Şu an degerlerim yanimda degil ama mthfr heterozigotum hatirlayabildigim kadariyla.Ne bileyim canım, ben Dr.lara güvenmemeyi maalesef çok acı bir şekilde öğrendim. Bence Prof. da olsa sen de güvenme. Evet o Dr. Prof olmuş ama uzmanlık alanı ne? Belki uzmanlık alanının gebelik ile bile ilgisi yoktur. Atıyorum Rahim kanseri konusunda uzmanlaşmıştır... Sen bence sonuçlarını bir de Perinatologa göster. İçin daha rahat eder... Perinatologlar bu konuda uzman insanlar çünkü. Bu konuda çoğu prof.tan daha bilgililerdir emin ol...
Ben bebeğimi kaybettikten sonra o kadar çok Dr. gezdim ki... O yüzden sana bunu söylüyorum... Bazı Dr.lar Prof.un dediği gibi son haftalarda pıhtılaşmadan bebek kaybedilmez dedi, bazı Dr.lar 40.haftada bile kaybedilebilir dedi... Hepsi farklı farklı şeyler söylüyor... Yani senin içinin rahat etmesi açısından söylüyorum...
Bir de kaç geninde pıhtılaşma vardı canım? Değerlerin neydi?
O kadar acı bi durum ki kendim yaşadığım halde kelimeler anlamsız kalıyor... rabbim gönlüne ferahlık versin . Rüyalarında buluştursun kuzunla seni inşallah.. canım o okuduğun hikayelerden biri de benim büyük ihtimal benim yazdıklarımı da görmüşsündür.. benim de 18. Haftada geldi suyum. Benim ki sızıntı halinde gelmişti kanamalarımda vardı benim anlamadım ben hiç. Dediğin gibi ileri haftalarda beklenen bi durum ama ilk haftalarda gelişim geriliği veya bebekte bi anomaliyi düşündürüyor. Benim kızımda öyle bi durum yoktu herşeyi yerliyerindeydi gelişim geriliği falan da yoktu. Kanamlarım enfeksiyona sebep olarak delmiş keseyi söylenen bu. Bana iki günde bir enfeksiyon tahlili yaptırıyolardı günde 3 defa da antibiyotik alıyordum. Sıfıra yakın suyum vardı bildiğin ama zamanla arttı arada sızıyordu ama bebeğim hareket edebilecek kadar çoğalmıştı. 25. Haftamda sancılrım başladı kalan suda geldi foş diye bir hafta sonra yani 26. Haftada da doğum yaptım. Hikayemi anlatmış oldum Ama demek istediğim şu, bebekler susuzda yaşayabiliyorlar çünkü su denilen şey bebeğin idrarı olduğu için herzaman su oluyor zaten. Ama suyun bitmesi bebeğin kalbinin durmasına da sebep olabiliyor. Yani erken gebelik haftalarında bebeğin gelişimini beklemek mecburi de ileri hafta gebesinde ne diye beklenir. doktorun bence başlı başına hatalı böylesi bi durumda hele ki sen 37 haftalık hamilesin bebeğin artık kendi başına nefes alabilecek durumda nasıl riske atabilir.ciğeri gelişmemiş olabilir demek yerine ciğer geliştirici bi iğne yapabilirdi tabiki riske atmamak adına. Bebeğin suyu gibi durmuyor da ne demek, ya o dur ya da değildir bunu tespit etmek te zor bişey değil iki dk lık alınan bi işleme bakar. Benim doktorumda sporcudur kendisi taksiye atlayıp gelemedi koşarak gelmişti hastaneye 2 -3 saat sonra. Artık onlar için normal birley gibi oluyor heralde duygusuz davranıyorlar aşırı şekilde. Doktoruna gidip konuşmak seni rahatlatacaksa git içini dök ama o anda duygusuz olan insan şimdi hangi duyguyla sana cevap verecek seni daha çok kahredip gönderecekAh kızlar.. Ben de çok güvenmiştim doktoruma ve şimdi o kadar çok pişmanım ki.. Bende bebeğimi 12 eylül salı günü,doğumuma 3 gün kala 37+4 günlük karnımda kaybettim. Hiç bir sorunumuz yoktu,3350 gr doğdu yavrum.
