- Konu Sahibi ersndrya86
-
bende 1 buçuk ay once sezeryan oldum 20 saat normal doğum sancısı çektınkten sonra zorunlu sezeryan oldu, şimdiki aklım olsa dırek sezeryan olurdum normal doğumu duşunmezdım bıle...sadece 2 gun oturup kalkarken baya zorlandım ama 3 gun sonunda gayet ıyıydım, 1 haftada normale dondum...
Ben de 16gün evvel genel anestezi ile doğum yaptım.
Ayılma sürecim çok sancılıydı.
Odaya getirildiğimde sedyeden yatağa geçiş de çok acı vericiydi.
Hemşire odama gelir gelmez bir eliyle dikişleri bastırıp diğer elinin neredeyse 4 parmağını vajinamdan soktu.Bu rahmin yerine oturması için şartmış demesine göre.Bu yüzden o hemşireden nefret ettim.Çok canım yandı.
Bu işlemi birgün boyunca 3 kez yaptı.
Her yapmasında da ölüp ölüp dirildim.
İlk gün hemşire ayağa kaldırdı.Biraz dolaşmam lazımmış.Başım döndü betim benzim attı.Hemşire bayılacaksın yat dedi ve yattım.
Tuvalete gittiğimde de tansiyonum düştü.
Tuvaletimi yaparken de dikişlerimde doğal olarak ağrı yaşadım.
Ama eve gelince hiç yatmadım hep ayaktaydım.
1hafta içinde de kendimi toparladım.
İlk günümde 2 kez serum takıldı.
Onun haricinde de her istememde ağrı kesici yapıldı.
Pazartesi sabah yatış yaptım.Çarşamba sabah çıktım.
Çarşamba sabah çıkışımdan 10 dakika önce evde ağrım olmasın diye de hemşire bir ağrı kesici vurdu kalçamdan.
ben de spinal anestezi oldum,ama doğum sırasında acı çekmesem de herşeyi hissettim..çok hassas olduğumu söylediler..bu yüzden ekstradan maske ile hafif bir uyku durumuna soktular beni..O yüzden yarı baygın gibiydim doğum sırasında....ben de spinal oldum. Çınar'ım şimdi 3 aylık.
Kesinlikle korkma. Ve hiç bir şekilde etrafta söylenenlere inanma ve dinleme. Herkesin vücudu farklı tepkiler veriyor çünkü. Belki ilk defa yaşayacaksın bunu, onun tedirginliği var ama kendini olayın akışına bırak, her anın tadını doyasıya çıkar çünkü bi zaman sonra hiç birini hatırlamıyosun :))
Spinal olmak çok daha rahat hiç bir şekilde dokunmayı bile hissetmiyosun. Çok rahattım ben. Çınar'ımı ilk ben gördüm ben kucağımda çıktım ameliyathaneden. Çok güzeldi.
Dikiş olayı eskisi gibi değil artık. Çok farklı teknikler kullanıyolar. Aldırma felan hiçbir şey olmuyor.ç Ben ertesi gün hastaneden çıktım ve evde duşumu aldım hiç bir problem olmuyor.
Ağrı sızı olayına gelince, kişiden kişiye eşiğe göre değişiyor tabiki ama öyle deli gibi ağrı çekmedim hiç. Hareket ettikçe ağrın azalıyor, ve böyle yanma gibi hissediyosun. O da sürekli değil. Ben 3. gün kalktım kek yaptım düşün :))
Asıl söylemek istediğim benim normalde AFT larla başım derttedir. Ameliyat ağrısı, AFT ağrısının yanında hiçbişeymiş onu öğrendim :=))
Sağsalim kavuş bebeğine..
Valla benim çok ağrım,sızım oldu..Ne güzel çoğu kişinin rahat geçmiş..Ben o kadar şanslı değildim..Yardımsız zor kalkıyordum..Canım çok yandı açıkçası sezaryan sonrası..Ayağa kalkıp yürümek işkenceydi...
ben de bi nevi zorunlu olarak epidural sezeryanla doğum yaptım.hem oğlum doğum kanalından çıktığı için,hem de 2 kez uygulanan suni sancı kar etmediği için :)
sezeryanla ilgili ne çok efsane var ya.göbeğin kalırmış da,bel ağrın olurmuş da,dikişlerin ağrırmış da vs..bünye meselesi mi bilmiorum ama ben hiç bir haftadan fazla ağrı,sıkıntı çeken duymadım.
normal doğum olsun istermiydim?evet isterdim.o deneyimi yaşamak için.bi gece sancım başlıcak,apar topar hastaneye gidicez fln güzel olurdu :) sezeryan için pişman mıyım?hayır tabi ki.önemli olan bebeğimizi sağlıklı bi şekilde dünyaya getirmek ha normal ha sezeryan..
sebep çoktu ..
hamile kalmadan dha doğrusu kalamadan öncelerden beri hep sez. olurum heralde derdim , normal doğumdan çok tırsardım da :18:
ne zaman ki kuşumun ilk hareketlerini hissettim , tamam oldum ben dedim , kesinlikle normal doğum yapmalıyımlakin O'nun benimle ilgili planları farklıymış , mecburen sezoşa kaldım .. gelelim çoklu sebeplere
( bu arada epidural anestezi oldum sez.da , bu bebişimde genel istiyorum ama )
1 - tüp bebekle hamile kaldım , öyle olunca normal doğumla dünyaya gelme ve yaşanılası felaket senaryolarının önüne geçmek için sez. ile doğum oluyor
2 - preeklampsi oldum , bir gebenm yaşayabileceği en kötü şey , hangi haftada olursanız olun bebeğin gelişimi haftasyla uyumlu değil ve ters orantı ile açılıyorsa aradaki fark , haftasına bakılmaksızın annenin hayatını tehlikeye atmamak için bebek sez. ile dünyaya getirilir .. ve şükür ki ben sıkı takip ile 3 hafta dayanarak 37+6da oğluşumu dünyaya getirdim
3 - plesantam çatlamış s sızıntısı var ama inadına su ve bebğin hareketi fazla , sürekli kasılma ile doğumu tetikliyor olması + bonus olarak trombofili olup plesantamda yer yer çürümeler olmuş ve bebek gerekli besinleri alamıyor olması da sez. çabuklaştıran diğer sebeplerdi
4 - ( bu biraz lüks kaçıyor üsteki sebeplerin yanında) ben İzmirde tüpbebeği yapan canımız dr.umuz İst.da idi , mecburen planlı bir doğum olmalıydı
ve 4 aylık hamileyim, ilk doğumum sez. olduğu için bu da mecburen öyle olacak ..
hepimize sağlıklı ve zamanında doğumlar dilerim
çokmu geç uyuşuyordunuzki acaba? bazı bünyeler ağrı kesici gibi şeylere tepki vermiyor yada çok güçlü ağrı kesiciye cvp veriyorlar sizinde öyleyse eğer zor olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?