Sağ ol canım benim. Güçlü olmak zorundayız. Ayakta durmak zorundayız... Başka çaremiz yok ki...
Canım benim emin ol ki o paylaşımı yaparken senin bebeğini kaybettiğini düşünmemiştir bile. Sana bir örnek vereyim. Eşim ailenin en büyüğü. Bir tane de erkek kardeşi var ve eltim benden küçük. Bunların Allah bağışlasın bir kızları var. Oğlum yaşasaydı aralarında 5 ay olacaktı (kız torun büyük olan) Herkes çok hevesliydi ve çok mutluydu oğlum olacağı için. Kız erkek ayırımından dolayı değil, kız torunumuz var çok şükür bir de erkek torunumuz olacak ne güzel diye. Kayınvalidem, kayınpederim oğlumu kaybettiğimizde ne ağlamışlardı, ne üzülmüşlerdi...
Ramazan bayramının ilk günü sabah hep beraber kahvaltı yapıyoruz. Ben de 4,5 aylık bu evladıma hamileyim. Kayınvalidem "İşte benim için bugün tam bayram. Hep birlikteyiz, Rabbim bizi ayırmasın,ağzımızın tadını bozmasın..." dedi. Benim tabii gözler dolu dolu oldu. Masadan kalktım, odaya geçtim, başladım hüngür hüngür ağlamaya. Eşim de arkamdan geldi tabii... Sarıldı bana aşkım neden ağlıyorsun diye? Dedim biz tam değiliz ki, biz hep birlikte değiliz ki... Benim evladım yanımda yok, Mustafam aramızda değil... Sonra kayınvalidem de geldi. Özür diledi. Yavrum düşünemedim affet diye. Sen şimdi hamilesin, yine bir oğlumuz olacak diye ben o kadar çok seviniyorum ki dedi... Yani demek istediğim şu ki canım benim etrafımızdaki herkes unuttu yaşadıklarımızı. Sadece bizim içimizde hala ateş yanıyor ve ölene kadar da yanmaya devam edecek. O sebeple eltinin de cahilliğine ver ve kendini boşu boşuna üzme. Kendini üzdüğünle kalırsın...
Hayata yeni bir bebekle tutunmaya çalış. Rabbim en kısa ve hayırlı zamanda sana da nasip edecek inşallah... Stresten ve üzüntüden uzak durmaya çalış. Ben kendimi çalışmaya verdim. Aklımı ve beynimi işlerle meşgul ediyorum... Sen de çalışıyorsan eğer işine sarıl dört elle. Ev hanımıysan halk eğitimin açtığı kurslara katıl. Pasta, börek kursları var. El sanatları kursları var. Onlarla oyala kendini... Stresten ve üzüntüden de uzak durmaya çalış. Hayat devam ediyor. Bu hayatı cennete dönüştürmek de, cehenneme dönüştürmek de bizim elimizde. Acımız hiç geçmeyecek evet. Evet asla eskisi gibi gülümseyemeyeceğiz ama bu hayatı bir şekilde yaşamak zorundayız canım...
Dekolmanın sebeplerinden birisi de pıhtılaşma canım. Bence pıhtılaşma testini kesinlikle yaptırmalısın. Sen başka Dr.ları dinleme. Dr.ların çoğu bana da pıhtılaşma olsaydı bebeğin bu haftaya kadar yaşamazdı dediler ama bak bir genim homozigot, bir genim de heterozigot çıktı. Eğitim ve Araştırma hastanesine gidip 6'lı Trombofili Panali yaptırmak istediğini söyle. Protein S, Protein C ve Homosistein testlerini de iste... Sen yine de temkinli davran canım. Dr.lara güvenme...
Canım çok sevindim. Rabbim oğluna hayırlı, sağlıklı ve uzuuuuun ömürler versin inşallah. Analı babalı büyüsün inşallah küçük prens. Biz de inşallah böyle mutlu sona ulaşıp, diğer arkadaşlara umut oluruz...