• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Peki nasıl teşhis edilebilecek? Benim tansiyonum en fazla 12/8 olarak ölçüldü. Ama protein kaçağım 90 çıktı ki 24 saatlik toplamada değil, anlık alınan idrar örneğinde... Dediğim gibi vücudum da davul gibi şişmişti. Toplam 19 kg almıştım doğumdan sonra 10 gün içinde 14 kg vermiştim. Geri kalan 5 kg da üstümde kaldı, veremedim zaten...
Aynen ben de 17 kilo almıştım 3 günde 12 kilosu gitti. 20. Haftada ayrintili ultrasonda çıkıyo bu şey bı de 3lu testin bi değerinde daha cikiyomus ben onu yaptırmamistim.bas agrisi bebeğin kilo almaması ve en onemlisi el ve yüzde şişlik çok onemli ayaklarda olması normalmis.zaten bi sonraki hamilelikte asprin vb ilaçları kullanmamız gerekiyomus çünkü ikinci hamilelikte tekrarlama ihtimali daha fazla oluyomus.

Aynen ben de 17 kilo almıştım 3 günde 12 kilosu gitti. 20. Haftada ayrintili ultrasonda çıkıyo bu şey bı de 3lu testin bi değerinde daha cikiyomus ben onu yaptırmamistim.bas agrisi bebeğin kilo almaması ve en onemlisi el ve yüzde şişlik çok onemli ayaklarda olması normalmis.zaten bi sonraki hamilelikte asprin vb ilaçları kullanmamız gerekiyomus çünkü ikinci hamilelikte tekrarlama ihtimali daha fazla oluyomus.
Benim de Dr.um 3.lü test yaptırmamıştı 2li test değerim çok iyi diye. 20.haftadaki detaylı ultrasonda da bebeğimi besleyen damarlardan birinde direnç gözlenmişti. Şuan ki bebeğimde yok çok şükür. Dr.a o zaman sorduğumda önemli bir şey değil, uyurken sol tarafına doğru yat ve tuzlu yeme yeterli demişti sadece. Perinatolog da o direnci görür görmez sen preeklampsi de geçirmiş miydin diye sordu. Ben de idrar testi yapılmıştı bebeğimi kaybettiğimde sonuçlarına bakabilirsiniz demiştim. Adamın dediği şu olmuştu, evet preeklampsi geçirmişsin. 20.haftada yapılan detaylı ultrasonda bu zaten belliymiş dedi. Dr.un bunu nasıl atlamış dedi. Seni sıkı takipte tutması gerekiyordu dedi. Ben bunun üzerine Dr.u şikayet ettim ama Dr.un bir hatası yoktur yazısı geldi elimize :( Oğlumu bir Dr.un ihmali yüzünden kaybettim :( Şuan Mustafamın sonuçlarını değerlendiren perinatologla devam ediyorum. Adam işinin erbabı. Rabbim hepimizi hayırlı, iyi doktorlarla karşılaştırsın...

C cookies91 canım öncelikle basın sağolsun Rabbim cennette kavuşturacak melegine bol bol sabır düşüyor bize sadece :KK43: bende ve geçen yıl haziranda dekolman sebebiyle 39+3 te kaybettim ve dekolman neden oldu hiçbir sebep bulunamadı doktor ihmali oldu biraz da sanki dün gibi dile kolay 1 sene geçmiş ama bide bana sorsunlar.. sana yine 1 yıl bekle demiş doktor bana 2 yıl bekleyeceksin sezeryan bu öyle buda hemen olmaz dediler ilk bebegimdi acemilik, tecrübesizlik bi yandan evladımin acısı inandım doktorlara.. sonra buradaki arkadaşlarla tanıştım ve umutla doldum dertlestim birçok şey öğrendim ve şu an 32 haftalık hamileyim sakin kimseye kulak asma gel burda sor konuş dertles kendine iyi bak toparlan
Canm masallah büyümüş bebis.insaallah kucagina da alıp büyütmek nasip olur.az kalmış dogumuna.canm doktor kaçıncı haftada dogum olacağını söyledi mi?seni yakından takip ediyor ve dua da ediyorum.

