sezeryan doğum yapanlar neden sezeryan ve sonunda yaşananlar paylaşırmısınız?

yunahu aynen kiz ben katiliyorum yazdiklarina benimde ilk cok zor oldu normal olcak diye beklettiler 2 gün ama olmayinca sezeryan yaptilar benimde seninki gibi catim darmis. bir daha dogurursam yapmam dedim daha oglum 7 aylikken kizima hamile kaldim herseyi unuttum:))) o cektiklerimi:)))
ama zaten sezeryan olcagi belli oldugu icin birinci kadar acin olmuyor ikincide 3 hafta öncesinden gün verip aliyorlar daha rahat geciyor ikinciler,simdide 3 cüyü düyünüyorum deliyim galiba:)))ee ne yapayim minik bebeklere danayamiyorum:)))

ben de 25 gün önce sezeryanla kızıma kavuştum.Çok rahattı.Epidural olduğum için hiç acı çekmedim,ilk kalkarken bile.Sana tek tavsiyem bebeğini düşün sadece.Sütünün gelmesi için dua et.Benim 3 gün gelmedi,bebişim sarılık oldu.Mecburen mama verdik.Şimdi göğsümü zorla veriyorum.Emmediği için yetmiyo.Yavrucuğunu kimselere bırakma,hep kucağında tut.Benim kaynanam vermedi hiç bana.Ben istiyodum,5 dakka sonra geri alıyodu.5 gün böyle sürdü.Sonra zorla aldım kucağıma.Şimdi anlıyorum sütüm yavrumu sevemediğimden gelmedi,göğsümü o yüzden almadı.Eğer sarılık olmazsa sakın mama verme,kimseyi dinleme.Ben biberon vermeyin diye direttim.Ama dinleyen kim?Dayadı kaynanam yavruma biberonla mamayı.Neyse sen rahat ol.Bebişini görünce herşey unutuluyor.Bide bakmışsın kucağına alıp seviyosun.Allah hayırla kucağına almak nasip etsin.

merhaba arkadaşlar bende 19 günlük anneyim. Normal doğumn ile başladım ama olmadı
son anda genel anestezi ile sezeryana girdim.çok rahat geçti korkulacak birşey yok. üçüncü günü ayaklandım. tabi doktor da çok önemli. vakti geldiğinde sende atlatırsın Allah'ın izniyle.

ınebolulu neden genel anestezi ile oldun,artık epidural ile yapıyorlar bildiğim kadarıyla.Ben de 55 günlük anneyim.Kendimi normale hazırlamıştım.Hastanede bir defa sezeryan önerdiler,kabul etmedim 14 saat geçtikten sonra doktor açılmamın sadece 3 cm olduğunu,bebeğin inmediğini sezeryan olması gerektiğini söyledi,özel doktorum doğumuma gelemedi,tanımadığım bir doktordu yani,kendisine güvenip sezeryanı kabul ettim,orada doktora inanmak zorunda kaldığımı düşünüyorum.Hala içimde şu şüpheler var acaba bekleseydim normal doğum yapabiliir miydim?Keşke doktorlar kendi rahatları için sezeryan istemeseler,belki benim doktorum samimiydi ama yine de bunu kendi rahatı için ve daha fazla para aldıkları için sezeryana ikna eden doktorlar var. Doğum sancılarım çok fazlaydı,dakika bile demeden sancım oluyordu ve ben kıvranıyordum,neden benim böyle olduğunu bilmiyorum,benimle aynı odada bulunan kişiler daha sakindiler en azından sancıları ara veriyordu.
Epidural anestezi ile sezeryan oldum,hiç bir şey hissetmedim,hiç acım olmadı,hiç ağrım olmadı Allah'a şükür.Sadece kesi yerimden çok korktum,sonra anladım ki o da yersizmiş.Şimdi iyice geçti.Sanki zamanla izi bile kalmayacak.Ben inannılmaz korkuyordum,genel anestezi ile olsun istiyordum ama böylesi emin olun çok daha iyi.Uyanmanız açısından mesela.
Arkadaşlar benim gibi bekleyip de sezeryan olan var mı?Acaba beklemem gerekir miydi?

