• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan doğum yapanlar neden sezeryan ve sonunda yaşananlar paylaşırmısınız?

ben de 18 mayıs tarihinde kombine (spinal+epidural) sezaryenle kızım inciyi kucağıma aldım çok şükür..
kızımda rahim içi gelişme geriliği söz konusuydu, dışarıda daha rahat kilo alıp gelişebileceğine kanaat getirerek 37. haftası için doğumu planladık
doktorum fena halde normal doğumu savunan biridir, bunun için 1 gün boyunca suni sancı denendi fakat açılmam hiç olmayınca 2. gün kendi isteğimle sezaryen oldum ( yani doktorcuma kalsa daha deneyecekti ama benim psikolojik ve fiziksel olarak gücüm azalmıştı )
ameliyat sonrası ilk ayağa kalkış benim için çok zordu açıkçası, ve doğumdan sonraki ilk 4-5 gün sıkıntı çektim biraz ama bünyem maşaallah kuvvetlidir, çabuk toparladım ve şu an hiç ameliyat olmamış gibiyim çok şükür...
normal doğum tabi ki en güzeli ama sezaryen olmak zorunda kalırsanız da dünyanın sonu değil, önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıkla bu süreci atlatması..ameliyathaneye hangi ruh haliyle girerseniz o şekilde de çıkıyosunuz bunu unutmayın...
herkeslere hayırlı doğumlar efenim

bende 11 haziran 2010 da mecbur sezeryan oldum. bebeğim içime düştüğü ilk günden beri normal doğum istedim, ve nerdiyse yapıyordum 4 cm açıldım ama malesef bebeğimin boynuna kordon dolandı kalp atışları zayıfladı acil sezeryanla oğlumu aldılar korkulcak gibi değil hiç acı ağrı hissetmedim epidurelle doğum yaptım doğum anı bebeğimi ilk ben gördüm öyle ilk kalkışımda sorunda olmadı tek sorun eve dönüşte bebeğim gece kalktığında onu beşiğinden alıp koymada sorun yaşadım oda 3-4 gün onun dışında herşey normaldi vee şimdi oğluşumm ayaklarmın altında yalancı ağlamasıyla al beni kucağına der gibi :)))))) her ne olursa olsunn anne ve bebek için en hayırlısı olsunnn

Ben de 1 ARALIK 2011'de araştırmalarım sonucu kendi isteğimle epidural sezaryenle ;doğum anını acı duymadan hissederek, o büyülü telaşı çığlıklar atmadan yaşayarak, bebeğimin doğum anına tanıklık ettim.Hemen yanıma getirdiler öptüm kokladım fotoğrafımız bile çekildi.Sonrasında 5 gün tam toparlanma süreci diyebilirim.doğum sonrası ağrılar ilk günler hepimizi kıvrandıran ama ağlatmayan adet sancısı kıvamındaydı. İlk gün ayaklanmak çok zor olsa da mümkün olduğunca kalktım yatağımdan iki adım atsam kar dedim "ne kadar çok hareketlenilirse o kadar çabuk iyileşildiğini" hatırlattım hep kendime.Ve sütüm hemen geldi ve çok şükür şu ana kadar da hep yetti demek ki süt doğum şekli ile alakalı değilmiş.Bence kendini emzirmeye daha doğum öncesinde motive etmekle,gayret ve ısrarla alakalı sütümüzün varlığı.Çünkü normal doğum yaptığı halde sütü gelmeyen kişilerde var çevremde.
Epiduralin yan etkileri konusunda ise şunu diyebilirim ben hiç birini yaşamadım ne baş ne bel ağrısı,bunun da tamamen anestezi uzmanının tecrübesi ve becerisine bağlı olduğunu düşünüyorum.Benim doğumuma giren ekip sürekli epdural sezaryen yapan tecrübeli bir ekip,doktorum da öyle.Dikiş yerim bikini hizasında ve 10 santim sanki bir şeyle çizilmiş gibi belli belirsiz şimdiden, his var acı yok.
Başka ne diyebilirim ben de doğum yapmadan önce bu konu başlığını hatim etmiş biri olarak katkım olsun istedim o nedenle her şeyi paylaşmaya çalışıyorum:))
Benim iyi ki sezaryen olmuşum fikrimin en büyük nedeni doğum anıma ve öncesine ait hiç kötü bir anımın olmayışı;yani suyumun olur olmaz bir yerde ve zamanda gelmesi,doğum öncesi çığlıklar,feryat figanlar,ağlamalar,bağırmalar,çocuğumu içimdeyken kaybetme paniğine kapılmamam ..vb.gibi.Sezaryende sonradan sıkıntısı var ve evet resmen kesiliyorsunuz durduk yere ama en azından biliyorsunuz ki çocuğunuz sizinle,ona kavuşmuşsunuz.Bir an önce iyileşiyor insan zaten onunla ilgilenmek için.
Özetle ben hiç normal doğumu düşünmedim bu ve bunun gibi nedenlerden ve çevremdeki acı,sıkıntı,perişanlık dolu normal doğum hikayeleri yüzünden başta anneminkiler olmak üzere ve sezaryen istedim ama mesela genel anesteziyi de hiç istemedim çünkü o büyülü anı kaçırmak istemedim yine de hissetmek istedim ve şunu da belirtey,m ki epidural sıfır his demek değil gayet net bir şekilde bebeğinizin içinizden çıktığını ve sonrasındaki bi rkaç işlemi hissediyorsunuz ama acı yok o his de olmalı bence.Bu da insana sonrasında vay be ben ne yaptım,neye cesaret ettim dedirtip kendi çapınızda gurur duymanızı sağlıyor bence.
Son söz,normal doğum desteklenmeli,motive edilmeli anne adayları ve yönlendirilmeli,NORMAL DOĞUMA CESARET EDEN TÜM anne ADAYLARINI KUTLUYORUM CESARET VE ÇABALARINDAN ÖTÜRÜ ancak bu devirde bu tıbbi gelişmeler içinde her anne adayının vücuduna müdahale biçimini seçme hakkı olduğuna inanıyorum ve kararın anneye ait olması ve benim gibi tüm anne adaylarının da kararına saygı duyulmasını diliyorum.