Benim de Dr.um 3.lü test yaptırmamıştı 2li test değerim çok iyi diye. 20.haftadaki detaylı ultrasonda da bebeğimi besleyen damarlardan birinde direnç gözlenmişti. Şuan ki bebeğimde yok çok şükür. Dr.a o zaman sorduğumda önemli bir şey değil, uyurken sol tarafına doğru yat ve tuzlu yeme yeterli demişti sadece. Perinatolog da o direnci görür görmez sen preeklampsi de geçirmiş miydin diye sordu. Ben de idrar testi yapılmıştı bebeğimi kaybettiğimde sonuçlarına bakabilirsiniz demiştim. Adamın dediği şu olmuştu, evet preeklampsi geçirmişsin. 20.haftada yapılan detaylı ultrasonda bu zaten belliymiş dedi. Dr.un bunu nasıl atlamış dedi. Seni sıkı takipte tutması gerekiyordu dedi. Ben bunun üzerine Dr.u şikayet ettim ama Dr.un bir hatası yoktur yazısı geldi elimize :KK43: Oğlumu bir Dr.un ihmali yüzünden kaybettim :KK43: Şuan Mustafamın sonuçlarını değerlendiren perinatologla devam ediyorum. Adam işinin erbabı. Rabbim hepimizi hayırlı, iyi doktorlarla karşılaştırsın...
Aynen benim de öyle iste ben de şikayet edicem ama eminim seninki gibi bi sonuç gelicek ve ben daha çok kahrolucam içimi en çok yakan da bu zaten ihmal sonucu bebeğimi kaybetmek..gerçi kader sonuçta bunlar bi sebep ama insanın içine çok oturuyo maalesef.sen ne zaman hamile kaldın peki tekrar?doktor bana 35 yasin üzerinde olsan 6 ay derdim ama daha 25 yaşındasın dedi..senin yaşın kaç doktor hamile kalmana izin verince mi kaldın?

Canm masallah büyümüş bebis.insaallah kucagina da alıp büyütmek nasip olur.az kalmış dogumuna.canm doktor kaçıncı haftada dogum olacağını söyledi mi?seni yakından takip ediyor ve dua da ediyorum.

Sağol canım Allah razı olsun Rabbim sana da tez zamanda nasip etsin sağlıklı bi bebis.. şu an için bi risk ya da problem olmadığı için 37 hafta dolsun 38 içinde alalım diyo nasip tabi bekliyoruz

Sağol canım Allah razı olsun Rabbim sana da tez zamanda nasip etsin sağlıklı bi bebis.. şu an için bi risk ya da problem olmadığı için 37 hafta dolsun 38 içinde alalım diyo nasip tabi bekliyoruz
son haftalar nasıl geçiyor cnm stres anlamında.. ben 30 dan sonra psikopata bağlarım gibi geliyor. ALLAH gönlüne , gönlümüze ferahlık versin.

Benim de Dr.um 3.lü test yaptırmamıştı 2li test değerim çok iyi diye. 20.haftadaki detaylı ultrasonda da bebeğimi besleyen damarlardan birinde direnç gözlenmişti. Şuan ki bebeğimde yok çok şükür. Dr.a o zaman sorduğumda önemli bir şey değil, uyurken sol tarafına doğru yat ve tuzlu yeme yeterli demişti sadece. Perinatolog da o direnci görür görmez sen preeklampsi de geçirmiş miydin diye sordu. Ben de idrar testi yapılmıştı bebeğimi kaybettiğimde sonuçlarına bakabilirsiniz demiştim. Adamın dediği şu olmuştu, evet preeklampsi geçirmişsin. 20.haftada yapılan detaylı ultrasonda bu zaten belliymiş dedi. Dr.un bunu nasıl atlamış dedi. Seni sıkı takipte tutması gerekiyordu dedi. Ben bunun üzerine Dr.u şikayet ettim ama Dr.un bir hatası yoktur yazısı geldi elimize :KK43: Oğlumu bir Dr.un ihmali yüzünden kaybettim :KK43: Şuan Mustafamın sonuçlarını değerlendiren perinatologla devam ediyorum. Adam işinin erbabı. Rabbim hepimizi hayırlı, iyi doktorlarla karşılaştırsın...
benimde ayrıntılı da plesantaya yakın bir perde gibi birşey görünmüştü, şimdi gittiğim doktora gösterdiğimde burda bir perde varmış, böyle durumlarda bebekleri erken almak gerekir dedi. tabi bilmiyorum belki de kendileride bekletirlerdi.. şimdi öyle söylüyorlar ama kimseye güvenim kalmadı, ALLAHIMA güveniyorum sadece. nasip eder inşallah bu sefer...

