• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

yeni katılan arkadaşlarimza başin saolsun diliyorum..
elimden ne gelebilir ki :( hepimiz kader arkadaşiyiz...
bak bende araştirdim bi sebebini buldum..
iyiki de araştirmişim.. yoksa yine kaybedecektim yine sıkıntım olucakti bilemem..
oğlum olsaydi dedim hep içim aciyor..
ne bilim bebekleri görünce içten agliyorum..
bu kadarcik olacakmiydi...
benim suçumdu oğlumun kaybetmenin nedeni dedim eşime.. oda hayır senin suçun degildi dedi.
üzülüyorum benim sebebimden gitti oğlum..
kendimi nasıl affedecegimi bilmiyorum. :(

:KK61: Basın sagolsun cnm allah birdaha bu acıyı yasatmasın. Bu acıyla nasıl yasanır bende bilmiorum... Bende kızımı 40.haftada kaybettim. Hıcbiseyi yoktu. Ne olduysa dogum anında oldu..
Cok zor cok acı biliorum ama mecburuz nefes almaya..
Kızının yerini hiçkimse turamaz biliorum ama allah hayırlısıyla tekrar bir evlat yollasın size. Yasın kac sorabilirmiyim? Ben 27yasındayım ve sanki birdaha hic evlat sahibi olamicam gibime gelior...
Cok sagol canm.ben de 29 yasndaym.ilk bebegimdi ve zaten gec hamile kalmistm 2 sene bekledikten sonra.ben de aynen senin gibi korkuyorum ya bi daha hic evladm olmazsa diye.ama hersey Allahtan.nasibimizde ne carsa onu görürüz.

teşekkür ederim.. eğer sizler olmasaydi bunlari nereden bilecektim sadece hipertansiyon diye düşündüm.. ayni zamandada preeklempsi de geçirmişim.. ellerim ayaklarim sis haldeydi baygin haldeymişim.. testleri iyiki yaptırmişim.. cuma günü doktora gidicem.. çocuk düşündüğümü herşeyimi açikça sölüycem.. iyi doktor arayiş içindeyim.. eskişehire gitmeyi düşünüyorum. orda iyi doktor varmi bilmiyorum.bayada araştiriyorum.. eşim erkek doktoru istemiyor ikna ediyorum anlamiyor. alttan bakarmiş da felan. illa kadin doktor olucak kadin doğumda.. ben doktor ayrim yapmiyorum önemli olan sağlık degilmi.. esikşehire yetişemezsem yine oğlumun kaybettiği hastanede doğum yaparmişim.. ben burayı istemiyorum (bilecikteyim) napabilirim bilmiyorum.

Canım çok şükür ki bir sebep çıkmış. Zaten preeklampsinin sebeplerinden biri de kan pıhtılaşması. Maalesef ben de tansiyonum çıkmamasına rağmen preeklampsi geçirmişim ama dr. anlamamış :( Benim eşim de kadın doğumcu için kadın olacak da kadın olacak diye tutturmuştu, mecbur bize yakın kadın bir dr. bulmak zorunda kalmıştım. Ama şimdi hiç sesini çıkarmıyor. Şuan ki dr.um erkek ve maalesef ki erkek dr.lar daha duyarlı, daha dikkatli bu konuda. Kadınlar daha vurdum duymaz sanki... Sen de eşini ikna et bu konuda. Bu defa bebeğimi gerçekten iyi bir dr.a emanet etmek istiyorum ve maalesef ki tavsiye edilen dr.ların hepsi erkek de. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum, en iyisi kimse ona gitmek istiyorum de... İnşallah ikna olur...

Canim Allah sabirlar versin sana okadar yeniki acin okurken yazdiklarini o gunlerime döndüm acini icimde hissettim hangi söz seni teselli eder icindeki aciyi hafifletir hangi söz kalbindeki o koca boşlugu doldurur.Bebeginin gittigine inanamazsin bazen icinde hala kipirtilari var gibi gelir heyecanlanirsin olur yine olur diyenlere sinirlenir nede kolay soyluyorlar beni anlamiyorlar diye dusunursun.Zor cok zor ne diyebilirim ki sana acilarimiz hep ayni.Sabir dua ve zaman senin ilacin olacak ve gun gelecek sen de tekrar yeşerecek gelecege umutla bakacaksin dualarim seninle arkadasim
Sagol canm.maalesef sizler de ayni aciyi yasamissiniz.bic böyle bi sonuc beklemiyorduk.hersey yolundaydi ve 2 hafta öncesinde bile doktorum bebek bugün dogsa sorun yok demisti.herşeyini hazırlamıştık.besigi esyalari elbiseleri...ben kıyafetlerini yıkayıp tek tek ütülemistim yerlestirmistim.besigine bakip bakip icim mutlulukla doluyordu onu oraya yatiracagimi hayal ediyordum.ama hastaneden eli bos dönecegimi hic düşünememistim.annemlerin o kiyafetleri toplamalari o kadar zoruma gitti ki.sütümün aktığını görmek kahretti beni.

