• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

C cookies91 canım öncelikle basın sağolsun Rabbim cennette kavuşturacak melegine bol bol sabır düşüyor bize sadece :KK43: bende ve geçen yıl haziranda dekolman sebebiyle 39+3 te kaybettim ve dekolman neden oldu hiçbir sebep bulunamadı doktor ihmali oldu biraz da sanki dün gibi dile kolay 1 sene geçmiş ama bide bana sorsunlar.. sana yine 1 yıl bekle demiş doktor bana 2 yıl bekleyeceksin sezeryan bu öyle buda hemen olmaz dediler ilk bebegimdi acemilik, tecrübesizlik bi yandan evladımin acısı inandım doktorlara.. sonra buradaki arkadaşlarla tanıştım ve umutla doldum dertlestim birçok şey öğrendim ve şu an 32 haftalık hamileyim sakin kimseye kulak asma gel burda sor konuş dertles kendine iyi bak toparlan
canım nekadar sonra hamile kalmıştın. normal doğum yaptım 4. adetimi gördüm. doktorlara göre herşey normal ama rahim ağrım ve beraberinde vücüdumda ateş var

canım çok geçmiş olsun. acele etme derim. önce sağlık .ve en önemlisi senin sağlıgın. yoğun bakımda yatmışsın bide uzun süre.kendini düşün önce .
Teşekkür ederim cnm beklicem zaten inş bi süre de bu konuyu hiç konuşmama kararı aldim eşimle falan içinde bulunduğum her anın kıymetini bilmek istiyorum artık..ins en hayırlı zamanda da sağlıklı bı yavrumuz olur. Sürekli düşündükçe takıntı haline gelmesini de istemiyorum yoksa hasta olucam..

Teşekkür ederim cnm beklicem zaten inş bi süre de bu konuyu hiç konuşmama kararı aldim eşimle falan içinde bulunduğum her anın kıymetini bilmek istiyorum artık..ins en hayırlı zamanda da sağlıklı bı yavrumuz olur. Sürekli düşündükçe takıntı haline gelmesini de istemiyorum yoksa hasta olucam..
doğru sölüyorsun insanda takıntı haline geliyor .bizde eşimle hernekadar konuşmama kararı alsakta konu bi şekilde açılıyor.

preeklempsi gebelik zehirlenmesi oluyor. preeklempsi olduğu sölemedi bana perinatoloji doktor..
peki ya ayaklarim ellerim neden sis haldeydi neden 10 kilo birden aldim??
çok fazla ödem oluşmuştu.. peki bu preeklempsi degilmiydi..
ayrica bende kan damar daralmasi çikti damar daralmasi nedeniyle tansiyon ve pirtilaşma yapıyormuş. bunu perinatoloji doktor söledi kan sulandirici igne sayesinde iyi olmaya çalışıyorum çok şükür
hipertansiyondan kaybettim ben melegimi.. 31 haftalikken. acisi hala ilk günkü gibi..
şimdi ikincye hamileyim.. bunun için 10 ay bekledim.
hamileler var işyerine.. hayırlı olsun kucaginza alirsin inş. deyip geçip arkasindan da dua ettim. rabbim bebegini sağlıkca kucagina alsin dedim.. yeni doğan bebişlerde olmuş anali babali büyütsün dedim.. içimden bi zerre kadar kötülük yapmadim kimseye karşi. hep iyi şeyler düşündüm..
rabbim bizede en kısa zamanda nasip eder dedim hissettim o anda hamile kaldim.
benim drum korkuyor başka doktora gidin diyor. gelmesini istemedi..
eşime dedim ona gitmeyelim diye.. diyo ki o daha iyi anlar.. peh doğrusu..
perinatoloji uzmanina gittiğimde tam istediğim doktor dedim hep gitmek istedim tedavi ücreti 300 tl. hep iyi şeyler söledi. ilerleyen hamilelikle riskli olabilirsin dedi bide diyet konusunda yediklerimi içtiklerimi dikkat edecegimi anlatti. oksapar diye kan sulandirici igne verdi bide folibol diye folik asit verdi bana. çok memnun kalmişim.. çok şükür bebegim iyi .. rabbim kucagimiza almaya nasip eder iinş.
oğlumda sevdiğim kadar bunu sevemiyorum. nedeni bilmiyorum korkuyorum.
inş güzelce bebeklerimizi kucagimiza alalim..
hamile kalmak isteyen melek annelerimize en kısa sürede hamile kalmaya nasip etsin inş.
canım diyet için ne dedi doktor.bende de çok ödem olmuştu.bikaç kez tansiyon ölçüldü okadar idrar testi filan yapılmadı bile.

