Büyük oğlumu normal doğum yaptım kızımı sezaryen ile bide 17 haftalık bi düşük yaptım küçük oğlumda sezaryen ve 15 temmuzda kaybettiğim kızımda sezaryen üç sezaryen oldum eğer bidaha hamile kalırsam dördüncü sezaryenim olacak iki oğlum var bende hep dua ediyorum yarabbim erkek evladı tattırdın bide kız nasip et diye Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah. Unutulmaz tabiki benim bu kızımın vefatı ilk kızıma kadar götürdü şimdi üç evladıma yanıyorum ağlıyorum Rabbim kimseye evlat acısı vermesin.Senin 2 çocuğun var dimi. Kaybettigin Iki kızını da sezaryenle doğum yaptın. O zaman bir çocuğunu normal doğum yaptın. Inşallah en kısa zamanda yeniden sağlıklı bir çocuğun daha olur. Ben hep dua ediyorum allah bana hayırlı zamanda sağlıklı bir kız bebek nasip etsin die. Bir oğlum var elhamdülillah. Bir de kızımın olmasını çok istiyorum
Allah kabul etsin mevlüdünüzü Rabbim sabır versin en kısa zamanda hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah.Teşekkür ederim, Allah razı olsun.. geçen hafta kızımın gidişinin 2. yılı doldu. mevlüt okuttuk ,yatılı misafirlerim vardı, dünya telaşı işte buraya giremedim. Ama daha müsait bir zamanda dertleşiriz umarım.
Yazınızı kayın valideme okudum. size selamlarını gönderiyor.
Canım Rabbim nurtopu gibi hayırlı bi oğlan nasip etsin inşallah. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah.Benimde kızım var oğlumu kaybettim onun gibi güzel bı oğlum daha olsun istiyorum abisine benzesin ömürleri uzun olsun hayırlı yasasinlar bı daha başka acı vermesin Rabbim
Canım çok üzüldüm başın sağolsun Rabbim sabır versin evt dediğin gibi bizi ancak biz anlarız doğmadı diye adamdan saymıyor insanlar. İlk bebeğin miydi? Sebebini söyledimi drun?
Tabiki bi çocuk yaraları iyileştiriyor unutamaz insan ama daha az acıyor canın yeni bi evlat olunca. Beklemek çok zor benimde ameliyatı olmasaydı altı aydan sonra düşünürdüm ama yaza kaldı.Ben de 12 ağustosta kaybettim kızımı. Iki ay olacak ama sanki hiç zaman geçmiyor. Sanki hiç cocugum yok gibi aklım hep hamileliğimde kaldı. Tabiki unutmayiz ama yeniden bir çocuğum daha olursa belki biraz daha iyi hissederim. Dr iki yıl hamile kalma dedi. Herhangi bir zaman vermeseydi belki hemen isterdim. Gerçi çok da korkuyorum hamilelikten yeniden aynı şeyler olursa die.
Allah kabul etsin mevlüdünüzü Rabbim sabır versin en kısa zamanda hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah.
Allah razı olsun sizinde başınız sağolsun. Doğru diyorsun kadın hamileliğini farkettim an annedir ama kayıp olunca kimse anlamıyor annem bile ilk vefaad eden kızımda kayınvalidem orayada adam lazım deyip duruyordu o kadar ağrıma gidiyorduki o laf anlatamam. Beni kimse anlamıyor sonra burayı buldum burada biraz biraz toparlamaya çalıştım. Kendi kendimi iyileştirmeye çalışıyorum. Eşim bile anlamıyor bazen.Başınız sağolsun. Lütfen öyle düşünmeyin. Bu öyle bir acı ki başına gelmeyen anlayamaz. Evlat karnında da aynı bir aylıkta aynı, 3 yaşında da aynı, 40 yaşında da aynı. İnsan hamile olduğunu öğrendiği an anne oluyor. Burada o kadar çok evladını kaybeden anne var ki hepsi bizimle aynı acıyı yaşamışlar bizim gibi ağlamışlar. ama bu acıyı yaşamayan bilemez, belki bizde yaşamasak bilemezdik. Keşke de bilmeseydik.
Allah böyle reva görmüş, acıyı vermiş ama mükafatını da vermiş. bize düşen o mükafatı beklerken sabırlı olmak. Diyorsun ya doğmadı diye adamdan saymıyorlar. işte o melek seni cennete götürecek. sen sadece sabret.