sevgili asase valla bana moral kaynagı oldun bende epidural sezeryan olucam valla korkudan geberiyorum resmen inşallah seninki gib rahat bir dogum geçiririm bunu için izmirde eniyi hastanelerdin ege saglıkta dogum yapacagım iinşallah bende dogumdan sonra izlenimlerimi yazarım

ben 17 gün önce sezeryan oldun 2 günde ayağa kalkıp 3, günde temizlik yaptım..çok rahattı..estetik sezeryan oldum dikişsiz..hiç iz miz yok göbekteopuyorumnanaktan

8 gün önce sezeryan oldum
gebeliğe bağlı yüksek tansıyondan dolayı ıyıkıde olmusum yoksa normal dogumda masada kalırmısım amelıyat sırasında tansıyonum kucuk 18 buyuk 27 olmus doktor bunun mucize oldugunu meslek hayatı boyunca ılk defa boyle bırseyle karsılastıgını soyledi. Allahım az kala ölüyormusum
hemen uyandım amelıyathanedeydım odama cıktım bıraz acı vardı suan ıyıyım kesi yerım bellı bıle degıl bana ne sonda taktılar ne lavman yaptılar cokta rahattı
6 saat sonra yürümeye başladım dikiş izi falan yok
bıde sezeryanda kılo kalır derler bır haftada 15 kılo verdım hala vermeye devam edıyorum

canım çok geçmiş olsun Allah seni eşine ve çocuğuna bağışlasın sağlıklı huzurlu büyüt bebişini kendine iyi bak opuyorumnanaktan

Benim hikaye biraz uzun olacak.
38. haftada kontrole gittiğimizde bebeğin sezeryanla alınması gerektiğini öğrendik. Ertesi gün için çağırdı. 8 yıl öncesiydi, belki de o zaman epidural yapılmıyordu, bilmiyorum. Genel anestezi yaptılar. Hemen uyandım. İlk gün akşamüstü ayağa kalktım, giyindim. 2-3 gün kadar şiddetli ağrılarım oldu ama merak etme, çok şiddetli değil. Ağrı eşiğim biraz düşük de, o yüzden bana öyle gelmiş olabilir. 3. günden sonra daha iyiydim. 1 hafta sonra her türlü işi çok rahat yapabilir duruma gelmiştim. Yalnız biraz fazla ayakta kalınca çok hafif bir sancı oluyordu, o kadar. Estetik dikiş yapmışlardı. Dikişlerle ilgili bir sorunum olmadı. Yalnız, ilk günler çocuğu sık sık emzirmelisin. Yardımsız emzirmek zor oldu , ilk gün annem yardım etti. İkinci gün kayınvalidem geldi ama bebeği doğru dürüst tutmadı. Emmiyor deyip geçiştirdi. Mama aldırdı. O sırada bir hemşire mamayı gördü, epeyce çıkıştı. Sonra emzirmeme yardım etti. O sayede bebek alıştı. Sarılık oldu yine de ama kolayca atlattık. İnşallah sağlıkla kucağına alıp bol sütle emzirirsin.

Benim baştan beri tercihim sezaryendi, ama son aylarda bebeğimin kilolu doğacağı anlaşılınca zaten sezaryenden başka bir şekilde doğurmam mümkün olmadı. Yine kendi isteğimle genel anestezi aldım, bel fıtığım olduğu için epidural yaptırmaktan korktum. Herşey harikaydı, çok çabuk kendime geldim. Ağrı pompası takıldığı halde hemen hemen hiç ihtiyacım olmadı, belki de ağrı eşiğim yüksek olduğu için böyle oldu. 2 gün hastanede kaldım, ilk gün kalkıp yürüdüm, yine ilk gün gazımı çıkardım, hatta hastane yatağında yan dönmeyi bile başardım. Bir tek narkozdan ötürü boğazımda bir gıcık oluştu, ameliyat yeri nedeniyle öksüremedim, ama o da ilk akşam biraz zorlamayla halloldu. Dikişlerimde hiçbir sorun yaşamadım, eve döndükten sonra da bütün işlerimi kendim yaptım, bebeğimle tamamen ben ilgilendim. İlk haftanın sonunda da ameliyat yerindeki yanma hissi geçti. Kısacası herşey çok iyiydi. Korkulacak hiçbir şey yok, sen de sağlıklı, ağrısız bir doğumla bebeğini kucağına alırsın inşallah...