canım nekadar sonra hamile kalmıştın. normal doğum yaptım 4. adetimi gördüm. doktorlara göre herşey normal ama rahim ağrım ve beraberinde vücüdumda ateş var

Canım sezeryan olmuştum 6 ay sonra kendiliğinden kaldım kist vardı düzensizlik vardı adet ağrılı ve çok yoğun kanamalı geçiyordu bi doktora daha git istersen ihmal etme

Ya aslinda ben bos yere bekliyorum.zaten hem2n hamile kalinmiyo.kizimda tam 22.ayda hamile kalmıştım.bebegim gec geldi erken gitti.karnimdayken kizim sen gelmeden de ven seni seviyor ve özlüyorum derdim.ahh kızıma hic doyamadm.hasretim daha da arttı..
aynen bende muayene ve test sonuçlarına göre herşey normal ama iki aydır hamile kalamadım. adetlerim düzenli filan. daha önceki 2 gebeliğimde ilk ay hamile kalmıştım .ne yumurtlama günü takip ettim nede başka şey bide

Canım sezeryan olmuştum 6 ay sonra kendiliğinden kaldım kist vardı düzensizlik vardı adet ağrılı ve çok yoğun kanamalı geçiyordu bi doktora daha git istersen ihmal etme
5 ayrı doktora gittim .herşey normal gözüküyor. bakalım cuma günü yine gidicem .yumurtlama sonrası dahada artıyor ağrı ve ateş.umarım ciddi bişey yoktur.

ne güzel bi sürpriz yapmış bebeğin . inşallah herşey çok güzel olur .

5 ayrı doktora gittim .herşey normal gözüküyor. bakalım cuma günü yine gidicem .yumurtlama sonrası dahada artıyor ağrı ve ateş.umarım ciddi bişey yoktur.

ne güzel bi sürpriz yapmış bebeğin . inşallah herşey çok güzel olur .

Inşallah yoktur canım aklına kötü şey getirme fakültede bi prof a falan git istersen onlar iyice inceliyo arastiriyo en kısa zamanda sana da bi sürpriz yapar bi bebis insallah:)

Bugün eşimin memleketine geldik oğlumun mezarı için mezar taşı verdik oğlumuza kıyafet giydiremedik ama mezar taşını yaptıralım diye düşündük insanlar herşeye olduğu gibi buna da karışma meraklısı doğmamış cocuğun mezarı mı olurmuş, adı mı olurmuş, normalde ilk torun diye Kayınbabamın adını verecektik ölmüş çocuğa benim adımı vermeyin falan bissürü şey eşimde sinirlendi kendi adını yazdırdı mezara. Herkes kendi aleminde herkes normale döndü hiç kimse kimsenin iç yanmasını acısını anlamıyor. Herkes benim dediğim olsunun peşinde. O zaman kimse anne babasının mezarını yaptırmasın kendilerine gelince sorun yok. O benim evladım nasıl yokmuş gibi davranırım Rabbim bize sabır onlara da bizi anlama mantığı versin :(

canım diyet için ne dedi doktor.bende de çok ödem olmuştu.bikaç kez tansiyon ölçüldü okadar idrar testi filan yapılmadı bile.
hamilelik diyetindeyim.. diyet degil de dikkat edilecek noktalar var
mesela şeker tuz un yağ yasak. 5 aydan sora kilo almaya başlaniyor.
tansiyon çikinca hemen ölçün derim. kan sulandirici igne vuruluyorum hergün.

hamilelik diyetindeyim.. diyet degil de dikkat edilecek noktalar var
mesela şeker tuz un yağ yasak. 5 aydan sora kilo almaya başlaniyor.
tansiyon çikinca hemen ölçün derim. kan sulandirici igne vuruluyorum hergün.
canım bende pıhılaşma var hamile kalırsam bende iğneye başlıycam .şuna coraspin ve folbiol alıyorum .