Rabbim hepimize dayanma gücü versin.
Amiiin inşallah rabbim bu mumbarek muharrem ayı hürmetine bütün yüreği yanan annelere ve evlat hasreti ile yanan annelere hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah.Allah razı olsun. Elimizden gelmiyor başka bir şey.
inşallah rabbim isteyen herkese hayırlı uzun ömürlü evlatlar versin.
Biz öyle bir psikolojideyiz ki ne söylense zorumuza gidiyor yine olur demeleri falancanin çocuğu kaç yaşındaydı oldu ya seninde buyuseydi demeleri hasta olsaydı demeleri hep zoruma gitti. Ama kötü niyetle diyen olduysa Allah'a havale ediyirum. Öbür tarafa da lazım bizler için dediklerini de anlamiyirdum ben evladimin ölümüne beni cennete götürecek diye nasıl sebinebilirim bilmiyorum evlat katbettigim halde evladını kaybeden birini ne desem teselli bulur ki en iyisi susmak ama bunu kimse yapmıyorAllah razı olsun sizinde başınız sağolsun. Doğru diyorsun kadın hamileliğini farkettim an annedir ama kayıp olunca kimse anlamıyor annem bile ilk vefaad eden kızımda kayınvalidem orayada adam lazım deyip duruyordu o kadar ağrıma gidiyorduki o laf anlatamam. Beni kimse anlamıyor sonra burayı buldum burada biraz biraz toparlamaya çalıştım. Kendi kendimi iyileştirmeye çalışıyorum. Eşim bile anlamıyor bazen.
Allah rahmet etsin kardesim kiziniz cok guzel yerde ama tabi anneyiz uzuluyoruz yinede ister istemez... rabbim sabrinizi artirsin insallah kiziniza benzer bir yavrunuz olur onu buyutup gelin etmek nasip olsun size insallah... hep duamdasiniz ...Teşekkür ederim, Allah razı olsun.. geçen hafta kızımın gidişinin 2. yılı doldu. mevlüt okuttuk ,yatılı misafirlerim vardı, dünya telaşı işte buraya giremedim. Ama daha müsait bir zamanda dertleşiriz umarım.
Yazınızı kayın valideme okudum. size selamlarını gönderiyor.
Bence en iyisi susmaları yazdıklarını hep söylediler yaşasaydı sakat olsaydı yada hayırlı olmasaydı ilerde büyüyünce sana kötü davransaydı şu bu bilmiyorsan ne konuşacağını sus o zaman. Bide eve gelenler vah vah hele anlat nasıl oldu. Utanmasalar mısır patlatıp oturup dinliyeceklerBiz öyle bir psikolojideyiz ki ne söylense zorumuza gidiyor yine olur demeleri falancanin çocuğu kaç yaşındaydı oldu ya seninde buyuseydi demeleri hasta olsaydı demeleri hep zoruma gitti. Ama kötü niyetle diyen olduysa Allah'a havale ediyirum. Öbür tarafa da lazım bizler için dediklerini de anlamiyirdum ben evladimin ölümüne beni cennete götürecek diye nasıl sebinebilirim bilmiyorum evlat katbettigim halde evladını kaybeden birini ne desem teselli bulur ki en iyisi susmak ama bunu kimse yapmıyor
Ne kadar dogru soylemissiniz. Yasasaydi hasta olurdu herseyde vardir bi hayir... ben herseyine raziydim iste bunu bilseler.. keske sussalar..Biz öyle bir psikolojideyiz ki ne söylense zorumuza gidiyor yine olur demeleri falancanin çocuğu kaç yaşındaydı oldu ya seninde buyuseydi demeleri hasta olsaydı demeleri hep zoruma gitti. Ama kötü niyetle diyen olduysa Allah'a havale ediyirum. Öbür tarafa da lazım bizler için dediklerini de anlamiyirdum ben evladimin ölümüne beni cennete götürecek diye nasıl sebinebilirim bilmiyorum evlat katbettigim halde evladını kaybeden birini ne desem teselli bulur ki en iyisi susmak ama bunu kimse yapmıyor
Hayır canm sorun yaşamadım.ben kendi kendime evhamlanıp korktum ama doktorum kesinl8kle sorun olmayacağını bu konuyu hic kafaya takmamam gerektigini söyledi.hatta sezaryan esnasında da sordum sorun varmiydi incelme falan diye.olmadığını söyledicanım sıkıntın olmadı dmi
Benim doktorum docent.kac sezaryan olabilecegimi sordugumda istedigin sayıda sezaryan olursun demisti.Basın sağolsun. Allah sabırlar versin. Toplamda kaç sezaryen doğum yaptın. Ben 3 çocuk istiyordum. Iki sezaryen oldum. Birini kaybettim. 4 sezaryen olur mu bilmiyorum. En son kızını ne zaman kaybettin. Allah hepimize sabır versin. Çok zor bir şeymiş. Bu yaşıma kadar üzüldüğüm Her şey ne bosmus. Ilk defa gerçekten acı çekiyorum.