preeklempsi gebelik zehirlenmesi oluyor. preeklempsi olduğu sölemedi bana perinatoloji doktor..
peki ya ayaklarim ellerim neden sis haldeydi neden 10 kilo birden aldim??
çok fazla ödem oluşmuştu.. peki bu preeklempsi degilmiydi..
ayrica bende kan damar daralmasi çikti damar daralmasi nedeniyle tansiyon ve pirtilaşma yapıyormuş. bunu perinatoloji doktor söledi kan sulandirici igne sayesinde iyi olmaya çalışıyorum çok şükür
hipertansiyondan kaybettim ben melegimi.. 31 haftalikken. acisi hala ilk günkü gibi..
şimdi ikincye hamileyim.. bunun için 10 ay bekledim.
hamileler var işyerine.. hayırlı olsun kucaginza alirsin inş. deyip geçip arkasindan da dua ettim. rabbim bebegini sağlıkca kucagina alsin dedim.. yeni doğan bebişlerde olmuş anali babali büyütsün dedim.. içimden bi zerre kadar kötülük yapmadim kimseye karşi. hep iyi şeyler düşündüm..
rabbim bizede en kısa zamanda nasip eder dedim hissettim o anda hamile kaldim.
benim drum korkuyor başka doktora gidin diyor. gelmesini istemedi..
eşime dedim ona gitmeyelim diye.. diyo ki o daha iyi anlar.. peh doğrusu..
perinatoloji uzmanina gittiğimde tam istediğim doktor dedim hep gitmek istedim tedavi ücreti 300 tl. hep iyi şeyler söledi. ilerleyen hamilelikle riskli olabilirsin dedi bide diyet konusunda yediklerimi içtiklerimi dikkat edecegimi anlatti. oksapar diye kan sulandirici igne verdi bide folibol diye folik asit verdi bana. çok memnun kalmişim.. çok şükür bebegim iyi .. rabbim kucagimiza almaya nasip eder iinş.
oğlumda sevdiğim kadar bunu sevemiyorum. nedeni bilmiyorum korkuyorum.
inş güzelce bebeklerimizi kucagimiza alalim..
hamile kalmak isteyen melek annelerimize en kısa sürede hamile kalmaya nasip etsin inş.