Sadece perşembe akşama doğru iç çamaşırım epey ıslandı üzerimde elbise vardı ona da geçti,ıslaklığı hissettim. Hatta kayınvalimdeydik çamaşır değiştirmek zorunda kaldım ve bebeğim geliyor diye çok sevindim. Panik yapmadım hemen doktoru aramadım,çünkü ertesi sabah kontrolüm vardı. Ve kontrolde beni alttan eliyle muayene etti,kağıda sürdü ve bu bebeğin suyu değil dedi. Suyun azalmış ama bu haftalarda normal zaten haftaya cuma alırız bebeği dedi. Ve bende o sıvı neydi ozaman demek aklıma bile gelmedi aevinçten. Benim elime o küçük kağıtları tutuşturdu ve sen arada bakarsın kendine dedi. Bu olay cuma yaşandı ve ben salı sabahı bebeğimin hareketlerini artık hissetmiyordum. O gün kendisine yazdım watsaptan bebeğin hareketlerini hiasedemedim diye bana cevap yazdı,hastaneye git 5. Kata çıkıp nst ye bağlan diye. Biz gittik malesef kalp atışları yoktu. Sonrasında yaşadıklarımı sizlerde çok iyi bilirsiniz,büyük bir acı. Ameliyatıma kendisi gelemedi,Anadolu yakasında semşnerdeymiş güya. Doğum yaptırdığı hastanedeki başka bir bayan doktor yaptı ameliyatımı da,o olamadığında o bakıyormuş.Kesildim biçildim,eli bomboş kaldım. Sevgili doktorum ameliyatı yapan doktorun da ısrarıyla gece 12 de gelebildi. Öyle boş boş yüzüme bakıyordu sessizce. Kayıvalidem sordu bu kız sana geldi,suyu gelmişti,neden almadın çocuğu dedi. Ne dese beğenirsiniz. Çocuğun ciğerleri gelişmemiş olabilirmiş,onu riske atamazmış. Benim oğlumdada suyum 36 haftalık gelmişti ama o zaman çok yoğun bir suydu,o zaman bişiy olmadıpını söyledik. Sustu sadece. Bende kendisine birşey soramadım olayın şokundaydım,sudan olabileceği aklıma bile gelmedi ilk zamanlar. Eve geldim hep kendimi suçladım. Ta kii suyum geldiği günki elbise mi bebeğimin toplanan eşyalarının arasında bulana kadar. Elbisemin astarında bile su izleri öylesine belirgin duruyordu ki,günlerce bakıp bakıp ağladım. O bebeğin suyu değil de neydi o zaman. Bebeğin suyu ile yazılanları okuyorum aylardır,zaten okumadığım bilgi kalmadı artık. Okuduklarım daha da çok içimi acıttı. Çünkü su gelmesi bazen sızıntı şeklinde olabiliyormuş,bazen yukardan delinebiliyormuş ve anlaşılması çok güç olabiliyormuş. Bu gibi durumlarda çok dikkatli davranılması gerekiyormuş. Su patladıktan 24 saat sonra bebek hala gelmiyorsa enfeksiyona karşı anneye antibiyotik başlanıyormuş,çünkü enfelsiyon riski çok fazlaymış.
Yani ben inanamıyorum şimdi bu kadın beni neden bu kadar salladı. Ben bşr öğretmenim,herbir çocuğun herşeyi ile ilgilenirken,bu kadının şöyle demesi gerekmiyor muydu arkadaşlar.. Evet şu an bebeğin suyu gibi durmuyor ama riske atmayalım2 ya da 3 gün sonra gel bir muayene edelim nst yapalım.. Bunu demek bu kadar mı zordu sanki..
Ve kendime de çok kızıyorum neden bu kadına bu kadar güvendim,neden su gelir gelmez hastaneye gitmedim ve merak etmedim diye içim yanıyor... Sonrasında beni bir kez bile aramadı. Ve en azından madem ki doktordu bunlar bize hastanede yol gösterebilirlerdi. Bebeğin kanından alıp enfeksiyon var mı bakılabilirdi. Onlarsa hep otopsiden birşey çıkmaz,yaptırsanız daha çok yıpratır sizi dediler bize.. Şimdi şubat tatilinde o elbiseyi de alıp gidicem yanına ve içimdekileri söyliycem.. Kaç zamandır düşünüyorum cesaret edemiyorumda. Bana bebekle ilgili bir açıklama bile yapmadı. Haklı mıyım haksız mıyım melek anneleri.. İçimşn yangını sönmüyor ki..