canım ben de sezaryen oldum. allaha şükürler olsun hiç bir sorun yaşamadım. aynı gün ayağa kalktım. 3 -4 günde her işimi görmeye başladım tek başıma. allah hakkında hayırlısını versin.
ve aramıza şimdiden hoşgeldin canım.

merhaba arkadaşlar
ben tüp bebekle hamile kaldım sezeryanla doğum yapacam ama korkuyorum özellikle ağrtılardan bazılarına bakııyorum 2 saat sonra çok iyi hissetiğinizi ve çok ağrınız olmadığını bu hastaneye ve doktora göremi değişiyor acaba nerelerde sezeryan yaptırdınız arkadaşım jfk da yaptırmıştı ama ayıldığında çok kötüydü içinde parça unutmuşlardı 60 gün boyunca kanaması var bende jfk ya gidiyorum utku bey doktorum iyi bir doktor ama hastaneye iyi demiyorlar bilmiyorum sizlerden fikir almak istedim tşk

selam arkadaşlar bende 16 temmuzda sezaryenle oğlumu dünyaya getirdim.rutin kontrollerimi yaptırmak üzere doktora gitmiştik eşimle ve o gün çok fazla ödemim olduğu söylendi ve tansiyonum çok yüksek çıktı, yarın sabah sezaryene almalıyız dedi doktor.ben aylarca normal doğum dilemiştim oysa ki, ama bu işler kısmet son güne kadar belli olmuyo....tabi o gün sabaha kadar uyuyamadık, sonuçta hayatım boyunca iğneden deli gibi korkan ben yarın sabah genel anesteziyle ameliyata girecektim....
hastaneme, doktoruma ve melek hemşirem fundaya çok teşekkür ederim.hepsi müthiştiler.çok güzel moral verdiler.tüm sevdiklerim hastenedeydi.yani bu işte moral çok önemli onu anladım.
dediğim gibi hastanede temizlikçisinden, hasta bakıcısına, hemşiresinden , sekreterine kadar herkes güler yüzlü ve çok pozitifti.ama en önemlisi eşinizin desteği bu konuda....çok istemesine rağmen ameliyata giremedi, çünkü kan görmeye dayanamıyordu sevgili eşim :))
ameliyat psikolojisi berbat bişey, sonuçta ayık olarak giriyosunuz o odaya, her taraf metal aletlerle dolu, tanımadığınız bi sürü yüz....bi doktorumu bide anestezi uzmanını tanıyodum orda.bayılma anı çok garip zaten, doktor hazırmısın bayıltıyoruz dedi, ben ayetel kürsi okumaya başladım, tam olarak bitirmeden bayıldım zaten.gözümü açtığımda müthiş bi üşüme hissettim, ve bide mide bulantısı oldu.gözümü açar açmaz ilk sorduğum oğlum nerde, onu gösterin bana diye bağırmışım :)
sonra hemşireler geldi, hasta ayıldı odasına alabiliriz dediler, ama ben asansörde ve koridorlarda sürekli oğlumu soruyordum, ve hiç bişey hissetmiyordum ne acı ne başka bişey....
odama geldiğimde karşımda küçücük yatağında yatan oğlumu ve yanında annelerimizi babalarımızı arkadaşlarımızı ve eşimi gördüm.yatağıma aldılar beni ve hemen oğlumu kucağıma verdiler.
İŞTE O İLK KARŞILAŞMA VARYA ARKADAŞLAR, DERLERDİDE İNANMAZDIM, TÜM ACILARINIZI SIKINTILARINIZI UNUTTURUYO SİZE SANKİ BAŞKA BİR BOYUTA GEÇİYOSUNUZ O AN....BEN ŞİMDİ ANNE Mİ OLDUM LA BU ÇOCUK BENİM Mİ ŞİMDİ TARZI DUYGULARLA BOĞUŞUYORSUNUZ.KARŞINIZDA GÖZLERİNİ AÇMAYA ÇALIŞAN, ELLERİNİZİ SIMSIKI TUTAN VE HER HALİYLE SİZE MUHTAÇ BİR CANLI VAR.O AN EŞİMLE GÖZGÖZE GELDİK VE AĞLAMAYA BAŞLADIK....
ameliyat olayına gelince, ilk gün hiç ağrım olmadı.sanırım hastanede verdikleri yüksek dozdaki ağrı kesicilerden.gece ayağa kaldırdılar, ondan önce sondayı çıkartırken canımı çok yaktılar ama ilk adımlar çok zor ve zahmetli ama mutlaka yürümeniz gerek çünkü gazınız çıkmalı, çok önemli bişi o çünkü....ikinci gün taburcu olduk, evde ki ilk hafta çok zordu benim için. çünkü sezaryen olduğum için sütüm hemen gelmedi, bebeğimi emziremedim ve bebeğimi ikinci gün küveze almak zorunda kaldılar çünkü kan şekeri düştü 4 gün küvezde kaldı, hayatım boyunca dökmediğim kadar gözyaşı döktüm ama sonunda çıktı.çok zor günlerdi.evde sürekli sütümü sağıp sağıp verdim.halada sütümü sağarak veryorum çünkü bebeğim ememiyo tam olarak
yani sonuç olarak yüzde yüz sıkıntısız bir doğum yok arkadaşlar, ALLAH hepimizin bebişlerine uzun ömürler sağlık sıhhatler versin.
benim bebişim şimdi karşımda mışıl mışıl uyuyo....canım o benim, herşeyim, hayatımızın anlamı.....