Bugün eşimin memleketine geldik oğlumun mezarı için mezar taşı verdik oğlumuza kıyafet giydiremedik ama mezar taşını yaptıralım diye düşündük insanlar herşeye olduğu gibi buna da karışma meraklısı doğmamış cocuğun mezarı mı olurmuş, adı mı olurmuş, normalde ilk torun diye Kayınbabamın adını verecektik ölmüş çocuğa benim adımı vermeyin falan bissürü şey eşimde sinirlendi kendi adını yazdırdı mezara. Herkes kendi aleminde herkes normale döndü hiç kimse kimsenin iç yanmasını acısını anlamıyor. Herkes benim dediğim olsunun peşinde. O zaman kimse anne babasının mezarını yaptırmasın kendilerine gelince sorun yok. O benim evladım nasıl yokmuş gibi davranırım Rabbim bize sabır onlara da bizi anlama mantığı versin :KK43:

Canım cahil insanlar için üzme kendini. Tabii ki de yaptıracaksın bebeğinin mezarını, kaybolup gitsin mi? O bizim evlatlarımız için son görevimiz. Ayrıca ne demek doğmamış bebek!!! Onların her biri 30 haftanın üstündeydi. Doğabilselerdi, ya da kalpleri durmadan alınabilselerdi yaşayacak büyüklüktelerdi. Şunu da söyle k.validenlere doğmamış bile olsa Ruhu üflenen her bebeğe isim konulmak zorunda. Takribi 13-14.haftaya tekabül ediyor bebeklere ruh üflenmesi yani o haftadan sonra kaybedilen tüm bebeklere isim konulmalı. Biz de oğlumu kaybedince öğrenmiştik. Dayısı kulağına okumuştu ismini. "Muhammed Mustafa"... Tam bir meleğe yakışan isim... Allah ıslah etsin onları ne diyeyim. Sen de onlar için üzme kendini. Onlar anlamaz bizleri ve acımızı...

canım bende pıhılaşma var hamile kalırsam bende iğneye başlıycam .şuna coraspin ve folbiol alıyorum .
kan sulandirici igneyi oksapar.. bende folbiol kullaniyorum.
hamile kaldiktan 7. haftamda igneye başladim. hemen başlayamadim. perinatoloji verdi kan sulandiric igneyi. kendi doktorum vermemişti.

Inşallah yoktur canım aklına kötü şey getirme fakültede bi prof a falan git istersen onlar iyice inceliyo arastiriyo en kısa zamanda sana da bi sürpriz yapar bi bebis insallah:)
yaşadıgım ilde prof yok ki. izinler açılsa ilk işim memlekette fakülteye gitmek olucak .
amin canım .o günü sabırsızlıkla bekliyorum.
umut etmek bile çok güzel .

Bugün eşimin memleketine geldik oğlumun mezarı için mezar taşı verdik oğlumuza kıyafet giydiremedik ama mezar taşını yaptıralım diye düşündük insanlar herşeye olduğu gibi buna da karışma meraklısı doğmamış cocuğun mezarı mı olurmuş, adı mı olurmuş, normalde ilk torun diye Kayınbabamın adını verecektik ölmüş çocuğa benim adımı vermeyin falan bissürü şey eşimde sinirlendi kendi adını yazdırdı mezara. Herkes kendi aleminde herkes normale döndü hiç kimse kimsenin iç yanmasını acısını anlamıyor. Herkes benim dediğim olsunun peşinde. O zaman kimse anne babasının mezarını yaptırmasın kendilerine gelince sorun yok. O benim evladım nasıl yokmuş gibi davranırım Rabbim bize sabır onlara da bizi anlama mantığı versin :KK43:
amin canım.
gerçekten kimse anlamıyor. annem bile anlamadı .kayınvalidemden bi beklentim olmadı ama oğlunun acısını bile önemsemedi .ateş düştüğü yeri yalıyormuş sadece

