- 22 Temmuz 2008
- 3.610
- 23
- 358
- 40
- Konu Sahibi ersndrya86
-
Ben de 1 ARALIK 2011'de araştırmalarım sonucu kendi isteğimle epidural sezaryenle ;doğum anını acı duymadan hissederek, o büyülü telaşı çığlıklar atmadan yaşayarak, bebeğimin doğum anına tanıklık ettim.Hemen yanıma getirdiler öptüm kokladım fotoğrafımız bile çekildi.Sonrasında 5 gün tam toparlanma süreci diyebilirim.doğum sonrası ağrılar ilk günler hepimizi kıvrandıran ama ağlatmayan adet sancısı kıvamındaydı. İlk gün ayaklanmak çok zor olsa da mümkün olduğunca kalktım yatağımdan iki adım atsam kar dedim "ne kadar çok hareketlenilirse o kadar çabuk iyileşildiğini" hatırlattım hep kendime.Ve sütüm hemen geldi ve çok şükür şu ana kadar da hep yetti demek ki süt doğum şekli ile alakalı değilmiş.Bence kendini emzirmeye daha doğum öncesinde motive etmekle,gayret ve ısrarla alakalı sütümüzün varlığı.Çünkü normal doğum yaptığı halde sütü gelmeyen kişilerde var çevremde.
Epiduralin yan etkileri konusunda ise şunu diyebilirim ben hiç birini yaşamadım ne baş ne bel ağrısı,bunun da tamamen anestezi uzmanının tecrübesi ve becerisine bağlı olduğunu düşünüyorum.Benim doğumuma giren ekip sürekli epdural sezaryen yapan tecrübeli bir ekip,doktorum da öyle.Dikiş yerim bikini hizasında ve 10 santim sanki bir şeyle çizilmiş gibi belli belirsiz şimdiden, his var acı yok.
Başka ne diyebilirim ben de doğum yapmadan önce bu konu başlığını hatim etmiş biri olarak katkım olsun istedim o nedenle her şeyi paylaşmaya çalışıyorum:))
Benim iyi ki sezaryen olmuşum fikrimin en büyük nedeni doğum anıma ve öncesine ait hiç kötü bir anımın olmayışı;yani suyumun olur olmaz bir yerde ve zamanda gelmesi,doğum öncesi çığlıklar,feryat figanlar,ağlamalar,bağırmalar,çocuğumu içimdeyken kaybetme paniğine kapılmamam ..vb.gibi.Sezaryende sonradan sıkıntısı var ve evet resmen kesiliyorsunuz durduk yere ama en azından biliyorsunuz ki çocuğunuz sizinle,ona kavuşmuşsunuz.Bir an önce iyileşiyor insan zaten onunla ilgilenmek için.
Özetle ben hiç normal doğumu düşünmedim bu ve bunun gibi nedenlerden ve çevremdeki acı,sıkıntı,perişanlık dolu normal doğum hikayeleri yüzünden başta anneminkiler olmak üzere ve sezaryen istedim ama mesela genel anesteziyi de hiç istemedim çünkü o büyülü anı kaçırmak istemedim yine de hissetmek istedim ve şunu da belirtey,m ki epidural sıfır his demek değil gayet net bir şekilde bebeğinizin içinizden çıktığını ve sonrasındaki bi rkaç işlemi hissediyorsunuz ama acı yok o his de olmalı bence.Bu da insana sonrasında vay be ben ne yaptım,neye cesaret ettim dedirtip kendi çapınızda gurur duymanızı sağlıyor bence.
Son söz,normal doğum desteklenmeli,motive edilmeli anne adayları ve yönlendirilmeli,NORMAL DOĞUMA CESARET EDEN TÜM anne ADAYLARINI KUTLUYORUM CESARET VE ÇABALARINDAN ÖTÜRÜ ancak bu devirde bu tıbbi gelişmeler içinde her anne adayının vücuduna müdahale biçimini seçme hakkı olduğuna inanıyorum ve kararın anneye ait olması ve benim gibi tüm anne adaylarının da kararına saygı duyulmasını diliyorum.
haklısın canım bılırsın bız kadınlar hep kotuye odaklanırızyok be güzelim bindebir olsa gerek çevremde hep epidural olan var ama hepsi sapasağlam
ayy bacım benımde bı arkadsın kuzenı olmus ıgne sinire gelmiş galıba belden asagısı tutmuyormus buyur burdan yak ! candan can cıkıyor vaar tabıkı sıkıntılarrı ama ınsanda korkuyorbenim ablamda son çocuğunda epidural sezeryan oldu.o çok memnun kalmış.bende öyle düşünüyorum.inşallah iyi bir ekip bulurum bende güvenle bebeğimi kucağıma alırım.ablam hemen ayaklanmıştı 3 doğumdada bu böyle oldu.normal doğum yapan ablamın çok sorunu olmuştu.sanırım o nedenlede korkuyorum.normalde sezeryan da kişiye göre değişiyor sanırım.hepsinin riski ve sıkıntısı var elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?