selam kızlar bende 29 temmuz sabahı epidural enesteziyle kızımı dünyaya getirdim dr ve ekibi harikaydı ve çok güzel geçti iyikide sezeryan olmıuşum şimdilik sorunumuz yok gibi sonradan çıkarsa bilemiyorum ama kzımı kucagıma alabildigim için şükrediyorum ilk dogumda yani normal dogumda alamamıştım

Bende zorunlu sezeryan olanlardanım..Kızımın boynunda iki kez kordon dolanması olduğundan hastane bakmaya gittiğimde bir başka doktor tarafından muayene olunca anlaşıldı.. kendi özel doktorum (ki şu an artık doktorum değil) farkındaymış fakat son güne kadar bekleyip herhalde acil sezeryana alacaktı amerikanda normal doğumu planlıyorduk fakat amerikanda sezeryana alacaktı herhalde..bakmaya gittiğim hastanede sezeryanla bugün olmanızı öneririm deyince doktor, benim sıkıntı ve stresten normal doğum sancılarım başladı ilk önce nişanım geldi ardından suyum ve doğum sancılarıyla bebeğimin kalp atışlarının zayıflamasıyla sezeryana girdim..iyi ki de o hastaneye gitmişim (Doğan Hastanesi) ve iyiki sezeryan olmuşum yoksa bebeğim hayatta olamayabilirdi..Allah korusun..
Estetik dikiş oldum, ve hiç sancım olmadı sadece kendime geldiğimde ağrı kesiciyi vurana kadar ağrım vardı sonradan sadece kesik hissi 2 saat sonra yürümeye başlattılar ki bunun bence çok faydası var..gazımın problem yaratmaması için hap verdiler her öğünde, 3 gün 2 gece kaldım hastanede ertesi gün evde iş yapamaya başladım..

seninki estetik dikiş değilmiş canım çünkü estetik dikişte dışarda dikiş kalmıyor ve dikişlerini aldırmıyorsun.

bebegini sağlıkla kucagına alman dileğiyle...

kızlar peki sezeryan gidileceği gün öncesinde kaç saat aç kalmış olarak gitmiş oluyorsunuz?ve doğumdan sonra nekadar süre sonra yemek yeniyo?ben açlığa hiç dayanamıyorumda.hamişlikte yüksek boyuta çıktı bu.tansiyon düşüyo hemen baygınlık geliyo.o yüzden korkuyorum.hem heyecan hem açlıktan sezeryanda iyice kötüleşirim diye endişe eder oldum

12 saat öncesinden yemeyi kesiyorsunuz. zaten muhtemelen sabah yapıyorlar sezeryanı. doğumdan sonra ayılınca (3-4) saat sonra yemek yiyebiliyorsunuz. açlık gibi bir durum olmuyor çünkü serum veriliyor size, bu da tokluk etkisi yapıyor zaten. endişelenmeyin kolay olur inşallah. a.s.