Son düzenleyen: Moderatör:
preeklempsi gebelik zehirlenmesi oluyor. preeklempsi olduğu sölemedi bana perinatoloji doktor..
peki ya ayaklarim ellerim neden sis haldeydi neden 10 kilo birden aldim??
çok fazla ödem oluşmuştu.. peki bu preeklempsi degilmiydi..
ayrica bende kan damar daralmasi çikti damar daralmasi nedeniyle tansiyon ve pirtilaşma yapıyormuş. bunu perinatoloji doktor söledi kan sulandirici igne sayesinde iyi olmaya çalışıyorum çok şükür
hipertansiyondan kaybettim ben melegimi.. 31 haftalikken. acisi hala ilk günkü gibi..
şimdi ikincye hamileyim.. bunun için 10 ay bekledim.
hamileler var işyerine.. hayırlı olsun kucaginza alirsin inş. deyip geçip arkasindan da dua ettim. rabbim bebegini sağlıkca kucagina alsin dedim.. yeni doğan bebişlerde olmuş anali babali büyütsün dedim.. içimden bi zerre kadar kötülük yapmadim kimseye karşi. hep iyi şeyler düşündüm..
rabbim bizede en kısa zamanda nasip eder dedim hissettim o anda hamile kaldim.
benim drum korkuyor başka doktora gidin diyor. gelmesini istemedi..
eşime dedim ona gitmeyelim diye.. diyo ki o daha iyi anlar.. peh doğrusu..
perinatoloji uzmanina gittiğimde tam istediğim doktor dedim hep gitmek istedim tedavi ücreti 300 tl. hep iyi şeyler söledi. ilerleyen hamilelikle riskli olabilirsin dedi bide diyet konusunda yediklerimi içtiklerimi dikkat edecegimi anlatti. oksapar diye kan sulandirici igne verdi bide folibol diye folik asit verdi bana. çok memnun kalmişim.. çok şükür bebegim iyi .. rabbim kucagimiza almaya nasip eder iinş.
oğlumda sevdiğim kadar bunu sevemiyorum. nedeni bilmiyorum korkuyorum.
inş güzelce bebeklerimizi kucagimiza alalim..
hamile kalmak isteyen melek annelerimize en kısa sürede hamile kalmaya nasip etsin inş.

Canım kesinlikle perinatologla devam et. Evet bütçemizi sarsıyor ama bebeklerimizden daha önemli değil hiç bir şey... Ayrıca bu bebeğin de hareket etmeye başlasın emin ol ilk bebeğin kadar seveceksin. Ben de öyle diyordum, sevemem kesinlikle diyordum ama çok seviyorsun. İkisinin de yeri ayrı oluyor. Annelerimizi şimdi daha iyi anlıyorum. Evlat gerçekten ayrılmıyormuş. Hepsini de çok seviyormuşsun. O minik ayakları ile sana tepikler atmaya başlasın bak nasıl bağlanıyorsun, nasıl seviyorsun...

son haftalar nasıl geçiyor cnm stres anlamında.. ben 30 dan sonra psikopata bağlarım gibi geliyor. ALLAH gönlüne , gönlümüze ferahlık versin.

Amin camın canım.. aynen bebeği takip edip duruyorum hareket ettiği sürece sorun yok ama azıcık etmese panikliyorum keşke tevekkul etmeyi başarabilirsek sabırlı olabilsek :(

Canım kesinlikle perinatologla devam et. Evet bütçemizi sarsıyor ama bebeklerimizden daha önemli değil hiç bir şey... Ayrıca bu bebeğin de hareket etmeye başlasın emin ol ilk bebeğin kadar seveceksin. Ben de öyle diyordum, sevemem kesinlikle diyordum ama çok seviyorsun. İkisinin de yeri ayrı oluyor. Annelerimizi şimdi daha iyi anlıyorum. Evlat gerçekten ayrılmıyormuş. Hepsini de çok seviyormuşsun. O minik ayakları ile sana tepikler atmaya başlasın bak nasıl bağlanıyorsun, nasıl seviyorsun...
bizim perinatoloji doktor egitim hastanesinden... bi tane daha perinatoloji doktor olduğu söledi.. egitim hastanesine gidicem.
burdaki doktorum istemiyor. buraya gelmeyin desede gidiyoruz gitmek istemesem de mecbur kaliyorum.
ilk utrasonda bebegimi göremedim. o nasıl gördü bilmiyorum perinatoloji beni vajinal muayenesinden bakti. o zaman görebildim. tam istediğim aradiğim doktor. sık sık çok isterdim gitmeyi. durumu elvermiyor. çok iyi degil durumuz.:(:(((

bizim perinatoloji doktor egitim hastanesinden... bi tane daha perinatoloji doktor olduğu söledi.. egitim hastanesine gidicem.
burdaki doktorum istemiyor. buraya gelmeyin desede gidiyoruz gitmek istemesem de mecbur kaliyorum.
ilk utrasonda bebegimi göremedim. o nasıl gördü bilmiyorum perinatoloji beni vajinal muayenesinden bakti. o zaman görebildim. tam istediğim aradiğim doktor. sık sık çok isterdim gitmeyi. durumu elvermiyor. çok iyi degil durumuz.:KK43::KK43:((
Bu Dr.lar her muayene de ücret almıyorlar canım. 2 kere gittiğin zaman bir kere ücret ödüyorsun. Ayda 300 tl eder yani. Ama yine de durumum buna elvermez diyorsan riskli zamanlarda gidersin bu Dr. 13,20 ve 32.haftada bu Dr.a gidersin ikili test ve detaylı ultrasonlar için... Hem için de rahat etmiş olur...