nasıl bişey yaa.. nasıl cahil düşünürler ya ne diyim onlar evlat acisi tatmamiş insanlardir. tatsaydi böle düşünmezdi ya.
bizimkiler çok düşünürler sağolsun torunun mezari yaptıralim dedi eşime.. oğluma iki isimn verdik doğmadan kararlaştirdik biz. ölede koyduk.
benim dişimda kimse anlamiyor unuttu saniyor.. ben unutmam.. ömrüm sonuna kadar unutamam o benim ilk gözagrimdi.. oğluma kardeş geliyor ona farkli bi duygu seziyorum. ikisinin yeri ayri..

dediğin gibi ona bile karışıyorlar. benim meleğim dedesinin yanına (eşimin babası ) gömüldü. isim koymadık biz, bende üstüne çiçek ekmeyin diyorum. her gittiğimde çiçek varç. istemiyorum diyorum. yok çiçek iyiymiş, ya iyi olabilir de onlar zaten melek.. istemiyorum işte. üstüne su bile döktürmüyorum ben. karışmayın diyorum. yine aynı. dediğin gibi.zaten kimse bizi anlamıyor anlamadıkları gibi mezarına bile bi laflar. onda bile rahat yok.

dediğin gibi ona bile karışıyorlar. benim meleğim dedesinin yanına (eşimin babası ) gömüldü. isim koymadık biz, bende üstüne çiçek ekmeyin diyorum. her gittiğimde çiçek varç. istemiyorum diyorum. yok çiçek iyiymiş, ya iyi olabilir de onlar zaten melek.. istemiyorum işte. üstüne su bile döktürmüyorum ben. karışmayın diyorum. yine aynı. dediğin gibi.zaten kimse bizi anlamıyor anlamadıkları gibi mezarına bile bi laflar. onda bile rahat yok.
benim oğlum büyük babaanesinin yaninda gömüldü mezarini yaptıramadik bi kaç ay içinde yaptırcaz inş.
oğlumun mezarinda gördüğümde filizlenmeye başlamişti çiçek açti açacakti.. hiç sulamadik. sonra hamile kaldim gidemedim. bayramda bile gidemedim. benim yerime babasi dua etti.

Canım cahil insanlar için üzme kendini. Tabii ki de yaptıracaksın bebeğinin mezarını, kaybolup gitsin mi? O bizim evlatlarımız için son görevimiz. Ayrıca ne demek doğmamış bebek!!! Onların her biri 30 haftanın üstündeydi. Doğabilselerdi, ya da kalpleri durmadan alınabilselerdi yaşayacak büyüklüktelerdi. Şunu da söyle k.validenlere doğmamış bile olsa Ruhu üflenen her bebeğe isim konulmak zorunda. Takribi 13-14.haftaya tekabül ediyor bebeklere ruh üflenmesi yani o haftadan sonra kaybedilen tüm bebeklere isim konulmalı. Biz de oğlumu kaybedince öğrenmiştik. Dayısı kulağına okumuştu ismini. "Muhammed Mustafa"... Tam bir meleğe yakışan isim... Allah ıslah etsin onları ne diyeyim. Sen de onlar için üzme kendini. Onlar anlamaz bizleri ve acımızı...
Aynen canım düşüncesiz insanlar doğmamış olur mu ben doğurdum onu hemde normal doğurdum sütüm geldi benim diye karşısına dikilesim varda eşim saolsun beni muhattap etmiyor bizde Muhammed Orhan koyacaktık doğsaydı peşinden ayrılmayacaklardı ama nasip işte :KK43:

Back