bende kızımı sezeryanla dünyaya getirdim..
nisanım geldığinde hastaneye gittik dr. um birkaç gune doğurursun dedi bekleyelım bol bol yuru dedi..istersen eve git..evim uzak oldugu için gitmedim keske gitseymısım..catı muayanem yapıldı normal doguma musaıtmısım..ama hastane arastırma hastanesi her gelen dr bır olcum yapıyor cok korktum..olcumlerden..hatta dr sende troıd mı var gozlerın fırlayacak gıbı olmus dedi hayır yok dedım korkudan boyle..neyse ben beklıorum nstde cok sancım cıkıyor ama ben hıssetmıyorum..o gunun aksamına bıraz arttı sonra bır olcum daha benim korkudan sancım falan kalmadı..ertesi sabah bır docent geldı gunu dolmus bunun sunı sancı verın dedi..ama hiç doğuracak gıbı değilim kızım iyice yukarı cıktı asagı inmesi gerekirken..neyse benim dr basasistan docentin dediğini yapmak zorunda kaldı..verdiler sunnı sancıyı 5 saat boyunca ne sancı ama 2 cm acılmadan oteye gıtmedi..ve kızım kalp atısları yavaslamaya basladı tam 4 kez sonra acil sezeryana aldılar..şimdiki aklım olsa nişanim gelince gitmezdim hiç..evde cekerdım biraz hastanede adamın psikolojısı bozuluyor ancak..
neyse sezeryan oldum.genel anestezi ile...ayıldım ameliyat yerim cok yanıyor.kızımı sordum once sonra ağrı kesici istedim.asagıda yapılacak ddiler ama sorumduz hemsırem yapmayı unutmus..oglen 3 de gırdım gece 12 ye kadar agrı kesıcısız durdum ama cok yanma oldu..sagıma soluma donemedım..aksam geldiler yuruttuler bıraz zorlansamda kalkıp yurudum..gece gelen hemsıre agrı kesısımı vudru bende rahatldım..ertesi gun yurumume soyluyorlar ama ben yanmadan dolayı ayaga kalkamadım dogu duzgun gece karnım şişti mi kocaman..sutum yok zaten kızım aglayıp duruyor..hemsıreler mama bile vermediler emsin emsin diye..biz gıdıp mama ve kettle getırdık..hem kızıma hemde benimle sezeryan olan arkadasımın bebeğine mama yaptık verdik..aksama kendime geldım bıraz kaltıp yurudum gece sabaha kadar gaz cıkardım..ertesi gun eve gıttık..o yanmalar bır hafta surdu agrı kesıcıde yazmamıslar bızde korkudan içemedik şimdiki aklımla içerdım burda cok duydum..bebeğimi desteksiz kucagıma alamadım tam bir ay..dikişlerim iltihaplandı acıldı antıbıyotık kullandım her gun pansuman ve dikiş içine antıbiyotık sıktılar..bir haftada oyle gectı ..sonra kullandıgım antıbıyotık bana alerjı yaptı..bır hafta da oyle tasındım..kortızol kullandım..ilk bir ay hastaneye tasındım dogru duzgun sutum olmadı goguslerım yara içinde kızım mamayı hıc sevmedi sureklı kucagımda mememde olmak istiyor ben alamıyorum kucagıma yatsam donemıom dikişlerim acıyor..iki aydan sonra bıraz rahatlamya yatagımda daha ıyı donmeye basladım yaramın agrısı yanması azaldı benım sut cogaldı anca rahatladım..rahatladık...
normal hayatımıza donmemız 3 ayı buldu bizim..bir haftada donende var benim gibi uzun surende..sorsan memnun musun..pek değil çunku dikişlerim hala canımı sıkar kendını hıssettırır agır bır iş yapsam yada kabız olsam.
.inşallah ikincide saglıkla sıhhatla normal dogururum..

kandırılarak sezaryene alındım, bebek iri dediler, gayet normalmiş oysa kilosu. sezaryenden hiç memnun değilim, zaten istemedim de. benden öte bebeğim vajinadan çıkamadığı için ciğerlerindeki suyu tam olarak atamadı, bebek vajinadan çıkmadan gelişimi tamamlanmış olmuyor. gereksiz/keyfi sezaryen yapan doktorları Allah'a havale ediyorum ve içimden bir başka dua daha ediyorum ki.. Allah biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…