yeni katılan arkadaşlarimza başin saolsun diliyorum..
elimden ne gelebilir ki :KK43: hepimiz kader arkadaşiyiz...
bak bende araştirdim bi sebebini buldum..
iyiki de araştirmişim.. yoksa yine kaybedecektim yine sıkıntım olucakti bilemem..
oğlum olsaydi dedim hep içim aciyor..
ne bilim bebekleri görünce içten agliyorum..
bu kadarcik olacakmiydi...
benim suçumdu oğlumun kaybetmenin nedeni dedim eşime.. oda hayır senin suçun degildi dedi.
üzülüyorum benim sebebimden gitti oğlum..
kendimi nasıl affedecegimi bilmiyorum. :KK43:

Saçmalama!!! Ne demek senin suçun? Bu hastalığı sen istemedin ki!!! Rabbim öyle münasip görmüş, öyle olmuş. Ben de ilk başlarda çok üzülmüştüm ben bu kadar çok isterken oğlumu vücudum oğlumu yok etmek için elinden geleni yapmış dedim ama bizim suçumuz değildi. Hangimiz bu acıyı isteyerek yaşamak ister??? Hiç birimiz. Biz onlara iyi bakmak için elimizden geleni yaptık. Rabbim onları melek olarak yaratmış ve zamanı gelince de yanına aldı, o kadar.

Nice anneler var hamileyken sigara içiyorlar, alkol içiyorlar hatta uyuşturucu kullanan anneler bile var. Ama onların bebekleri gayet sağlıklı dünyaya geliyor. Çünkü Rabbim onlara ömür vermiş, "OL" diyor ve oluyor... Nice mucize bebekler var yaşayan. Bu sabah bir arkadaşım anlattı. Kadın hamileyken beyninde ur çıkmış. 17 haftalık hamileyken de beyin ölümü gerçekleşmiş. 55 gün daha kadını makineye bağlı olarak yaşatabilmişler ve sonra bebeği almışlar sezaryenle. Bebek doğduğun 1 kg. imiş ve şuan 3kg olarak taburcu edilmiş. Mucize... Demek ki o bebeğin yiyecek ekmeği varmış ve yaşamış... Sakın kendini suçlama, sakın...

Canım çok şükür ki bir sebep çıkmış. Zaten preeklampsinin sebeplerinden biri de kan pıhtılaşması. Maalesef ben de tansiyonum çıkmamasına rağmen preeklampsi geçirmişim ama dr. anlamamış :KK43: Benim eşim de kadın doğumcu için kadın olacak da kadın olacak diye tutturmuştu, mecbur bize yakın kadın bir dr. bulmak zorunda kalmıştım. Ama şimdi hiç sesini çıkarmıyor. Şuan ki dr.um erkek ve maalesef ki erkek dr.lar daha duyarlı, daha dikkatli bu konuda. Kadınlar daha vurdum duymaz sanki... Sen de eşini ikna et bu konuda. Bu defa bebeğimi gerçekten iyi bir dr.a emanet etmek istiyorum ve maalesef ki tavsiye edilen dr.ların hepsi erkek de. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum, en iyisi kimse ona gitmek istiyorum de... İnşallah ikna olur...
sonuçlarimi bakan kişi erkekti.. o kadar açikça güzel söledi ki.. eşim de sasirdi. yanimdaydi. çünkü kendin bak demişti bana bende yanimda ol dedim. benim doktorum kadin oğluma doğum yapan da o.. daha bilinçli bana daha çok ilgi göstermeye başladi farkindayim. kiloya takmişti şimdi takmiyor kiloyla alkasi yok deid sonradan da.. benim gibi yaşayan kilolu hamilelerde var.. ne farkediyo ki demi.. erkek doktorlarin daha duyarlı daha iyi olduğu biliyorum o yüzden eşimi ikna etmeye çalışıyorum. burda doktor yok o yüzden eskişehire gidicem mutlaka...