Gecen yıl tam bugün hamile oldugumu ögrenmistim.ne kadar da cok sevinmistim o zaman.seneye bu zamanlar bebegim kucagimda olur diyordum ama nasip olmadı iste.bebegim icin her özel günlerde daha da acı cekiyorum.bayramlar son adet tarihim.hamileligimi ogrendigim gün ve en acısı dogum günü...Rabbim bizlere dayanma gücü versin.insaallah hayırlı bi zamanda hamile kalır ve hayırlısıyla bebegimi kucağıma alıp büyütmek nasip olur.elbet bu karanlığın ardında bir aydınlık vardr.

Gecen yıl tam bugün hamile oldugumu ögrenmistim.ne kadar da cok sevinmistim o zaman.seneye bu zamanlar bebegim kucagimda olur diyordum ama nasip olmadı iste.bebegim icin her özel günlerde daha da acı cekiyorum.bayramlar son adet tarihim.hamileligimi ogrendigim gün ve en acısı dogum günü...Rabbim bizlere dayanma gücü versin.insaallah hayırlı bi zamanda hamile kalır ve hayırlısıyla bebegimi kucağıma alıp büyütmek nasip olur.elbet bu karanlığın ardında bir aydınlık vardr.

Aynen canım, insan özel günlerde daha da kötü oluyor. Oğlumun yaşıtlarını gördüğümde o kadar kötü oluyorum ki :( Diyorum benim oğlum da bu kadar mı olacaktı şimdi. O toprağın altında hep küçücük kalacak... Bazen düşünüyorum da nasıl dayanmışım, nasıl sabretmişim, nasıl aklımı yitirmemişim. Rabbim gerçekten sabrını veriyor. Dayanmamız için güç veriyor. Şuan en büyük duam Rabbim bizleri bir daha aynı acıyla sınamasın. 2.yi kaldırabilir miyim bilmiyorum... Buna da bir şey olursa bir daha çocuk yapmaya da cesaret edemem... :(

Aynen canım, insan özel günlerde daha da kötü oluyor. Oğlumun yaşıtlarını gördüğümde o kadar kötü oluyorum ki :KK43: Diyorum benim oğlum da bu kadar mı olacaktı şimdi. O toprağın altında hep küçücük kalacak... Bazen düşünüyorum da nasıl dayanmışım, nasıl sabretmişim, nasıl aklımı yitirmemişim. Rabbim gerçekten sabrını veriyor. Dayanmamız için güç veriyor. Şuan en büyük duam Rabbim bizleri bir daha aynı acıyla sınamasın. 2.yi kaldırabilir miyim bilmiyorum... Buna da bir şey olursa bir daha çocuk yapmaya da cesaret edemem... :KK43:
bende çocuk yapmayı cesaret edemem:( daha çok korkacagim..
aynen dediği gibi sabretmişim katlanmişim.. işte rabbim dayanma gücü veriyor.
1 ay sora oğlumun doğum günü..
o gün idari izinim olucak. 30 agustos zafer bayrami..
mahalledeki çocuklara çikolata dagitcam. oğlum öteki dünyada mutlu olsun diye..
o gün doğum günü kutlayamadiğim için.. pastasini bile yiyemediği için..:(

Bu Dr.lar her muayene de ücret almıyorlar canım. 2 kere gittiğin zaman bir kere ücret ödüyorsun. Ayda 300 tl eder yani. Ama yine de durumum buna elvermez diyorsan riskli zamanlarda gidersin bu Dr. 13,20 ve 32.haftada bu Dr.a gidersin ikili test ve detaylı ultrasonlar için... Hem için de rahat etmiş olur...
evet gidicem zaten doktorum sölediydi 20 haftalardan sora riskli bir gebelik geçirceksin dedi. öle olunca perinatolojiye koşucam hemen.