Son düzenleme:
ben bundan 4 yıl önce sezeryan oldum ama hala hatırlarım benim kızım 35 haftalık dünyaya geldi ben daha bir ayım var derken suyum geldi gece 1 de ben manisada oturuyorum ve doktorum izmirde telefon açıyoruz teli açan yok bizde burdaki celal bayara gittik artık dedilerki açılma yok bekleyeceğiz ben 2 gün bekledim bana suni sancılarmı vermediler haplar ama yok açılma olmadı sonra prof indi meğer rahim darlığı varmış bende hemen sezeryana alındım belimden uyuşmadım komple uyuttular uandığımda kızım yanımdaydı ve hemen sütüm geldi ayrıca 2 saat sonra ayağa kalktım ve inan acım fazla olmadı aldığım narkozdan dolayı başağrım çok vardı bu yüzden sezeryan acımı hatırlamıyorum desem yeri var damarımda patlamıştı velhasıl sezeryan bence gayet temiz ve sağlıklı

Ben de 1 ARALIK 2011'de araştırmalarım sonucu kendi isteğimle epidural sezaryenle ;doğum anını acı duymadan hissederek, o büyülü telaşı çığlıklar atmadan yaşayarak, bebeğimin doğum anına tanıklık ettim.Hemen yanıma getirdiler öptüm kokladım fotoğrafımız bile çekildi.Sonrasında 5 gün tam toparlanma süreci diyebilirim.doğum sonrası ağrılar ilk günler hepimizi kıvrandıran ama ağlatmayan adet sancısı kıvamındaydı. İlk gün ayaklanmak çok zor olsa da mümkün olduğunca kalktım yatağımdan iki adım atsam kar dedim "ne kadar çok hareketlenilirse o kadar çabuk iyileşildiğini" hatırlattım hep kendime.Ve sütüm hemen geldi ve çok şükür şu ana kadar da hep yetti demek ki süt doğum şekli ile alakalı değilmiş.Bence kendini emzirmeye daha doğum öncesinde motive etmekle,gayret ve ısrarla alakalı sütümüzün varlığı.Çünkü normal doğum yaptığı halde sütü gelmeyen kişilerde var çevremde.
Epiduralin yan etkileri konusunda ise şunu diyebilirim ben hiç birini yaşamadım ne baş ne bel ağrısı,bunun da tamamen anestezi uzmanının tecrübesi ve becerisine bağlı olduğunu düşünüyorum.Benim doğumuma giren ekip sürekli epdural sezaryen yapan tecrübeli bir ekip,doktorum da öyle.Dikiş yerim bikini hizasında ve 10 santim sanki bir şeyle çizilmiş gibi belli belirsiz şimdiden, his var acı yok.
Başka ne diyebilirim ben de doğum yapmadan önce bu konu başlığını hatim etmiş biri olarak katkım olsun istedim o nedenle her şeyi paylaşmaya çalışıyorum:))
Benim iyi ki sezaryen olmuşum fikrimin en büyük nedeni doğum anıma ve öncesine ait hiç kötü bir anımın olmayışı;yani suyumun olur olmaz bir yerde ve zamanda gelmesi,doğum öncesi çığlıklar,feryat figanlar,ağlamalar,bağırmalar,çocuğumu içimdeyken kaybetme paniğine kapılmamam ..vb.gibi.Sezaryende sonradan sıkıntısı var ve evet resmen kesiliyorsunuz durduk yere ama en azından biliyorsunuz ki çocuğunuz sizinle,ona kavuşmuşsunuz.Bir an önce iyileşiyor insan zaten onunla ilgilenmek için.
Özetle ben hiç normal doğumu düşünmedim bu ve bunun gibi nedenlerden ve çevremdeki acı,sıkıntı,perişanlık dolu normal doğum hikayeleri yüzünden başta anneminkiler olmak üzere ve sezaryen istedim ama mesela genel anesteziyi de hiç istemedim çünkü o büyülü anı kaçırmak istemedim yine de hissetmek istedim ve şunu da belirtey,m ki epidural sıfır his demek değil gayet net bir şekilde bebeğinizin içinizden çıktığını ve sonrasındaki bi rkaç işlemi hissediyorsunuz ama acı yok o his de olmalı bence.Bu da insana sonrasında vay be ben ne yaptım,neye cesaret ettim dedirtip kendi çapınızda gurur duymanızı sağlıyor bence.
Son söz,normal doğum desteklenmeli,motive edilmeli anne adayları ve yönlendirilmeli,NORMAL DOĞUMA CESARET EDEN TÜM anne ADAYLARINI KUTLUYORUM CESARET VE ÇABALARINDAN ÖTÜRÜ ancak bu devirde bu tıbbi gelişmeler içinde her anne adayının vücuduna müdahale biçimini seçme hakkı olduğuna inanıyorum ve kararın anneye ait olması ve benim gibi tüm anne adaylarının da kararına saygı duyulmasını diliyorum.