Saçmalama!!! Ne demek senin suçun? Bu hastalığı sen istemedin ki!!! Rabbim öyle münasip görmüş, öyle olmuş. Ben de ilk başlarda çok üzülmüştüm ben bu kadar çok isterken oğlumu vücudum oğlumu yok etmek için elinden geleni yapmış dedim ama bizim suçumuz değildi. Hangimiz bu acıyı isteyerek yaşamak ister??? Hiç birimiz. Biz onlara iyi bakmak için elimizden geleni yaptık. Rabbim onları melek olarak yaratmış ve zamanı gelince de yanına aldı, o kadar.

Nice anneler var hamileyken sigara içiyorlar, alkol içiyorlar hatta uyuşturucu kullanan anneler bile var. Ama onların bebekleri gayet sağlıklı dünyaya geliyor. Çünkü Rabbim onlara ömür vermiş, "OL" diyor ve oluyor... Nice mucize bebekler var yaşayan. Bu sabah bir arkadaşım anlattı. Kadın hamileyken beyninde ur çıkmış. 17 haftalık hamileyken de beyin ölümü gerçekleşmiş. 55 gün daha kadını makineye bağlı olarak yaşatabilmişler ve sonra bebeği almışlar sezaryenle. Bebek doğduğun 1 kg. imiş ve şuan 3kg olarak taburcu edilmiş. Mucize... Demek ki o bebeğin yiyecek ekmeği varmış ve yaşamış... Sakın kendini suçlama, sakın...
bende düşündüm ki benim oğlum en özeldi.. ilkti.. herşeyle özeldi.. çok sansliydi.. rabbim onu melek olarak yarattı.. çok çektim hamileliğimde.. çok agir bi hamile geçirmedim. çok şükür iyiydi. sağlıklıydı oğlum...
kuzenlerimin iki bebek oğlumla yaşit. ama onlari izledim ki benim oğlum daha özeldi onlardan daha güzel bir bebekti dedim.
bilmiyorum bende sorun çkiti oğlum zor dayanmiş 31 haftaya kadar bizlerse farkinda degilimişiz...
benim yüzümden gitti dedim:( eşimede dedim eşim de ayni senin gibi sölüyo saçmalama aşkın senin suçun YOk dedi..
çok üzüldüm. ama bi sebebimi bulduğum için Allaha Çok şükrettim çok şükür.

Herbirinize ayri ayri tesekkur ediyorum.Rabbim hepimize sabir versin.cok zor bi durum ama ins mükafati da o kadar fazladr.bebegimmi öteki tarafta severim öperim koklarm.kızımı hic görmedim ama cekilen fotografi var.o kadar güzel ki yavrum dünyalar güzeli.melek oldu kızım sonsuza kadar cennette yaşayacak.belki bizlere de sefaatci olacak diyorum ve kendimi teselli ediyorum.

Herbirinize ayri ayri tesekkur ediyorum.Rabbim hepimize sabir versin.cok zor bi durum ama ins mükafati da o kadar fazladr.bebegimmi öteki tarafta severim öperim koklarm.kızımı hic görmedim ama cekilen fotografi var.o kadar güzel ki yavrum dünyalar güzeli.melek oldu kızım sonsuza kadar cennette yaşayacak.belki bizlere de sefaatci olacak diyorum ve kendimi teselli ediyorum.
sefaatçimiz olucak. her melek çok güzeldi en özeldir bunu unutma.. inşallah kardeşleri bizim teselimiz olucak.. bende kendi kendime teselli etmeye çalışıyorum.

başın sağolsun canım. sana diyecek maalesef teselli sözcükleri yok. biz birbirimizi en iyi anlarız. başkada kimse anlamaz. şimdi sana herkes unut artık, geçti gitti, yine çocuğun olur der. yanında hiç umursamadan ay şu hamile, ay şunun çocuğu oldu derler, sen kahrolursun, ama işte kimse anlamıyor hepimiz maalesefki aynı durumlarla karşılaştık. tek teselli olabilecek şey, bebeğin en güzel yerde, bununla avunmaya çalış, Allah bize melek annesi olmayı münasip gördü, ve inşallah kiii orada kavuşacağız., ebedi hayatta hiç büyümeyecek bebeğimiz olacak, benimde 8.5 ay geçti, 40. haftada doğuma 2 gün kala kaybettim, büyük bi şok, ve kahroluşlar arkasından :( zamanla alışıyorsun, unutulmuyor ama alışıyorsun bu acıya...