Geçmiş olsun. Hamile misin şu an. Problem mi vardı. Neyi sordun dr naHayır canm sorun yaşamadım.ben kendi kendime evhamlanıp korktum ama doktorum kesinl8kle sorun olmayacağını bu konuyu hic kafaya takmamam gerektigini söyledi.hatta sezaryan esnasında da sordum sorun varmiydi incelme falan diye.olmadığını söyledi
Inşallah bana da öyle der. Bir kere sezaryen dikisimin açılması yüzünden bebeğimi kaybettim. O yüzden tekrar kaybedersem die de çok korkuyorum. Allah hiçbirimize tekrar böyle bir acı yasatmasinBenim doktorum docent.kac sezaryan olabilecegimi sordugumda istedigin sayıda sezaryan olursun demisti.
İki sezaryan arası kısa olunca dikislerimi sordum doktoraGeçmiş olsun. Hamile misin şu an. Problem mi vardı. Neyi sordun dr na
Ikinci doğumunu kaçıncı haftada yaptın.İki sezaryan arası kısa olunca dikislerimi sordum doktora
Tam da dediğin gibiyim şu an. Nedense insan kendiyle aynı şeyi yaşamış insanlarla konuşmak istiyor. Çünkü diğerleri çoktan unuttuk sanıyorlar. Unutulur mu hiç. Dünyalar güzeli bebeklerimiz karnimizdan mezara gittiler. Biz hangi kundaga sarsak diye düşünürken kefenlere sarildilar. Doğum yaptım benim odam cenaze evi gibi iken yan odamda sabaha kadar yeni doğan bebekler ağladı. Diğer kadınlar bebeklerini kucaklaruna alıp evlerine gelip birde doğumun ne kadar zor olduğunu anlatırken biz bedenimizin acısını çoktan unutup bebegimize ağladık. Sen lohusasin usutme kendini diyenlere kızdım sanki dalga geçiliyor gibi geldi. Lohisayim da bebek nerde dedim içimden. Ben ara mevsimde doğacak usur diye isiticiyi bile hazirlamisken yağmurların altında toprakta yattı. Daha hangi duygular geçiyorda içimden yazamıyorum.O acı hiç geçmeyecek dediğim,içimin kor kor olduğu o anda buldum sizleri.tanımadan görmeden bilmeden aynı yürek yangını olan anneler,bizlerdik birbirimize en iyi gelen.
O dönemde delirmiş gibi arıyordum burada,evladını kaybedip yeniden yakın Zaman'da anne olan,hamile kalan var mı diye.acaba yine aynı acıları yasarmıyım korkusunu biraz olsun atmak istiyordum.o acıyı bildiğimden yüreği yanan ama sonradan o yürek yangınına iyi gelen evlatlara sahip olan anneleri görmek beni mutlu ediyordu.
Hepiniz heran dualarımda yer aldınız. Kendime ne dilediysem size de onu istedim.
şimdi bu yazdıklarımı okuyan ve benim yasadıklarımı hisseden o içi yanan anneye umut olmak için yazıyorum.
doğumdan 5 gün sonra sebepsiz melek olan oğlumu kaybettikten 5 ay sonra 10haftalık bir kayıp daha yasadım. ama hiç kaybetmedim umudumu. rabbimden istedim bıkmadan usanmadan. ve ben doğumdan 11ay sonra tekrar hamile kaldım. çok şükür rabbime 17haftalık olduk şuan. Kucağımıza alıp büyütmek güzel günlerini görmek nasip olsun. İsteyen herkese tez vakitte nasip etsin Allah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?