağladım bir ihml kurbanı oldum.diye çok ağladım ve bu sefer üni hataya düşmeyelim diye dr verdi ve yaptirdim kendim istedim esasen dr dan şükür bi sıkıntı yaşamadım ciğerlerle ilgili rabbim biliyo bende isyan ettim ayni acı olacak sa verme dedim şükür kavuştum ogluma insllh sende çabucak toparla ve hemen kavus yavruna rabbim goruyo biliyo hepsini ben cinsiyeti ni bile öğrenmedim ne olur ne olmaz diye ruyama girdi ismini soyledim ve emekleyerk geldi bana şükür allahima darisi tüm bu acıyı yasayan annelere insllh..Allah razı olsun gercekten içim titreyerek okudum yazdıklarınızı. Demek ki gecmeyecek içimdeki acı bunu öğrendim. O kadar çok özlüyorum ki oğlumu burnumda tütüyor kokusu. İnanamıyorum olanlara aklım kabul etmiyor. Ve bir daha hamilelik düşünmüyorum aynı şeyleri olur diye. Hersey çok iyiyken nasılsın buraya geldik bilmiyorum. Allahım bize dayanma gücü versin. Size sormak istediğim birey var. Ciger yırtılması ciğerleri gelişmediği için mi oluyor muş yani? Ciğer geliştirici iğne olsaydım bunlar olmayacakmıydı?
O ciğer gelistiriciyi elimize verdiklerinde eşimle birbirimize baktim ve bumu dedik ihmal edilip bu acıyı bize yasatan diye kendimize hagla soruyoruz rabbim sabır versin ve tez zamanda bebeklerinize sizde kavuşun insllhAllah razı olsun gercekten içim titreyerek okudum yazdıklarınızı. Demek ki gecmeyecek içimdeki acı bunu öğrendim. O kadar çok özlüyorum ki oğlumu burnumda tütüyor kokusu. İnanamıyorum olanlara aklım kabul etmiyor. Ve bir daha hamilelik düşünmüyorum aynı şeyleri olur diye. Hersey çok iyiyken nasılsın buraya geldik bilmiyorum. Allahım bize dayanma gücü versin. Size sormak istediğim birey var. Ciger yırtılması ciğerleri gelişmediği için mi oluyor muş yani? Ciğer geliştirici iğne olsaydım bunlar olmayacakmıydı?
Allah razı olsun canım cok zor gerçekten. Benim oğlumun vefat sebebi hastane enfeksiyonuymuş bunu bilmek beni kahrediyor. Acaba başka hastane de olsa yaşarmıydı diyorum ama tabi herşey Allah İn takdiri. Allah hepimize sabır versinO ciğer gelistiriciyi elimize verdiklerinde eşimle birbirimize baktim ve bumu dedik ihmal edilip bu acıyı bize yasatan diye kendimize hagla soruyoruz rabbim sabır versin ve tez zamanda bebeklerinize sizde kavuşun insllh
Bebeğini hatırlamaktan korkma annesi. Meleklerimiz onlar bizim. Ben öpe koklaya giydirdim abisinin kıyafetlerini.Peki onu yeni bebegin üzerinde görunce sürekli akima gelirse? Bundan korkuyorum
3,5 yıl geçti. Bir oğlum oldu. Ama kalpteki kor sönmüyor.Bebeğini hatırlamaktan korkma annesi. Meleklerimiz onlar bizim. Ben öpe koklaya giydirdim abisinin kıyafetlerini.
Çok teşekkür ederim cevabın için. Henüz hiç bir şeye dokunamadım. Nasıl olacak hiç bilmiyorum zamanla toparlarım inşallahBebeğini hatırlamaktan korkma annesi. Meleklerimiz onlar bizim. Ben öpe koklaya giydirdim abisinin kıyafetlerini.
Öncelikle Allah sabır versin .Seni hangisi daha rahat hissettirecekse öyle davran.ben kaybeettigim bebegimimin kiyafetlerini kimseye veremedim.başka bir bebegin üzerinde görmeye dayanamazdim.eşim ikinci bebeğime de eşim istersen hiçbirini giydirme yeni kiyafetler alalım nasıl rahat edeceksen öyle yap demişti ben kullsnmak istedim diger bebegime giydiremediklerimi kardeşine kullandm.cok şükür Allah kardeşini nasil etti ya dedim ins size de basip olur yaranizi saracak kardesiPeki onu yeni bebegin üzerinde görunce sürekli akima gelirse? Bundan korkuyorum
Allah razı olsun bende şimdilik hiç dokunmadım bakalım zaman ne gösterecekÖncelikle Allah sabır versin .Seni hangisi daha rahat hissettirecekse öyle davran.ben kaybeettigim bebegimimin kiyafetlerini kimseye veremedim.başka bir bebegin üzerinde görmeye dayanamazdim.eşim ikinci bebeğime de eşim istersen hiçbirini giydirme yeni kiyafetler alalım nasıl rahat edeceksen öyle yap demişti ben kullsnmak istedim diger bebegime giydiremediklerimi kardeşine kullandm.cok şükür Allah kardeşini nasil etti ya dedim ins size de basip olur yaranizi saracak kardesi
Kızlaar
Bişe sormak istiyorumm
4,5 aylık bebegımı Normal dogum sonrası da mını kurtajla kaybettım 26. Gun ilk 2 hafta kanamam oldu sonra gecen hfta kahverengıye dondu dr a gttım o sırada her sey cok iyi dedi ama 1-2 gundur kanama oldu yıne acaba reglimi oldum da anlamadım ?
Yarın doktorumu arıcam sizin nasıl oldu? Bünyeye gore degısır tabii ama degısık geldi bilemedim