Aynen canım, insan özel günlerde daha da kötü oluyor. Oğlumun yaşıtlarını gördüğümde o kadar kötü oluyorum ki :KK43: Diyorum benim oğlum da bu kadar mı olacaktı şimdi. O toprağın altında hep küçücük kalacak... Bazen düşünüyorum da nasıl dayanmışım, nasıl sabretmişim, nasıl aklımı yitirmemişim. Rabbim gerçekten sabrını veriyor. Dayanmamız için güç veriyor. Şuan en büyük duam Rabbim bizleri bir daha aynı acıyla sınamasın. 2.yi kaldırabilir miyim bilmiyorum... Buna da bir şey olursa bir daha çocuk yapmaya da cesaret edemem... :KK43:
ALLAH korusun. inşallah karnımızdakiler sağlıkla uzun ömürle doğarlar.bende yaşıtlarını görünce çok kö tü oluyorum bakamıyorum hiç, en kötüsü haftaya cumartesi kaybettiğim gün. napıcamm bilmiyorum. normalde izne çıkcaktım burda duramam diye. izinleri de iptal ettiler. çakıldık buraya

Teşekkür ederim ben de ölümden döndum işin kötüsü uzun bi süre yoğun bakımda kaldım..tekrar hamile ne zaman kalabilirim sürekli bunu araştıriyorum gerçekten hiç iyi değilim...
canım çok geçmiş olsun.başın sağolsun.bende 37 haftalıkken kaybettim bebeğimi 4 ay önce normal doğum yaptım.benim doktorum normal yaptığın için 3 adetten sonra hamile kalabilirsin demişti.ama ben daha kendimi hazır hissetmiyorum.sezeryanadA 6 ay dio doktorlar.allah tez zamanda evladımızı kucağımıza almayı nasip etsin.bizi bu dünyada yalnız bırakmasın.

Zaman geciyor mu,gecmiyor mu anlamiyorum... yuregim diyorum nasilda katlandin nasilda tas oldun dayandin kuzununu kolarina dogru duzgun alamadan topraga birakmaya... Her kes unutsada ben ve baban unutmadik dogum gununu cok hayallerimiz varken mezarina iki tas su dokmek oldu nasibimiz :( cocuklara cikolata dagittim,agladim... iyi ki seni dogurmusum dedim yinede iyi ki senin annenim. 5 gunluk omrunde gordugum en guzel seydin. 25 temmuz gunu ruh gibi gezdim. Yarin gocup gittigin gun. ozlemek hic bu kadar acitmamisti kalbimi kavusmak mahsere kaldi... elimde olsa takvim yapragindan cikarip atardim bu gunu ama soz verdim kendime 30 temmuz yok benim icin sen hep kalbimdesin ve ben hep dogum gununu kutluycam yavrumun her saydigim yil kavusmamiza yaklastigimizi gisterecek bana. Boyle dusunup 1 yil daha gecti kavusmamiza az kaldi yavrum diycem yaslanamak acutmayacak icimi...kardesin can bukurken icimde bazen senin adinla seslenesim geluyor... olsun diyorum oglum, olsun Ali Baranim kadere isyan etmek olmaz bu dunyada Allah kardeslerinle belkide sinirli omur vericek bana insallah acilarini gostermez bize onlari buyutup guzel gunlerini gorelim babanla sonra gocup gelelim yanina tamda senin cennete uctugun zamandan orda devam edelim hayatimiza... Allahim sen yuregini sana acmis tum melek annelerinin sesini duy kimseye bu aciyi yasatma yasamis olan bizim gibi analara sabir ver bu gunumuzu unuturacak aci verme dogacak evlatlarimiza saglik omur ver iyi insanlar iyi kullar olmalarini nasip et bizlerede hayirli evlat olsunlar insallah... AMIN...

Back