başın sağolsun canım. sana diyecek maalesef teselli sözcükleri yok. biz birbirimizi en iyi anlarız. başkada kimse anlamaz. şimdi sana herkes unut artık, geçti gitti, yine çocuğun olur der. yanında hiç umursamadan ay şu hamile, ay şunun çocuğu oldu derler, sen kahrolursun, ama işte kimse anlamıyor hepimiz maalesefki aynı durumlarla karşılaştık. tek teselli olabilecek şey, bebeğin en güzel yerde, bununla avunmaya çalış, Allah bize melek annesi olmayı münasip gördü, ve inşallah kiii orada kavuşacağız., ebedi hayatta hiç büyümeyecek bebeğimiz olacak, benimde 8.5 ay geçti, 40. haftada doğuma 2 gün kala kaybettim, büyük bi şok, ve kahroluşlar arkasından :KK43: zamanla alışıyorsun, unutulmuyor ama alışıyorsun bu acıya...
Sagol canm.insan bi sevdigini kaybedince icinde 41 ates yanarmis ve hergün o ateslerden biri sönermis.40.gün 40 tanesi söner ve biri kalırmış ve o da ömür boyu yanarmış.dedigin gibi ben de bu acımı kızımı hic unutmayacam ama alışmaya çalışacam iste.ama korkularm da var iste diger hamilelikle ya ayni seyi yaşarsam diye.

14 martta 40 haftalık bebeğimi kaybettim bende. Iki gün sonrası sezeryan olacaktı. Hafif kasılmalarım vardı.doktorum normal Doğumu düşünmeyin Dediği için hastaneye gittik ama kalp atışları yokmuş. Ömrü yokmuş yavrumun. Inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder Rabbim isteyen herkese. Bizimde kaderlerimizde bu Acıları yaşamak varmış. Üstelik ikinci kaybımdı. Ilki düşüktü. Daha çok küçüktü bi geldi bi gitti okadar anlayamamıştım ama bunun acısı çok daha farklıymış. Tekmelerini özlüyorum hala . Hele doğumhanedeki o ilk gördüğüm an hiç gözümün önünden gitmiyor. Ilk ve son görüş. Ölü oldugunu bildiğim halde Allah im bu benim mi dedim içimden. O kadar tatlı bi bebek daha görmedim bu zamana dek. O an bana öyle gözüktü ve ben onu hep öyle hatırlıycam. Bembeyaz teniyle yüzündeki o masum ifadeyle. Melekler gibi uyuyordu hep gözümün önündeki ifadesi. Biliyorum ki o ne yapsam geri gelmiycek.Rabbim şefaatçilerimiz eylesin inşallah. Döktüğümüz Gözyaşları çektiğimiz acıların mükafatı vardır elbet. Tekrar hamile kalacağın günü iple çekiyorum. Bu sefer herşey çok daha farklı olacak benim için. Her anım çok daha değerli olacak. Evlat öyle büyük bi nimetmiş ki ben bunun değerini kaybedene kadar hiç bilmemiştim.
Canim Allah sabrini artirsin daha cok taze ama inan sabrini veriyor acimiz hic gecmiyor sadece o aciyla yasamaya alisiyoruz. Ne desek bos tek dilegimiz Allah beterinden ve takrarindan korusun benim oglumda cok guzeldi ben dogumdan 5 gun sonra enfeksiyon nedeniyle kaybettim ayni senin gibi ilk icimden cikardiklarinda baktim ve Allahim bu guzellik benim mi dedim. Benim degilmis Mevlam kendine yaratmis yavrularimizi insallah onlarin guzeliginde yeni yavrularimiz olur ve onlari bagislar bize

maalesef bu ay olmadı kızlar :KK43: regl oldum. Ne diyelim Hayırlısı . Sabah çaya başlıycam canım. 1yemek kasığı karışımı 1kupa kadar suya demlesek yeterli olurmu.sanırım sabah aksam 1kupa içicem.
Benden de güzel haber yok bu ay. Hayırlısı ne zamansa o zaman inşallah. Biraz buruk oluyorum ama çok üzülmüyorum. Hala dikişlerim ağrıyo bazen. Demekki daha tam iyileşmedim belkide hamile kalmsm sıkıntı yaratacak. Rabnim en iyidini bilir. Tam iyileştiğimde hamile kalıcam belkide diye düşünüyorum. Hemen olsun istiyoruz ama dikişlerimiz yaralarımiz ne durumda bilmiyoruz. Sende üzülme olurmu. Hayırlısını O bilir