devlette öyle maalesef. Özele gitmen gerekiyor. Bir de perinatolog sadece bebeğe bakıyor diye biliyorum. Sen niye gideceksin.Perinatologa randevu alacaktım. Ama kadın doğum doktoru sevk etmeden perinatologa gidilemiyormuş. Kadın doğumcuya gittim sevk etsin diye gebelik yoksa perinatologa gitmenin bir anlamı yok dedi. Anlayamadım valla. Sizler hamile kalmadan önce perinatologa gitmediniz mi
Ben ne zaman hamile kalabilirim diye gorusecektimDe
devlette öyle maalesef. Özele gitmen gerekiyor. Bir de perinatolog sadece bebeğe bakıyor diye biliyorum. Sen niye gideceksin.
Ben ne zaman hamile kalabilirim diye gorusecektim
Benim 5.5 ay oldu. Ama benim kadın dogumcum 2 yıl demişti. Bu da bana çok geliyor. Daha kimseye 2 yıl dendiğini duymadimOnu kadın Doğum doktoruna da sorabilirsin. Ben geçenlerde gittim dikişimi gösterdim. Çok iyi iyileşmiş dedi. Korunmayı düşünmüyorum dedim. Biz normalde 6 ay önermiyoruz dedi. Kesinlikle korunmalısın demedi bana.
Benim 5.5 ay oldu. Ama benim kadın dogumcum 2 yıl demişti. Bu da bana çok geliyor. Daha kimseye 2 yıl dendiğini duymadim
Ne ilaciProfiline bakınca hatırladım seni dikişlerin açılmıştı değil mi. Ben seni de sordum doktora. Normalde dikişlerin açılması imkansız dedi. İlaç vermişlerdir ona dedi. Biz burda ilaç verdiğimiz zaman açılma olabiliyor onlar da zaten kontrolümüz altında oluyor dedi. Sana ilaç vermişler miydi, hatırlıyor musun.
Ne ilaci
Ben samsundayım. Istanbul çok uzak. Dogumum özelde oldu medicalparkta. Hamileligimde bir kere hastanede yattım 13 haftada idrar yolu enfeksiyonundan onun disinsa bir ilacım iğnem yoktuNerde oturuyorsun sen. İstanbuldaysan çapaya gitmeni öneririm.
Ben samsundayım. Istanbul çok uzak. Dogumum özelde oldu medicalparkta. Hamileligimde bir kere hastanede yattım 13 haftada idrar yolu enfeksiyonundan onun disinsa bir ilacım iğnem yoktu
Çok fazla enfeksiyonum olmuştu. Valla çok kafam karışık kendi doğum doktorum eski sezaryen dikişlerin açıldığı için bebeği kaybettik dedi ben o gün ambulansla hastaneye kaldirilmistim ambulans beni devlete götürdü önce ordan medicalparka kendi dr ma sevk etmislerdi bugün yine ayni devlet hastanesine gittim bu dr da sen o gün buraya geldiğinde bebeğin kalbi atmıyordu ama bebek hala rahmin içindeydi dedi. Yani bebek öldükten sonra rahim doğum eylemini başlatmış ve ondan sonra dikişlerin açılmıştır dedi. Bilmiyorum kim doğru söylüyorİdrar Yolu enfeksiyonundan neden yatış verildi ki. Belki o zaman verdikleri ilaçlar sebep olmuştur. Bence hamile kalmaktan korkma ve doktorunu değiştir. Araştırma ya da üniversite hastanesine git. Özeller sorunsuz hamileliklerde çok başarılılar da ufacık bir sorunda ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
.Hayirla kucagina alirsin insallah.darisi bizlere olsun.normal dogummuydu sezeryanmiydi acaba
Ben özelde gittim canım, o yüzden devletteki prosedür nedir bilemiyorum...Perinatologa randevu alacaktım. Ama kadın doğum doktoru sevk etmeden perinatologa gidilemiyormuş. Kadın doğumcuya gittim sevk etsin diye gebelik yoksa perinatologa gitmenin bir anlamı yok dedi. Anlayamadım valla. Sizler hamile kalmadan önce perinatologa gitmediniz mi
Peki özele gidince perinatolog hamile değilsin gelmene gerek yok dedi mi. Hamilelik düşünüp düşünmediğini falan sordu mu. Muayene etti mi. Bir de senin ne kadar olmuştu doğum yapalı.Ben özelde gittim canım, o yüzden devletteki prosedür nedir bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?