Yaşadıklarınızı net ve anlaşılır bir biçimde bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Ben henüz hamile değilim ama çocuk sahibi olmak için çalışıyoruz ve bende sezeryan doğum düşünüyorum. Dediğiniz gbi bende doğumla ilgili bilgileri hatim ettim şimdiden ama bu yaşanılmış en açıklayıcı deneyim oldu benim için. iğne değdiği anda bayılan bir insan olarak bu tarz motivasyonlara gerçekten çok ihtiyacım vardı. Bebeğinizi sağlık ve mutluluk içinde büyütmenizi güzel günlerini görmenizi dilerim :16: :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

hayırlı aksamlar ben 13+5 gunluk hamıleyım ve epidural sezeryanda dogumda sakat kalma rıskı varmıs dogru mu *

benim ablamda son çocuğunda epidural sezeryan oldu.o çok memnun kalmış.bende öyle düşünüyorum.inşallah iyi bir ekip bulurum bende güvenle bebeğimi kucağıma alırım.ablam hemen ayaklanmıştı 3 doğumdada bu böyle oldu.normal doğum yapan ablamın çok sorunu olmuştu.sanırım o nedenlede korkuyorum.normalde sezeryan da kişiye göre değişiyor sanırım.hepsinin riski ve sıkıntısı var elbette.

yok be güzelim bindebir olsa gerek çevremde hep epidural olan var ama hepsi sapasağlam
haklısın canım bılırsın bız kadınlar hep kotuye odaklanırız

benim ablamda son çocuğunda epidural sezeryan oldu.o çok memnun kalmış.bende öyle düşünüyorum.inşallah iyi bir ekip bulurum bende güvenle bebeğimi kucağıma alırım.ablam hemen ayaklanmıştı 3 doğumdada bu böyle oldu.normal doğum yapan ablamın çok sorunu olmuştu.sanırım o nedenlede korkuyorum.normalde sezeryan da kişiye göre değişiyor sanırım.hepsinin riski ve sıkıntısı var elbette.
ayy bacım benımde bı arkadsın kuzenı olmus ıgne sinire gelmiş galıba belden asagısı tutmuyormus buyur burdan yak ! candan can cıkıyor vaar tabıkı sıkıntılarrı ama ınsanda korkuyor

sen içini ferah tut normal doğum bana göre daha riskli zaten artık rahimden kesipyapıyorlar genelde benim duyduklarım mesela geçen ay arkadaşın yeğeni kolu çıkarak doğmuş normal doğumda hepsinin bir riski var elbet senin daha zamanın var ama son ana kadarda karar verme zaten doktorun seni yönlendirir

Ben normal doğumu bekliyordum suyum geldi sancıyla hastaneye gittim.Gittiğimde bebeğimin kakasını yaptığını söylediler.Altı saatlik sancı sonucu açılmam olmadı bebeğimin kalp atışları yavaşlamaya başlayınca sezeryana alındım.Aşırı sancım olduğu için genel anestezi istedimBenim tavsiyem epidural sezeryan.Ben bebeğimin doğuş anını yaşayamadım çok üzülüyorum.Kısmet böyleymiş.

Sezeryandan sonra hemen ayağa kalktım ben 4.günü elimde toz bezi odamın tozunu alıyordum :):)

Back