Benden de güzel haber yok bu ay. Hayırlısı ne zamansa o zaman inşallah. Biraz buruk oluyorum ama çok üzülmüyorum. Hala dikişlerim ağrıyo bazen. Demekki daha tam iyileşmedim belkide hamile kalmsm sıkıntı yaratacak. Rabnim en iyidini bilir. Tam iyileştiğimde hamile kalıcam belkide diye düşünüyorum. Hemen olsun istiyoruz ama dikişlerimiz yaralarımiz ne durumda bilmiyoruz. Sende üzülme olurmu. Hayırlısını O bilir
Merak ettim sakıncası yoksa ne zaman sezaryan oldunuz?ve doktorunuz kac ay sonra izin verdi?ve kac aydr düşünüyorsunuz.benim de bi yanım hemen bebek istiyo bi yanm da gebeligi kaldiracak hemen sabrm olmaz diyo.ama ben zaten gebelik öncesi tedavi olmustum.bu yüzden cok geciktirmek de istemiyorum.

Sezeryan doğum mu yapmiştin canım. Dikişlerim ağrıyo demişsin kaç ay oldu doğum yapalı

Rabbim hayırlı bi zamanda hayırlı ve saglikli bebekler nasip etsin.

Merak ettim sakıncası yoksa ne zaman sezaryan oldunuz?ve doktorunuz kac ay sonra izin verdi?ve kac aydr düşünüyorsunuz.benim de bi yanım hemen bebek istiyo bi yanm da gebeligi kaldiracak hemen sabrm olmaz diyo.ama ben zaten gebelik öncesi tedavi olmustum.bu yüzden cok geciktirmek de istemiyorum.
Aaaahh o günlere gittim yine. 9 ay oldu. Doktorum bu ay izin vermişti zaten ama olmadı. Benim kiler ikizdi. Doğumdan sonra hiç yatıp dinlenmedim birini 12 saat sonra diğerimi 3 gün sonra kaybettik. Hastaneye gidip geldim. Defnetmeye gittim misafir fln derken hiç dinlenmedim. Okulda hep ayaktayım.Çok zor toparlandım. Hala dikiş başı ağrıyo bazen ama eskiye göre daha az. Kontrol de bişi yok dedi doktor ama bilmiyorum. Birdaha aynı acıyı yaşamak istemiyorum o yüzden de acele etmek istemiyorum. Ben 29 yaşındayım tedavi olmadım ama 7 ay sonra gebe kalabilmiştim. Şimdi nasıl olur bilmiyorum sadece hayırlısı deyip bekliyorum

Aaaahh o günlere gittim yine. 9 ay oldu. Doktorum bu ay izin vermişti zaten ama olmadı. Benim kiler ikizdi. Doğumdan sonra hiç yatıp dinlenmedim birini 12 saat sonra diğerimi 3 gün sonra kaybettik. Hastaneye gidip geldim. Defnetmeye gittim misafir fln derken hiç dinlenmedim. Okulda hep ayaktayım.Çok zor toparlandım. Hala dikiş başı ağrıyo bazen ama eskiye göre daha az. Kontrol de bişi yok dedi doktor ama bilmiyorum. Birdaha aynı acıyı yaşamak istemiyorum o yüzden de acele etmek istemiyorum. Ben 29 yaşındayım tedavi olmadım ama 7 ay sonra gebe kalabilmiştim. Şimdi nasıl olur bilmiyorum sadece hayırlısı deyip bekliyorum
Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Selam kızlar.Rabbim hepimizin acısını dindirsin sabırlar versin ve bi daha evlat acısı yaşatmasn.
Ben de 39 haftalikkken 26 martta kızımı kaybettim.bi kez yüzünü bile göremedim yavrumun.hicbirseyim yoktu.kontrole doktora gitmistim.hastanedeyken kanamam başladı ben nisan sandm normal doğum düşünüyordum.ama meger bebegim esinden ayrılmış.doktorum acil sezaryana aldi ama kurtarılamadı kızım.bugun tam 26 gün oldu.hala alısamadm kızımın yokluğuna.bu acıya nasil dayanirm bilemiyorum.ama takdiri ilahi.ben 9 ay boyunca elimden geleni yaptm cok iyi baktm kızıma ama nasip değilmiş.Rabbim bi daha bu aciyi yasatmasn.
Başın sağolsun canım. Allah sabrını bol versin

Back
X